דילוג לתוכן

דירות להשכרה - האם שווה לפתוח עסק?

• יש לי שאלה להתייעץ עם המיייבינים של בנקל, במידה ויש ברשותי כמה יחידות להשכרה (ומשולם מס שכירות) שווה לפתוח עסק וכו' להשכרת דירות או לא?

• להבנתי זה פחות משתלם אולי אם אתה מכניס סכום ממש גדול אז כן
    ד"א אתה יכול להזדכות גם על הוצאות (שכירות דירה שלך וכו')
    אם אתה משלם את ארנונה ושאר החשבונות אולי עדיף לך להעביר את זה על אחד השוכרים והוריד לו מהשכירות ככה גם יוריד לך כאב ראש וגם יחשב לך פחות הכנסה
    בכל אופן עדיף שתתיעץ אם רו"ח יועץ מס אני לא כזה..

• יש מצב שהיה שוה לפתוח עסק לפני קניית הדירות.

כי אז הייתי מזדכה המס רכישה.
    ועל כל ההוצאות הנלוואות לרכישת הדירות

עכשיו שאתה עם הנכסים לדעתי עדיף לשלם מיסים כקבוע בחוק ולא לפתוח עסק

לא בדקתי את הדברים לעומק.
    ככה שמה שכתבתי הוא בגדר לפתוח את המחשבה בלבד.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    3 פוסטים
    178 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    אם הייתי יודע לא הייתי נכנס לזה- סיפור מספר 2 בפוסט הקודם סיפרתי לכם על הלקוח שאמר: אם הייתי יודע לא הייתי נכנס לזה, ולמה לא הסכמתי איתו. היום אני רוצה להמשיך איתכם ללקוח השני שאמר לי את אותו משפט, ולספר לכם למה לא הסכמתי גם איתו. משפחת ברמן רכשה דירת מגורים על הניר לפני כמעט 3 שנים, וכעת ב''ה הדירה מוכנה והגיע הזמן למכור את דירת המגורים הישנה. רק מה? המחירים באותו אזור- כמו בעוד אזורים בארץ נמוכים כעת ב 5-7% מהמחיר אותו הם חשבו לקבל, ובוודאי פחות מהתקווה שהית להם כשרכשו את דירת המגורים החדשה- שיש להם 3 שנים לתת לעליית מחירי הדירות להשפיע לטובה על דירת המגורים הישנה. האכזבה קשה, לוותר על 100,000 ש''ח? וכעת קשה למשפחת ברמן למכור את הדירה במחיר הנמוך יותר. הלקוחות אמרו לי- אם היינו יודעים לא היינו נכנסים לעיסקה של הרכישה, היינו ממתינים, היום אפשר למצוא דירה זולה יותר בפחות. למה לא הסכמתי איתם? מ3 סיבות: הגיונית, כלכלית ופרקטית. הסיבה הראשונה- ההגיונית: אי אפשר היה לדעת לפני 3 שנים מה הולך להיות. משפחת ברמן רכשה את הדירה מיד אחרי פרוץ המלחמה, הציפייה הייתה למלחמה קצרה בהרבה, והכרעה שתגרום לעליית מחיר הדירות כפי שקרה אחרי מלחמות קודמות ועוד גורמים נוספים. ההחלטה שמשפחת ברמן קיבלה הייתה הטובה ביותר ביחס לנתונים הידועים שהיו אז, ואז משפחת ברמן רכשה דירה והיה משתלם בהרבה לרכוש דירה על הניר מאשר דירה ישנה ולשפץ אותה. נבואה ניתנה לשוטים- גם היום.... הכלכלית: משפחת ברמן כבר נכנסו לעסקת שותפות יפה במחירי הדירות הנוכחיים- כך שהרוויחו נקודת כניסה טובה בהרבה מלפני כמה שנים. ​כבר עכשיו הם הרוויחו יותר מ 100,000 ש''ח. בנוסף- בעז''ה ברגע שמשפחת ברמן ימכרו את הדירה הישנה שלהם בעז''ה, הם ייכנסו להשקעה נוספת שמתאימה להם, וכך