דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן
108 17 973 11
  • @חיסכון-לחתונה לא תפסיד כלום מלבדוק
    אבל אם תקבל מל"צ עם תוספת של מעל 0.9% לא משתלם לך לצאת מהפריים הנוכחי

@משכנתא-בקצב-שלך
    האם זה הגיוני?!
    יש לי משכנתא 263.500 ש"ח עם ריבית 2.55 (קבועה) ל360 חודש, החזר חודשי 1,048 ש"ח.
    ביקשתי לבצע פרעון מוקדם של 31,000 ש"ח ולהוריד מתקופת ההלוואה.
    התוצאה היתה: הבנק הוריד לי ל318 חודשים (42 חודשים) והוריד לי גם בהחזר החודשי ל- 999 ש"ח (בטענה שהיה חייב לשנות גם את ההחזר החודשי למעלה או למטה כדי שיצא בדיוק בחשבון החודשים - אשמח שתגיב גם על הנקודה הזאת)
    השאלה אם זה הגיוני כל מה שהורידו לי כי נשמע לי שהורידו יותר מידי (רק שלא יעלו בסוף על הטעות ואני ישלם על זה ביוקר...)
    אשמח מאוד לדעתך תודה רבה!

• @משכנתא-בקצב-שלך
    האם זה הגיוני?!
    התוצאה היתה: הבנק הוריד לי ל318 חודשים (42 חודשים) והוריד לי גם בהחזר החודשי ל- 999 ש"ח (בטענה שהיה חייב לשנות גם את ההחזר החודשי למעלה או למטה כדי שיצא בדיוק בחשבון החודשים - אשמח שתגיב גם על הנקודה הזאת)
    השאלה אם זה הגיוני כל מה שהורידו לי כי נשמע לי שהורידו יותר מידי (רק שלא יעלו בסוף על הטעות ואני ישלם על זה ביוקר...)

@בית-שמש
    אל תדאג אין בזה טעויות הכל זה מחשבון.
    אתה מוזמן לבדוק לבד
    https://www.supermarker.themarker.com/Calculators/Loan/LoanCalculator.aspx

• @משכנתא-בקצב-שלך
    האם זה הגיוני?!

@בית-שמש רק שאני יבין יותר את התמונה
    יש לך קל"צ בריבית של 2.55 ?

• @בית-שמש
    אל תדאג אין בזה טעויות הכל זה מחשבון.
    אתה מוזמן לבדוק לבד
    https://www.supermarker.themarker.com/Calculators/Loan/LoanCalculator.aspx

@חיסכון-לחתונה זה חסום אצלי (מסלול מצומצם נטפרי) אבל אם זה באמת נכון אשמח לשמוע מה ההגיון שעומד מאחורי זה (כלומר מה ההגיון שפרעתי רק 31,000 ש"ח וחסכתי כ"כ הרבה!)

• @בית-שמש רק שאני יבין יותר את התמונה
    יש לך קל"צ בריבית של 2.55 ?

• @חיסכון-לחתונה זה חסום אצלי (מסלול מצומצם נטפרי) אבל אם זה באמת נכון אשמח לשמוע מה ההגיון שעומד מאחורי זה (כלומר מה ההגיון שפרעתי רק 31,000 ש"ח וחסכתי כ"כ הרבה!)

@בית-שמש
    0006f847-8ca3-4949-9188-52bdb121fa91-image.png
    אל דאגה, לא קיבלת מתנה מהבנק

• @משכנתא-בקצב-שלך
    האם זה הגיוני?!

@בית-שמש אם הם השאירו לך את הריבית על 2.55 אחרי המיחזור והקיצור תקופה זה הגיוני הסכומים והחיסכון הכולל עומד על סביבות 70K ש"ח

• @בית-שמש אם הם השאירו לך את הריבית על 2.55 אחרי המיחזור והקיצור תקופה זה הגיוני הסכומים והחיסכון הכולל עומד על סביבות 70K ש"ח

@משכנתא-בקצב-שלך אגב, המשכנתא שלי היה צמודה (עד שירדו הריביות בעז"ה בקרוב ממש...)
    מה קורה כשהקרן עולה מחמת ההצמדה למדד - ההחזר החודשי גם עולה? וכל כמה זמן זה מתעדכן (כלומר האם פתאום חודש הבא אני אצטרך לשלם יותר)?

• @בית-שמש
    0006f847-8ca3-4949-9188-52bdb121fa91-image.png
    אל דאגה, לא קיבלת מתנה מהבנק

@חיסכון-לחתונה תודה רבה לך!
    אם תוכל לבדוק לי במחשבון הנ"ל מה קורה אם אני מחזיר את ההחזר החודשי לאזור מה שהיה קודם (1,048) כמה חודשים ירדו לי?

• @משכנתא-בקצב-שלך אגב, המשכנתא שלי היה צמודה (עד שירדו הריביות בעז"ה בקרוב ממש...)
    מה קורה כשהקרן עולה מחמת ההצמדה למדד - ההחזר החודשי גם עולה? וכל כמה זמן זה מתעדכן (כלומר האם פתאום חודש הבא אני אצטרך לשלם יותר)?

