דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן
190 21 1.3k 15
  • @משכנתא-בקצב-שלך כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

@מבין-עניין כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

בעבר לקחתי הלוואה ואחרי כמה חודשים או שנה מיחזרתי והפסדתי אפילו שהריבית הייתה נמוכה יותר

יכול להיות שהפסדת מכל מיני סיבות אחרות. [הצמדה וכד']
    אבל מבחינת לשלם ריבית יותר בגלל המיחזור שבתחילה משלמים ריביות גבוהות, זוהי טעות.

כרגע חישבתי מרכיב קטן במשכנתא. 49,000 ש"ח בפריים +2 (זה היה לכל מטרה) נשאר עוד 8 שנים פחות חודשיים. אני עתיד לשלם 62,500. רק לצורך העניין, אם אני ממחזר בחציי אחוז פחות, אני משלם יותר.

כרגע חישבתי מרכיב קטן במשכנתא. 49,000 ש"ח בפריים +2 (זה היה לכל מטרה) נשאר עוד 8 שנים פחות חודשיים. אני עתיד לשלם 62,500. רק לצורך העניין, אם אני ממחזר בחציי אחוז פחות, אני משלם יותר.

אתה מבין מה שאתה אומר?

אני בכ"א לא זכיתי.

• @משכנתא-בקצב-שלך כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

@מבין-עניין
    טעות נפוצה מאוד בקרב הציבור.
    הטעות הזו גם מונעת מהרבה אנשים ללכת לעשות מיחזור ולחסוך הרבה כסף.
    היטיב להגדיר זאת @חיסכון-לחתונה כל פעם משלמים ריבית בדיוק לפי סכום ההלוואה שיש לכם.
    אז נכון שבתחילת ההלוואה שילמתם הרבה ריבית אבל הסיבה היא רק בגלל שגם הקרן היתה גדולה.
    ולאחר המיחזור תשלמו בדיוק את אותה הריבית שתהיה על אותו סכום ההלוואה.

בהצלחה

זה לא מדוייק. בעבר לקחתי הלוואה ואחרי כמה חודשים או שנה מיחזרתי והפסדתי אפילו שהריבית הייתה נמוכה יותר. השאלה מה החישוב המדוייק לזה

@מבין-עניין
    מבין עניין היקר, כנראה שלא מובן הענין מספיק.
    אתה מדבר על מסלול פריים נכון?
    אנחנו מדברים על מחזור ללא פריסה ארוכה יותר של משך ההלוואה - כלומר אתה לא מוסיף חודשים נכון? (אם כן אז שכוייח...)
    אתה יכול להכנס לפה למחשבון הלוואה להזין את הנתונים של ההלוואה הקיימת ואז של המוצעת ולראות בעניך.
    https://www.supermarker.themarker.com/Calculators/Loan/LoanCalculator.aspx
    אם בכל זאת יצא לך תשלום גבוה נשמח שתעלה תמונת מסך, כדאי לנסביר לך איפה הטעות שלך.
    הנה ההלוואה הקיימת שלך:
    e97a92e3-9708-404d-b71f-9cef37c47bd5-image.png
    ![b790be18-0d27-426e-b4b8-58c3dc27c490-image.png](/assets/uploads/files/1770065799442-b790be18-0d27-426e-b4b8-58c3dc27c490-
    1d3f3e0f-5e95-4a72-b499-8b0f10b9db6a-image.png
    והנה לאחר המיחזור:
    aefd8604-a982-47dd-9002-999aafdbbe7b-image.png
    2e6fcab8-a975-4b60-a160-5f41e3206c19-image.png
    חיסכון של כ7 אלף

• הגשתי כעת בקשה למיחזור פנימי בתוך מזרחי טפחות, קיבלתי בקל"צ 4.8%, ובמשתנה לא צמודה כל 2 4.64%.
    הם אמרו לי שהדרך היחיד שניתן להוזיל זה להביא הצעות מתחרות?
    האם שווה לי להתאמץ עבור זה? אני יוכל להגיע להרבה יותר זול?

@א.א.פ. כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

האם שווה לי להתאמץ עבור זה? אני יוכל להגיע להרבה יותר זול?

תוכל לרדת מול הצעה מתחרה בין 0.10-0.20%

• @מבין-עניין
    מבין עניין היקר, כנראה שלא מובן הענין מספיק.
    אתה מדבר על מסלול פריים נכון?
    אנחנו מדברים על מחזור ללא פריסה ארוכה יותר של משך ההלוואה - כלומר אתה לא מוסיף חודשים נכון? (אם כן אז שכוייח...)
    אתה יכול להכנס לפה למחשבון הלוואה להזין את הנתונים של ההלוואה הקיימת ואז של המוצעת ולראות בעניך.
    https://www.supermarker.themarker.com/Calculators/Loan/LoanCalculator.aspx
    אם בכל זאת יצא לך תשלום גבוה נשמח שתעלה תמונת מסך, כדאי לנסביר לך איפה הטעות שלך.
    הנה ההלוואה הקיימת שלך:
    e97a92e3-9708-404d-b71f-9cef37c47bd5-image.png
    ![b790be18-0d27-426e-b4b8-58c3dc27c490-image.png](/assets/uploads/files/1770065799442-b790be18-0d27-426e-b4b8-58c3dc27c490-
    1d3f3e0f-5e95-4a72-b499-8b0f10b9db6a-image.png
    והנה לאחר המיחזור:
    aefd8604-a982-47dd-9002-999aafdbbe7b-image.png
    2e6fcab8-a975-4b60-a160-5f41e3206c19-image.png
    חיסכון של כ7 אלף

@חיסכון-לחתונה כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

@מבין-עניין
    מבין עניין היקר, כנראה שלא מובן הענין מספיק....

פיספסת את כל העניין. ברור שאם תחשב מעכשיו את אותו סכום עם ריבית נמוכה יותר ההחזר יהיה נמוך יותר. לא זה הנושא!
    עכשיו לקרוא לאט....

כיון שבלוח שפיצר מרכיב הריבית גבוה בהתחלה ובשנים האחרונות מרכיב הריבית כמעט ונעלם, בשנים האחרונות אתה בעצם מחזיר את הקרן של ההלוואה. ברגע שתיקח הלוואה חדשה... אופס תצמח לך ריבית נוספת.
    זו המשכנתא שלי
    aeb6fa52-17c8-4e10-a5c7-9f1420c47ca4-image.png
    ההללואה שלי נגמרת בעוד 85 חודשים ואני עתיד לשלם עליה 55,000 ש"ח לאחר חישוב מדוייק של לוח הסילוקין.
    והנה לכם הלוואה חדשה בריבית מופחתת של חצי אחוז
    090734d4-bb89-4ef9-8c7a-8ac437dc711d-image.png
    5c7585db-32b0-400d-a2fb-ef8dc465fcc2-image.png

ולמי שלא מאמין. הנה סוף לוח הסילוקין שלי. שנה אחרונה תשלום מופחת משמעותית
    91989b5f-4695-4a0d-a226-7fb404f7ca97-image.png

• @חיסכון-לחתונה כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

@מבין-עניין

פיספסת את כל העניין. ברור שאם תחשב מעכשיו את אותו סכום עם ריבית נמוכה יותר ההחזר יהיה נמוך יותר. לא זה הנושא!
    עכשיו לקרוא לאט....

כיון שבלוח שפיצר מרכיב הריבית גבוה בהתחלה ובשנים האחרונות מרכיב הריבית כמעט ונעלם, בשנים האחרונות אתה בעצם מחזיר את הקרן של ההלוואה. ברגע שתיקח הלוואה חדשה... אופס תצמח לך ריבית נוספת.
    זו המשכנתא שלי
    ההללואה שלי נגמרת בעוד 85 חודשים ואני עתיד לשלם עליה 55,000 ש"ח לאחר חישוב מדוייק של לוח הסילוקין.

@מבין-עניין

עכשיו לקרוא לאט....

2f2520cf-fc07-40c7-b00d-c0c24d299891-image.png
    c0d5ffec-68b4-4092-b6d0-053db64c5e1c-image.png

על זה אמרתי שכוייח....
    אתה לוקח יותר כסף ומוסיף יותר חודשים...
    ברור שיצא לך יותר ריבית. לא כי בהתחלה יש יותר אלא כי משך הזמן שאתה משלם גודל והסכום שעליו אתה משלם גודל...
    אתה לא עושה מיחזור אתה לוקח הלוואה חדשה וסוגר איתה את הקודמת.
    בכל אופן זה לא נקרא לשלם יותר.
    ריבית זה תשלום אחוזים על הלוואה שלא החזרת עדין שנגבה ממך כל חודש.
    אם במקום לשלם 50 אלף אתה לוקח 100 ואם במקום 92 חודשים שאתה משלם ריבית אתה משלם על 240 חודשים אז אתה משלם יותר כי אתה קונה משהו אחר.
    בהצלחה

• @מבין-עניין כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

@מבין-עניין

עכשיו לקרוא לאט....

