דילוג לתוכן

משיכה מהגמח המרכזי או הלוואה כנגד?

הועבר חתונות הילדים
5 5 747 1
  • שלום לכל חברי הקבוצה היקרים
    יש לי כרגע 24,000 בהפקדה לגמח המרכזי
    ובקשתי למשוך הם מציעים לי שתי אופציות או משיכה של הכסף פחות 200 כפול 6 יחידות ואז משקיע וממשיך להכניס כל חודש 1000 לקופת גמל
    או לסגור את הכסף לקבל זכאות להלוואה של 200 אלף בחתונת הבת הגדולה [היא בת כ5 היום] וכיום לקבל הלוואה של 20,000 בהחזר של אלף כל חודש [כמובן ללא ריבית] ובגלל שאני מחזיר 1000 זה במקום להפקיד 1000

מה כדאי? האם זכאות להלוואה של 200000 או יותר הפקדות?
    אשמח לתשובה

ובקשתי למשוך הם מציעים לי שתי אופציות או משיכה של הכסף פחות 200 כפול 6 יחידות ואז משקיע וממשיך להכניס כל חודש 1000 לקופת גמל
    או לסגור את הכסף לקבל זכאות להלוואה של 200 אלף בחתונת הבת הגדולה [היא בת כ5 היום] וכיום לקבל הלוואה של 20,000 בהחזר של אלף כל חודש [כמובן ללא ריבית] ובגלל שאני מחזיר 1000 זה במקום להפקיד 1000

אשמח לתשובה

@אור-שמח
    אם תמשוך מהגמ"ח 22,800 ותפתח עוסק זעיר - תכניס לקרן השתלמות,
    וכן כל חודש עוד 1000 ש"ח, הסכום המצטבר (רווח שנתי ממוצע של 9%) יכול להגיע ל-470 אלף מזומן, בעוד 15 שנה.
    כשמצטבר סכום בקרן בעוד מספר שנים, אפשר גם לבדוק אפשרות לרכישת דירה עבור הבת - אם זה מתאים לכם.
    בהצלחה מרובה!

אשמח לתשובה

@אור-שמח
    אשמח שתמשיך את החישוב קדימה, זכות להלוואה 'אותה אצטרך להחזיר מידי חודש בחודשו וזה רק על הקטנה בת 5, בלי לדבר על חתונות הבאים אחריה'.
    בלי להכנס לשאלתך, אין הגיון בשום מקרה (מלבד מי שממש קרוב לגילאי החתונות, וגם אז כדאי לו ללכת לייעות מקצועי) להתכונן עם חיוך לקבל הלוואה, במקום להתאמץ אולי קצת יותר היום ולקבל כסף משלך

אשמח לתשובה

@אור-שמח כתב במשיכה מהגמח המרכזי או הלוואה כנגד?:

שלום לכל חברי הקבוצה היקרים

אשמח לתשובה

אם אני מבין נכון הם מציעים לך כך -
    או לקבל עכשיו כ - 20,000 ש"ח כהלוואה, וזכות להלוואה של 200,000 ש"ח בעוד 15 שנה.
    או לקבל עכשיו כ - 20,000 ש"ח בלי זכאות של הלוואה בעוד 15 שנה.
    אני הייתי לוקח את הכסף כהלוואה ומפקיד אותו בקרן השתלמות כמו שמישהו הציע.
    והנהנה מהלוואה בלי ריבית בעוד 15 שנה. הלוואה בלי ריבית זו הטבה שתמיד תשמח לקבל.

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-שוק ההון והשקעות ב-

אשמח לתשובה

@אור-שמח

ברור ששווה לך לקחת מהם את ההלוואה של ה - 20 אלף
    ולהשקיע אותו. והחסכון של ה - 1000 תעשה בפריעת ההלוואה.
    כי מנסיון אתם. אתה תוכל עוד בערך 5 שנים כבר לקחת 80 אלף מתוך הסכום כהלוואה. וגם אותו עוד 5 שנים להשקיע וכנגד לשלם להם 800 ש"ח בערך - ששוב זה יהיה החיסכון החודשי שלך.
    ובהשקעה אתה מקבל ריבית דריבית לבנתיים

