דילוג לתוכן

ריבית בנק ישראל וריבית הפריים

נדל"ן ומשכנתאות
99 17 3.7k 17
  • @חיסכון-לחתונה
    להערכתם ירידה של כמה ??

@הברסלבר said:

להערכתם ירידה של כמה ??

אם תהיה ירידה, היא תהיה של רבע אחוז

• ריבית בנק ישראל ירדה בעוד רבע אחוז, ועומדת על 3.25%.

מזל טוב לבעלי הפריים!

• לכל מי שלקח מל"צ לשנתיים בהמלצת יועץ.... משתתפים בצערכם. 😧

@מבין-עניין said:

לכל מי שלקח מל"צ לשנתיים בהמלצת יועץ.... משתתפים בצערכם.

עדיין לדעתי מל"צ יותר טוב מבחינת יציבות וודאות בהחזרים החודשיים.

מה שכתבת יהיה נכון רק במידה ובשנתיים הקרובות הפריים יישאר יציב, אחרת לא בהכרח שהפריים אכן היה יותר משתלם.

אם אינך רוצה להיות פוליטיקאי זול שלא זוכר אחרי תקופה את עמדותיו הקודמות, אז כדאי שבמידה ויהיו עליות בפריים תרשום כאן את מסקנותיך..

• אם מבחינת וודאות בהחזרים עדיף קל"צ. "מכרו" לנו שמל"צ עדיף כדי לתפוס את המחיר הזול. והרי כולם ידעו שבשנתיים הקרובות הריבית רק תרד... אז על מה התבססה ההמלצה הזו?
    בכל מקרה זה לא שאני חושב שבהכרח פריים יותר טוב, אבל מאיפה הביטחון של יועצי המשכנתאות??? לפחות תציגו שני צדדים.

@מבין-עניין said:

אם מבחינת וודאות בהחזרים עדיף קל"צ

זה ברור שרק במסלול הקבועה יש יציבות לאורך כל תקופת המשכנתא,
    כל השאלה היא איפה פגשת אותה,
    לדוגמא בלבד, בנ"א שעומד במגדל רב קומות, באיזה קומה שיעמוד, שם יוכל (אם ירצה כמובן) להישאר לכל תקופת ההלוואה.
    קומה א ריבית נמוכה , קומה ב ריבית גבוהה יותר וכן הלאה.
    אלא שבשונה מקומות שהם מוגדרות,
    ריבית אתה אף פעם לא יודע האם הגענו למינימום או שירד יותר. ולהפך. ולכן גם בין 2019-2022 שהקלצים היו בקידומת 3, רוב המשכנתאות לא נלקחו מעל 50% קלצ, כי אולי ירד עוד.

ב. תמיד היא תתומחר יקר יותר מהמשתנות. מחיר הרוגע...
    אא"כ יש צפי לירידות, שאז הבנק יעדיף שתישאר בסביבת ריבית גבוהה, אא"כ תשלם עמפ"מ.
    לכן ברור שלמעט בודדים שיעדיפו שקט במחיר יקר, אף אחד לא יקח 100% קלצ.

@מבין-עניין said:

ועכשיו לאמירה הקצת פופוליסטית באווירת התקופה... (תרשה לי)

היסטורית, המנעד בפריים הוא אגרסיבי בכמה רמות יותר מהמשתנות.
    הן בגובה הריבית והן במהירות שבה היא משפיעה על ההחזר החודשי.
    החשש היה ברור, המצב הגיאופוליטי היה יכל מהר מאד להוביל לריביות שראינו בשנות ה2000-2008, שהגיעו גם ל- 10%....
    בשונה מריבית שמבוססת על שוק האג"ח, שם המנעד עדין בהרבה,
    וגם אתה לא חשוף לו ברמה החודשית..

ודרך אגב, מאד יכל להיות שההתלהבות מוקדמת.
    שוק הריביות בעולם כן מסמן שוב מגמת עליה,
    לא הייתי רץ לשנות את כל ה2/3 שאינם בקבועה, חזרה לפריים...
    כן הייתי משלב פריים לצורך פיזור סיכונים.

ומעל הכל, כתבתי פה כבר בעבר, בסופו של דבר, אנחנו כיועצים חייבים להסתכל על אנשים מבעד למספרים, ולכן כשהפריים טיפס והכביד מאד על התזרים החודשי, ובבום, ללא הכנה מוקדמת, במיוחד לאלו שלא בודקים בתכיפות את המשכנתא, הדבר הנכון ביותר היה למחזר למלצ, ע"מ לתת מרווח נשימה של מאות ואפילו אלפי שקלים בחודש.
    ובמיוחד במיוחד כשזה לא פגע בתחזית הכללית. להיפך זה רק היטיב איתה.