2f2520cf-fc07-40c7-b00d-c0c24d299891-image.png
    c0d5ffec-68b4-4092-b6d0-053db64c5e1c-image.png

על זה אמרתי שכוייח....
    אתה לוקח יותר כסף ומוסיף יותר חודשים...
    ברור שיצא לך יותר ריבית. לא כי בהתחלה יש יותר אלא כי משך הזמן שאתה משלם גודל והסכום שעליו אתה משלם גודל...
    אתה לא עושה מיחזור אתה לוקח הלוואה חדשה וסוגר איתה את הקודמת.
    בכל אופן זה לא נקרא לשלם יותר.
    ריבית זה תשלום אחוזים על הלוואה שלא החזרת עדין שנגבה ממך כל חודש.
    אם במקום לשלם 50 אלף אתה לוקח 100 ואם במקום 92 חודשים שאתה משלם ריבית אתה משלם על 240 חודשים אז אתה משלם יותר כי אתה קונה משהו אחר.
    בהצלחה

@חיסכון-לחתונה קראת באמצע עריכה. ממש לא הבנת מה ניסיתי להציג.
    זה רק היה להראות מה ההלוואה שלקחתי, היכן אני עומד כיום ומה ההלוואה שאני אקח.
    תקרא שוב עכשיו.
    יכול להיות שמתמטית, לא אמור להיות שינוי. אבל בפועל בגלל חישובים שונים של הבנק, זה קורה.
    זה קרה לי גם בעבר בהלוואה שמיחזרתי במחשבה שארוויח ולא הרווחתי.

אדרבא, אשמח שיוכיחו לי את הטעות

• @חיסכון-לחתונה כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

@מבין-עניין

עכשיו לקרוא לאט....

זו המשכנתא שלי

תבדוק טוב אבל ככל הנראה זה בגלל שיש חלק בהלוואה שנגמר שנה קודם,
    שים לב שההחזר החודשי יורד בבת אחת בכמה מאות, זה לא יתכן,
    לפי לוח שפיצר ההחזר החודשי אותו דבר כל חיי ההלוואה.

• @מבין-עניין כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

@אבי-ר. כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

אין!!!!!!!!!!!! זה חלק אחד מתוך ההלוואה שרק אותו בדקתי.
    אני מנוסה במשכנתאות לקחתי יותר מכמה

• רק שאלה קטנה, באיזה תאריך היה הביצוע של החלק הזה?

• בדקתי שוב לעומק. כפי שאמרתי, מדובר על חלק אחד בלבד מתוך ההלוואה.
    מה שכן... ואולי מכאן נובע השינוי... 30,000 ש"ח היו בביצוע מאוחר של חודשיים.
    רק מניח את הנתונים כי לא ממש מבין את ההיגיון של שינוי כזה גדול.

• עוד לא ענית לי.

• @אבי-ר. כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

רק שאלה קטנה, באיזה תאריך היה הביצוע של החלק הזה?

כפי שהסברתי. 70,000 באותו תאריך (15/3/13)
    30,000 חודשיים אחרי

• לכמה זמן זה נלקח?

• לכמה זמן זה נלקח?

@אבי-ר. כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

לכמה זמן זה נלקח?

240 חודשים.
    מזכיר אלו נתוני אמת של הבנק. לא מחשבון

• ועוד שאלה קטנה איך יכול להיות א"כ שבלוח הסילוקין שצירפת לעיל, הפירעון הוא עד סוף ה33 בזמן שזה אמור להיות מקס' עד ה06/33?

• אתה שואל שאלה מצויינת שאין לי תשובה עליה. לא שמתי לב לזה. מה שאולי מצמצם את הפער ומסביר את העניין (כי יש פה כמעט שנה של תשלום נוסף). אבל אלה הנתונים. פתרונים לבנק מזרחי טפחות (עדיין מחפש את האנשים...)

• וככל הנראה התשובה היא שזה איזו שהיא טעות במערכת שאת התשלומים האחרונים חילקה לכל אורך השנה, ולכן זה ההחזר שאתה רואה, ולולי זה ההחזר היה נשאר אותו דבר, וכמו שהסבירו למעלה, והכל בא על מקומו בשלום.

• צילום מסך 2026-02-03 203340.png צילום מסך 2026-02-03 203359.png צילום מסך 2026-02-03 203208.png צילום מסך 2026-02-03 203157.png
    אשמח לחוות דעתכם הנכבדה
    מיחזור פנימי במזרחי
    בקל"צ בינתיים לא נגעתי
    מתוך מחשבה שכשירדו עוד הריביות יהיה משתלם יותר
    וכך אחסוך בעמלות פרעון
    כנ"ל אשמח לחוו"ד בעניין
    תודה מראש

• צילום מסך 2026-02-03 203340.png צילום מסך 2026-02-03 203359.png צילום מסך 2026-02-03 203208.png צילום מסך 2026-02-03 203157.png
    אשמח לחוות דעתכם הנכבדה
    מיחזור פנימי במזרחי
    בקל"צ בינתיים לא נגעתי
    וכך אחסוך בעמלות פרעון
    כנ"ל אשמח לחוו"ד בעניין
    תודה מראש

@ביזנייעס
    נראה לי שיועץ עושה לך את זה,
    וסליחה שהוסיף שנראה לי שהלקיחה היתה ללא יועץ, (תקן אותי אם אני טועה)
    וקשה לי לייעץ כשאין את כל המסמכים לפני,
    אני אישית כן חושב שכדאי למחזר גם את הקל"צ ומשנה קצת את ההרכב.

