דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
36 6 88 6
  • @אפ_על_פי_כן
    שוב אני מדבר בעיקר על הנושא של הבינה מלאכותית
    זה ברור שמניות יודעות לתקן את עצמם בתווך של שנים קדימה וכמו שאתה כותב ראויים את זה בהיסטוריה
    אבל אני שואל אולי בבינה מלאכותית זה קצת שונה?
    הרי אין ספק שהבשורה שהבינה נתנה לעולם היא מטורפת ואין ספק שבגלל זה אנשים נותנים לה הרבה פוטנציאל לעתיד ואלי דווקא בגלל זה שהיא נתנה בשורה גדולה לעולם (שאפשר לאומר שלא הייתה כזות בשורה בעשרות שנים האחרונות מה שאומר שלא בטוח אפשר להשוות מהשקעות אחרות...) שבגלל זה בתקופה של הבשורה נכון שהמניות עלו ואפילו מאוד אבל זה בגלל שזה היה בשורה מטורפת וכל בשורה שתהיה גדולה השוק ייתן לה שווי הרבה יותר גדול ממה שבאמת מגיע לה אפילו בטווח של שנים קדימה

@האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@אפ_על_פי_כן
    זה ברור שמניות יודעות לתקן את עצמם בתווך של שנים קדימה וכמו שאתה כותב ראויים את זה בהיסטוריה
    הרי אין ספק שהבשורה שהבינה נתנה לעולם היא מטורפת ואין ספק שבגלל זה אנשים נותנים לה הרבה פוטנציאל לעתיד ואלי דווקא בגלל זה שהיא נתנה בשורה גדולה לעולם (שאפשר לאומר שלא הייתה כזות בשורה בעשרות שנים האחרונות מה שאומר שלא בטוח אפשר להשוות מהשקעות אחרות...) שבגלל זה בתקופה של הבשורה נכון שהמניות עלו ואפילו מאוד אבל זה בגלל שזה היה בשורה מטורפת וכל בשורה שתהיה גדולה השוק ייתן לה שווי הרבה יותר גדול ממה שבאמת מגיע לה אפילו בטווח של שנים קדימה

לעניות דעתי
    מהפכת האינטרנט בשנות ה-2000 הייתה בשורה לא פחות גדולה.
    הייתה אז בןעת הדוט.קום שאכן התפוצצה והביאה למשבר גדול.
    אחרי עשור השוק חזר לקדמותו.

• לא קראתי את הכתבה ואני לא מומחה לשוק ההון (בקושי מבין)
    אבל נראה לי שצריך לזכור לגבי ה-AI ושאר הדברים
    החשש שאנחנו מגזימים וזה יתפוצץ וכו'
    זה משפט של אדם חושב (יהודי) אבל לענ"ד העולם לא מסתכל על זה כך ומפתחים בזה תלות לכן אני לא חושב שיהיה פיצוץ
    מה עוד שהממציאים של הדברים גורפים כסף גדול והם לא יביאו לזה להעלם במהרה

• @האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@אפ_על_פי_כן

לעניות דעתי
    מהפכת האינטרנט בשנות ה-2000 הייתה בשורה לא פחות גדולה.
    הייתה אז בןעת הדוט.קום שאכן התפוצצה והביאה למשבר גדול.
    אחרי עשור השוק חזר לקדמותו.

@אפ_על_פי_כן
    וזה בדיוק השאלה האם באמת זה אותה בועה או שלא?

• @אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

מענין לראות מה ההבדלים בין קרן זו לסתם מדד נאסדק... החברות נשמעות לי די חופפות...

0

ההבדל שזה רק חברות AI
    לא רק אמריקאיות
    ותסתכל בתשואות

@אנונימי2 כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

הבדל שזה רק חברות AI
    לא רק אמריקאיות
    ותסתכל בתשואות

הקרן נוסדה ב- 2023...
    התשואות הן של שנתיים...
    לא רואה הבדל בינה לבין כל קרן השקעות, ישראלית או אמריקאית, שהביאה תשואות יפות במשך שנתיים או מעט יותר, שאינם מנבאות את העתיד (ראה את אלטשולר שחם).
    לא בטוח שזה רעיון רע,
    רק תדע למה אתה נכנס- קרן השקעות אקטיבית, אמריקאית, עם דמי ניהול לא זולים. זה לא ETF מחקה מדד.

