דילוג לתוכן

הר יונה ג לליטאים !

נדל"ן
1 1 30 1

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    5 פוסטים
    88 צפיות
    ו
    לא יודע אם התכוונת גם למי שבדק ולכן הוא יודע או רק לאלו שלא מכירים מקרוב, וניזונים משמועות. א. באופן אישי, הגעתי לחריש לבדוק מקרוב( ממליץ בחום), וממש הופתעתי, עשר שנים אני עובר ליד לפחות פעמיים בחודש, ועד לאחרונה לא חשבתי לבקר. גיליתי מקום יפיפה, בניה חדשה, מתאימה לציבור החרדי, קהילות מאורגנות, אברכים צעירים הכי קלאסיים שיכול להיות, בוגרי פונביז', תורה בתפארתה, מיר ברכפלד, אורחות תורה. כוללים מסודרים, חיידרים ובית יעקב כמו בק"ס (גני הבנות הם מרשת 'שירת התורה' בק"ס) הבנתי שהעבודות מגוונות ונגישות, ואפי' פגשתי את הרב החדש והכריזמטי של 'קהילת בית ה' הקהילה בשכונת החורש. ב. לגבי השאלה השניה, אני ממליץ בחום לכאלו ששואלים אותי ויש להם תקציב מתאים (1,300,000-1,400,000 לדירות 4 חד' למי שמתעניין) אני חושב שמלבד זה שהקהילות בחריש מתאימות מאוד לאברך צעיר קלאסי, יש להם פוטנציאל גדול מאוד. לדוגמא ב2025 נמכרו בשכונת החורש לבדה (1 מ5 שכונות בעיר) למעלה מ150 דירות, מה שאומר ששוק גדול= סיכוי להתפתחות מהירה (בשונה מקהילות אחרות שמתפתחות אבל מאוד לאט כי פשוט אין מספיק דירות לקניה) אם הציבור החרדי יקנה רק 3\1 מהדירות בשכונה בשנה יהיו בשכונה אחת תוך עשור 500 משפחות, זה קהילה ענקית, וזה אומר כל השירותים שצריך למשפחה צעירה. לאחרונה שמעתי מכמה כיוונים שיש התעניינות גוברת בעיר ונקווה שתשרה הברכה בעירכם והצלחה במעשה ידיכם.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    198 צפיות
    פ
    לא נכנסתי לעומק הפרטים אבל מבדיקה ראשונית זה לא גרוייסע מציאה. הקרקע נרכשה שם במחיר מאוד יקר ביחס למקום, וזה עוד לפני עלויות פיתוח, וגם כיום יש שם אפשרות לרכוש דירות במחיר זולים, אולי בגלל שהציבור הליטאי לא מגיע לשם, ולכן לא נראה שזה שווה את הסיכון. גם @איצ-ה-דז-אלובסקי אמר באחד ההודעות שהוא הולך לדבר על קבוצות רכישה.
  • 10 הצבעות
    9 פוסטים
    470 צפיות
    מ
    @טריידר כתב במשקיעים ! אבל שקועים בלימוד !!!!: ג] יש קצת "באג" בהפיכת העיסוק לערכי עבור "חתנין רבנן", מאחר (ולפי התרשמותי) ככל שאברך יותר רואה בעסק ענין רוחני, או אפילו קיום "חובת השתדלות שבתיירה", זה אוטומטית מוריד חלק ניכר מתחושת האחריות הכספית, וכמו שכתבת במקו"א שחונכנו לכסף קל וסייעתא דשמיא מופלגת, לכן ככל שהעסק יותר קשור להקב"ה, כך מובטחת יותר יביא סייעתא דשמיא, ובבחינת "אם נגזר עלי לחתן בכבוד, זו עסקה עם פוטנציאל מפסיקה לטשטש את הנס, ולהיכנס לפרטי פרטים ולבדוק כל האפשרויות והבטוחות זה כבר בגדר ספיקות בביטחון וכו'"... אדרבה לסוג אברך כזה זה יעזור לבדוק את העיסקה מכל כיוון, כי מקובלנו מרבותינו בעלי המוסר שרק בגשמיות יש גבול להשתדלות. אבל ברוחניות צריך לשאוף להגיע למקסימום ולעשות כל מאמץ ואין גבול להשתדלות, וככל שמתאמצים יותר הקב"ה נותן יותר. בגדר "הרחב פיך ואמלאהו". ואברך שמשוכנע [או שמשכנע את עצמו - כמוני], שכל העיסוק בהשקעות הוא נטו השתדלות לרוחניות, מובטח לנו שלא יחסוך כל מאמץ בזה, כי ברוחניות זו העבודה של האדם ולא של הקב"ה. והוא באמת יקבל סייעתא דשמיא יותר.... כמו שאמר ר' שלום שבדרון 2 אנשים סוללים את אותו הכביש, אחד עוסק במצוות ישוב ארץ ישראל, והשני עובד במע"צ - הגלגול הקודם של "נתיבי ישראל". הכל תלוי בכוונה.... [image: 1755623079861-865d5034-19e5-4478-8613-28d19baafeb2-image.png] אוצר החכמה_-_ ברכת אברהם - מאמרים והדרכות תורה א - ארלנגר, אברהם בן שמשון רפאל__ 248_249.pdf [image: 1755622759758-a95beb2a-bf52-41d6-ac43-d4ba7ac0b103-image.png]
  • תמ"א 38 מה צריך לדעת שנכנסים לתהליך?

נדל"ן נדלן תמא 382
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    168 צפיות
    בוטח בה'ב
    כתב בתמ"א 38 מה צריך לדעת שנכנסים לתהליך?: שלום וברכה יש לי דירה בפריפריה עכשיו מוצע לנו תמ"א 38/2 בבנין מה צריך לדעת בענין וממה להיזהר? האם מומלץ לקחת עו"ד פרטי בנוסף לעו"ד של נציגות הדיירים? (הממומן ע"י החברה..) למישהו יש עצות ספציפיות בנושא מקום בו אפשר ללמוד ע"כ בקלות? תודה!
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    80 צפיות
    התותח זה אניה
    מצרף כתבה מתוך ביזפורטל אם זה מה שיקרה אז כל מי שהדירה שלו עדיין בבניה יעלה לו המחיר בצורה משמעותית