השקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !
-
@צמיחה כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
@משהמשה
האם שכנעת את הנשואים אצלך בבית להתחיל לעשות הו"ק כבר מהיום לשוק ההון?בוודאי.
אפילו רבתי איתם על זה שיש להם גם בגמח המרכזי, התחננתי שיעבירו את הכל לבנקל, הם טענו שצריך גם את זה וגם את זה...
באמת שאני חושב שבנקל הוא ארגון מאוד מבורך. -
@בית-שמש כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
למה יש כאלה שלא יכולים לכבד מי שמציג דעה שונה משלהם?!
אני מכבד מאוד את דעתו אבל הוא תוקף את דעתי ודעתי מאוד שלילית על המסע היחץ הזה
מותר שתהיה לי דעה שאם מישהו היה שואל אותי על הפרויקט הזה ההיתי אומר לו תברח
או שעדיף שאני לא אגיד את זה?
אני מאוד אוהב נדל"ן לא אחד כזה שמעדכנים אותך שהקבלן העלה את המחיר ולכן זה אומר שהמחיר עלה
וודאי לא פרויקט כזה שמוחרים אותו בסוד ורק כאן יש זכות מיוחדת לאנשים לקנות
אני לא קונה את זה
זהוי דעתי וכיון ש @משהמשה שיהיה בריא ביקש כאן גיוון של דעות והוא הייטיב לבקש בוטים אני מגוון את דעתו@חופש-כלכלי כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
ודאי לא פרויקט כזה שמוחרים אותו בסוד ורק כאן יש זכות מיוחדת לאנשים לקנות
אני לא קונה את זהממש מתנצל אם אתה מרגיש שתקפתי את דעתך עברתי על ההודעות האחרונות שלך כאן וממש לא נראה לי שתקפתי... אם כתבת משהו מזמן אני לא זוכר.
לעצם העניין: באמת שזכותך לברוח מכזה פרויקט
אבל מכיון שהמטרה שלי לתת לציבור את מה שלמדתי על בשרי אסביר באריכות מהי מכירה שקטה.
בפוסט הזה אסביר באופן כללי, ובפוסט הבא אסביר למה בעיסקה הזו אני לא נותן פרטים.
תוכל לבדוק ולברר את הדברים עם כל איש נדלן.שתדע שהעיסקאות הטובות ביותר בשוק הנדלן נעשות בשקט.
וזה מה שנקרא באמת פריסייל, לא הפריסייל המזוייף שנמכר במודעות ענק, אלא הפריסייל האמיתי השקט.
גם לי זה היה נשמע תרמית כשהתחלתי להכנס לנדלן ואחר כך הבנתי את הרעיון.אם אתה לא מאמין לי שדירה שנמכרת בשקט היא עיסקה טובה תראה איך זה מוזכר בדרך אגב בכלכליסט על פרויקט יוקרה לחרדים חוצניקים במרכז ירושלים, כאן תוכל לקרא על שיווק שקט של חברה גדולה כמו ישראל קנדה בכתבה בכלכליסט:
"ישראל־קנדה מכרה כ־100 דירות בפרויקט מידטאון ירושלים, שנבנה במתחם בית החולים לשעבר שערי צדק, כך נודע ל"כלכליסט". שיווק שקט למקורבים החל רק ברבעון הנוכחי, על כן ההצלחה של החברה בולטת במיוחד על רקע אחד המשברים החריפים שחווה שוק הנדל"ן ב־20 השנים האחרונות. קצב המכירות הגבוה הושג, בין היתר, משום שהחברה מכרה עשרות דירות לחרדים, רבים מהם תושבי חו"ל."חברה שרוצה ליווי בנקאי צריכה למכור סך מסוים של דירות בשביל להראות לבנק שהפרויקט כדאי והמחירים שבו הגיוניים, אחרת הבנק לא נותן ליווי.
ומכיון שהקבלן לחוץ מאוד לקבל את הליווי הבנקאי גם בשביל המימון וגם בגלל חוק המכר שלא מאפשר לו לגבות כסף מלקוחות יותר מ 7% לפני שיש לו ליווי
הוא צריך למכור מהר סך מסויים של דירות.אם מדובר במשהו מאוד מאוד מיוחד ואטרקטיבי
למשל שכונה חרדית ישנה שיש בה ביקוש אדיר, ויש קבלן שבונה שם בניין אחד או שניים,
הוא לא צריך אפילו לפרסם ובוודאי שלא להוריד מחיר.אבל פרויקט רגיל שצריך למכור הרבה דירות בהתחלה חייב להוריד מחירים.