נושאים מוצעים

• 9 הצבעות
    16 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.
  • 0 הצבעות
    23 פוסטים
    795 צפיות
    צ
    @חמד-בחורים בשבילך או בשביל אחרים, אם לאחרים, אותם אחרים מבינים מה זה?
  • 10 הצבעות
    25 פוסטים
    1k צפיות
    nigunN
    @אבי-ר. כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: @שמיל-שמיל כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: בגדול אתה צודק, אך הקביעה הזאת כעבודה לא בהכרח נכונה בנק ישראל לא ייתן לדולר לרדת מתחת ל3 כיון שזה ישפיע על היצואנים. בנק ישראל לא רוצה תנועות חדות כלפי מטה אבל אם זה יקרה באופן איטי זה לא שלילי
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    2k צפיות
    קל זכותק
    @רואה-את-הנולד כתב בכתבה בכלכליסט על הגמח המרכזי: • המזמין של הדוחות הוא ישראל קרויזר, שמצהיר על כוונותיו להילחם בחרדים ולזעזע את מבנה החברה החרדית, וכבר החל לפעול נגד החינוך החרדי. למען הסר ספק ומכיוון שכבר ראיתי כמה שטעו בזה חשוב לי להבהיר שאין לאותו קרויזר כל קשר אלי הוא אחד דתל"י ששם לעצמו מטרה להילחם במגזר החרדי אין לי מושג מיהו ולא ידוע לי על קרבת משפחה כל שהיא איתו
  • 10 הצבעות
    1 פוסטים
    1k צפיות
    רחל עומסיר
    כללי עבודה חדשה? 7 דברים שכדאי לבדוק כבר בהתחלה התפטרתם? אל תמהרו להניח שלא מגיעים לכם פיצויים פיצול קרנות השתלמות: חכם או מיותר? המודל הצ'יליאני נועד לעזור לרוב האנשים. אבל האם הוא מתאים גם לכם? תיקון חשוב לדיוור הקודם + תשובה לשאלת קורא קרן השתלמות מעל התקרה – חכם או מיותר? עדכון חשוב למורות החינוך העצמאי האם חוסכי מסלולי ההלכה יקבלו יותר אפשרויות השקעה השקל מתחזק – האם הגיע הזמן לעבור למסלול מנוטרל מט"ח? עדכון מסלול השקעה עוקב מדדי מניות 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה. ואתם? האם יכול להיות שחצי ועוד חצי שווים יותר ממשרה מלאה אחת? מבנה השכר היום והביטחון הכלכלי של מחר אם שילמתם מס יתכן שפעלתם נכון תחילת שנת מס קרן ההשתלמות: ההטבה הכי משתלמת לפני סוף השנה במשא ומתן עם המעסיק - העלאת שכר או קרן השתלמות? כך תדעו שהייעוץ שאתם מקבלים – באמת משרת את האינטרסים שלכם לוח ניכויים 2025: המספרים, התקרות וההזדמנויות שמומלץ לא לפספס! השקעות משכנתא כדי להשקיע בשוק ההון מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה? מדריך קצר: כך בוחרים שילוב נכון של דמי ניהול ככה לא מתכננים מס מה ההבדל בין מדד למחקה מדד ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש מה זה אומר על הכסף שלנו? השוק תנודתי? כך פועלים חכם - בלי לתזמן את הרגע הנכון כך פועלים חכם- בלי לתזמן את הרגע הנכון "עם כלביא" - שוק ההון הישראלי בתנופה האינפלציה מזנקת! כך תשמרו על הערך של הכסף שלכם חדש! מסלול כשר עם פיזור ברמת סיכון גבוהה האם זה הזמן הנכון להשקיע ב-s&p500? מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ? המשכורת נשארת זהה אבל המחירים עולים - מה עושים? השקעה פשוטה, חיסכון מניב – כך עושים את זה נכון! הזדמנויות השקעה חכמות לפניכם אם לא תתכננו, תפסידו! מסלול השקעה פאסיבי מול מסלול אקטיבי: יתרונות וחסרונות למה התשואה שלכם שונה, למרות שמסלול ההשקעה זהה? זה הזמן לנצל את הטבות סוף השנה לחיסכון האישי שלך השקעות- קרן כספית האם קרן כספית עדיין מהווה פתרון נכון לאחר ירידת הריבית? עדכון בשוק הקרנות הכספיות הכשרות קרן כספית עדכון דמי ניהול לשנת 2026 מוצר חדש בשוק ההשקעות הסולידי הכירו "קרן כספית מתחדשת איך לשמור על הערך של הכסף שלך נזיל בלי לשחוק את הערך שלו קרן פנסיה האוצר שוקל להקטין את ההפקדות לפנסיה. האם זה באמת משתלם? מתי ממשיכים להפקיד לפנסיה גם כשהעובד לא עובד בפועל? עובדים יותר שנים, אבל מרגישים פחות בטוחים כלכלית? מה קורה לכספי הפנסיה במקרה פטירה? קרן פנסיה המרכיבים שמשפיעים על הקצבה והביטחון הכלכלי שלך למה משיכת כספי פנסיה היא כמעט תמיד טעות האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך? כמה כדאי להפקיד לפנסיה כעצמאי עצמאים- הפנסיה היא לא מותרות מ-70% ל-100% – השינוי הגדול בעולם הפנסיה האם כספי הפיצויים שלך מנוהלים כמו שצריך? דקה אחת עכשיו - יכולה לחסוך לכם הרבה עגמת נפש בעתיד עוזבים מקום עבודה? רגע לפני שאתם מושכים את כספי הפיצויים חשוב לדעת את זה מי המציא את הפנסיה? ולמה זה עדיין משפיע עלינו היום? מתחילים עבודה חדשה? מה חשוב לבדוק כבר עכשיו? כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש? למי יש סיכוי לפרוש בראש שקט שכיר או עצמאי ? 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה - ואתם? משכת? ניידת? אולי עשית טעות? איך מחושבת הקצבה החודשית מקרן פנסיה מקיפה בגיל פרישה? הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב! התנהלות כלכלית האם שינוי כלכלי משנה את הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות אי ודאות כלכלית בתחילת מבצע ומה נכון לעשות כבר עכשיו חינוך פיננסי מתחיל בבית אבל הפעם גם במערכת החינוך להיות מאושרים ולהרוויח יותר הרגלים כלכליים. מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו? קרן חירום - הביטחון הכלכלי שלכם בשעת מבחן הלוואה אחרי החג? עצרו רגע לחשוב כלכלית חיסכון לכל ילד לא תאמינו כמה כסף אפשר להרוויח מחסכון לכל ילד! לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח