דילוג לתוכן

קרנות ממונפות - האם ואיך ?

שוק ההון והשקעות
78 14 675 13
  • אכן. אני לא מבין כלום בהשקעות והפסדתי גם יותר מ200,000 ש"ח בקורונה. אבל הרווחתי הרבה יותר. יועצת ההשקעות שלי טענה שאני ועוד "זקן חכם" היחידים שמכניסים כסף בנפילות בכל התיקים שלה. כל השאר מוציאים.
    תנוח דעתכם... מי שמפחד ש"יפזר" סיכונים... רק אל תתפלאו אם אחרים ירוויחו יותר מכם.
    כמובן כל מה שכתבתי למשקיעים לטווח רחוק בכסף "מיותר" או שהם יכולים להחזיר אותו

@מבין-עניין
    היועצת השקעות שלך המליצה לך לקנות קרנות ממונפות לטווח ארוך?
    כמה אחוז מהתיק?

• היועצת שלי... היו לי ארבע במשך השנים. שתיים הבינו את הראש שלי. לשתיים "היה קשה". הראשונה המליצה לי על ממונפת יותר ממה שהייתה לי. כעיקרון כל התיק ומידי פעם ניסתה להכניס לי עוד קרנות שלא הוכיחו את עצמן בטווח של חודשים. היועצת השניה שהבינה את הראש שלי, ממש עצרה אותי מלמכור ולפזר. היא טענה שבטווח הרחוק אני עושה את הדבר הנכון. גם אם השוק נראה כרגע פחות טוב האינדיקציות מראות שלטווח הרחוק אם אני לא צריך את הכסף שלא אמכור.

אבל מי אני אדם קטן... גם יועצים צריכים פרסה. אני רק פרסתי את מה שאני עשיתי ומה שאני חושב. ברור שזה לא מתאים לכולם.

• היועצת שלי... היו לי ארבע במשך השנים. שתיים הבינו את הראש שלי. לשתיים "היה קשה". הראשונה המליצה לי על ממונפת יותר ממה שהייתה לי. כעיקרון כל התיק ומידי פעם ניסתה להכניס לי עוד קרנות שלא הוכיחו את עצמן בטווח של חודשים. היועצת השניה שהבינה את הראש שלי, ממש עצרה אותי מלמכור ולפזר. היא טענה שבטווח הרחוק אני עושה את הדבר הנכון. גם אם השוק נראה כרגע פחות טוב האינדיקציות מראות שלטווח הרחוק אם אני לא צריך את הכסף שלא אמכור.

אבל מי אני אדם קטן... גם יועצים צריכים פרסה. אני רק פרסתי את מה שאני עשיתי ומה שאני חושב. ברור שזה לא מתאים לכולם.

@מבין-עניין
    נראה שאתה יכול לעשות לעצמך יעוץ אין סיבה להחליף 4 יועצים אתה פשוט צריך לשחרר כנפים ולעוף לבד

• @מבין-עניין
    נראה שאתה יכול לעשות לעצמך יעוץ אין סיבה להחליף 4 יועצים אתה פשוט צריך לשחרר כנפים ולעוף לבד

@ניסים כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

הבנק החליף. חבר

• שווה להשקיע דרך הבנק ולא במסחר עצמאי?

• שווה להשקיע דרך הבנק ולא במסחר עצמאי?

@בן-עליה
    בבנק יש עמלות יותר גבוהות מאשר בחשבונות מסחר של בתי השקעות.

• אני יודע
    שאלתי את @מבין-עניין למה הוא משקיע בבנק ולא במסחר עצמאי

• בבנק השגתי הנחה מאד גדולה. דמי משמרת 0.1 אחוז (כלומר 0.001) לשנה. כמובן אין עמלות קניה ומכירה בקרנות נאמנות.
    בעבר דיברתי עם שני בתי השקעות שהציעו לי עמלות נמוכות רק בתנאי שהם "ינהלו" את הכסף שלי לפי מסלולים שלהם. עד כמה שזכור לי, רכישת קרן נאמנות ספציפית לא היתה מוזילה לי את העמלות, ולהיפך.
    אבל אולי אני טועה. אדרבא, אשמח לשמוע.

ועוד שיקול... בגלל התיק הגדול שיש לי בבנק אני נחשב ללקוח מאד טוב ומקבל למשל הלוואות בריבית נמוכה מאד. (למשל P+0.8) הלוואה מיידית ללא בטחונות. שימש אותי גם להשקעות כשהשוק נפל.

• בבנק השגתי הנחה מאד גדולה. דמי משמרת 0.1 אחוז (כלומר 0.001) לשנה. כמובן אין עמלות קניה ומכירה בקרנות נאמנות.
    בעבר דיברתי עם שני בתי השקעות שהציעו לי עמלות נמוכות רק בתנאי שהם "ינהלו" את הכסף שלי לפי מסלולים שלהם. עד כמה שזכור לי, רכישת קרן נאמנות ספציפית לא היתה מוזילה לי את העמלות, ולהיפך.
    אבל אולי אני טועה. אדרבא, אשמח לשמוע.

ועוד שיקול... בגלל התיק הגדול שיש לי בבנק אני נחשב ללקוח מאד טוב ומקבל למשל הלוואות בריבית נמוכה מאד. (למשל P+0.8) הלוואה מיידית ללא בטחונות. שימש אותי גם להשקעות כשהשוק נפל.

@מבין-עניין אשמח לדעת באיזה סכומים הבנק אישר הלוואה לכמה זמן והאם גם גרייס חלק מהזמן.

