דילוג לתוכן

ריבית בנק ישראל וריבית הפריים

נדל"ן ומשכנתאות
99 17 3.7k 17
  • @חיסכון-לחתונה
    להערכתם ירידה של כמה ??

@הברסלבר said:

להערכתם ירידה של כמה ??

אם תהיה ירידה, היא תהיה של רבע אחוז

• ריבית בנק ישראל ירדה בעוד רבע אחוז, ועומדת על 3.25%.

מזל טוב לבעלי הפריים!

• לכל מי שלקח מל"צ לשנתיים בהמלצת יועץ.... משתתפים בצערכם. 😧

@מבין-עניין said:

לכל מי שלקח מל"צ לשנתיים בהמלצת יועץ.... משתתפים בצערכם.

עדיין לדעתי מל"צ יותר טוב מבחינת יציבות וודאות בהחזרים החודשיים.

מה שכתבת יהיה נכון רק במידה ובשנתיים הקרובות הפריים יישאר יציב, אחרת לא בהכרח שהפריים אכן היה יותר משתלם.

אם אינך רוצה להיות פוליטיקאי זול שלא זוכר אחרי תקופה את עמדותיו הקודמות, אז כדאי שבמידה ויהיו עליות בפריים תרשום כאן את מסקנותיך..

• אם מבחינת וודאות בהחזרים עדיף קל"צ. "מכרו" לנו שמל"צ עדיף כדי לתפוס את המחיר הזול. והרי כולם ידעו שבשנתיים הקרובות הריבית רק תרד... אז על מה התבססה ההמלצה הזו?
    בכל מקרה זה לא שאני חושב שבהכרח פריים יותר טוב, אבל מאיפה הביטחון של יועצי המשכנתאות??? לפחות תציגו שני צדדים.

@מבין-עניין said:

אם מבחינת וודאות בהחזרים עדיף קל"צ

זה ברור שרק במסלול הקבועה יש יציבות לאורך כל תקופת המשכנתא,
    כל השאלה היא איפה פגשת אותה,
    לדוגמא בלבד, בנ"א שעומד במגדל רב קומות, באיזה קומה שיעמוד, שם יוכל (אם ירצה כמובן) להישאר לכל תקופת ההלוואה.
    קומה א ריבית נמוכה , קומה ב ריבית גבוהה יותר וכן הלאה.
    אלא שבשונה מקומות שהם מוגדרות,
    ריבית אתה אף פעם לא יודע האם הגענו למינימום או שירד יותר. ולהפך. ולכן גם בין 2019-2022 שהקלצים היו בקידומת 3, רוב המשכנתאות לא נלקחו מעל 50% קלצ, כי אולי ירד עוד.

ב. תמיד היא תתומחר יקר יותר מהמשתנות. מחיר הרוגע...
    אא"כ יש צפי לירידות, שאז הבנק יעדיף שתישאר בסביבת ריבית גבוהה, אא"כ תשלם עמפ"מ.
    לכן ברור שלמעט בודדים שיעדיפו שקט במחיר יקר, אף אחד לא יקח 100% קלצ.

@מבין-עניין said:

ועכשיו לאמירה הקצת פופוליסטית באווירת התקופה... (תרשה לי)

היסטורית, המנעד בפריים הוא אגרסיבי בכמה רמות יותר מהמשתנות.
    הן בגובה הריבית והן במהירות שבה היא משפיעה על ההחזר החודשי.
    החשש היה ברור, המצב הגיאופוליטי היה יכל מהר מאד להוביל לריביות שראינו בשנות ה2000-2008, שהגיעו גם ל- 10%....
    בשונה מריבית שמבוססת על שוק האג"ח, שם המנעד עדין בהרבה,
    וגם אתה לא חשוף לו ברמה החודשית..

ודרך אגב, מאד יכל להיות שההתלהבות מוקדמת.
    שוק הריביות בעולם כן מסמן שוב מגמת עליה,
    לא הייתי רץ לשנות את כל ה2/3 שאינם בקבועה, חזרה לפריים...
    כן הייתי משלב פריים לצורך פיזור סיכונים.

