עוד מעט הקבלנים (לא) יורידו מחירים...
-
אחד המשפטים הכי נפוצים כיום: "עוד מעט הקבלנים יורידו את המחירים"
וזה לא בא על וואקום, אכן לפי הלמ"ס מספר מלאי הדירות החדשות המצועות למכירה עומד בשיא,
אז ברור שהקבלנים יצטרכו להוריד מחירים, כדי לתפוס את הלקוחות לפני המתחרים,אך - שמעתי היום בפודקסט עם יועץ משכנתא ליזמים, חידוש מעניין,
כל יזם כידוע מקבל מהבנק ליווי מימון הפרויקט, הבנוי על אימון הבנק בכדאיות העסקה,
ומכיון שכן, הבנק חתמה עם היזם על מחיר מינימום למכירה, ואין לקבלן אפשרות להוריד ממחיר זה,
ואם יפנה לבנק ויתלונן על חוסר לקוחות, בדרך כלל לא יתנו לו אישור להוריד את המחיר,
אלא יציעו לו הלוואה נוספת, כך שיוכל לשרוד ולהמשיך לבנות בלי למכור דירות בינתיים,
ובעוד שנה שנתיים למכור במחיר המינימום שנקבע, ואף הרבה מעבר לזה....!(ומכיון ששוק האשראי ליזמים הוא בידי בנקים בודדים,
הבנק לא מפחדת מהיזמים המתחרים, כי גם להם מסרבים להוריד את המחיר...) -
@טריידר כתב בעוד מעט הקבלנים (לא) יורידו מחירים...:
אחד המשפטים הכי נפוצים כיום: "עוד מעט הקבלנים יורידו את המחירים"
וזה לא בא על וואקום, אכן לפי הלמ"ס מספר מלאי הדירות החדשות המצועות למכירה עומד בשיא,
אז ברור שהקבלנים יצטרכו להוריד מחירים, כדי לתפוס את הלקוחות לפני המתחרים,המשפט הזה מגיע מתוך הבנה של היצע וביקוש פשוט
שאם חסר הרבה דירות אז בודאי שאנשים יצתרכו אותם והמחירים ודאי יעלו
אבל זה בכלל לא בטוח
אם המדינה תצליח לגרום לאנשים פחות לרצות לקנות דירות מאלף ואחד סיבות זה גם יכול לגרום למחירים לרדת
לדוגמה הבנה של כלל הציבור שהמחירים הולכים לרדת
או הטבות לאנשים שאין להם בית ברמה שאנשים יחליטו שהם לא רוצים לעולם דירה
או כל רעיון אחר שיגרום לאנשים לא לקנות המחירים ירדו בלי שיבנו הרבה
לא רק היצע וביקוש של מלאי דירות קובע את המחירים
למרות שכרגע לא נראה שהמדינה רוצה שהמחירים יפסיקו לעלות ולכן הם ממשיכים -
@דוד-גולדברג כתב בעוד מעט הקבלנים (לא) יורידו מחירים...:
למרות שכרגע לא נראה שהמדינה רוצה שהמחירים יפסיקו לעלות ולכן הם ממשיכים
אכן, וכמו שכתבתי כאן מדובר בהכנסה ענקית למדינת ישראל, בסך עשרות מיליארדים ש"ח בשנה !
ולהלן מה שכתב לי עו"ד הרב *** ******* לפני שלושה שנים:
אנסה להסביר את עצמי והפעם עם דיבורים יותר מפורשים כלפי הנציגות החרדית, לאור מיעוט החברים וחוסר הרשמיות:
א) אפשר להתווכח על כמה הקבלנים צריכים להרוויח, וזו זכותם המלאה. אבל אם הממשלה תבוא אליהם ותציע להם הטבות תמורת הנחות לזוגות חסיר דירה, לדוגמא: תוספת עוד עשרות דירות ובתנאי שיימכרו במחיר נמוך לזכאים, אין ספק שהם היו מסכימים, ואם לא אז היה אפשר ללחוץ עליהם.
