דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
73 8 350 8
  • @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ההצדקה להכניס את הצבירה בבת אחת לסיכון גבוה בזמן כזה (במקרה של צבירה משמעותית ביחס להפדות עתידיות צפויות) בגלל הטענה שלך היא לא מובנת

חוזר ואומר שוב:
    הנושא של מיצוע לעומת השקעה חד פעמית הוא מאד שנוי במחלוקת.
    אני אישית כבר קראתי המון חומר, של העוסקים בתחום, חלק מצדדים בזה וחלק בזה.
    אני בעד השקעה חד פעמית של כל הסכום. (בתנאים שפירטתי לעיל.)
    או במקרה הזכרת: להעביר עכשיו את כל חצי המליון בפנסיה למסלול סנופי.

אגב כבר עשיתי זאת בעצמי לפני כמה שנים -גם העברת הפנסיה, גם סכום כסף במסחר עצמאי,
    ואני לא מתחרט בכלל (-באמת הייתה לי סיעתא דשמיא שנכנסתי בתקופה טובה, גם אז היה המון הזהרות "השוק בועתי ויקר" וכו'... ובכל זאת נכנסתי אז, ועשיתי תשואה של קרוב ל-100% בינתיים. אני מודע לזה שזה לא מלמד על העתיד מי שיעשה עכשיו את הצעד שעשיתי אז.)

אתה תומך במיצוע.
    אוקיי, מותר לחלוק. ושיהיה לשנינו בהצלחה.

(אולי תפתח שרשור חדש על השקעה במיצוע לעומת השקעה חד"פ?)

רק לא ברור לי מה כ"כ "לא מובן" לך.
    אני הראשון שפגשת שבעד השקעה חד"פ ?!... אתה נשמע המום שיש אנשים שחושבים כך.
    לא יצא לך ללמוד את האפשרות הזו?!...

@אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

אתה לא הראשון.
    אבל כל השאר היה כאלו שאו שלא הבינו את המשמעות או שהיו בעד כשזה היה כסף של אחרים.

אגב כבר עשיתי זאת בעצמי לפני כמה שנים -גם העברת הפנסיה, גם סכום כסף במסחר עצמאי,
    ואני לא מתחרט בכלל (-באמת הייתה לי סיעתא דשמיא שנכנסתי בתקופה טובה, גם אז היה המון הזהרות "השוק בועתי ויקר" וכו'... ובכל זאת נכנסתי אז, ועשיתי תשואה של קרוב ל-100% בינתיים. אני מודע לזה שזה לא מלמד על העתיד מי שיעשה עכשיו את הצעד שעשיתי אז.)

ואני מכיר אנשים שטוענים כמוך שהם ניצחו את כל החכמים וכו' אבל אצלם זה היה במינופים עם ריביות רצח ובגלל שהם כל כך בטוחים בחכמתם שבדיעבד הם חוזרים על הפעולה שוב בסכומים הרבה יותר גדולים.
    אני לא חוזר בי ממה שהתרעתי בהם אז כיוון שמבחינה כלכלית הם לקחו הימור שבמקרה הצליח זה לא הופך את זה למעשה פחות פזיז ומסוכן.
    המציאות היא שאנשים כאלו (בכל סוג של השקעה שלא נכונה מבחינה כלכלית) שהצליחו פעם אחת הם בסיכון אדיר להתרסקות כלכלית בהמשךת וזה מתוך שיחות אישיות עם עסקני צדקה גדולים מאד.

בכל מקרה בהצלחה לכל מי שעושה את הדברים ומודע לסיכונים אני מאד אשמח בהצלחתם, אבל בבקשה אל תשכנעו אחרים לעשות דברים כאלו בגלל שיש לכם כושר שכנוע טוב.

• @אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

אתה לא הראשון.
    אבל כל השאר היה כאלו שאו שלא הבינו את המשמעות או שהיו בעד כשזה היה כסף של אחרים.