ואם הוא יוריד מחירים הוא יפגע בשם הטוב שלו.
לכן יש כמה שלבים יש שלב של מכירה שקטה - שמקובלת מאוד בחברות בנייה גדולות כמו שיכון ובינוי אאורה אזורים ישראל קנדה ועוד
שבו מוכרים בשקט לעובדי החברה ומקורבים וכן למתווכים שהצליחו ליצור קשרים עם החברה ועוד כל מיני.
אחר כך יש שלב הפריסייל שהוא כבר לא כל כך שקט יש משרד מכירות רשמי וכל לקוח שמגיע לבד כי הוא ראה את אתר הבנייה ומשרד המכירות מקבל את המחיר של הפריסייל אבל עדיין לא מתחיל השיווק.
בתחילת השיווק יש מחיר בסיסי שעולה בכמה אחוזים מידי תקופה לפי מצב המכירות בפרויקט ולפי המצב בשוק הכללי.
כיום כמובן שברוב הפרויקטים המחיר לא עולה כי אין מכירות והדירות תקועות.פרויקט שמעלה מחירים זה מראה שהוא חי, נכון שהקבלן עושה את זה, אבל יש לו פיקוח של הבנק המלווה והוא לא יכול לעשות מה שבא לו, ולכן כתבתי שבעיסקה שלי עלה המחיר זה מראה שהפרויקט נמכר וכיסיתי כבר חלק מההוצאות, ולא רציתי לכתוב את זה קודם כי יגידו שזה שיווק אגרסיבי, אבל אחר שכבר כתבת ככה אז אומר לך שצפויה עוד העלאת מחיר של 3% בינואר,
ולעניות דעתי אם עכשיו הם יצליחו למכור בחול הרבה דירות הם יעלו ב 6% בינואר, אבל זו רק הערכה שלי.אם אתה רוצה להבין יותר טוב מהו גורם מלווה, תקרא את הכתבה שהביא הרב @סמארט-הון שליט"א.
נקודה נוספת לא כל החברות עושות את זה בשביל לקבל ליווי בנקאי - החברות הגדולות שהזכרתי קודם יכולות להתחיל פרויקט גם בלי הליווי יש להם מספיק כסף ושומן.
אבל בגלל שהם חברות שנסחרות בבורסה כל דירה שלהם שנמכרת נספרת בבורסה.
והרווח שלהם מזה שווה הרבה הרבה יותר, מההנחה של כמה מאות אלפי שהם עושים ללקוח במכירה השקטה - ולכן זה משתלם להם.
תראה למשל צילום מסך מכתבה בגלובס איך סופרים כל חברה.

בקיצור יש דברים שנראים למי שנמצא מחוץ לשוק כתרמית, והאמת היא שאלו הם העיסקאות הגדולות.
כמובן שמי שלא מבין ולא מגיע אחרי יעוץ מקצועי יכול ליפול בזה בקלות ולעשות שטויות.
למשל יש מכירות שקטות שהם הכי הכי משתלמות אבל גם מסוכנות והם מאוד מקובלות בבני ברק.
קבלן קטן שאין לו מי יודע מה הרבה כסף קנה שטח.
בשביל למממן את קניין השטח והפיתוח לפני תחילת הבנייה הוא צריך הרבה כסף ועדיין הוא לא יכול לקבל ליווי בנקאי.
מה הוא עושה?
מוכר במחירי טרום בנייה.
ככה מכרו המון דירות בפרויקט שנבנה לפני כמה שנים מאחורי התחנת דלק בכניסה לב"ב ובפרויקטים רבים בפרדס כץ
הסבר קצר: חוק המכר מאפשר לקבל תשלום מהלקוח רק אחרי ליווי בנקאי, לפני זה מותר רק 7% .
אז מה עושה אותו קבלן.
עושים הסכם שהוא לא ממש חוקי ונקרא הסכם הלוואה, זה לא עבירה על החוק אבל אין לזה הגנה של חוק המכר.
הקונה של הדירה "מלוה" לקבלן כסף ובתמורה הקבלן מתחייב לתת לו דירה בגמר הבנייה.
אבל כיון שאין לו ליווי בנקאי הקבלן נותן כל מיני בטוחות אחרות כמו מישכון על החברה שלו אצל רשם המשכונות ועוד.
הסיכון הגדול שאם הקבלן פשט את הרגל הלקוח נשאר במקרה הטוב עם זכויות בקרקע וזהו.
אבל מי שמבין בשוק ויודע לזהות קבלנים יציבים ויכול לקחת סיכון של הפסד, עושה את העיסקאות הללו ומרוויח המון.
אם תשמע על מישהו כזה ודאי שתגיד לו לברוח מהר.
אני אשאל אותו אם הוא מבין בנדלן או שיש לו מישהו במשפחה שמבין בנדלן ומלווה אותו ואם כן אסביר לו את הסיכון אבל ממש לא אומר לו לברוח.
עד כאן על רגל אחת על מכירה שקטה. -
אני מאוד אוהב נדל"ן לא אחד כזה שמעדכנים אותך שהקבלן העלה את המחיר ולכן זה אומר שהמחיר עלה
אני לא קונה את זה
זהוי דעתי וכיון ש @משהמשה שיהיה בריא ביקש כאן גיוון של דעות והוא הייטיב לבקש בוטים אני מגוון את דעתו@חופש-כלכלי כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
הפוסט הקודם שכתבתי היה על מכירה שקטה ופריסייל באופן כללי.
אבל בנוגע לעיסקה המדוברת זה לא נכון.
שלב המכירה השקטה והפריסייל נגמר מזמן.
הפרויקט היום מפורסם באופן רשמי אמנם רק באנגלית אבל עם שיווק מלא.
המחירים במכירה השקטה הראשונית היו 33 למ"ר והיום הם מוכרים ביותר מ 40 למ"ר
זאת אומרת שמי שקנה דירה של 100 מ"ר לפני פחות משנה במחיר הראשוני הרוויח כבר 700 אלף ש"ח.
איש המכירות אמר לי שהוא הציע לאחד מהלקוחות הראשונים למכור דירה מסוימת שהיה לקוח אמריקאי שרצה אותה, והלקוח לא הסכים למכור כי הוא רצה להרוויח עוד.
חלק מהאנשים היו מוכרים מממשים את הרווח [בניכוי 25% מס שבח] וקונים דירה אחרת בפרויקט במחיר של היום, אבל בגדול ההוא צודק שלא מכר.הסיבה שאני לא כותב את הפרטים היא בגלל המתווך ולא בגלל החברה.
אם אכתוב את המיקום של הפרויקט יכול כל אחד לבדוק מה יש באזור להצליב עם ים המידע שנתתי, ולהבין לבד במה מדובר ולקנות בלי המתווך, ולכן המתווך ביקש ממני שלא אגזול את פרנסתו ואחרי שהוא עשה עבודה קשה לבדוק איזה פרויקט הכי רווחי שיש זה ממש לא יפה שאקח את המסקנות שלו ואגלה אותם לכל מי שרוצה.
יתירה מזו המתווך קיבל הטבות מיוחדות של 10/90 הסבת ערבות ועוד.
לקוח שיבא למשרד ויאמר אני יודע שאתם נותנים לאחרים את ההטבות הללו, יגרום לחוסר נעימות לחברה, והם יכולים להפסיק לתת למתווך את ההטבות הללו, כמו שכתבו כאן לפני כמה ימים על דמי ניהול זולים שנתנו כהטבה למישהו מסוים והופסקו בגלל פרסום. כפי שכתב הרב @הקול-השפוי שליט"א כאןיותר מזה אם מתווך שנמצא כאן בקבוצה ויש לו קשר לחברת הבנייה יגלה איפה הפרויקט הוא יכול להגיע אליהם ולקבל את אותם ההטבות שקיבל המתווך שהפנה אותי ולהביא לקוחות לדירות שוות.
ואחרי שנמכרו סך מסוים של דירות בהטבות של 10/90 וכדומה החברה מפסיקה את המבצע לכולם.
כך שהמתווך שעבד קשה לא יוכל להשתמש במבצע ומישהו ששמע בדרך אגב יקצור את הפירות שלו.
אני מקווה שעכשיו אתה מבין למה אי אפשר לספר בפרהסיא כל דבר.אגב אם תשאל למה אני קונה ב 40 למ"ר ולא מחפש פרויקט שמוכר ממש בזול בשלב הראשוני.
אכן אם היה מדובר לפני שנתיים שלוש בחיים לא הייתי ניגש לכזה דבר, הכלל הבסיסי הוא לחפש משהו מתחת למחיר השוק.
