דילוג לתוכן

שאלה על דחיית תשלום מס רכישה

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    2 פוסטים
    114 צפיות
    העץ הרענןה
    מאוד נכון! אנשים משום מה נוטים להסתכל על חצי הכוס הריקה.
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    140 צפיות
    צ
    @iester said: מה עושים כשמדובר בילד שני, כאשר על הראשון נפתח כבר בהראל דרך בנקל, האם לעשות פיזור השקעות במקום אחר. אפשר לפתוח באותה חברה במסלול אחר, לדוגמא אם פתחת בהראל S&P500, אתה יכול עכשיו לפתוח בהראל בעוקב מדדי מניות. או לפתוח בחברה אחרת ולבחור מסלול שיש בחברה אחרת לפי המדיניות שלה. וכפי שכתב @בן-עליה א"א להמליץ לך, אתה צריך לדעת מה אתה רוצה, ולהבין מה אתה עושה. אגב בחשבון בהראל עם כל העליה הגדולה מתחילת השנה כ9.36% תשואה, עלה לי רק ב0.83% [נכון להיום, בגלל ירידת הדולר], האם במקומות אחרים זה יותר טוב? כמובן כל חברה זה לפי המדיניות שלה, אבל מסלול עוקב מדד S&P500 די דומה בכל החברות. או להשאיר הכל בחשבון אחד, או בשני חשבונות בהראל האם יש הבדל בתשואה? [כי מסברא אין הבדל]. אין הבדל, זה ענין של מה יותר נוח לך, קופה אחת ששם כל הכסף, או לחלק את הכסף קופה לכל ילד.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    114 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @שואף-ליותר באופן כללי בהחלט הנקודה הזו חשובה מאוד, אחד הדברים הראשונים שאני מבררת עם אנשים זה את הנקודה הזו- האם הם מרוצים מדירת המגורים שלהם ואם לא לכמה זמן. היו לי לקוחות שאחרי הרבה עבודה הגענו למסקנה שגם אם יחשבו על מעבר זה לא יהיה לפני עוד 8 שנים בערך ואז נכנסנו להשקעה. תלוי בגיל הילדים שכפי שאמרו לך יש כל מיני דרכים ועוד נקודות שצריך לבדוק באופן אישי. אתם מוזמנים לקרוא עלי כאן (בעז''ה עוד ארשום על זה בפוסט נפרד)
  • התייעצות על מימון בקבוצת רכישה

נדל"ן ומשכנתאות
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    87 צפיות
    אבריימיא
    חבר שלי רכש דירה בקבוצת רכישה, וצריך לשלם כעת עוד 400 אל"ש. גוף המימון מציע הלוואה של הסכום עם ריבית של פריים + משהו (שיוצא כמעט 8 אחוז). משהו הציע לו לקחת הלוואה מבנקים (אשראי ברגע או משהו כזה) עם פחות ריבית, אבל יועץ משכנתאות אמר לו שהבנק לא יכיר בזה בסוף התהליך. משהו יכול לייעץ מה כדאי?
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    717 צפיות
    ח
    בעצם המושג של טאבו משותף אינני רואה חסרון. מה זה משנה כמה שותפים יש בהשקעה בפרט אם כל אחד יכול לצאת בנפרד. הדברים שצריך לבדוק זה מחיר, איכות השותפים ואמינותם, הון עצמי נדרש, אפשרות למכירת הנכס בעתיד והאם המחיר הוא אטרקטיבי צריך שההסכם יהיה מוצלח ושיכסה כמה שיותר בעיות עתידיות צריך בורר מוצלח ובר סמכא שיוכל לטפל בסכסוכים עתידיים אם יקרו. יש המון ניואנסים בדירות שותפות וצריך לפנות לפני הרכישה למומחים בתחום שיתנו את חוות דעתם