הם ייקבעו אצלם את מחירי הדירות- למכור בזול ולרכוש במקביל, בזול. הפרקטית: באזור בו רכשו משפחת ברמן יש היום אפשרות להשיג דירות במחיר מצוין באמת. למה אין כעת נהירה של רוכשים לשוק? הרי אי אפשר לומר שהסיבה היא שהמחירים עלו ונהיו יקרים מדי לאוכלוסייה, כי באותם מחירים בדיוק, ואפילו יקרים יותר, היה ביקוש גבוה מאוד לרכישה! אלא מה? אנשים חוששים מכאב ההפסד. בתקופה הנוכחית, כשהמחירים ירדו- הרוכש הפוטנציאלי אומר: מה, אני אקנה עכשיו במחיר מסוים, ואולי עוד כמה חודשים חבר שלי ירכוש במחיר זול יותר? אני לא אהיה כ''כ טיפש. אני אמתין עוד. ואז מה קורה? אם המחירים יירדו- הרוכש מקבל הצדקה לדרך שלו, הוא שמח ומאושר, הרוויח בדמיון הרבה כסף על הנייר, וממשיך להמתין. ואז, ברגע שהמחירים משנים כיוון, אז כבר נהיה קשה נפשית להיכנס: רגע- למה שאשלם על הדירה הזו מחיר כ''כ גבוה? אנסה לחזור לדירות הקודמות ולרכוש אותם במחיר שהציעו לי אז- ואז מתחילה עליית המחירים, ועד שהיא לא כואבת מספיק כדי להניע לפעולה- הרוכש ממתין ולא קונה. כלומר- מי שממתין לתזמן את השוק בד''כ מפסיד מכך. אשמח לשמוע לאיזו סיבה הכי התחברתם: 1- ההגיונית, 2- הכלכלית או 3- הפרקטית.
  • 1 הצבעות
    3 פוסטים
    205 צפיות
    elimkE
    צודק. הכוונה ליעוץ וליווי כלכלי למשפחות
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    88 צפיות
    בוטח בה'ב
    @מזומנים כתב בעדכוני משכנתאות: איך עובד המינוף בנדל"ן מתומצת? נניח יש לי 250,000 הון עצמי ו750,000 מהבנק משכנתא איפה ומתי מגיע הרווח? פשוט מאוד נניח שב250,000 היה אפשר לקנות דירה שמכניסה שכירות 1000 ש"ח בחודש ועליית מחירי הנדל"ן היא 5% בשנה אם תקנה רק בהון העצמי שלך אמנם לא תשלם ריביות אבל תקבל 12,000 בשנה מהשכירות ושערך הדירות יעלה ב5% תרויח 12,500 אם תקח משכנתא של 750,000 תקבל בשנה 48,000 בשכירות ועליית ערך של 5% תיהיה 62,500 ובנוסף יש כאן חיסכון שיורד לך מהקרן של הלוואת המשכנתא כמובן שהסכומים שכתבתי לא שייכים היו אבל זה להסביר את העיקרון של מינוף בנדל"ן בצורה בסיסית ומופשטת כמובן שיש עוד היבטים כמו יכולת להיכנס לעסקאות שוות יותר באזורי ביקוש וכו'
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    302 צפיות
    בנימין 26ב
    הבנתי שיתכן שיהיה סנכרון אם קיים אותו בנק מתפעל, לדוג' בהראל ובמגדל הבנק המתפעל שלהם זה בנק לאומי, יתכן ויהיה סנכרון ביניהם. במיטב לדוג' הבנק המתפעל זה מזרחי טפחות.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    262 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @יהודי-גאה באופן כללי לעלות דירוג אשראי לוקח בין 4 חודשים ל3 שנים 4 חודשים מתחילים לראות שיפור בכל הדירוג. ועד 3 שנים במקרה של אכ"מ צ'קים שחזרו וכו'. למחוק דירוג אשראי זה בעייתי וכתחילה בכלל לא כדאי לעשות את זה.