אבל בגלל שהיום כל השוק בחוסר ודאות, וגם פרויקט שנשמע מבטיח לא תמיד מצליח.
אני מעדיף לשלם יותר יקר קצת ולהפסיד חלק מהרווח אבל ללכת על בטוח עם פרויקט שמראה שהוא מצליח למכור ללקוחות שהוא מכוון אליהם. -
@חופש-כלכלי כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
הפוסט הקודם שכתבתי היה על מכירה שקטה ופריסייל באופן כללי.
אבל בנוגע לעיסקה המדוברת זה לא נכון.
שלב המכירה השקטה והפריסייל נגמר מזמן.
הפרויקט היום מפורסם באופן רשמי אמנם רק באנגלית אבל עם שיווק מלא.
המחירים במכירה השקטה הראשונית היו 33 למ"ר והיום הם מוכרים ביותר מ 40 למ"ר
זאת אומרת שמי שקנה דירה של 100 מ"ר לפני פחות משנה במחיר הראשוני הרוויח כבר 700 אלף ש"ח.
איש המכירות אמר לי שהוא הציע לאחד מהלקוחות הראשונים למכור דירה מסוימת שהיה לקוח אמריקאי שרצה אותה, והלקוח לא הסכים למכור כי הוא רצה להרוויח עוד.
חלק מהאנשים היו מוכרים מממשים את הרווח [בניכוי 25% מס שבח] וקונים דירה אחרת בפרויקט במחיר של היום, אבל בגדול ההוא צודק שלא מכר.הסיבה שאני לא כותב את הפרטים היא בגלל המתווך ולא בגלל החברה.
אם אכתוב את המיקום של הפרויקט יכול כל אחד לבדוק מה יש באזור להצליב עם ים המידע שנתתי, ולהבין לבד במה מדובר ולקנות בלי המתווך, ולכן המתווך ביקש ממני שלא אגזול את פרנסתו ואחרי שהוא עשה עבודה קשה לבדוק איזה פרויקט הכי רווחי שיש זה ממש לא יפה שאקח את המסקנות שלו ואגלה אותם לכל מי שרוצה.
יתירה מזו המתווך קיבל הטבות מיוחדות של 10/90 הסבת ערבות ועוד.
לקוח שיבא למשרד ויאמר אני יודע שאתם נותנים לאחרים את ההטבות הללו, יגרום לחוסר נעימות לחברה, והם יכולים להפסיק לתת למתווך את ההטבות הללו, כמו שכתבו כאן לפני כמה ימים על דמי ניהול זולים שנתנו כהטבה למישהו מסוים והופסקו בגלל פרסום. כפי שכתב הרב @הקול-השפוי שליט"א כאןיותר מזה אם מתווך שנמצא כאן בקבוצה ויש לו קשר לחברת הבנייה יגלה איפה הפרויקט הוא יכול להגיע אליהם ולקבל את אותם ההטבות שקיבל המתווך שהפנה אותי ולהביא לקוחות לדירות שוות.
ואחרי שנמכרו סך מסוים של דירות בהטבות של 10/90 וכדומה החברה מפסיקה את המבצע לכולם.
כך שהמתווך שעבד קשה לא יוכל להשתמש במבצע ומישהו ששמע בדרך אגב יקצור את הפירות שלו.
אני מקווה שעכשיו אתה מבין למה אי אפשר לספר בפרהסיא כל דבר.אגב אם תשאל למה אני קונה ב 40 למ"ר ולא מחפש פרויקט שמוכר ממש בזול בשלב הראשוני.
אכן אם היה מדובר לפני שנתיים שלוש בחיים לא הייתי ניגש לכזה דבר, הכלל הבסיסי הוא לחפש משהו מתחת למחיר השוק.
אבל בגלל שהיום כל השוק בחוסר ודאות, וגם פרויקט שנשמע מבטיח לא תמיד מצליח.
אני מעדיף לשלם יותר יקר קצת ולהפסיד חלק מהרווח אבל ללכת על בטוח עם פרויקט שמראה שהוא מצליח למכור ללקוחות שהוא מכוון אליהם. -
בשביל להבין כמה הפוטנציאל בשוק של החוצניקים צריך לראות את הפרסום ההזוי הזה.
ולקבל פרופורציה מה המחירים של דירות יוקרה לחוצניקים במרכז ירושלים:
דירת 52 מ"ר !!! עם חדר שינה אחד סלון ומרפסת גדולה שצופה על הר הבית
מוצעת למכירה ב.... 3,700,000 $ !!!!!!
= 12,365,900 ש"ח

לא נשמע לכם הגיוני?
גם לי לא.
אבל, זה אפריקה ישראל, תראו מה עוד יש בבניין מבית כנסת ועד בריכה וסאונה... ויש גם חדר יין (מה זה?)
הדירה ממוקמת ברחוב שקט צמוד ליפו ולרכבת הקלה (הרחוב הקטנטן שמקשר בין צומת ישעיהו הנביאים ליפו).
בגלל הגובה - 16 קומות המרפסת צופה על הר הבית...
זה צמוד ליפו לכיכר הדוידקה ולכל מרכז העיר, ובמרחק קטן מכיכר השבת וגאולה, מתאים למי שחי גם פה וגם שם.
האם כל זה מצדיק מחיר הזוי כזה???
לדעתי לא. -
אני לא קונה את זה
אני לא קונה את זהמכיון שהגבתי לך ב 2 פוסטים ארוכים שצריך סבלנות לקרא אותם.
אכתוב תקציר:
בכל פרויקט יש מכירה שקטה למקורבים בהתחלה במחיר זול כדי שהקבלן יוכל להראות לבנק שדירות נמכרות ולקבל ליווי בנקאי או בכדי להראות לבורסה שיש מכירות בפרויקט, ועוד סיבות דומות. כפי שפירטתי באריכות בפוסט הזה.
בעיסקה הספציפית הזו, הסיבה לסודיות היא הגנה על העבודה הקשה של המתווך שבדק מלא פרויקטים ולא יפה לתת את השם של המקום שיוכלו לעקוף אותו ולקנות ישירות, ועוד סיבות כפי שפירטתי באריכות בפוסט הזה -
@סמארט-הון
חלק גדול מהדברים שכתבת נכונים - וכמו שהערת אני בעצמי כתבתי כבר כמה פעמים כאן באשכול זה.
ראשית אני אמנם קניתי ב 4 מיליון, אבל המלצתי לקנות לאברך צעיר ב 2.5 מיליון, ועדיף 2 אברכים יחד כמו שכתבתי בפוסטים קודמים.
אני לא משווק, אני יהודי שיושב ולומד ומחתן את ילדיו בכבוד
הסיבה שפרסמתי כאן את העיסקה היא בעיקר כי חשוב לי שכמו שאני הצלחתי לחתן כך יוכלו אחרים.
וכפי שהצהרתי אקבל מעט אחוזים מהמתווך על מי שיגיע דרכי וכך אחסוך קצת בהוצאות.
מכיון שכבר שלחתי מספיק למתווך וכבר לקחתי משכנתא וכו'.
אין לי עניין לשכנע בשבילי, גם אם ארוויח כמה גרושים אני לא עובד וזה לא מה שמושך אותי.
חבל לי מאוד שאברכים יבהלו מהמנגינה של הדברים שלך ושל עוד כמה צדיקים. שרוצים למנוע מכאלו שעושים טעויות בשוק הנדלן ובגלל זה מבריחים את כולם, מה שנקרא לשפוך את המים יחד עם התינוק.
זה חבל לי מאוד.
אבל מיציתי את העניין
הבנתי שכאן תמיד יהיה מי שיכתוב את אותם הדברים שאני כותב אבל במקום לומר לאברך בא תבדוק תזהר אבל תשקיע ותחתן את ילדיך בכבוד ובקלות.
המנגינה הנשמעת היא תברח תברח מנדלן כל שוק הנדלן מסוכן נוראאאא
תשקיע ב S&P ולדברי חלק מהכותבים כאן תוכל לחתן ולדברי חלק אחר זה לא יספיק לך.
יש דרך להזהיר אבל גם לעודד להשקיע, הפחדה היא ודאי לא דרך ראויה !!!!
אין לי כח להתווכח.
אני אחזור שוב על מה שכתבתי.
ודאי שהעיסקה הזו לא מתאימה לכל אחד, בכלל לא.
אבל למי שהיא מתאימה אין עיסקה כזו בשוק, היא הכי ריווחיות והכי בטוחה.
מה שכתבת בנוגע לשוק החוצניקי התשובה שלך בפוסט הראשון נכונה לשוק הצרפתי והתשובה בפוסט השני נכונה גם לאמריקאי אבל לא נכונה בנוגע לעיסקה הספציפית הזו.
יש לה מעלות שאין אותם בפרויקטים שהזכרת.
