דילוג לתוכן

דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?

• @אבי-ר. כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

ואיך נכנס פה גם אושר בכבוד

אתה ראית שמישהו נכנס או שמעת רק דיבורים (בעלז /ויזניץ לא קשורים לזה בשום צורה)?
    היית בכנס וראית את הפנים של נציגי אושר בכבוד? הם לא קשורים, פשוט הם במצב קיצוני של משיכות כספים והם הגיעו להבין איך מצילים את עצמם ואת יגיע כפם ושהציבור הטיפש ימשיך להיות טיפש.

@אבי-ה-נערה
    תשמע את דברי @יוסף-מינצברג שהובאו לעיל

@בן-עליה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

פרסום ראשון: מומחה שוק ההון יוסף מינצברג חושף לראשונה את פרטי מיזם 'משיאים' בכנס של 'קופת רבותינו' ✦ כותל המזרח
    אמש נחשפו לראשונה בציבור פרטי מיזם 'משיאים' שעומד לשנות את כל מה שידענו על מימון נישואי הילדים במגזר החרדי. הפרטים נחשפו בכנס הדרכה לכלכלת בית שנערך ע"י 'קופת רבותינו' בבית שמש

כותל המזרח (https://mizrach.co.il/33436/)

• גמח המרכזי לא עשו שום עוול
    בזמנים שאף אחד לא דיבר משוק ההון
    היה 2 אופציות מי שהישקיע בגמח המרכזי היגיע מסודר לחתונות היה לו מאיפה לקחת כסף ולא להתרוצץ בין גמחים וחברים ולגלגל
    מי שלא הישקיע מגלגל היום גמחים והלואות בצורה מטורפת ומשפילה
    אז בתקופה הזאת הם עזרו חד משמעית להרבה משפחות

כמובן שמאז שנהיה מודעות לשוק ההון אנשים הפסיקו לשים שם ובצדק
    עכשיו יש פוליטיקה מטורפת בין התוכנית של מינצברג עם הגמחים לבין התוכנית של ויזניץ בעלזא וכ"ו
    אודות ארגון בנקל בימים הקרובים יעלה לאשכול הזה 2 התוכניות מפורטות
    וכאן יהיה תפקידנו להמליץ ולהגיב מה עדיף או שבכלל עדיף להשקיע לבד

(יש מצב גדול שאלו שכבר משלמים לגמח המרכזי יהיה להם אופציה להעביר לתוכנית החדשה את הכסף הצבור)

(אין לי שום קשר לגמח המרכזי ולא קשור לשום גמח או תוכנית)

• גמח המרכזי לא עשו שום עוול
    היה 2 אופציות מי שהישקיע בגמח המרכזי היגיע מסודר לחתונות היה לו מאיפה לקחת כסף ולא להתרוצץ בין גמחים וחברים ולגלגל
    אז בתקופה הזאת הם עזרו חד משמעית להרבה משפחות

כמובן שמאז שנהיה מודעות לשוק ההון אנשים הפסיקו לשים שם ובצדק
    עכשיו יש פוליטיקה מטורפת בין התוכנית של מינצברג עם הגמחים לבין התוכנית של ויזניץ בעלזא וכ"ו
    אודות ארגון בנקל בימים הקרובים יעלה לאשכול הזה 2 התוכניות מפורטות
    וכאן יהיה תפקידנו להמליץ ולהגיב מה עדיף או שבכלל עדיף להשקיע לבד

(יש מצב גדול שאלו שכבר משלמים לגמח המרכזי יהיה להם אופציה להעביר לתוכנית החדשה את הכסף הצבור)

(אין לי שום קשר לגמח המרכזי ולא קשור לשום גמח או תוכנית)

@אנונימי2 כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

אני מכיר אישית חלק ממנהלי הגמחי"ם, והם ידעו טוב טוב מה זה שוק ההון, עוד לפני שהציבור שמע, אז להגיד שלציבור היה שני אופציות בלבד, נשמע לי לא מדיוק.
    אגב הגמ"ח המרכזי עושה 45 מיליון ש"ח על כל מיליארד ש"ח שיושב בבנק (ריבית בנק ישראל) וזה הביזנעס האמיתי, וכמו כל איש עסקים טוב,
    כשהקרקע נשמטת לו מתחת לרגלים הם ממהרים להצטרף לגל.