ומעל הכל, כתבתי פה כבר בעבר, בסופו של דבר, אנחנו כיועצים חייבים להסתכל על אנשים מבעד למספרים, ולכן כשהפריים טיפס והכביד מאד על התזרים החודשי, ובבום, ללא הכנה מוקדמת, במיוחד לאלו שלא בודקים בתכיפות את המשכנתא, הדבר הנכון ביותר היה למחזר למלצ, ע"מ לתת מרווח נשימה של מאות ואפילו אלפי שקלים בחודש.
    ובמיוחד במיוחד כשזה לא פגע בתחזית הכללית. להיפך זה רק היטיב איתה.

• @מבין-עניין said:

אם מבחינת וודאות בהחזרים עדיף קל"צ

זה ברור שרק במסלול הקבועה יש יציבות לאורך כל תקופת המשכנתא,
    כל השאלה היא איפה פגשת אותה,
    לדוגמא בלבד, בנ"א שעומד במגדל רב קומות, באיזה קומה שיעמוד, שם יוכל (אם ירצה כמובן) להישאר לכל תקופת ההלוואה.
    קומה א ריבית נמוכה , קומה ב ריבית גבוהה יותר וכן הלאה.
    אלא שבשונה מקומות שהם מוגדרות,
    ריבית אתה אף פעם לא יודע האם הגענו למינימום או שירד יותר. ולהפך. ולכן גם בין 2019-2022 שהקלצים היו בקידומת 3, רוב המשכנתאות לא נלקחו מעל 50% קלצ, כי אולי ירד עוד.

ב. תמיד היא תתומחר יקר יותר מהמשתנות. מחיר הרוגע...
    אא"כ יש צפי לירידות, שאז הבנק יעדיף שתישאר בסביבת ריבית גבוהה, אא"כ תשלם עמפ"מ.
    לכן ברור שלמעט בודדים שיעדיפו שקט במחיר יקר, אף אחד לא יקח 100% קלצ.

@מבין-עניין said:

ועכשיו לאמירה הקצת פופוליסטית באווירת התקופה... (תרשה לי)

היסטורית, המנעד בפריים הוא אגרסיבי בכמה רמות יותר מהמשתנות.
    הן בגובה הריבית והן במהירות שבה היא משפיעה על ההחזר החודשי.
    החשש היה ברור, המצב הגיאופוליטי היה יכל מהר מאד להוביל לריביות שראינו בשנות ה2000-2008, שהגיעו גם ל- 10%....
    בשונה מריבית שמבוססת על שוק האג"ח, שם המנעד עדין בהרבה,
    וגם אתה לא חשוף לו ברמה החודשית..

ודרך אגב, מאד יכל להיות שההתלהבות מוקדמת.
    שוק הריביות בעולם כן מסמן שוב מגמת עליה,
    לא הייתי רץ לשנות את כל ה2/3 שאינם בקבועה, חזרה לפריים...
    כן הייתי משלב פריים לצורך פיזור סיכונים.

ומעל הכל, כתבתי פה כבר בעבר, בסופו של דבר, אנחנו כיועצים חייבים להסתכל על אנשים מבעד למספרים, ולכן כשהפריים טיפס והכביד מאד על התזרים החודשי, ובבום, ללא הכנה מוקדמת, במיוחד לאלו שלא בודקים בתכיפות את המשכנתא, הדבר הנכון ביותר היה למחזר למלצ, ע"מ לתת מרווח נשימה של מאות ואפילו אלפי שקלים בחודש.
    ובמיוחד במיוחד כשזה לא פגע בתחזית הכללית. להיפך זה רק היטיב איתה.

@Magshimim שמח שאתה מציע לשלב פריים. כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים. אני איתך. במיחזור האחרון שעשיתי, חילקתי חצי פריים וחצי מל"צ. רק לא להיות שרלטנים ולהגיד שמשהו טוב יותר כשיש היגיון גם הפוך. אני איתך.
    התגובות שלי היו בהתאמה למי שהגבתי לו.... 😉

• @Magshimim שמח שאתה מציע לשלב פריים. כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים. אני איתך. במיחזור האחרון שעשיתי, חילקתי חצי פריים וחצי מל"צ. רק לא להיות שרלטנים ולהגיד שמשהו טוב יותר כשיש היגיון גם הפוך. אני איתך.

פוסט זה נמחק!
  • @Magshimim שמח שאתה מציע לשלב פריים. כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים. אני איתך. במיחזור האחרון שעשיתי, חילקתי חצי פריים וחצי מל"צ. רק לא להיות שרלטנים ולהגיד שמשהו טוב יותר כשיש היגיון גם הפוך. אני איתך.