@בית-שמש כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

זה עולה לאט לאט,
    בפרט בעשר שנים האחרונות של תקופת ההלוואה

• @משכנתא-בקצב-שלך
    האם זה הגיוני?!

@בית-שמש
    לא בדיוק הבנתי במה מדובר, ז"א האם יש לך עדיין 360 חודשים לפרוע??
    כנראה שלא.

א"כ אני מעלה השערה שכנראה כשהוצאת את המשכנתא יכולת ההחזר שלך עמדה על 999 ש"ח ולכן לא יכלו להעלות את זה ליותר.

ואם לא זה הסיבה אני לא מבין מה כן, ניתן להוריד ל300 חודשים וההחזר יהיה 1049 ש"ח לחודש.

התשובה בזה היא שכאילו כל חודש הפירעון של הקרן נפרס מחדש,
    ובשונה מלא צמוד שכיון שהסכום הוא קבוע אז כמו שנקבע בהתחלה כך ימשיך עד הסוף,
    בצמוד כיון שכל חודש הקרן עולה (או יורדת), לכן זה כאילו כל חודש נפרס מחדש לתקופה שנותרה,
    ולכן בתחילה כשהמשכנתא היא עוד לתקופה ארוכה אין לזה כ"כ משמעות בהחזר החודשי,
    וככל שמתקדם הזמן ההחזר עולה.

• @בית-שמש
    לא בדיוק הבנתי במה מדובר, ז"א האם יש לך עדיין 360 חודשים לפרוע??
    כנראה שלא.

א"כ אני מעלה השערה שכנראה כשהוצאת את המשכנתא יכולת ההחזר שלך עמדה על 999 ש"ח ולכן לא יכלו להעלות את זה ליותר.

ואם לא זה הסיבה אני לא מבין מה כן, ניתן להוריד ל300 חודשים וההחזר יהיה 1049 ש"ח לחודש.

התשובה בזה היא שכאילו כל חודש הפירעון של הקרן נפרס מחדש,
    ובשונה מלא צמוד שכיון שהסכום הוא קבוע אז כמו שנקבע בהתחלה כך ימשיך עד הסוף,
    בצמוד כיון שכל חודש הקרן עולה (או יורדת), לכן זה כאילו כל חודש נפרס מחדש לתקופה שנותרה,
    ולכן בתחילה כשהמשכנתא היא עוד לתקופה ארוכה אין לזה כ"כ משמעות בהחזר החודשי,
    וככל שמתקדם הזמן ההחזר עולה.

@אבי-ר. כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

זה לא נכון כי ההחזר המקורי שהיה אמור להיות הוא 1048 וזה אושר, בכל אופן אני אבקש מהבנק שיוריד ל300 חודשים כמו שאמרת תודה רבה!

• @בית-שמש כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

זה עולה לאט לאט,
    בפרט בעשר שנים האחרונות של תקופת ההלוואה

@משכנתא-בקצב-שלך שאלה שאולי לא בדיוק קשורה לנושא השרשור אבל בערך....
    לקחתי משכנתא מבנק מרכנתיל מסניף רחוק מביתי בעיר אחרת (כי בסניף הספציפי הזה היועץ מכיר וכו') ולכן גם פתחתי שם חשבון עו"ש.
    השאלה האם אני יכול עכשיו לפתוח חשבון באותו בנק בסניף ליד הבית והמשכנתא תעבור לטיפול הסניף החדש או שבכל אופן אצטרך לפנות לסניף שבו פתחתי כדי לנהל את מה שקשור למשכנתא? תודה רבה!!

• @משכנתא-בקצב-שלך שאלה שאולי לא בדיוק קשורה לנושא השרשור אבל בערך....
    לקחתי משכנתא מבנק מרכנתיל מסניף רחוק מביתי בעיר אחרת (כי בסניף הספציפי הזה היועץ מכיר וכו') ולכן גם פתחתי שם חשבון עו"ש.
    השאלה האם אני יכול עכשיו לפתוח חשבון באותו בנק בסניף ליד הבית והמשכנתא תעבור לטיפול הסניף החדש או שבכל אופן אצטרך לפנות לסניף שבו פתחתי כדי לנהל את מה שקשור למשכנתא? תודה רבה!!