אגב הערב התפללתי מעריב בבית כנסת בפאתי ב"ב והיה שם עיתון בשבע עם כתבה על משלחת של רבנים דתלי"ם מגדולי הרבנים, שנסעו לקהילות הדת"ל בארה"ב בכדי לעזור לאלו שרוצים להגיע לארץ ומתקשים בגלל חוסר במוסדות חינוך לציבור האמריקאי דת"ל ועוד.
לא מדובר בכתבת תדמית של משווקי נדלן, אלא במסע של רבנים בגלל ההתעוררות הרבה שיש בציבור הזה להגיע לארץ , ולפתור את הבעיות שיש להם על הדרך.
הפרויקט המדובר פונה ישירות לציבור הזה.
ושוב בנוגע לכל העיסקה.
מי שרצה כבר קיבל תשובות אישיות במייל, ומי שירצה יוכל לקבל.
בבקשה רק מי שרציני לא לשלוח שאלה בשביל השאלה. -
@משהמשה כיהודה ועוד לקרא. היום בחדשות, קהילה חלבית מארה"ב רוכשת 2 מגדלי דירות בירושלים בעיסקה שעוברת את המיליארד ש"ח.
@המבקר כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
@משהמשה כיהודה ועוד לקרא.
חלילה וחס.
היום בחדשות, קהילה חלבית מארה"ב רוכשת 2 מגדלי דירות בירושלים בעיסקה שעוברת את המיליארד ש"ח.
הם רכשו 200 דירות יחד. זו נקראת עסקת המגורים הגדולה בתולדות המדינה !!!!
זו אכן בשורה טובה למי שהשקיע בשוק של החוצניקים בירושלים, כי עסקה כזו עושה הרבה רעש וגוררת אחריה עוד הרבה עסקאות.זה הפרויקט שבו נעשתה העסקה המדוברת. שנבנה על המבנים של ישיבת עץ חיים במחנה יהודה

באמת אני רואה סייעתא דשמיא מאוד גדולה בעיסקה שעשיתי, ואני צריך את התפילות של הרבים....
המשווק טוען שחברת הבנייה רוצה להעלות את מחיר הפרויקט ב 10% !!! עוד שבוע ...
אחרי שכבר העלו 3% לאחר בחודש שעבר.
ה 10% היה נשמע יותר שיווק ויכול להיות שהמספר יהיה בסוף פחות. אבל בזכות הרבים בע"ה הם יעלו את המחיר.
כך שבס"ה יעלה לי המחיר ב 13% לפני שהתחלתי לשלם משכנתא....
זה יכסה בע"ה את כל ההוצאות עם רווח נאה מיידי לפני תחילת התשלום על העיסקה.
בעיקר אני מבקש את התפילות של הרב @שמיל-שמיל שליט"א והרב @הקול-השפוי שליט"א....
הם כותבים לש"ש [כמו רבים אחרים כאן] ובטוח שאזכה בזכותם....
ובמחילה מהשאר שרבים הם וא"א למנותם.
איך זוכים לסייעתא דשמיא בהשקעות לענ"ד... ראו כאן. -
חלילה וחס.
היום בחדשות, קהילה חלבית מארה"ב רוכשת 2 מגדלי דירות בירושלים בעיסקה שעוברת את המיליארד ש"ח.
זו אכן בשורה טובה למי שהשקיע בשוק של החוצניקים בירושלים, כי עסקה כזו עושה הרבה רעש וגוררת אחריה עוד הרבה עסקאות.זה הפרויקט שבו נעשתה העסקה המדוברת. שנבנה על המבנים של ישיבת עץ חיים במחנה יהודה

באמת אני רואה סייעתא דשמיא מאוד גדולה בעיסקה שעשיתי, ואני צריך את התפילות של הרבים....
ה 10% היה נשמע יותר שיווק ויכול להיות שהמספר יהיה בסוף פחות. אבל בזכות הרבים בע"ה הם יעלו את המחיר.
איך זוכים לסייעתא דשמיא בהשקעות לענ"ד... ראו כאן. -
חלילה וחס.

איך זוכים לסייעתא דשמיא בהשקעות לענ"ד... ראו כאן.@משהמשה מעולם לא אמרתי שהעסקה בטוח לא תרוויח.
כמו שמי שעובר ברמזור אדום לא בטוח יעשה תאונה.
בנוסף בחינת השקעת נדלן בטווח קצר, שווה להשקעה במדדים לטווח קצר. -
@משהמשה מעולם לא אמרתי שהעסקה בטוח לא תרוויח.
