דילוג לתוכן

דירה בעפולה עילית: חדשה או ישנה?

נדל"ן
3 2 107 2
  • אני מתכוון לקנות בעפולה עילית. אממה, שהפער הטכני בין דירות חדשות לישנות הוא מאד גדול.

דירה ישנה:
    הדירות הישנות רובן 3 חדרים, אין מרפסות, חדרי אמבטיה קטנים, אין מרפסת שרות, בחלק די נכבד מדובר בבניינים צפופים עם חדרי מדרגות צרים וכו׳, דירות מיושנות (אמנם ניתן למצוא משופצות ברמה יפה), ויחסית קטנות (70 מ״ר פלוס מינוס).
    מחיר ממוצע לדירה משופצת הוא בסביבות 1050.000 - 1100.000.
    הדירות שכן עם ארבעה חדרים (שברובן הרביעית לא בטאבו), מחירן כמאה אל״ש יותר בממוצע.
    כל זה בלי מחיר תיווך של כ 25.000 ש״ח (אין כמעט דירות הגיוניות בלי תיווך.)

דירה חדשה:
    לעומת זאת דירות חדשות, הן כמובן חדשות עם כל המעלות של חדשות, מרווחות (כמאה פלוס מ״ר חוץ ממרפסת), מרפסות סוכה די גדולות, ממ״ד, מעלית, חלק מהן מוצעות בבנייני בוטיק.
    מחיר כ 1450.000 לדירת ארבע חדרים.
    כשמדובר על דירות בנות כמה שנים ולא מקבלן, כך שכבר יש בהן מזגנים/סורגים/שיפור מטבח וכו׳, כך שאין את ההוצאות הרגילות של דירה חדשה.

הנדון:
    כמובן על שאלה של עדיפות אישית לא תוכלו לעזור לי.
    אך ברצוני לשמוע כיווני חשיבה נוספים, הן מבחינת הכדאיות הכלכלית של הנכס ביד, איפה תיתכן יותר התייקרות באחוזים, ועוד כידכם הרחבה.
    מבחינת מחיר למ״ר המחירים ממש דומים.

ייש״כ!

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

@סמארט-הון אני מחפש למגורים לא להשקעה

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    20 פוסטים
    596 צפיות
    בית שמשב
    @משהמשה אז עשיתי כהוראתך ושאלתי את הai ולהלן תשובתו: ההשפעה של שדה תעופה על הסביבה הקרובה היא כמעט תמיד דרמטית, וזה מתחלק לשניים: 1. השפעה על מחירי הנדל"ן (הפיתוח הנדל"ני) עליית ביקוש למגורים והשכרה: כשמגיעים אלפי עובדים חדשים לאזור (מהרשות לשדות התעופה, מחברות הלוגיסטיקה, ועובדי משנה), נוצר ביקוש מיידי לפתרונות מגורים. אנשים צריכים איפה לגור קרוב לעבודה. לגבי מגורים:* מחירי השכירות והמכירה של דירות בנתיבות, רהט והיישובים הסמוכים צפויים לעלות, כי האזור הופך מ"פריפריה" רחוקה ל"מרכז תעסוקתי" חדש. עסקים:* גם מחירי השכירות למשרדים, חנויות ושירותים (מספרות, בתי קפה, מוסכים) יעלו בגלל הגידול בכוח הקנייה המקומי. השפעה שלילית (אזורים קרובים מדי): אם כי זה פחות כלכלי ויותר איכות חיים (שמשפיעה גם על המחיר), אזורים הצמודים ישירות למסלולי ההמראה או הנחיתה עלולים לסבול מרעש מטוסים חזק. במקרה כזה, ערך הנכסים הצמודים ממש למתחם עלול דווקא לרדת, והפיתוח יתרכז קצת יותר רחוק או באזורים שמיועדים לתעשייה. 2. פיתוח התשתיות הציבוריות שדה תעופה גדול מחייב חיזוק דרמטי של כל התשתיות סביבו, וזהו יתרון עצום לתושבים הקיימים: כבישים וגישה: כדי לתמוך בתנועת עובדים ונוסעים, הממשלה והרשויות המקומיות חייבות להשקיע בשיפור דרכי הגישה: הרחבת כבישים, בניית מחלפים חדשים (כמו המחלף שיהיה לשדה עצמו), וחיבור לכבישים ראשיים (כביש 6, כביש 40 וכדומה).
  • 5 הצבעות
    16 פוסטים
    527 צפיות
    כ
    עם עצמי. וקצת אח. אבל מראש היה ברור לי ולהורים המיקום (במרכז)
  • 1 הצבעות
    36 פוסטים
    1k צפיות
    פ
    @שמיל-שמיל כתב בשאלת השאלות: האם לקנות דירה או לחכות?: השכירות הממוצעת יותר קרוב הל3.5 אחוז איפה?
  • 3 הצבעות
    6 פוסטים
    289 צפיות
    חופש כלכליח
    @סומכוס כתב במה עדיף לזו''ץ עם ילד גבעת המורה או בית שאן: עפולה עילית עפולה עילית עולה כפול מבית שאן
  • דירה בהנחה שו"ת ללא צורך בהמתנה שבוע...

נדל"ן
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    216 צפיות
    ס
    הודעת משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל מודיעים: ביום רביעי, ה-25.12.24, כ"ד בכסלו תשפ"ה, תיפתח ההרשמה להגרלה התשיעית של דירה בהנחה, בה יוגרלו כ-4,000 דירות ברחבי הארץ.כ-20% מהדירות יוקצו למשרתי מילואים פעילים.אישור זכאות להרשמה ניתן להנפיק עד ליום חמישי ה-9.1.25, ט' בטבת תשפ"ה. כאן תוכלו לשאול שאלות טכניות איפה כדאי ואיך להירשם. @הנהלה אולי כדאי לפתוח קטגוריית משנה מיוחד לדירה בהנחה \ מחיר למשתכן.