• @אנונימי2 כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

אני מכיר אישית חלק ממנהלי הגמחי"ם, והם ידעו טוב טוב מה זה שוק ההון, עוד לפני שהציבור שמע, אז להגיד שלציבור היה שני אופציות בלבד, נשמע לי לא מדיוק.
    אגב הגמ"ח המרכזי עושה 45 מיליון ש"ח על כל מיליארד ש"ח שיושב בבנק (ריבית בנק ישראל) וזה הביזנעס האמיתי, וכמו כל איש עסקים טוב,
    כשהקרקע נשמטת לו מתחת לרגלים הם ממהרים להצטרף לגל.

@מתכנן-פיננסי
    לאיפה הלכו 45 מליון ש"ח אלו?
    האם יתכן שזו הסיבה שהם אומרים - שהגמ"ח הוא איננו פירמידה ולא תלוי במשקיעים חדשים?

• יש תפיסה מאד נפוצה אצלנו:

העסקנים יעזרו לי לחתן ילדים.
    החכים ימצאו פתרונות דיור לדור הצעיר.
    בית ההשקעות ידאג שאני ארוויח.
    איצ'ה דז'יאלובסקי יציל אותי מהונאות.

אנשים שזו התפיסה שלהם- אף פעם לא יגעו רחוק.
    וכשהפנטזיות שלהם לא מתקיימות - הם כועסים על כל העולם, כי "מגיע להם" ואיך זה לא קרה,
    וכל בנאדם שני מבחינתם רמאי.

אז בבקשה:
    אף אדם לא יעזור לך חוץ מאתה לעצמך.
    אל תבנה על שום פיתרון קסם.
    אף אחד לא חייב לך כלום.
    לכולם יש אינטרסים.

ומשמעות מעשית -
    לא כל מי שמציע לך עיסקה בלתי משתלמת- הוא רמאי.
    אף אחד לא "חייב" ליידע אותך בשום דבר, ואם לא יידע- הוא לא עשה לך עוול.
    אם אתה רוצה להרוויח, גם הצד שכנגד צריך להרוויח.
    לא כל אחד מאנ"ש - ניתן לסמוך עליו.
    לא כל בנאדם הוא: או צדיק גמור או רשע מרושע.

• @מתכנן-פיננסי
    האם יתכן שזו הסיבה שהם אומרים - שהגמ"ח הוא איננו פירמידה ולא תלוי במשקיעים חדשים?

@אפ_על_פי_כן כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

1. לא יודע, יכול להיות שבאמצעות משכורות או דברים אחרים.
    2. לדעתי זה עדיין פירמידה כי זה חלק קטן מסך ההון.
  • @אפ_על_פי_כן כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

1. לא יודע, יכול להיות שבאמצעות משכורות או דברים אחרים.
    2. לדעתי זה עדיין פירמידה כי זה חלק קטן מסך ההון.

@מתכנן-פיננסי כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

לא יודע, יכול להיות שבאמצעות משכורות או דברים אחרים.
    לדעתי זה עדיין פירמידה כי זה חלק קטן מסך ההון.

קח בחשבון שזו ריבית בנק ישראל רק בשנים האחרונות...
    שנים קודמות כסף שהופקד בבנק לא הביא כאלו רווחים.

• יש תפיסה מאד נפוצה אצלנו:

העסקנים יעזרו לי לחתן ילדים.
    החכים ימצאו פתרונות דיור לדור הצעיר.
    בית ההשקעות ידאג שאני ארוויח.
    איצ'ה דז'יאלובסקי יציל אותי מהונאות.

אנשים שזו התפיסה שלהם- אף פעם לא יגעו רחוק.
    וכשהפנטזיות שלהם לא מתקיימות - הם כועסים על כל העולם, כי "מגיע להם" ואיך זה לא קרה,
    וכל בנאדם שני מבחינתם רמאי.

אז בבקשה:
    אף אדם לא יעזור לך חוץ מאתה לעצמך.
    אל תבנה על שום פיתרון קסם.
    אף אחד לא חייב לך כלום.
    לכולם יש אינטרסים.

