דילוג לתוכן

האם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 2 244 2
  • שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

• שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

@בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

• @בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

@צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?
    אין קרנות מגודרות בחברות אחרות?
    אתה ממליץ על השיטה שלו או שיש בזה סיכונים התעסקות מיותרת?

• @צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?

@בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

• @בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

@צמיחה

@צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?)

השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    1 פוסטים
    56 צפיות
    רחל עומסיר
    השינויים שמדברים עליהם יכולים להשפיע על העתיד הכלכלי של כולנו לאחרונה פורסמו נתונים ותוכניות שממחישים עד כמה עולם העבודה והפנסיה משתנה מול העיניים שלנו. מצד אחד מדברים על אפשרות להמשך העלאת גיל הפרישה בעתיד ועל שינויים אפשריים בעולם הפנסיה וההפרשות. ומצד שני, הנתונים מראים שהישראלים עובדים שעות רבות מאוד ביחס למדינות אחרות, אבל לא תמיד מצליחים לייצר תחושת ביטחון כלכלי אמיתית. אני פוגשת לא מעט אנשים שעובדים קשה מאוד במשך שנים, מרוויחים יפה, מתנהלים באחריות ועדיין מרגישים שהם כל הזמן “רודפים” אחרי המציאות הכלכלית במקום להרגיש שהם באמת בונים יציבות. וזו בדיוק הנקודה שחשוב להבין היום יותר מתמיד: עבודה בלבד כבר לא תמיד מספיקה כדי לייצר ביטחון כלכלי עתידי. המשמעות היא שלא בטוח שנוכל בעתיד להסתמך רק על פנסיה רגילה או על מקום עבודה אחד לאורך כל החיים. דווקא בגיל צעיר, החלטות שנראות קטנות יכולות להשפיע בצורה משמעותית על השנים הבאות: • איך מושקע הכסף שלנו • האם אנחנו חוסכים גם מעבר לפנסיה • האם קיימת קרן חירום למצבים בלתי צפויים • ואיך בונים יציבות גם כשהמציאות הכלכלית משתנה לא מעט אנשים מגלים רק אחרי שנים שהם יכלו להגיע למקום אחר לגמרי אם היו עושים סדר מוקדם יותר, בודקים את החסכונות שלהם בזמן ומבינים איך הכסף באמת עובד עבורם. תכנון פנסיוני נכון לא מתחיל רק בגיל הפרישה. הוא מתחיל הרבה קודם, בהחלטות הקטנות של היום. המציאות משתנה מהר, ולכן חשוב שהתכנון הכלכלי לא יתבסס רק על מה שהמדינה תיתן בעתיד, אלא גם על בנייה נכונה ועצמאית של היציבות הכלכלית האישית והמשפחתית. תכנון פנסיוני נכון לא עוסק רק בכמה כסף נחסוך, אלא גם בשאלה איך הכסף יגן עלינו ועל המשפחה שלנו בכל שלב בחיים. אם מזמן לא עצרתם לבדוק האם החיסכון שלכם באמת מותאם למציאות של היום, אולי זה הזמן לעשות סדר ולהבין מה אפשר לשפר כבר עכשיו. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    268 צפיות
    ש
    @חלמיש-צור לא רק המהלכים של ארצות הברית אלא של רוב המדינות בעולם מונעות בגלל כסף ומשאבים כמו נפט וכו
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    258 צפיות
    ב
    ע"פ גי פי טי סך הקרן שהושקעה 240,000 ערך צפוי לפני מס 663,402 רווח צפוי לפני מס 423,402 מס רווחי הון (25%) 105,850 סך התשואה הצפויה לאחר מס 557,552
  • 4 הצבעות
    4 פוסטים
    703 צפיות
    שמיל שמילש
    משהו מנפלאות הAI [image: 1770294405672-efe03dfa-1293-43ad-abea-b52c43afadbc-unnamed-1.png]
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    303 צפיות
    רחל עומסיר
    @שמואל ההמלצה לא למשוך פיצויים ולכן אם אתה לא קרוב לגיל פרישה אין בעיה בשינוי מסלול השקעה.