ואני מכיר אנשים שטוענים כמוך שהם ניצחו את כל החכמים וכו' אבל אצלם זה היה במינופים עם ריביות רצח ובגלל שהם כל כך בטוחים בחכמתם שבדיעבד הם חוזרים על הפעולה שוב בסכומים הרבה יותר גדולים.
    אני לא חוזר בי ממה שהתרעתי בהם אז כיוון שמבחינה כלכלית הם לקחו הימור שבמקרה הצליח זה לא הופך את זה למעשה פחות פזיז ומסוכן.
    המציאות היא שאנשים כאלו (בכל סוג של השקעה שלא נכונה מבחינה כלכלית) שהצליחו פעם אחת הם בסיכון אדיר להתרסקות כלכלית בהמשךת וזה מתוך שיחות אישיות עם עסקני צדקה גדולים מאד.

בכל מקרה בהצלחה לכל מי שעושה את הדברים ומודע לסיכונים אני מאד אשמח בהצלחתם, אבל בבקשה אל תשכנעו אחרים לעשות דברים כאלו בגלל שיש לכם כושר שכנוע טוב.

@משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

קודם כל אני לא ממליץ ולא מייעץ לאף אחד, בשום במה.
    באמת, ולא בתור איזה משפט שחייבים לומר...

למדתי היטב את המשמעות, התנסיתי קודם בסכומים קטנים.

ואני מכיר אנשים שטוענים כמוך שהם ניצחו את כל החכמים וכו'

לא חושב שניצחתי מישהו, השקעתי בצורה שלמדתי היטב והיא גם די פשוטה.
    מעולם לא ניסיתי "להכות את השוק" אלא לעשות תשואה יפה בצורה בטוחה.
    ובכל מקרה - ההצלחה שאני ראיתי היא לא הוכחה לכלום בעיני. הדגשתי את זה.

הבעיה היא שבעיניך הכל אותו דבר (לפחות כך אתה כותב),
    בין אם מישהו השקיע סכום יפה שקיבל בירושה והוא כרגע "שוכב בצד",
    בין אם זו פנסיה להרבה שנים קדימה,
    בין אם זו משכנתא רצחנית על דירת המגורים או הלוואה בריבית גבוהה במטרה להשקיע אותהה ב- S&P -
    הכל זה הימור וסיכון והתרסקות כלכלית בדרך...

תבדיל בין הדברים.

ניקח את המקרה הראשון- השקעה של סכום כסף שהתקבל בירושה -
    גם אם אתה בטוח שלהכניס בבת אחת סכום גדול לשוק ההון במחקה מדד, בזמן מסויים, זו לא החלטה הכי חכמה (וכאן אני חולק עליך) -
    זה עדיין רחוק מלכנות את זה "הימור".
    האם על כך אתה מסכים?

• @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

קודם כל אני לא ממליץ ולא מייעץ לאף אחד, בשום במה.
    באמת, ולא בתור איזה משפט שחייבים לומר...

למדתי היטב את המשמעות, התנסיתי קודם בסכומים קטנים.

ואני מכיר אנשים שטוענים כמוך שהם ניצחו את כל החכמים וכו'

לא חושב שניצחתי מישהו, השקעתי בצורה שלמדתי היטב והיא גם די פשוטה.
    מעולם לא ניסיתי "להכות את השוק" אלא לעשות תשואה יפה בצורה בטוחה.
    ובכל מקרה - ההצלחה שאני ראיתי היא לא הוכחה לכלום בעיני. הדגשתי את זה.

הבעיה היא שבעיניך הכל אותו דבר (לפחות כך אתה כותב),
    בין אם מישהו השקיע סכום יפה שקיבל בירושה והוא כרגע "שוכב בצד",
    בין אם זו פנסיה להרבה שנים קדימה,
    בין אם זו משכנתא רצחנית על דירת המגורים או הלוואה בריבית גבוהה במטרה להשקיע אותהה ב- S&P -
    הכל זה הימור וסיכון והתרסקות כלכלית בדרך...

תבדיל בין הדברים.

ניקח את המקרה הראשון- השקעה של סכום כסף שהתקבל בירושה -
    גם אם אתה בטוח שלהכניס בבת אחת סכום גדול לשוק ההון במחקה מדד, בזמן מסויים, זו לא החלטה הכי חכמה (וכאן אני חולק עליך) -
    זה עדיין רחוק מלכנות את זה "הימור".
    האם על כך אתה מסכים?

@אפ_על_פי_כן יש לי וויכוח איתך בטרמינלוגיה.

אצלי הימור ההגדרה היא כל סיכון של סכום כסף בתקווה להרווויח סכום גדול יותר.

הנה ההגדרה המלאה ממילוג

הימור הוא כל פעולה המערבת סיכון של כסף או רכוש, עם ניחוש הקשור במאורע בלתי ידוע, מתוך כוונה לזכות בסכום או רכוש גדול יותר. המאורע עליו מתבצע ההימור יכול להיות תוצאה עתידית של הגרלה אקראית (כגון תוצאת רולטה, קובייה, הטלת מטבע), התמודדות (כגון תחרות, אירוע ספורט, בחירות) או מערכת כאוטית (מזג אוויר, בורסה), ויכול גם להיות מצב קיים שאינו ידוע למהמר (כמו "מה נמצא מאחורי הוילון" בשעשועון עשינו עסק). הימור מוצלח הוא זה שבו הניחוש נמצא נכון (או בתחום המוגדר כהצלחה בהימור), ובמקרה זה המהמר זוכה בתמורה, שהיא לרוב מוגדרת מראש, אך יכולה להיות אקראית (כמו במכונת מזל או חישגד); אם הניחוש אינו נכון, המהמר מפסיד את הנכס שעליו הימר, כולו או חלקו.

לגבי השאלה האם ההימור הזה הוא מושכל/הגיוני/מותר זה כבר מאד תלוי כל השיקולים שכתבת.
    פנסיה להרבה שנים קדימה ההפסד (גם אם בסוף הוא יכוסה) לא יהיה יותר קטן אולי הוא יהיה פחות מורגש כרגע ויישכח עד שזה יהיה רלוונטי.
    ירושה ששוכבת בצד ומהמרים על כולה כשזה כל הכסף הזמין שיש לבן אדם זה לא פחות טראגי אבל פסיכולוגית כספי ירושה זה כסף שלא עבדו עליו ולכן יותר קל לאבד אותם.
    אם מדובר ב10% מהחסכונות גם אם הוא יהמר על זה ברולטה זה לא הימור שישפיע על עתידו.

מצד שני הלוואה ב6 אחוז ריבית למינוף ההשקעה בסכום שיותר גדול מכל החסכונות הפנויים שלו זה הימור כלכלי רציני.
    ולמשכן את הדירה בשביל כל השקעה שבסיכון בינוני/גבוה/וודאי (כמו רוב ההשקעות המשווקות באופן אקסלוסיבי לאברכי הכוללים בדר"כ בעיתון יום ג') זה כבר הימור על כל התא המשפחתי.

• @אפ_על_פי_כן יש לי וויכוח איתך בטרמינלוגיה.

אצלי הימור ההגדרה היא כל סיכון של סכום כסף בתקווה להרווויח סכום גדול יותר.

הנה ההגדרה המלאה ממילוג

הימור הוא כל פעולה המערבת סיכון של כסף או רכוש, עם ניחוש הקשור במאורע בלתי ידוע, מתוך כוונה לזכות בסכום או רכוש גדול יותר. המאורע עליו מתבצע ההימור יכול להיות תוצאה עתידית של הגרלה אקראית (כגון תוצאת רולטה, קובייה, הטלת מטבע), התמודדות (כגון תחרות, אירוע ספורט, בחירות) או מערכת כאוטית (מזג אוויר, בורסה), ויכול גם להיות מצב קיים שאינו ידוע למהמר (כמו "מה נמצא מאחורי הוילון" בשעשועון עשינו עסק). הימור מוצלח הוא זה שבו הניחוש נמצא נכון (או בתחום המוגדר כהצלחה בהימור), ובמקרה זה המהמר זוכה בתמורה, שהיא לרוב מוגדרת מראש, אך יכולה להיות אקראית (כמו במכונת מזל או חישגד); אם הניחוש אינו נכון, המהמר מפסיד את הנכס שעליו הימר, כולו או חלקו.