ומשמעות מעשית -
    לא כל מי שמציע לך עיסקה בלתי משתלמת- הוא רמאי.
    אף אחד לא "חייב" ליידע אותך בשום דבר, ואם לא יידע- הוא לא עשה לך עוול.
    אם אתה רוצה להרוויח, גם הצד שכנגד צריך להרוויח.
    לא כל אחד מאנ"ש - ניתן לסמוך עליו.
    לא כל בנאדם הוא: או צדיק גמור או רשע מרושע.

יש תפיסה מאד נפוצה אצלנו:

זה לא נכון, רוב האנשים הנורמטיביים בעולם הם כאלו!
    יש מיעוט אנשים שעוברים את השינוי התודעתי מעצמם, יש עוד חלק מהאנשים שע"י חינוך וכיו"ב יוכלו ג"כ לעבור את זה.
    ויש חלק גדול מאד מבנ"א [לאו דוקא אצלינו] שהם באופי 'ראש קטן' לגבי ההתנהלות הכלכלית, ובאופן כללי הם יעשו את מה שכולם עושים, והם 'כמעט' לא מסוגלים לעשות את הדברים האלו בעצמם. וזה מאד נחוץ עבורם הארגונים המוסדיים שיעשו עבורם את העבודה הזו. רק חשוב שיעשה באופן הוגן ונכון.

• @אפ_על_פי_כן כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

יש תפיסה מאד נפוצה אצלנו:

זה לא נכון, רוב האנשים הנורמטיביים בעולם הם כאלו!
    יש מיעוט אנשים שעוברים את השינוי התודעתי מעצמם, יש עוד חלק מהאנשים שע"י חינוך וכיו"ב יוכלו ג"כ לעבור את זה.
    ויש חלק גדול מאד מבנ"א [לאו דוקא אצלינו] שהם באופי 'ראש קטן' לגבי ההתנהלות הכלכלית, ובאופן כללי הם יעשו את מה שכולם עושים, והם 'כמעט' לא מסוגלים לעשות את הדברים האלו בעצמם. וזה מאד נחוץ עבורם הארגונים המוסדיים שיעשו עבורם את העבודה הזו. רק חשוב שיעשה באופן הוגן ונכון.

@המבקר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

לא דובר על ראש קטן,
    דובר על אנשים שבטוחים שהח"כ 'שלנו' והעסקנים 'שלנו' אמורים לדאוג להם,
    ואיזה חוצפה שגוף כלשהו דואג לאינטרסים של עצמו ולא לאינטרסים שלהם.

• @המבקר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

לא דובר על ראש קטן,
    דובר על אנשים שבטוחים שהח"כ 'שלנו' והעסקנים 'שלנו' אמורים לדאוג להם,
    ואיזה חוצפה שגוף כלשהו דואג לאינטרסים של עצמו ולא לאינטרסים שלהם.

@אפ_על_פי_כן אבל זה באמת הטבע האנושי בכל מקום, תראה בכל מקום בעולם כמה האנשים מזדעזעים וכועסים לגלות שהפוליטיקאים מושחתים... ז"א האנשים באמת רוצים להאמין שהאנשים למעלה דואגים לו.
    לכן צריכים להיות 2 גישות במקביל. א. להעביר את המסר לכמה שיותר אנשים, אם אין אני לי מי לי. ב. לדאוג כמה שאפשר.. שהאנשים למעלה יתנהגו ביושר ובאחריות

• כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

וזהו!!! - מטרת ארגון בנקל הגיעה ליעודה - לעורר את ציבור בני התורה לנושא.

ובעצם
    ממש לא!!!

תפקידם עתה להיות לציבור האברכים לעיניים בוחנות ומעמיקות על התוכנית והשלכותיה
    שאין כאן עוד איזה עקיצה / נישול רווחים מאברכים תמימים במסווה של תוכנית גנדריוזית.....

@מ.-יפה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

שאין כאן עוד איזה עקיצה / נישול רווחים מאברכים תמימים במסווה של תוכנית גנדריוזית.....

לא הייתי מסכים עם ההגדרה הזו..
    נכון שיש אנשים שהסתבכו עם ההחזרים ואפי' יותר.
    אבל -
    א. א"א להתעלם שזו הייתה האופציה ה(כמעט) יחידה לחתן ילדים בדור של האבא שלי ושל אבות חברי לישיבה ולכוילל.
    ב. גם אם לא הרווחת כסף יש בין זה לבין ''עקיצה נישול'' וכדו' מרחק רב.