• @מבין-עניין said:

אם מבחינת וודאות בהחזרים עדיף קל"צ

זה ברור שרק במסלול הקבועה יש יציבות לאורך כל תקופת המשכנתא,
    כל השאלה היא איפה פגשת אותה,
    לדוגמא בלבד, בנ"א שעומד במגדל רב קומות, באיזה קומה שיעמוד, שם יוכל (אם ירצה כמובן) להישאר לכל תקופת ההלוואה.
    קומה א ריבית נמוכה , קומה ב ריבית גבוהה יותר וכן הלאה.
    אלא שבשונה מקומות שהם מוגדרות,
    ריבית אתה אף פעם לא יודע האם הגענו למינימום או שירד יותר. ולהפך. ולכן גם בין 2019-2022 שהקלצים היו בקידומת 3, רוב המשכנתאות לא נלקחו מעל 50% קלצ, כי אולי ירד עוד.

ב. תמיד היא תתומחר יקר יותר מהמשתנות. מחיר הרוגע...
    אא"כ יש צפי לירידות, שאז הבנק יעדיף שתישאר בסביבת ריבית גבוהה, אא"כ תשלם עמפ"מ.
    לכן ברור שלמעט בודדים שיעדיפו שקט במחיר יקר, אף אחד לא יקח 100% קלצ.

@מבין-עניין said:

ועכשיו לאמירה הקצת פופוליסטית באווירת התקופה... (תרשה לי)

היסטורית, המנעד בפריים הוא אגרסיבי בכמה רמות יותר מהמשתנות.
    הן בגובה הריבית והן במהירות שבה היא משפיעה על ההחזר החודשי.
    החשש היה ברור, המצב הגיאופוליטי היה יכל מהר מאד להוביל לריביות שראינו בשנות ה2000-2008, שהגיעו גם ל- 10%....
    בשונה מריבית שמבוססת על שוק האג"ח, שם המנעד עדין בהרבה,
    וגם אתה לא חשוף לו ברמה החודשית..

ודרך אגב, מאד יכל להיות שההתלהבות מוקדמת.
    שוק הריביות בעולם כן מסמן שוב מגמת עליה,
    לא הייתי רץ לשנות את כל ה2/3 שאינם בקבועה, חזרה לפריים...
    כן הייתי משלב פריים לצורך פיזור סיכונים.

ומעל הכל, כתבתי פה כבר בעבר, בסופו של דבר, אנחנו כיועצים חייבים להסתכל על אנשים מבעד למספרים, ולכן כשהפריים טיפס והכביד מאד על התזרים החודשי, ובבום, ללא הכנה מוקדמת, במיוחד לאלו שלא בודקים בתכיפות את המשכנתא, הדבר הנכון ביותר היה למחזר למלצ, ע"מ לתת מרווח נשימה של מאות ואפילו אלפי שקלים בחודש.
    ובמיוחד במיוחד כשזה לא פגע בתחזית הכללית. להיפך זה רק היטיב איתה.

@Magshimim שמח שאתה מציע לשלב פריים. כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים. אני איתך. במיחזור האחרון שעשיתי, חילקתי חצי פריים וחצי מל"צ. רק לא להיות שרלטנים ולהגיד שמשהו טוב יותר כשיש היגיון גם הפוך. אני איתך.
    התגובות שלי היו בהתאמה למי שהגבתי לו.... 😉

• @Magshimim שמח שאתה מציע לשלב פריים. כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים. אני איתך. במיחזור האחרון שעשיתי, חילקתי חצי פריים וחצי מל"צ. רק לא להיות שרלטנים ולהגיד שמשהו טוב יותר כשיש היגיון גם הפוך. אני איתך.

פוסט זה נמחק!
  • @Magshimim שמח שאתה מציע לשלב פריים. כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים. אני איתך. במיחזור האחרון שעשיתי, חילקתי חצי פריים וחצי מל"צ. רק לא להיות שרלטנים ולהגיד שמשהו טוב יותר כשיש היגיון גם הפוך. אני איתך.

@מבין-עניין said:

כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים

אין כאן מידיי הרבה יועצים, לכן אני מניח שהתכוונת אלי😉
    ||משתדל לא להיות שרלטן...||

אני כתבתי את זה בעיקר לגבי מיחזורים בטפחות, שם הפריים תמיד תומחר יקר יותר מהמל"צ ובפרט במיחזורים פנימיים, ולכן אם נשווה מרווחים יהיה עדיף מל"צ על פני פריים.

לגבי הוודאות בקל"צ, אתה צודק, אך מה לעשות שאנו חשופים לעמלות פירעון גבוהות במידה וקצת ירד..

• @מבין-עניין said:

כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים

אין כאן מידיי הרבה יועצים, לכן אני מניח שהתכוונת אלי😉
    ||משתדל לא להיות שרלטן...||

אני כתבתי את זה בעיקר לגבי מיחזורים בטפחות, שם הפריים תמיד תומחר יקר יותר מהמל"צ ובפרט במיחזורים פנימיים, ולכן אם נשווה מרווחים יהיה עדיף מל"צ על פני פריים.

לגבי הוודאות בקל"צ, אתה צודק, אך מה לעשות שאנו חשופים לעמלות פירעון גבוהות במידה וקצת ירד..