בנוסף בחינת השקעת נדלן בטווח קצר, שווה להשקעה במדדים לטווח קצר.@הקול-השפוי כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
בנוסף בחינת השקעת נדלן בטווח קצר, שווה להשקעה במדדים לטווח קצר.אני אלך בראש שלך רק במשל קצת שונה
היה כביש מהיר למכרות זהב באתיופיה....
כל מי שנסע מהר הצליח להגיע לזהב ולהעמיס כמה שיכול על הרכב ולחזור ושוב לנסוע.
בהמשך נהיה עומס על הכביש והתקינו בו רמזורים רבים, זמן הנסיעה נעשה לכמעט בלתי אפשרי לנסיעה ולרווח.
לכן רבים הפסיקו לנסוע לשם
היו משוגעים שנסעו במהירות ברמזורים אדומים והמשיכו להרוויח
אבל היו ברי מזל שיש להם רישיון טייס ומטוס פרטי טסו למכרות הטעינו המון על המטוס וחזרו ברווח גדול.
והיו כמה שחשבו מחוץ לקופסה ואף שלא היה להם רישיון טיס ולא מטוס אבל הם שילמו טוב לטייסים שיקחו אותם.....מי שלא חשב על האפשרות לשלם לטייס וראה אותם חוזרים עם זהב בטוח שהם מהמשוגעים שנוסעים באדום

-
@משהמשה כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
תזהר שלא יצנזרו אותך אסור לדבר על מכרות זהב בפורום...
-
@הקול-השפוי כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
בנוסף בחינת השקעת נדלן בטווח קצר, שווה להשקעה במדדים לטווח קצר.אני אלך בראש שלך רק במשל קצת שונה
כל מי שנסע מהר הצליח להגיע לזהב ולהעמיס כמה שיכול על הרכב ולחזור ושוב לנסוע.
בהמשך נהיה עומס על הכביש והתקינו בו רמזורים רבים, זמן הנסיעה נעשה לכמעט בלתי אפשרי לנסיעה ולרווח.
לכן רבים הפסיקו לנסוע לשם
היו משוגעים שנסעו במהירות ברמזורים אדומים והמשיכו להרוויח
אבל היו ברי מזל שיש להם רישיון טייס ומטוס פרטי טסו למכרות הטעינו המון על המטוס וחזרו ברווח גדול.
והיו כמה שחשבו מחוץ לקופסה ואף שלא היה להם רישיון טיס ולא מטוס אבל הם שילמו טוב לטייסים שיקחו אותם.....מי שלא חשב על האפשרות לשלם לטייס וראה אותם חוזרים עם זהב בטוח שהם מהמשוגעים שנוסעים באדום

@משהמשה לא ענית.
לא התכוונתי להכנס שוב לדיון על גוף ההשקעה.
הוכחת שצדקת מדברי המשווק על עליות מחירים, ועל זה עניתי. -
עזוב את המשווק
כנס לרשות המיסים
אתה יודע מה הכתובת
תראה כמה דירה כמו שלך בדיוק נמכרת כיום
אל תשכח לבדוק אותו גודל דירה בדיוק, ואותו טווח קומה.
אם היא נמכרת ברשות המיסים בפער שמכסה לך את התיווך והעו''ד מחיר מלא [לא כולל הטבה אישית שקיבלת כי עבדת בתמורה]
וגם תיווך ועו''ד של המכירה, כולל כל העלויות מס, הוצאות רישום וכו'.
אם הפער עולה על כל זה אז הרווחת.
ואם לא, תחכה לתשואה.
מאחל שתרוויח, אבל כסף לא גדל על העמים,
צריך סבלנות.
וצריך אומץ, מתי לצאת, שהתשואה הגיעה למקסימום הריווחי, ומכאן היא תדשדש. -
עזוב את המשווק
כנס לרשות המיסים
אתה יודע מה הכתובת
תראה כמה דירה כמו שלך בדיוק נמכרת כיום
אל תשכח לבדוק אותו גודל דירה בדיוק, ואותו טווח קומה.
אם היא נמכרת ברשות המיסים בפער שמכסה לך את התיווך והעו''ד מחיר מלא [לא כולל הטבה אישית שקיבלת כי עבדת בתמורה]
וגם תיווך ועו''ד של המכירה, כולל כל העלויות מס, הוצאות רישום וכו'.