@מבין-עניין said:

כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים

אין כאן מידיי הרבה יועצים, לכן אני מניח שהתכוונת אלי😉
    ||משתדל לא להיות שרלטן...||

אני כתבתי את זה בעיקר לגבי מיחזורים בטפחות, שם הפריים תמיד תומחר יקר יותר מהמל"צ ובפרט במיחזורים פנימיים, ולכן אם נשווה מרווחים יהיה עדיף מל"צ על פני פריים.

לגבי הוודאות בקל"צ, אתה צודק, אך מה לעשות שאנו חשופים לעמלות פירעון גבוהות במידה וקצת ירד..

• @מבין-עניין said:

כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים

אין כאן מידיי הרבה יועצים, לכן אני מניח שהתכוונת אלי😉
    ||משתדל לא להיות שרלטן...||

אני כתבתי את זה בעיקר לגבי מיחזורים בטפחות, שם הפריים תמיד תומחר יקר יותר מהמל"צ ובפרט במיחזורים פנימיים, ולכן אם נשווה מרווחים יהיה עדיף מל"צ על פני פריים.

לגבי הוודאות בקל"צ, אתה צודק, אך מה לעשות שאנו חשופים לעמלות פירעון גבוהות במידה וקצת ירד..

@משכנתא-בקצב-שלך התכוונתי לכמה בפורום. בכל מקרה הטענה הייתה כבר לפני חודשים, שהריבית במגמת ירידה ולכן גם מי שיקח מסלול פריים עם מרווח גבוה יחסית, ירוויח יותר ממי שיקבע את עצמו למל"צ לשנתיים. העיקרון ברור. יש סיכוי ויש סיכון, אבל להגיד שבוודאות מל"צ עדיף מפריים זו... (נו... איך שתקרא לזה)

רק לפני שבועיים שאל אותי חבר בטפחות מה לעשות. אמרתי לו שלדעתי עדיף פריים. בגלל הלחץ של ה"חכמים" ממני, המלצתי לו חצי חצי. והיום, התברר שאני צדקתי והיה עדיף שיקח הכל פריים. חחח

• @משכנתא-בקצב-שלך התכוונתי לכמה בפורום. בכל מקרה הטענה הייתה כבר לפני חודשים, שהריבית במגמת ירידה ולכן גם מי שיקח מסלול פריים עם מרווח גבוה יחסית, ירוויח יותר ממי שיקבע את עצמו למל"צ לשנתיים. העיקרון ברור. יש סיכוי ויש סיכון, אבל להגיד שבוודאות מל"צ עדיף מפריים זו... (נו... איך שתקרא לזה)

רק לפני שבועיים שאל אותי חבר בטפחות מה לעשות. אמרתי לו שלדעתי עדיף פריים. בגלל הלחץ של ה"חכמים" ממני, המלצתי לו חצי חצי. והיום, התברר שאני צדקתי והיה עדיף שיקח הכל פריים. חחח

@מבין-עניין said:

שאני צדקתי והיה עדיף שיקח הכל פריים.

ברור שלא.
    חשיפה גדולה מדי.

בא נחלק את זה כך,
    יחס החזר גבולי, 35-40% שלא יסתכן בפריים.
    מתחת לזה, לשיקול הלווה על איזה טרמפולינה לעלות.

