דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
505 67 10.3k 67

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    16 פוסטים
    212 צפיות
    ביזנייעסב
    @ניסים כתב בשאלה על ההמלצות של בנקל- לפתוח הכל בS&P 500. מה עם פיזור?: נראה לי שלחלק לשנים או שלוש זה לא כ"כ קשור לחנות נעלים ליד הבית קשור לגמרי, כי אם אתה מחפש אפיקי השקעה נוספים, אתה מהר מאוד מפסיק להיות פאסיבי, ומתחיל לרדוף אחרי כל עלייה שבד"כ כבר הסתיימה ... @ניסים כתב בשאלה על ההמלצות של בנקל- לפתוח הכל בS&P 500. מה עם פיזור?: ולא נראה לי שכדי לתת למדד אחד לא משנה איזה לקבוע את העתיד שלך בעוד 20 שנה מסכים בהחלט, רק מה האופציות שמציע כבודו? Spoiler קריפטו? זהב? מדד ארגנטינה? מדד סין? תעשיות בטחוניות? ואולי גם בחנות הנעליים מהמרכז המסחרי ליד הבית?
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    166 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    91 צפיות
    שמיל שמילש
    אגב הוספת דמי ניהול מהפקדה בחלק השני מה שלא קיים בחלק הראשון באופן כללי לא כל המחשבונים מחשבים באותה צורה, יש צורות חישוב שונות עם שינויים קלים נוכחתי לראות את זה כבר כמה פעמים, דיברו על זה בשרשור אחר
  • 1 הצבעות
    71 פוסטים
    2k צפיות
    א
    @צמיחה כל הענין פה זה שאתה לא מוציא שקל מהכיס ואין צורך לשנות את כל התקציב החודשי שלך ברור שאם תשלם שפיצר זה יהיה הרבה יותר זול החזר ההלואה וגם ריבית כל חודש יהיה קצת פחות מבלון מלא במקרה האחרון לא נראה לי שיש הבדל מדי גדול
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    405 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.