המלצות בפתיחת קרן השתלמות – מסלולים, חברות וגידור מט"ח
-
שלום לכולם,
אני מתכנן לפתוח קרן השתלמות חדשה לצורך חיסכון לנישואי ילדים, עם הפקדה ראשונית של 20,500 ₪ והפקדה חודשית של 1,000 ₪, לטווח של כ-20 שנה, והמטרה שלי היא מקסימום צמיחה לאורך זמן.
המסלולים שאני שוקל:
S&P500 (מסלול 13245) – חשוף לדולר, מנוע צמיחה עיקרי
מדדי מניות (מסלול 15356) – פיזור גלובלי ומנוטרל מט"ח
נקודות נוספות:
אני פתוח גם לחברות אחרות, לאו דווקא מיטב.
אני שוקל לפצל בין מסלולים, ואם אדע על דמי ניהול נמוכים יותר בחברות אחרות (למשל S&P500 עם דמי ניהול נמוכים יותר), אני מוכן לשקול גם שם.
אם נשארת קרן אחת במיטב עם דמי ניהול גבוהים, זה בסדר – העיקר שאוכל לפזר ולהשיג צמיחה ארוכה.
שאלות לפורום:
האם כדאי לפתוח קופה אחת עם כמה מסלולים, או שתי קופות נפרדות כדי למשוך מקופה אחת ולהמשיך להפקיד בשניה?
באילו חברות/מסלולים אתם ממליצים להשקיע אם המטרה היא תשואה גבוהה לטווח של 20 שנה?
האם יש המלצות לגבי שילוב בין מסלולים חשופים לדולר לבין מסלולים מגודרים?
אשמח לשמוע ניסיון ודעות מהפורום, כדי לקבל החלטה מושכלת.
תודה רבה!
@טריידר @צמיחה @ניסן-עציוני @בוטח-בה @רחל-עומסי -
שלום לכולם,
אני מתכנן לפתוח קרן השתלמות חדשה לצורך חיסכון לנישואי ילדים, עם הפקדה ראשונית של 20,500 ₪ והפקדה חודשית של 1,000 ₪, לטווח של כ-20 שנה, והמטרה שלי היא מקסימום צמיחה לאורך זמן.
המסלולים שאני שוקל:
S&P500 (מסלול 13245) – חשוף לדולר, מנוע צמיחה עיקרי
מדדי מניות (מסלול 15356) – פיזור גלובלי ומנוטרל מט"ח
נקודות נוספות:
אני פתוח גם לחברות אחרות, לאו דווקא מיטב.
אני שוקל לפצל בין מסלולים, ואם אדע על דמי ניהול נמוכים יותר בחברות אחרות (למשל S&P500 עם דמי ניהול נמוכים יותר), אני מוכן לשקול גם שם.
אם נשארת קרן אחת במיטב עם דמי ניהול גבוהים, זה בסדר – העיקר שאוכל לפזר ולהשיג צמיחה ארוכה.
שאלות לפורום:
האם כדאי לפתוח קופה אחת עם כמה מסלולים, או שתי קופות נפרדות כדי למשוך מקופה אחת ולהמשיך להפקיד בשניה?
באילו חברות/מסלולים אתם ממליצים להשקיע אם המטרה היא תשואה גבוהה לטווח של 20 שנה?
האם יש המלצות לגבי שילוב בין מסלולים חשופים לדולר לבין מסלולים מגודרים?
אשמח לשמוע ניסיון ודעות מהפורום, כדי לקבל החלטה מושכלת.
תודה רבה!
@טריידר @צמיחה @ניסן-עציוני @בוטח-בה @רחל-עומסי