העמלות האלו הגיוניות?
-
הארה קטנה בנושא:
חשוב לזכור שיש כאן 'משחק' בין דמי הניהול מההפקדה לדמי הניהול מהצבירה, וצריך לדעת מה לבקש.הכלל היבש: כשהקופה קטנה (בתחילת הדרך), דמי הניהול מההפקדה הם המשמעותיים ביותר. ככל שהסכום הצבור גדל, דמי הניהול מהצבירה הופכים לדומיננטיים.
אבל יש כאן מלכוד: חברות הביטוח לא טיפשיות. אם 'תזניחו' את דמי הניהול מהצבירה עכשיו כדי לקבל הנחה בהפקדה, ייתכן שבעתיד, כשהקופה תגדל, הן לא יסכימו לשפר לכם את התנאים. לכן, לעיתים משתלם 'לנעול' דמי ניהול נמוכים מהצבירה כבר היום – גם אם זה אומר לשלם קצת יותר על ההפקדות השוטפות בטווח הקצר.
איך מחשבים? בודקים את היתרה הקיימת + צפי הפקדות + תשואה משוערת, ומנסים להבין תוך כמה שנים 'נקודת האיזון' תשתנה והצבירה תהפוך למרכיב היקר יותר.
-
הארה קטנה בנושא:
חשוב לזכור שיש כאן 'משחק' בין דמי הניהול מההפקדה לדמי הניהול מהצבירה, וצריך לדעת מה לבקש.הכלל היבש: כשהקופה קטנה (בתחילת הדרך), דמי הניהול מההפקדה הם המשמעותיים ביותר. ככל שהסכום הצבור גדל, דמי הניהול מהצבירה הופכים לדומיננטיים.
אבל יש כאן מלכוד: חברות הביטוח לא טיפשיות. אם 'תזניחו' את דמי הניהול מהצבירה עכשיו כדי לקבל הנחה בהפקדה, ייתכן שבעתיד, כשהקופה תגדל, הן לא יסכימו לשפר לכם את התנאים. לכן, לעיתים משתלם 'לנעול' דמי ניהול נמוכים מהצבירה כבר היום – גם אם זה אומר לשלם קצת יותר על ההפקדות השוטפות בטווח הקצר.
איך מחשבים? בודקים את היתרה הקיימת + צפי הפקדות + תשואה משוערת, ומנסים להבין תוך כמה שנים 'נקודת האיזון' תשתנה והצבירה תהפוך למרכיב היקר יותר.
@הקוד-הפיננסי
או שעוברים לחברה אחרת -
@צמיחה כתב בהעמלות האלו הגיוניות?:
@אברהם-פרידמן
כפי שכתבו גובה הדמי ניהול תלוי בגובה ההפקדות והצבירה,
אבל אין שום ענין לשלם דמי ניהול יותר מ- 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה שאת זה אפשר לקבל בברירת מחדל בלי שום צורך בסוכן.אפשר לפתוח פנסיה לבד,
אבל בד"כ דרן סוכן מקבלים דמי ניהול יותר טובים.
הסוכנת שיש לך לא עשתה את עבודתה בנאמנות,
אין שום עניין להישאר אצלה.
תפנה לכל סוכן אחר ותקבל הצעה הרבה יותר טובה.אם תרצה תשלח אלי למייל דו"ח הפקדות ובל"נ אנסה לבדוק מה אוכל לעזור.
לאיהזה מייל? לא ראיתי בפרופיל
-
מה השכר שלה?
בעיקרון זה מצויין. -
מברר עבור בת משפחה -
דמי ניהול :
פנסיה: מצבירה 0.225% מהפקדה 0.0%
השתלמות: מצבירה 0.25% מהפקדה 0.0%
סכומים של מאות אלפי ש"ח.נאמר לה שזו הטבה מיוחדת עקב היותה עובדת בארגון גדול, שיש לו הסכם עם חברת הביטוח.
האם זה כזה "גרויסע מציאה" ? -
מברר עבור בת משפחה -
דמי ניהול :
פנסיה: מצבירה 0.225% מהפקדה 0.0%
השתלמות: מצבירה 0.25% מהפקדה 0.0%
סכומים של מאות אלפי ש"ח.נאמר לה שזו הטבה מיוחדת עקב היותה עובדת בארגון גדול, שיש לו הסכם עם חברת הביטוח.
האם זה כזה "גרויסע מציאה" ?@אפ_על_פי_כן ההשתלמות ודאי מציאה גדולה. בפנסיה צריך לדייק את הסכום שיש ואת סכום ההפקדות בהערכה גסה מאוד אם הסכום הצבור מעל 200 אלף ומדובר במשכורת ממוצעת כבר עדיף 0.1 מצבירה ו1.5 ומטה מהפקדות.
-
@אפ_על_פי_כן ההשתלמות ודאי מציאה גדולה. בפנסיה צריך לדייק את הסכום שיש ואת סכום ההפקדות בהערכה גסה מאוד אם הסכום הצבור מעל 200 אלף ומדובר במשכורת ממוצעת כבר עדיף 0.1 מצבירה ו1.5 ומטה מהפקדות.
@השומר כתב בהעמלות האלו הגיוניות?:
@אפ_על_פי_כן ההשתלמות ודאי מציאה גדולה. בפנסיה צריך לדייק את הסכום שיש ואת סכום ההפקדות בהערכה גסה מאוד אם הסכום הצבור מעל 200 אלף ומדובר במשכורת ממוצעת כבר עדיף 0.1 מצבירה ו1.5 ומטה מהפקדות.
תודה על העזרה!
אני לא יכול להגיד כמה בדיוק המשכורת, כי אני לא יודע.
אני מעריך שמדובר במשכורת סביב 20 K, וסכום הצבירה בפנסיה סביב 400- 500 K. -
תודה על העזרה!
אני לא יכול להגיד כמה בדיוק המשכורת, כי אני לא יודע.
אני מעריך שמדובר במשכורת סביב 20 K, וסכום הצבירה בפנסיה סביב 400- 500 K.@אפ_על_פי_כן אם זה עד 540 אלף הצבירה, שווה להישאר במה שמציעים אם זה עובר את זה עדיף לעבור ל0.1 מצבירה ו1.5 אפילו מהפקדות (חישבתי לפי משכורת של 20 אלף כמובן שלהפוך 400 ל540 זה יכול להיות תוך שנה וקצת ובמקרים טובים אף פחות) בהצלחה.
-
@אפ_על_פי_כן אם זה עד 540 אלף הצבירה, שווה להישאר במה שמציעים אם זה עובר את זה עדיף לעבור ל0.1 מצבירה ו1.5 אפילו מהפקדות (חישבתי לפי משכורת של 20 אלף כמובן שלהפוך 400 ל540 זה יכול להיות תוך שנה וקצת ובמקרים טובים אף פחות) בהצלחה.
@אפ_על_פי_כן אם זה עד 540 אלף הצבירה, שווה להישאר במה שמציעים אם זה עובר את זה עדיף לעבור ל0.1 מצבירה ו1.5 אפילו מהפקדות (חישבתי לפי משכורת של 20 אלף כמובן שלהפוך 400 ל540 זה יכול להיות תוך שנה וקצת ובמקרים טובים אף פחות) בהצלחה.
תודה רבה מאד