אם הפער עולה על כל זה אז הרווחת.
ואם לא, תחכה לתשואה.
צריך סבלנות.
וצריך אומץ, מתי לצאת, שהתשואה הגיעה למקסימום הריווחי, ומכאן היא תדשדש.@סמארט-הון כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
עזוב את המשווק
כנס לרשות המיסיםהנתונים ברשות המיסים יהיו במקרה הטוב בעוד חודש....
אם הם מעלים את המחירים ממי שיעשה רישום אחרי 1.1.26 עד שאותו אחד יחתום חוזה וזה יעלה לאתר יקח זמן.
חוץ מזה המשווק זה לא המתווך החרדי.
זה נציג של אחד ממשרדי התיווך הגדולים שמוכר לחוצניקים והוא משמש גם כנציג החברה הקבלנית שהיא חברה מהגדולות בארץ
ויש לה מדיניות מוצהרת שאני מכיר מפרויקטים אחרים שלהם שהם מעלים מחירים כל כמה חודשים בקצב גבוה.
וכשהנציג שלהם אומר שהמחיר יעלה אז הוא עולה ואני לא צריך לבדוק אחריו.
הנציג טען שזה עדיין לא סגור כמה יעלו ומקסימום 10%.
וזה אחרי שכבר עלה 3% לפני שעשיתי רישום, ואני קיבלתי את המחיר הקודם.אם יעלה 10% אני לא צריך לחשבן, כי כל ההוצאות שלי ודאי מכוסות עם רווח של לפחות מאתיים אלף מיידי.
@סמארט-הון כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
צריך סבלנות.ראה מה שכתבתי בעבר...
כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
באופן כללי על כל השאלות:
כסף לא גדל על העצים.
עיסקה שאפשר להרוויח בה הרבה, דורשת מהמשקיע הרבה.
אפשר להגיע לעיסקה עם רווח גדול ובלי סיכונים,
אבל....
צריך הרבה סבלנות הרבה מאמץ והרבה נכונות להבין כל סעיף ולא להבהל מכל שאלה.
ברור שזה לא מתאים להרבה מאוד אנשים, אבל מי שמתאים לו או שיש לו מישהו במשפחה שיכול לנהל את זה עבורו - הורים, אחים, גיסים.
יכול להרוויח הרבה מאוד בלי לסכן את הקרן שלו.@סמארט-הון כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
וצריך אומץ, מתי לצאת, שהתשואה הגיעה למקסימום הריווחי, ומכאן היא תדשדש.
יש תאריך יעד די ברור.
בעוד 3.5 שנים מגיע מועד תשלום של 55% ועד אז אני חייב למכור.... בס"ד
לחוששים: אם לא אצליח יש לי כמה תוכניות לגיבוי. ... אבל בע"ה אצליח. -
@שמיל-שמיל
אמרת שאתה מוכן לחשבן אז בבקשה:
יש לי מס רכישה של 110 אלף בערך...
[כן גם ביד ראשונה בדירות יקרות יש מס וב"ה אני מכסה את ההוצאה עוד לפני התשלום הראשון למשכנתא].כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
והיו כמה שחשבו מחוץ לקופסה ואף שלא היה להם רישיון טיס ולא מטוס אבל הם שילמו טוב לטייסים שיקחו אותם.....
אני מתלבט האם לשלם עכשיו את המס רכישה או במכירה.
החוק מאפשר לי לדחות עד לתשלום של 50% מהנכס.
אבל יש על זה הצמדה למדד המחירים לצרכן בתוספת ריבית בשיעור 4% בשנה.
יש לי 3 אפשרויות או לשלם עכשיו ממשכנתא.
או לשלם עכשיו מהגמח המרכזי - תלוי בכמה חשבונות ממה כדאי לקחת עכשיו.
או לדחות
כמה תעלה לי הדחיה בהערכה כמה יעלה המדד ב 3.5 שנים הבאות....
לפי זה אחשבן מה כדאי לי. הריבית הזו הריבית של המשכנתא או הגמח...
זה תלוי כמובן בעוד נתונים לא רק בעלות של הריבית. -
@משהמשה אגב, אני לא חושב שזה השקעה לא טובה,
אני פשוט לא יודע,
אבל אני בטוח שאין השקעה בטוחה ודאי לא עם כאלו אחוזי רווח.
אני גם חושב שהצלחה חד פעמית בעסקת נדל"ן לא הופכת את המשקיע למומחה בתחומו.