לגבי השאלה האם ההימור הזה הוא מושכל/הגיוני/מותר זה כבר מאד תלוי כל השיקולים שכתבת.
    פנסיה להרבה שנים קדימה ההפסד (גם אם בסוף הוא יכוסה) לא יהיה יותר קטן אולי הוא יהיה פחות מורגש כרגע ויישכח עד שזה יהיה רלוונטי.
    ירושה ששוכבת בצד ומהמרים על כולה כשזה כל הכסף הזמין שיש לבן אדם זה לא פחות טראגי אבל פסיכולוגית כספי ירושה זה כסף שלא עבדו עליו ולכן יותר קל לאבד אותם.
    אם מדובר ב10% מהחסכונות גם אם הוא יהמר על זה ברולטה זה לא הימור שישפיע על עתידו.

מצד שני הלוואה ב6 אחוז ריבית למינוף ההשקעה בסכום שיותר גדול מכל החסכונות הפנויים שלו זה הימור כלכלי רציני.
    ולמשכן את הדירה בשביל כל השקעה שבסיכון בינוני/גבוה/וודאי (כמו רוב ההשקעות המשווקות באופן אקסלוסיבי לאברכי הכוללים בדר"כ בעיתון יום ג') זה כבר הימור על כל התא המשפחתי.

אוקיי, עכשיו קל לי יותר להבין אותך.

לדעתי השקעה חד"פ של סכום כסף בצורה פסיבית, במדד רחב לטווח ארוך - היא סיכון זניח (נתמך בעובדות היסטוריות)- לעומת המטרה שלי להרוויח כסף כדי לחתן את ילדיי בעז"ה.
    יש הבדל בין להשקיע בצורה כזו, לבין רולטה או קזינו או קרקע חקלאית במבצע לאברכים וכו וכו
    נכון שבכל השקעה יש סיכון מסויים (כולל דירה להשקעה, כולל כסף ששוכב בעו"ש, כולל שטרות מתחת לבלטה...)
    השאלה היא ניהול סיכונים לעומת סיכויים.
    וכל אחד איך שהוא תופס את זה.

מסכים איתך.

• אוקיי, עכשיו קל לי יותר להבין אותך.

לדעתי השקעה חד"פ של סכום כסף בצורה פסיבית, במדד רחב לטווח ארוך - היא סיכון זניח (נתמך בעובדות היסטוריות)- לעומת המטרה שלי להרוויח כסף כדי לחתן את ילדיי בעז"ה.
    יש הבדל בין להשקיע בצורה כזו, לבין רולטה או קזינו או קרקע חקלאית במבצע לאברכים וכו וכו
    נכון שבכל השקעה יש סיכון מסויים (כולל דירה להשקעה, כולל כסף ששוכב בעו"ש, כולל שטרות מתחת לבלטה...)
    השאלה היא ניהול סיכונים לעומת סיכויים.
    וכל אחד איך שהוא תופס את זה.

מסכים איתך.

@אפ_על_פי_כן אם יהיה לי כח וזמן אני אולי אכתוב מאמר על העיוותים הגדולים בחישובים שמוכיחים שלא שווה למצע ועושים את זה בהכללה.

• @אפ_על_פי_כן אם יהיה לי כח וזמן אני אולי אכתוב מאמר על העיוותים הגדולים בחישובים שמוכיחים שלא שווה למצע ועושים את זה בהכללה.

@אפ_על_פי_כן אם יהיה לי כח וזמן אני אולי אכתוב מאמר על העיוותים הגדולים בחישובים שמוכיחים שלא שווה למצע ועושים את זה בהכללה.

אשמח לקרוא!

• גם אני אשמח לקרוא ולהחכים
    ובכלל לגבי הטענות אני חושב שכדאי לשלב את שניהם גם השקעה ח"פ זהירה וגם השקעה חודשית

• חושב שכדאי להכניס סכום גבוה בפעם אחת במקום כל חודש
    אבל בתנאי שכשיש ירידות מטורפות להתחיל להפקיד גם כל חודש

• חושב שכדאי להכניס סכום גבוה בפעם אחת במקום כל חודש
    אבל בתנאי שכשיש ירידות מטורפות להתחיל להפקיד גם כל חודש

@אנונימי2 להיפך להתחיל להפקיד כל חודש כמה שיותר מוקדם ואת הסכום הגדול להפקיד בירידות המטורפות.

• אז אתה מנסה לתזמן את השוק ומי יודע מתי יגיע

• אז אתה מנסה לתזמן את השוק ומי יודע מתי יגיע

@אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול).
    לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.

נושאים מוצעים