• @מתכנן-פיננסי

@סמארט-הון כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

לעניינו, הם עשו הון תועפות, וגם אם כוונתם לש''ש רק עלות הפירסום שלהם בשנה עשרות מיליוני שקלים, [תברר על המחיר לפרסם ביתד]

• @השומר
    ההלווא תהיה כנראה ללא ריבית דבר ראשון
    דבר שני בהשקעה עצמית כבר בילד הראשון אתה מוציא מהקופה חלק גדול מהכסף
    ובתוכנית זה יוצא בפריסה של 10 שנים בערך

@אנונימי2 הריבית זה החלק השלישי שאתה נותן לגמח במקום להשקיע ולגבי להוציא את הכסך אפשר לקחת הלווא או משנתא ולשלם את התשלומים מההשקעה.

• חברים בואו נחכה שהתוכנית יהיה סגור על עצמו הכל פה חצי אפוי

• חברים בואו נחכה שהתוכנית יהיה סגור על עצמו הכל פה חצי אפוי

@החושב כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

חברים בואו נחכה שהתוכנית יהיה סגור על עצמו הכל פה חצי אפוי

מרגיש לי כמו לשבת בספסל האחורי של האוטובוס ולדחוף שיסע מהר,
    אולי באמת כדאי להמתין שהפרטים יהיו יותר ברורים ואז נוכל לקיים דיון יותר ענייני.

• @החושב כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

חברים בואו נחכה שהתוכנית יהיה סגור על עצמו הכל פה חצי אפוי

מרגיש לי כמו לשבת בספסל האחורי של האוטובוס ולדחוף שיסע מהר,
    אולי באמת כדאי להמתין שהפרטים יהיו יותר ברורים ואז נוכל לקיים דיון יותר ענייני.

@אבי-ר. גם אם אתה יושב בכסא הקדמי של האוטובוס לא תצליח לדחוף אותו פשוט צריך לצאת מהאוטבוס לבחון אוביקטיבית ולהבין שאי אפשר להמציא שוב את הגלגל רק לעטוף אותו באריזה חדשה ולהגיד שזה משהו חדש וטוב יותר.
    אני לא משווק אף קורס להשקעות ולא יועץ אבל כדאי לכל מי שעוד לא מבין בהשקעות לשלם כמה אלפי שקלים על יעוץ או קורס ממוקד בנושא ולעשות מה שטוב לו ולתוכניותיו, וגם להרוויח יותר מאשר ללכת אחרי העדר בכל תקופה משהו אחר. בהצלחה לכל עמך בית ישראל.

• מרגיש שיש משתמשים שהם במחילה, כמו הרל"ביסטים, יעני בסגנון אתה הראש אתה אשם, וכל מה שהגמחי"ם למיניהם רק יצייצו בכיוון הם כבר יהיו נגד.
    כי כבר היה לעולם וכו' וכו' וכו'
    ולעומת זאת יש אנשים שמה שמעניין אותם זה לחתן את הילדים עם מינימום הוצאות והשתעבדויות 'כבדות' ועד עכשיו הלכו על מה שיש, וכשאפשר לשכלל את השיטה ולחסוך עוד קצת ולהרוויח עוד קצת אז הם מקבלים את היזמים/הפועלים בברכה.

• @סמארט-הון הגאונות היחידה ששוב ישכנעו את כולם שלכתחילה מכספי מעשרות וככה אתה לא חוסך לחתונות הילדים מהתזרים הפנוי מי שסובר שאפשר יעשה את זה לבד ומי שלא שגם יעשה לבד מספו האישי ויתן צדקה לעניים.

@השומר
    יש הרבה רבנים שסוברים שאפשר להשתמש במעשרות רק כשזה הולך דרך גמ"ח ואנשים נהנים מהכסף הרבה לפני שחתן העתיד יהיה חתן בר מצווה.

• @השומר
    יש הרבה רבנים שסוברים שאפשר להשתמש במעשרות רק כשזה הולך דרך גמ"ח ואנשים נהנים מהכסף הרבה לפני שחתן העתיד יהיה חתן בר מצווה.