לפרטים נוספים תוכל לפנות אלי במייל r0534140830@gmail.com

אשמח לחוות דעתכם הנכבדה
    מיחזור פנימי במזרחי
    בקל"צ בינתיים לא נגעתי
    וכך אחסוך בעמלות פרעון
    כנ"ל אשמח לחוו"ד בעניין
    תודה מראש

@ביזנייעס אם תשלח דוח יתרות נוכל לסייע לך קצת יותר

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    6 פוסטים
    101 צפיות
    אבי ר.א
    באופן כללי אתה צודק בדבריך. @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: בשנים האחרונות המדד בישראל עלה סביב 3%–4% בשנה (ובשנים מסוימות אף יותר). לא מסתכלים בזה לפי השנים האחרונות שספציפית היה בהם קורונה ומלחמה, אלא לאורך השנים שהממוצע הוא מתחת ל2% אינפלציה בשנה, וכך גם הציפיות לשנים הקרובות. (אם לא יקרה עוד משהו לא צפוי) @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: כיום ניתן לקחת מסלולים לא צמודים בריבית קבועה של כ־5.5%–5.7%: כמו שכבר תיקנו אותך. ולמעשה כמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך ההמלצה בד"כ היא לקחת מזה סכום נמוך, כך שאין השפעה רצינית מהאינפלציה, ויש מקרים שכן כדאי לשקול לקחת מזה סכומים גדולים יותר.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    132 צפיות
    צ
    @כהנים האמת שזה נושא רחב, בעצם זו הלוואה בריבית, אלא שאתה מסתמך על ההיתר עיסקא שיש לחברה, הרי כמעט לכל החברות יש הכשר על חלק מהמסלולים, וא"כ יש להם יש היתר עיסקא. אלא שהנידון מי המלוה, בעצם הם מלוים מכספי העמיתים ולא מכספי החברה. זאת אומרת שחלק מכספי העמיתים שמפקידים כסף, הולך להלוואות לעמיתים אחרים. וא"כ המלוה לא חתם על היתר עיסקא, ומה עוזר ההיתר עיסקא של החברה. אלא שאנו אומרים שהחברה היא שלוחו של המלוה, וההיתר עיסקא שיש לחברה עוזר גם בשבילו. וכאן באו חלק מהפוסקים וטענו שאם יש חילוני שלא מעניין אותו היתר עיסקא ואין לו שום בעיה להלוות בריבית, איך עוזר ההיתר עיסקא של החברה לאדם שלא רוצה את ההיתר עיסקא. וא"כ יש כאן הלוואה בריבית בלי היתר עיסקא. רק שזה לא מוחלט כי סו"ס העמיתים לא יודעים מה בדיוק החברה עושה, והם סומכים עליהם, ומה אכפת לחילוני להלוות לחרדי שמסכים לשלם ריבית רק אם יש היתר עיסקא. נראה לי שכבר דיברו כאן על הנושא הזה. אבל אני אעלה שוב את תשובות גופי הכשרות בעניין. תשואה כהלכה הלואות עמיתים הלכה ומעשה.pdf הלוואה מחברת הביטוח תשובת בד''ץ העד''ח.pdf התכתבות עם גלאט הון על הלוואה מחברת ביטוח.pdf מכון כת_ר - מאמרים - היתר עסקא במינוף השקעות.pdf תשובות לשאלות נפוצות בכשרות גלאט הון.pdf
  • 2 הצבעות
    266 פוסטים
    7k צפיות
    בית שמשב
    'ממון': זינוק בהתעניינות ברכישת נכסים מצד תושבי חוץ ויהודי התפוצות בעק' המלחמה, ההפגנות נגד ישראל והאנטישמיות. היעדים המובילים הם ת"א, ירושלים, נתניה ובית שמש.
  • 0 הצבעות
    28 פוסטים
    671 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @אנונימי2 וזו הסיבה שעכשיו ממש משתלם לבצע מיחזורים כדי לקבע מרווחים נמוכים. חשוב מאוד שאנשים ישימו לב לכך.
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    882 צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.