• @אפ_על_פי_כן

השאלה שלי היא אחרת: ואם זו בועה, מה אכפת לי?
    (כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

(כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

@אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

(כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

אם זה בועה כ"כ גדולה גם אחרי 15 שנה אולי השוק לא יתקן את עצמו (או שיתקן אבל ייקח לו הרבה מאוד שנים קדימה ו15 שנה לא יספיקו )

• @אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

(כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

אם זה בועה כ"כ גדולה גם אחרי 15 שנה אולי השוק לא יתקן את עצמו (או שיתקן אבל ייקח לו הרבה מאוד שנים קדימה ו15 שנה לא יספיקו )

היסטורית, לא היה משבר שמחקי מדד לא תיקנו תוך 15 שנה
    וכמעט בכל המקרים תוך עשור.

נכון, זה לא מנבא שום דבר על העתיד...

היסטורית, לא היה משבר שמחקי מדד לא תיקנו תוך 15 שנה
    וכמעט בכל המקרים תוך עשור.

נכון, זה לא מנבא שום דבר על העתיד...

@אפ_על_פי_כן
    היסטורית לא היה בעשרות שנים האחרונות משהו בסדר גודל הזה של הAI...

• @אפ_על_פי_כן

כבר כתבתי שדעתי אחרת.
    האינטרנט היה מהפכה לא פחות גדולה.
    אבל זה כבר נושא שאפשר לדון בו שעות... והאמת שאין לי כח 😊
    כל אחד יעשה כהבנתו.

• אני חושב שגם במידה ותהיה כאן בועה זה לא יגיע למצב שזה יקריס את העולם אם זה הפחד שלך כי החברות האלה הם הכלכלות והמדינות יהיו חייבות להציל אותם כפי שעשו לחלק מהחברות בסאב פריים ואם אני לא טועה סם אלטמן אמר אמר את זה או רימז לזה שהם רוצים להגיע לגודל והשפעה כזו שהם יהיו גדולים מידי מכדי ליפול .
    המסקנה היא שלטווח ארוך כנראה הכול ימשך לטובה אבל לטווח הקצר באמת קיים סיכון גדול וצריך לנסות להעריך אותו נכון .

• בכל מקרה, @האדם-חושב החשוב,
    סטטיסטית בכל 3-4 שנים יש משבר רציני בשוק ההון...
    (זה סטטטיסטיקה שביכולתי לחפש לך, אם אתה מעוניין).
    זה חלק מהרעיון. צריך להיות מוכן לזה.

• @דוד-בן-זיקרי
    אני חושב שכולם פה הסבירו מאוד יפה כמה חשוב להיזהר שמשקעים וכו'
    אבל עם משהו יכול להתייחס לתוכן העניין
    האם זה באמת בועה או שזה באמת כצעקתה הרי בסוף כולם מסכימים שמדובר על משהו ששוק ההון לא יתמודד איתו מדובר על משהו גדול ורחב כ"כ

@האדם-חושב אני חושב שקשה מאוד לענות האם זה בועה ועוד יותר קשה לענות מתי יהיה הפיצוץ של הבועה , בועות מסתברות בדיעבד ולכן מה שנותר בזמנים כאלה זה רק לנסות לתמחר מחירי החברות וכרגע בגדול הם לא בועתיים .
    מעבר לזה שהבינה מלאכותית עדיין לא הגיע לשיא היכולת שלה כרגע התקרה לא נובעת מטכנולוגיה אלא דווקא מתשתיות .
    ושוב לטווח הארוך אני לא חושב שיש איום על שוקי ההון .

• השאלה היא מה הערך הכלכלי של הבינה?
    כמה היא תחזיר למשקיעים?