ב) יש עוד אלף דרכים להורדת יוקר הדיור, אף אחת מהם לא ננקטה בממשלה הרעה הזו, וגם בממשלות הקודמות נעשה מעט מאוד.
ג) וזו הנקודה העיקרית, שבעיתון חרדי אי אפשר לכתוב במפורש: היעדר העשייה של הח"כים והשרים שלנו בעניין הכי נוגע לחיים עצמם של המצביעים שלהם: יוקר הדיור! בעניין הזה אין הבדל בין אגודה/דגל/שס. שלושתם ישבו במשך עשרות שנים על השיבר המרכזי של כספי המדינה ולא עשו כמעט כ-ל-ו-ם במקרה הטוב. במקרה הרע הם אפילו היו אלו שהזיקו, כמו למשל שר שיכון שהדבר היחיד (!) שהוא עשה במשרדו היה להרוס את התכנית של מחיר למשתכן, או שר פנים שבמשך שנים קידם את העיר שפיר ואת העיר כרמי גת בלי להבטיח שהחרדים יקבלו אפילו פרור אחד מזה, או יו"ר וועדת כספים שאישר הסכמי גג במיליארדים עם ערים שונות בלי לדאוג אפילו לדירה אחת לאנ"ש וכן הלאה והלאה. ורבותי, זה לא קשור לנציג שמאוד אהוב עליכם, גם אני מצביע ג' עם כל בני ביתי, זה קשור לאפשרות לדרוש, או לפחות לבקש יפה ובנימוס, תשובות מהנציגים שלנו.
הנקודה המרכזית אליה כיוונתי, וכנראה פספסתי, היא שהציבור, גם הציבור החרדי, חייב להתעורר ולבקש תשובות מהנציגים שלו. הרבה שנים של משכורת ארבעים אלף לחודש מקהים את הרגישות, אין מה לעשות.
אולי תחלקו עליי, אבל לי אישית אין ספק כי
א) הם יכולים לעשות הרבה יותר,
ב) אילו היתה דרישה ציבורית , הם אכן היו עושים הרבה יותר.
ג)אם הם היו עושים יותר הדירות היו עולות פחות.עד כאן לשונו.
-
ג) וזו הנקודה העיקרית, שבפורום או עיתון חרדי אי אפשר לכתוב במפורש: היעדר העשייה של הח"כים והשרים שלנו בעניין הכי נוגע לחיים עצמם של המצביעים שלהם: יוקר הדיור! בעניין הזה אין הבדל בין אגודה/דגל/שס. שלושתם ישבו במשך עשרות שנים על השיבר המרכזי של כספי המדינה ולא עשו כמעט כ-ל-ו-ם במקרה הטוב. במקרה הרע הם אפילו היו אלו שהזיקו, כמו למשל שר שיכון שהדבר היחיד (!) שהוא עשה במשרדו היה להרוס את התכנית של מחיר למשתכן, או שר פנים שבמשך שנים קידם את העיר שפיר ואת העיר כרמי גת בלי להבטיח שהחרדים יקבלו אפילו פרור אחד מזה, או יו"ר וועדת כספים שאישר הסכמי גג במיליארדים עם ערים שונות בלי לדאוג אפילו לדירה אחת לאנ"ש וכן הלאה והלאה. ורבותי, זה לא קשור לנציג שמאוד אהוב עליכם, גם אני מצביע ג' עם כל בני ביתי, זה קשור לאפשרות לדרוש, או לפחות לבקש יפה ובנימוס, תשובות מהנציגים שלנו.
אפשר להרחיב בנושא הזה בשירשור חדש
אבל חוץ מחוק הגיוס ההצלחות שלהם מוגבלות מאוד -
@דוד-גולדברג כתב בעוד מעט הקבלנים (לא) יורידו מחירים...:
למרות שכרגע לא נראה שהמדינה רוצה שהמחירים יפסיקו לעלות ולכן הם ממשיכים
אכן, וכמו שכתבתי כאן מדובר בהכנסה ענקית למדינת ישראל, בסך עשרות מיליארדים ש"ח בשנה !