• עוד משהו חשוב מאד בכל הגישה שלי להשקעות...
    לא. אני לא מבין גדול בכל נבכי ההשקעות. כיהודי מאמין אני מחוייב לעשות השתדלות. אם בגדול ההשקעה לדעתי חכמה והגיונית אני "משאיר" להקב"ה את ה"עבודה". החכמה שלי לא תועיל יותר. לא מגזים יותר מידי בלנסות להכות את השוק או את ההשגחה הפרטית

• @מבין-עניין אשמח לדעת באיזה סכומים הבנק אישר הלוואה לכמה זמן והאם גם גרייס חלק מהזמן.

@השומר כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

אשמח לדעת באיזה סכומים הבנק אישר הלוואה לכמה זמן והאם גם גרייס חלק מהזמן.

יחסית לאחרונה 100,000 ל7 שנים. לא ניסיתי גרייס. בעבר נתן לי הלוואה גם של 300,000 ש"ח לכ- 6 שנים, בריבית מאד נמוכה ביחס לשוק אז (לא זוכר כמה) ההלוואה הזו הייתה מיועדת לסוג של בלון עד קבלת משכנתא. אז אין לי מידע

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    30 פוסטים
    666 צפיות
    מ
    @בן-עליה בסדר. אז גם אני לא מבטיח...
  • תוכנית אפריון

שוק ההון והשקעות אפריון חיסכון שוק ההון
    10
    2 הצבעות
    10 פוסטים
    313 צפיות
    דוד קד
    תברר ותביא עוד פרטים
  • 7 הצבעות
    27 פוסטים
    402 צפיות
    נ
    @אפ_על_פי_כן כך פעם אמרו לי בעדה החרדית
  • 4 הצבעות
    34 פוסטים
    607 צפיות
    א
    @השומר כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל': @אפ_על_פי_כן ברור שבציבור הליטאי שנותנים סכום יחסית גדול זה יישר אותם בהמשך הדרך לתרבות הקהילתית הזאת אבל בעומק שהראש יתישב להבין את משחק הכסף האמיתי בלי חינוך לוקח זמן. בקיצור, כולנו מסכימים שצריך חינוך...
  • 5 הצבעות
    1 פוסטים
    189 צפיות
    ס
    מהו מס PFIC המאיים? אז ככה, מס זה חל על כל השקעה בהתאגדות זרה – שאינה בארה"ב – שמטרתה הכנסה פאסיבית, כולל קרנות נאמנות, קרנות סל, קופת גמל להשקעה ופוליסות חיסכון שאינן מונפקות בארה"ב, בין אם הן משקיעות בארה"ב (כמו במסלולי S&P 500) ובין במקום אחר, ובין אם הקרנות מנוהלות או מחקות. פורסים את הרווח על כל השנים בהם המשקיע החזיק את הקרן, ממסים את הרווח לכל שנה לפי המדרגה הגבוהה ביותר שהייתה קיימת לאותה שנה, שנכון להיום עומד על 39.6% (משנת 2013), והיות והמס היה אמור להיות משולם בשנים ההן, צריך לחשב ריבית פיגורים על אותו מס – ריבית דריבית – לפי ריבית הפד. מס זה יכול להגיע אחרי כמה שנים לכדי כמעט כל הרווח ואפי' לנגוס בקרן. אפשרויות ההשקעה לטווח ארוך: אפשרויות השקעה לטווח הארוך שאינן בעייתיות הן: קרנות סל שמונפקות בארה"ב (גם דרך בית השקעות ישראלי אפשר לקבל גישה לבורסה האמריקאית ולקנות שם קרנות סל שמונפקות בארה"ב ). מניות בודדות (לא מומלץ בעליל). נדל"ן. כמו כן אפשר לפתוח קופת גמל להשקעה על שם בן הזוג או הילדים אם אינם אמריקאים, או על שם קרוב משפחה אחר שאינו אמריקאי. אפשרויות ההשקעה לטווח קצר: קרן כספית וכן קרן אג"ח הן גם בכלל PFIC, ולכן לא מומלץ לאזרח אמריקאי להחזיק בהם. ישנם 3 אפשרויות שאינן בעייתיות להשקעה לטווח קצר: פקדון בנקאי. קניית מק"מ דרך חשבון מסחר (עדיף על פני פיקדון). אגחי"ם ממשלתיים בודדים. יש לשים לב לא לקנות אג"ח ללא קופונים, שכן באג"ח שלא משלם קופונים יש כפל מס בארה"ב וישראל (מאחר שארה"ב ממסה לפי כל שנה את החלק היחסי, ובישראל אין חבות מס עד המכירה ולכן לא יהיה זיכוי, ויהיה חיוב כפול בהמשך לישראל במכירה/פדיון), וכן לא אג"ח שמונפק מתחת לשווי הפדיון. כמו כן אפשר לפתוח קופת גמל להשקעה במסלול אג"ח על שם בן הזוג או הילדים אם אינם אמריקאים, או על שם קרוב משפחה אחר שאינו אמריקאי. בעיקרון אפשר גם לקנות קרן כספית ולמכור אותה באותה שנת מס בה נקנתה ואז אין מס PFIC, אך עדיין נדרש לדווח על כך בטופס 8621 (זהו הטופס על דיווח מוצרי PFIC) ורוב רו"ח לא מתעסקים עם הטופס הזה וגם אם כן התשלום לרו"ח יקר מאוד. בנוגע לקרן השתלמות, פנסיה וחסכון לכל ילד לאזרח אמריקאי, וכן למי שאינו אזרח אמריקאי אבל יש לו מספר ITIN, לא ארחיב בזה כעת, וכבר כתבתי על כך באשכול הזה והזה.