דילוג לתוכן

דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    12 פוסטים
    419 צפיות
    צ
    @רחל-ריש said: כבר שנים ארוכות שאנחנו משלמים סכומי כסף לגמחי"ם. יש לנו 40 יחידות בגמ"ח המרכזי וכן יחידות נוספות בגמחי"ם שונים. האם ניתן להוציא את הכסף מהגמחי"ם ולהשקיע בשוק ההון? חשוב לציין שכבר יש ילדים גדולים יחסית שאמורים להתחתן בעז"ה בעוד כ-5 שנים וגם קטנטנים. נשמח למענה מפורט ככל האפשר מבעלי ניסיון. אכן שאלה מורכבת קצת, אף אחד לא ימליץ למשוך כספים בלי תוכנית מעשית אחרת, וכמה שנים בודדות, זה בהחלט לא מספיק זמן בשוק ההון. אבל מצד שני - 40 יחידות בגמ"ח המרכזי ועוד יחידות בגמ"חים נוספים - זה אומר סכום לא מבוטל. אתם משלמים כל חודש כמה אלפי ש"ח רק עבור זכאות להלוואות !! לפחות תתחילו עם תוכנית לילדים היותר צעירים. למרות שגם למבוגרים יותר אפשר לעשות תוכנית, אבל זה כבר יותר מורכב. בלי להכיר אתכם - נראה לי שאם אתם מצליחים לתרום לגמ"חים כ"כ הרבה כסף כל חודש. סביר להניח שאתם יכולים לעשות את זה גם בשוק ההון.
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    427 צפיות
    צ
    @מנחם-בקר לא בטוח, זה תלוי בנתונים של אז. ואכן לא שווה לך לשנות כי זה רווח של כמה שקלים סה"כ.
  • 1 הצבעות
    7 פוסטים
    359 צפיות
    צ
    @אבישי אתה חותם ע"ז בטפסי ההצטרפות שהכסף הוא תרומה, הם לא חייבים להחזיר אותו, והם גם לא מתחייבים לתת הלוואה, וגם לא מתחייבים לתת מענק. חלק מההפקדה החודשית זה בעצם תשלום ריבית על ההלוואה העתידית שמקבלים. ולכאורה יש בזה גם נפק"מ הלכתית, במקרה שתבקש לקבל את כל הכסף בחזרה, הם ייתנו את זה בתורת מענק, ולא בתור החזר הלוואה, ואז הכסף היה חייב במעשר. לגבי צמצום הוצאות, אני לא מכיר אותך, ברור שיש אברכים שיכולים להתנהל יותר טוב ולחסוך בהוצאות, וברור שיש אברכים שצריכים להתמקד בהגדלת הכנסות, כי אין להם מה לצמצם.
  • 6 הצבעות
    4 פוסטים
    360 צפיות
    איציק התותחא
    מעלות הקרן 1185164 – Invesco MSCI World UCITS ETF Acc הקרן נסחרת בשקלים, ולכן במס רווחי הון מנכים את האינפלציה מהרווח משלמים מס רק על התשואה הריאלית. בזכות שהיא קרן אירית (UCITS Ireland) + מנגנון הצבירה (Accumulating), הדיבידנדים חוזרים ומשקיעים אוטומטית בתוך הקרן. זה נותן שני יתרונות: מס של 15% בלבד על דיבידנדים אמריקאיים (במקום 30%) + דחיית המס הישראלי של 25% על דיבידנדים.
  • 9 הצבעות
    16 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.