@שבתי-בבית-ה

@שבתי-בבית-ה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

לפי הפרטים של התוכנית המדוברת רק חלק קטן מהסכום החודשי יהווה תשלום לגמ"ח ואת הכסף הזה יש פוסקים שסוברים שמותר לתת מכספי מעשרות
    שאר הכסף יהיה הפקדה לשוק ההון שאז צריך לסמוך על הפוסקים שמתירים לחסוך לילדים מכספי מעשרות

• מרגיש שיש משתמשים שהם במחילה, כמו הרל"ביסטים, יעני בסגנון אתה הראש אתה אשם, וכל מה שהגמחי"ם למיניהם רק יצייצו בכיוון הם כבר יהיו נגד.
    כי כבר היה לעולם וכו' וכו' וכו'
    ולעומת זאת יש אנשים שמה שמעניין אותם זה לחתן את הילדים עם מינימום הוצאות והשתעבדויות 'כבדות' ועד עכשיו הלכו על מה שיש, וכשאפשר לשכלל את השיטה ולחסוך עוד קצת ולהרוויח עוד קצת אז הם מקבלים את היזמים/הפועלים בברכה.

@שבתי-בבית-ה אין לי שום דבר אישי נגד אף אחד פשוט הייתי רוצה שכל יהודי ימקסם את האפשרויות להשקעה והיום ברוך השם זה לא כל כך קשה. אגב אני גם לא אוהב מתווכים נער הייתי וגם.... ובכל עניני השתמשתי בשרותי תיווך רק שנתנו לי ערך לעיסקה וכמובן יש מקרים כאלה אבל אם אין ערך זה סתם עקיצה וכן בכל עניין.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    24 פוסטים
    166 צפיות
    בואו חשבון.ב
    @שמש-מרפא כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?: זו דוגמה לא הכי מוצלחת. אתה מדבר על הממונפות שצמודות לחברות ספציפיות (במקרה הזה חברה בעייתית בפני עצמה). הסיכוי שהS&P ירד במעל 60% קיים אבל לא ממש גבוה, בוודאי ביחס לתנודתיות של חברה ספציפית וספקולטיבית. זה באמת פוסט שכתבתי במקום אחר, העתקתי אותו לכאן כי הוא עם נתונים מדויקים. באתי לומר שבעוד למסיס יש צורך בעליה של 200 אחוז כדי לחזור למחקה יש צורך של הרבה הרבה יותר מפי 2. אקח דוגמא ממחקי מדדים. בעוד מדד הנאסדק (קרן QQQ) עשתה תשואה של 98 אחוז בחמש שנים האחרונות המחקה שלה פי 2 עשתה תשואה של 151 אחוז, והמחקה פי 3 עשתה רק של 141.
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    103 צפיות
    צ
    @בן-עליה הכי פשוט זה להשקיע בהו"ק לקרן מחקה מדדים, אם אתה רוצה לקחת הלוואה, אתה כבר צריך להבין יותר מה הסיכונים. אני ממליץ לך לחפש כאן בפורום ולהחכים עוד באשכולות שעוסקים בזה, או לקחת ייעוץ.
  • 3 הצבעות
    3 פוסטים
    160 צפיות
    רחל עומסיר
    @אחראי לא הבנתי
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    726 צפיות
    ס
    תמונה אחת שווה אלף מילים אזרח אמריקאי ושוק ההון, כל מה שצריך לדעת! מיסוי אמריקאי: מהו מס PFIC המאיים? מיסוי אמריקאי: מהו מס עזבון? בני זוג שאחד אמריקאי ואחד לא, על שם מי לפתוח חשבון השקעות? קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי השקעות זרים לבתי השקעות ישראלים קניית קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי ההשקעות הישראלים עדכונים חשובים בקרנות S&P 500 פופולריות + טיפ רוצים להפטר ממס רווח הון? כל המידע על החזר מס, כאן! קיבלתם דמי לידה השנה? יתכן שמגיע לכם יותר! תזכורות לקראת סוף שנת המס
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    994 צפיות
    צ
    @נחמן-רוזנבלום אה"נ אין לקוות לסיכוי מבלי להבין את הסיכון, ובמאמר המוסגר כל החיים שלנו הם סביב נטילת סיכונים בגלל הסיכויים.