נושאים מוצעים

• 8 הצבעות
    2 פוסטים
    224 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @שמעון-יוחאי-חסן said: נדל״ן קונים 99 פסיק 9 אחוז מהמקרים - במחיר השוק מאוד מאוד נכון. גם מי שהצליח לרכוש ב''ה מתחת למחיר השוק- זה בד''כ בגלל נותנים טובים במיוחד שלו- נזילות גבוהה, הון עצמי גבוה, אפשרות ליכולת החזר גבוהה, הכרת השוק לעומק ויכולת לחתוך.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    115 צפיות
    ה
    ברוך השם הריבית ירדה ב0.25 היום
  • 1 הצבעות
    18 פוסטים
    917 צפיות
    ה
    לגבי הביטוח לא ידוע לי על בעיה וגם לי אישית פעם הפעלתי ולא שאלו, משיטוט בגוגל ראיתי שכותבים שאין בעיה, וזה גם ההגיון כיון שזה נוגע לתשתיות הדירה. לגבי מיסוי אם זה דירה יחידה ואתה שוכר במקום אז עד 7500 בחודש מתקזז לך מהרווח, ואז יש לך עוד 5600 בערך להגיע לחיוב אם זה יותר אז דבר ראשון ברוך השם דבר נוסף יש כאלה שלכן עושים חוזה מול בעל החברה או מישהו מטעמו ואולי זה גם יותר בטוח אבל לא הייתי מתעקש על זה כי בסכום פעוט שעוברים את הרף הנ"ל (שתי התיקרות)נראה לי עדיף להתעלם זה לא מצוי שתופשים אותך כשזה לא ריבוי דירות.
  • 9 הצבעות
    11 פוסטים
    555 צפיות
    שמיל שמילש
    @משכנתא-בקצב-שלך @משכנתא-בקצב-שלך כתב בבנק לאומי מוריד את ריבית הפריים ללקוחותיו בשיעור של 0.25%: השאלה היא האם יש ללאומי צד להשאיר את ההוזלה גם אם ב"י יכריז על ירידה של 0.25%, שמעתי ממישהו [לא מאומת] שדיבר עם אחד מלאומי שאמר לו שהם שוקלים את זה... זה בדיוק מה שחשבתי כשהם הודיעו ע"כ התחושה שלי היא שה'נגיד' שלנו עם כל השיקלולים ושארי בישין שהוא מוציא כל חודש לא יוריד כלום עד שפאוול יבצע את ההורדה הבאה פאוול נראה כבר שהוא לא כ"כ הרמטי על השארת הריבית כך שאם המצב ימשך כמו שהוא כנראה נצפה במהלך החודשים הקרובים להורדה ואח"כ כנראה שגם ה'נגיד' שלנו יתעורר , אחרי כמה חודשים אני רואה בקלות את בנק לאומי אומר שההטבה נגמרה, זה בדיוק הזמן להפסיק את ההטבה, לא יתכן והם יתנו את ההטבה הזאת לזמן ארוך מדי [בכל אופן הבנק צריך להרוויח כמה שקלים ], ימים יגידו...
  • 1 הצבעות
    38 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    אם כבר טחנו אותו מכל הכיוונים לפחות ניתן לעסקאות שלו לדבר זה המייל שהוא שלח עכשיו. לא קראתי אותו עדיין עשיתי העתק הדבק. אבל איתמחי גברא שהוא מציע דברים טובים. ומי שחושב שיש לי קשר אליו ואני משווק אותו שיעשה לי דיסלייק.... [אגב גם מי שמרוויח מדברים דומים בשוק ההון נקרא שהוא משווק ???] נכס מהמם בירושלים, אבל רק לבעל יכולת, תנאים מפליגים ופוטנציה השבחה גבוהה ​נכס מהמם ב-גילה בירושלים ​ דירת פנטהאוז 4.5 חד' 106 מ' דירה משופצת קומפלט: צנרת חשמל חדשה, כלים סניטריים חדשה. מחסן פרטי בקומת המחסנים. קומה עליונה עם מרפסת גדולה ויפה. עם מעלית. שווי שכ"ד להשכרה 7,000 ש"ח. לפינוי בינוי עם היזם חב' "עומר" הנדסה הבונה את הפרויקט המרכז העולמי של ויז'ניץ. תוספות של דירות התמורה, כמות לא מקובלת בשוק של 42 מ' מתוכו 12 מ' מרפסת. לפי תוספת התמורה, תתקבל דירה של 6 חד' ועוד תוספת מחסן צמוד לדירה, (לא בקומת מחסנים) ​ ​שווי שכ"ד שתתקבל מהיזם לפחות 10-20% מעל שווי שכ"ד. ​ ​שווי הנכס החדש הצפוי (לפי מחירי היום) הנו לפחות 4,600,000 ש"ח ​ ​חלום של השקעה ​במיוחד בתנאי מינוף: ​של דירה לא ראשונה ההשקעה 1,325,000 ש"ח ​במצב של דירה ראשונה, ההשקעה 662,500 ש"ח בלבד ​ ​מדובר על אחוזי רווח גבוהים מאד, במיוחד לאור התנאים ​הנמוכים כיום בפרויקטים של פינוי בינוי.