להעביר פעילות עו"ש מסניף לסניף זה ודאי אפשרי.
    להעביר את סניף הביצוע של המשכנתא אין לי מושג, נראה לי קצת יותר מסובך.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    8 פוסטים
    94 צפיות
    ש
    הנה הקישור לפוסט הנ"ל. https://forum.benakel.org/post/3943
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    86 צפיות
    א
    באופן כללי אתה צודק בדבריך. @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: בשנים האחרונות המדד בישראל עלה סביב 3%–4% בשנה (ובשנים מסוימות אף יותר). לא מסתכלים בזה לפי השנים האחרונות שספציפית היה בהם קורונה ומלחמה, אלא לאורך השנים שהממוצע הוא מתחת ל2% אינפלציה בשנה, וכך גם הציפיות לשנים הקרובות. (אם לא יקרה עוד משהו לא צפוי) @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: כיום ניתן לקחת מסלולים לא צמודים בריבית קבועה של כ־5.5%–5.7%: כמו שכבר תיקנו אותך. ולמעשה כמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך ההמלצה בד"כ היא לקחת מזה סכום נמוך, כך שאין השפעה רצינית מהאינפלציה, ויש מקרים שכן כדאי לשקול לקחת מזה סכומים גדולים יותר.
  • אינפלציה בירידה

נדל"ן בנק ישראל
    2
    1 הצבעות
    2 פוסטים
    104 צפיות
    שמיל שמילש
    @משכנתא-בקצב-שלך כולם מתמחרים שכן, אבל אני סקרן האם זה קשור לשער דולר שקל או שיש באמת מגמה של ירידה כי אצלי בסופר היא לא מורגשת.
  • משכנתאות- ירידת עוגנים צפויה

כלכלת המשפחה מיחזור משכנתא
    8
    4 הצבעות
    8 פוסטים
    241 צפיות
    א
    @משכנתאות-בקצב-שלך כתב במשכנתאות- ירידת עוגנים צפויה: לגבי המל"צ באם יש תחנת שינוי של הריביות [ניתן לראות את התחנות בדו"ח יתרות] אז הריבית תרד ותתעדכן לפי העוגנים החדשים. בהנחה שהריביות אצלך גבוהות יותר, כי אם הם נמוכות עדין יכול להיות שהם יעלו.
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    269 צפיות
    א. מבני ברקא
    אנסה לתמצת מה שהעליתי בקריאת הקונטרס. כיום הרעיון של היתר עיסקא הוא שאין הלואה ברבית אלא ניתן כסף מהבנק ללוה בתורת עיסקא, והיינו שהוא מקבל כסף לעסוק בו והרוחים לבנק, וככל והרוחים יהיו יותר מאחוז הרבית הרי שיתר הרוחים ללוה. החסרונות בזה הם שחז"ל אסרו לקצוב רוחי קבועים גם כאשר העיסקא היא פיקדון ולא הלואה, ויתכן שזה לפעמים גם מדאו'. כמו"כ יש עוד חסרונות שאין לבנק גמירות דעת כיון שהוא לא חושב שהוא יפסיד, בעוד בעיסקא אמיתית אם העיסקא לא מרויחה וכן אם היא מפסידה הרי שנותן הכסף מפסיד, וגם כאן הבנק אמור להפסיד, וזה מראה שאינם מתכוונים ברצינות. כך גם עולה מפסיקות בית משפט בקשר לכל מיני משפטים שהיו אודות היתר עיסקא, שביהמ"ש אינו מתייחס לזה כחוזה אמיתי אלא כאיזה 'פטנט' הלכתי, וכיון שהבנק עושה הכל על דעת ביהמ"ש הרי שאין גמירות דעת בכלל. הרעיון המדובר מציע אפשרות אחרת לגמרי, והיא מבוססת על היתר שכירות, ועיקרו מבואר במשנה ובגמ' באיזהו נשך שמותר להקדים תשלום שכירות בתחילת השכירות ולהוזיל את המחיר בעקבות כך, ולמשל דירה שמושכרת ב 5000 ש"ח לחודש מותר לשלם בתחילת השנה את כל החודשים ולהוזיל, דהיינו שבמקום 60.000 ש"ח לשנה ישלם רק 55.000, ואף שההוזלה היא עבור הקדמת המעות, מ"מ אינו הלואה אלא עסק של שכירות. הרעיון המדובר מציע שכך יתנהל בבנקים, כאשר חבר של הלוה (או אביו וכיו"ב) ישכיר דירה שלו לבנק בתשלום מראש, וכגון דירה ל 20 שנה בתמורה למליון ש"ח (במקום מליון ו 440 אלף שזה תשלום של 6.000 לחודש), והתשלום של המיליון ש"ח ייכנס לחשבון של הבן (מבקש ההלואה מהבנק), במקביל הבן חותם שהוא שוכר את הדירה הזו (שהבנק שכר מהאבא) מהבנק בתשלום מלא של 6.000 ש"ח לחודש, ס"ה הבנק מרויח 440.000 ש"ח, - כמובן כל זה סתם דוגמא, בעוד האמת היא שהבנק ישכיר במחיר הקרן שנתן לאבא פלוס ריבית לפי לוח התשלומים של כל משכנתא, רק שהרבית אינה על הלואה אלא כתשלום שכירות. [אח"כ יש עוד פרטים איך הבן יחזור וישכיר לאבא את הדירה שהוא שכר מהבנק, לא נכנסתי לזה, אולי בהמשך אלמד את זה ואסכם גם את זה].