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    221 צפיות
    ש
    @צמיחה כתב בהאם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?: ללא ספק עדיף להשקיע מאשר לחסוך 50 או 100 ש"ח שיעלמו בעו"ש בלאו הכי.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    612 צפיות
    צופה ומביטצ
    @ניסן-עציוני אתה הדוגמה לכל הדברים שנכתבו כאן והם נכונים ברובם. אתה לא יועץ(שמילותיו קודש רק כי כך גזרה חוכמתו), ואין לך כלי אחד בודד, ולא קרה פעם אחת שלא הבהרת לכולם שבמסחר עצמאי אתה מרוויח ואתה מרוויח ומשלם על זה יקר בללוות ולתמוך ולהדריך גם לאחר הפתיחה. וגם אתה מגיע עם מגוון דברים שבחלקם אתה מרוויח ובחלקם לא ומכווין להיכן שנראה לך תואם יותר. האם אתה חושב שכולם עושים כמוך? אתה מכיר עוד מישהו שפותח מסחר עצמאי ודוחף המונים לקופות גמל שלא קשורות אליו? האם כל מי שפותח מסחר עצמאי ממשיך ללוות ויודע לעצור מעשים טיפשיים? התחברתי לרוב הכתוב כאן וראוי לומר שניסן עציוני הוא לא הדוגמה הוא יוצא מן הכלל, ו..לא, איני מרוויח כלום ממנו.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    177 צפיות
    abaye123A
    @טריידר כתב בBTB השקעות והלוואות חברתיות: חתול פיננסי - חוות דעת על BTB לפני שאכתוב על החויה האישית שלי, רק יש לשים לב שהנאמר שם אמור לגבי 2 המסלולים הותיקים של BTB, לפני כחודשיים הם השיקו מסלול חדש בשם neo שמציע נזילות מיידית עם ריבית שנתית 4.7% מוצמדת לפריים (אין לי מושג מה זה אומר) - אישית השקעתי במסלול הזה 1500 ש"ח למשך קצת יותר מחודש (כלום זמן אני יודע, זה היה יותר למשחק לראות איך זה עובד מאשר להרויח משהו..) ומשכתי עם רווח של 15 ש"ח נטו, והכסף היה למחרת בחשבון הבנק שלי, כך שנראה שהמסלול הזה אכן עובד לגבי המסלולים הותיקים שעליהם אמור כל ענין הנזילות ברחבי האינטרנט - אכן זה ממש ככה משכתי ב29/05 את הכסף ממסלול המאצ' שלהם, סה"כ 100 ש"ח, וזה עדיין לא הונזל, מלבד זה קצת נשגב מבינתי המתמטיקה של הנתונים הללו, כאילו למרות הכמה אג' של הרווח אני במינוס של 0.03 כנראה בגלל ההפרשות, אבל הם לכאורה צריכות להיות מהרווח בלבד, כך שלא ברור לי העניין.. [image: 1749513045216-72eb1ea5-db29-4fe1-9784-ab20947b2d10-image.png]
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    743 צפיות
    ס
    תמונה אחת שווה אלף מילים אזרח אמריקאי ושוק ההון, כל מה שצריך לדעת! מיסוי אמריקאי: מהו מס PFIC המאיים? מיסוי אמריקאי: מהו מס עזבון? בני זוג שאחד אמריקאי ואחד לא, על שם מי לפתוח חשבון השקעות? קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי השקעות זרים לבתי השקעות ישראלים קניית קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי ההשקעות הישראלים עדכונים חשובים בקרנות S&P 500 פופולריות + טיפ רוצים להפטר ממס רווח הון? כל המידע על החזר מס, כאן! קיבלתם דמי לידה השנה? יתכן שמגיע לכם יותר! תזכורות לקראת סוף שנת המס
  • 4 הצבעות
    48 פוסטים
    2k צפיות
    רואה את הנולדר
    [image: 1768258279381-b0afa556-3569-4a4a-a228-d8dba3ef7b17-image.png]