@משכנתא-בקצב-שלך התכוונתי לכמה בפורום. בכל מקרה הטענה הייתה כבר לפני חודשים, שהריבית במגמת ירידה ולכן גם מי שיקח מסלול פריים עם מרווח גבוה יחסית, ירוויח יותר ממי שיקבע את עצמו למל"צ לשנתיים. העיקרון ברור. יש סיכוי ויש סיכון, אבל להגיד שבוודאות מל"צ עדיף מפריים זו... (נו... איך שתקרא לזה)

רק לפני שבועיים שאל אותי חבר בטפחות מה לעשות. אמרתי לו שלדעתי עדיף פריים. בגלל הלחץ של ה"חכמים" ממני, המלצתי לו חצי חצי. והיום, התברר שאני צדקתי והיה עדיף שיקח הכל פריים. חחח

• @משכנתא-בקצב-שלך התכוונתי לכמה בפורום. בכל מקרה הטענה הייתה כבר לפני חודשים, שהריבית במגמת ירידה ולכן גם מי שיקח מסלול פריים עם מרווח גבוה יחסית, ירוויח יותר ממי שיקבע את עצמו למל"צ לשנתיים. העיקרון ברור. יש סיכוי ויש סיכון, אבל להגיד שבוודאות מל"צ עדיף מפריים זו... (נו... איך שתקרא לזה)

רק לפני שבועיים שאל אותי חבר בטפחות מה לעשות. אמרתי לו שלדעתי עדיף פריים. בגלל הלחץ של ה"חכמים" ממני, המלצתי לו חצי חצי. והיום, התברר שאני צדקתי והיה עדיף שיקח הכל פריים. חחח

@מבין-עניין said:

שאני צדקתי והיה עדיף שיקח הכל פריים.

ברור שלא.
    חשיפה גדולה מדי.

בא נחלק את זה כך,
    יחס החזר גבולי, 35-40% שלא יסתכן בפריים.
    מתחת לזה, לשיקול הלווה על איזה טרמפולינה לעלות.

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    109 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    גזרות הבג''צ פוגעות שוב ושוב בציבור החרדי. מרתק לראות דרך התמודדות אפקטיבית ויעילה, שגם אם לא מצליחה להביא לאברכים את שניזוקו, אבל לפחות שומרת על צביון העיר: בעוד זמן קצר אמור להיסגר מכרז ענק בעיר ביתר עילית. מכרז שכמוהו לא היה כבר 6 שנים! מכרז ליזמים ולקבלנים על למעלה מ 1000 דירות. מדובר על מכרז שכבר התעכב שוב ושוב ושוב שנים ארוכות. והנה ההפתעה: המכרז פורסם פעם ראשונה בפברואר 2022. מאז פורסמו לא פחות מ 21 דחיות מועדים! והמדהים- משנת 2022 היה מדובר על מכרז במחיר מטרה. כל העידכונים דיברו על מכרז כחלק מתוכנית דירה בהנחה. והנה, בעידכון האחרון בחודש 06/2026- לפני חודשיים- המכרז שונה למכרז פומבי רגיל שמשווק בשוק החופשי. באופן זה, העירייה שומרת על צביון העיר, ​כי בסיטואציה הנוכחית הגרלות דירה בהנחה עלולות להביא איתן קהל יעד שלא מותאם לעיר כלל. אמנם יש כאן הפסד גדול ונזק עצום למאות משפחות שיכלו לצאת מאפילה לאורה. (כבר לפני שנתיים ישבתי עם זוג, שלא רצו לרכוש דירה כי הם המתינו לאפשרות לזכות בהגרלה הזו בביתר עילית, לצערנו הם ורבים אחרים מבינים כעת כי אין להם ברירה אחרת) בפרט, שבממשלה התכנון להגרלות הבאות, להגדיל למשרתי המילואים את שיעור הדירות המוקצות להם ל75% (במקום 50% כיום). כך מלבד האברכים שמודרים, יש גם עדיפות עצומה למשרתי המילואים. המסקנה הכואבת היא: על אף שיש בחירות באופק, קברניטי הציבור החרדי לא צופים שינוי במדיניות הממשלה. הדירות הללו אמורות להיכנס להגרלות לציבור הרחב עוד כחצי שנה לפחות, ואף על פי כן- אף אחד לא רוצה לקחת סיכון או לדחות את ההגרלות שוב.
  • 2 הצבעות
    21 פוסטים
    1k צפיות
    T
    מי אלו החברות שחתמו לרבנים בפסגת זאב וכן בנווה יעקב?
  • 12 הצבעות
    3 פוסטים
    399 צפיות
    צ
    @הקוד-הפיננסי כהשלמה לדבריך מצ"ב מדריך איך להקים הו"ק לקרן כספית, הדרכה לקניית קרן כספית בבנק הפועלים.pdf
  • 1 הצבעות
    5 פוסטים
    359 צפיות
    מ
    אני גם הייתי עושה לזה סוף הרי אין שום היגיון לשלם על דירה 110%.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    473 צפיות
    ש
    @מנסה-להבין כתב בהנחה רק בפריפריה? - מועצת מקרקעי ישראל תדון בצמצום חד של מחיר למשתכן !: מישהו יודע מתי זה הולך להתחדש? אם בכלל ???