ולהלן מה שכתב לי עו"ד ************* לפני שלושה שנים:
אנסה להסביר את עצמי והפעם עם דיבורים יותר מפורשים כלפי הנציגות החרדית, לאור מיעוט החברים וחוסר הרשמיות:
א) אפשר להתווכח על כמה הקבלנים צריכים להרוויח, וזו זכותם המלאה. אבל אם הממשלה תבוא אליהם ותציע להם הטבות תמורת הנחות לזוגות חסיר דירה, לדוגמא: תוספת עוד עשרות דירות ובתנאי שיימכרו במחיר נמוך לזכאים, אין ספק שהם היו מסכימים, ואם לא אז היה אפשר ללחוץ עליהם.
ב) יש עוד אלף דרכים להורדת יוקר הדיור, אף אחת מהם לא ננקטה בממשלה הרעה הזו, וגם בממשלות הקודמות נעשה מעט מאוד.
ג) וזו הנקודה העיקרית, שבעיתון חרדי אי אפשר לכתוב במפורש: היעדר העשייה של הח"כים והשרים שלנו בעניין הכי נוגע לחיים עצמם של המצביעים שלהם: יוקר הדיור! בעניין הזה אין הבדל בין אגודה/דגל/שס. שלושתם ישבו במשך עשרות שנים על השיבר המרכזי של כספי המדינה ולא עשו כמעט כ-ל-ו-ם במקרה הטוב. במקרה הרע הם אפילו היו אלו שהזיקו, כמו למשל שר שיכון שהדבר היחיד (!) שהוא עשה במשרדו היה להרוס את התכנית של מחיר למשתכן, או שר פנים שבמשך שנים קידם את העיר שפיר ואת העיר כרמי גת בלי להבטיח שהחרדים יקבלו אפילו פרור אחד מזה, או יו"ר וועדת כספים שאישר הסכמי גג במיליארדים עם ערים שונות בלי לדאוג אפילו לדירה אחת לאנ"ש וכן הלאה והלאה. ורבותי, זה לא קשור לנציג שמאוד אהוב עליכם, גם אני מצביע ג' עם כל בני ביתי, זה קשור לאפשרות לדרוש, או לפחות לבקש יפה ובנימוס, תשובות מהנציגים שלנו.
הנקודה המרכזית אליה כיוונתי, וכנראה פספסתי, היא שהציבור, גם הציבור החרדי, חייב להתעורר ולבקש תשובות מהנציגים שלו. הרבה שנים של משכורת ארבעים אלף לחודש מקהים את הרגישות, אין מה לעשות.
אולי תחלקו עליי, אבל לי אישית אין ספק כי
א) הם יכולים לעשות הרבה יותר,
ב) אילו היתה דרישה ציבורית , הם אכן היו עושים הרבה יותר.
ג)אם הם היו עושים יותר הדירות היו עולות פחות.עד כאן לשונו.
דברי טעם.
אך אני מאמין בפתרונות שתלויים בנו (בס''ד)
לא בנענוע של מערכות גדולות או קטנות
שלא בהכרח מתחשבות בדעתינו
ואין לנו דרך לחייב אותם כמעט.דווקא פגשתי אמש עסקן בכיר מתחום הדיור
שהציע לי פתרון מעשי וזמין
שלא מצריך מלחמה מול שום גורם
אלא רק עם עצמך קצת והמסתעף.. -
@אבישי-ויינגולד כתב בעוד מעט הקבלנים (לא) יורידו מחירים...:
דווקא פגשתי אמש עסקן בכיר מתחום הדיור
שהציע לי פתרון מעשי וזמיןנשמח לשיתוף..
-
@שמואל כתב בעוד מעט הקבלנים (לא) יורידו מחירים...:
@אבישי-ויינגולד כתב בעוד מעט הקבלנים (לא) יורידו מחירים...: