בשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!
-
@השומר כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
בכל אופן זה עוד לא אומר על שינוי מגמה.
זה עצמו יוצר שינוי מגמה.
כי כל אלו שלא קנו דירה והמתינו לירידה גדולה יותר לאט לאט יתייאשו מזה
והם יחזרו לשוק ושוב הביקוש יעלה וחוזר חלילה. -
@השומר כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
בכל אופן זה עוד לא אומר על שינוי מגמה.
זה עצמו יוצר שינוי מגמה.
כי כל אלו שלא קנו דירה והמתינו לירידה גדולה יותר לאט לאט יתייאשו מזה
והם יחזרו לשוק ושוב הביקוש יעלה וחוזר חלילה. -
אולי אפשר באמת להחליף את הכותרת המטעה והלא נכונה, גם אם יהיה ירידה פה ושם - קריסה ודאי לא נראה פה
@שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אולי אפשר באמת להחליף את הכותרת המטעה והלא נכונה, גם אם יהיה ירידה פה ושם - קריסה ודאי לא נראה פה
תצטרך בשביל זה לשכנע את @סתם-אחד שהוא פתח את האשכול והוא יכול לערוך את הכותרת בעריכה של הפוסט הראשון.
-
מאוד מוזר שברוב המקרים המדד בחודש מתוקן כלפי מטה לדוגמה לפני חודשים פורסם על ירידה של 0.5 וכעבור חודש זה תוקן ל 0.7 וגם לפני חודש פורסם על עלייה 0.7 וזה תוקן ל0.6.
זה נראה שהגוף הזה לא כ״כ מקצועי, וכנראה גם לא לוקח בחשבון את כל התרגילים של הקבלנים

@פושט-רגל-מרמה-ד זה מועיל להם פעמיים
גם שהירידה לא מדווחת בפרסום המדד
וגם שבחודש הבא כשמתוקן המדד הקודם למפרע הדבר גורם לעליית המדד החדש שמפורסם ביחס לקודם
וזה ממש לא קשה להם לגרום לזה כשמדווחים כמה עסקאות יקרות במיידי, ואת העסקאות הזולות בדיליי של 50 יום וכו'
וגם היקרות לא חייב להיות ממש באמת, אפשר להעלות אך לתת במקביל שכירות 3 שנים וכו'
הלמ''ס יש לו כללים קבועים וזהו -
@שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אולי אפשר באמת להחליף את הכותרת המטעה והלא נכונה,
צריך קצת לאזן את הנדסת התודעה שקבלנים והמתווכים יצרו כאן.
גם אם יהיה ירידה פה ושם - קריסה ודאי לא נראה פה
זה שלמעלה מאלף אנשים נאלצו להפסיד מאות אלפי ש״ח בגלל שהם נפלו בעסקאות של 20-90 זה לא קריסה???
היום בבוקר @איצ-ה-דז-אלובסקי התלונן שמערכת קו המידע קורסת מפניות של תמימים שנפלו בעסקאות 20-90.
@איצ-ה-דז-אלובסקי יש אפשרות לעלות לכאן את הפניות ללא פרטים מזהים, זה יהפוך את כל הדיון של מחירי הדירות למיותר?
-
@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
@סתם-אחד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
גם מלאי הדירות אצל הקבלנים כל הזמן עולה ומתקרב כבר ל80 אלף.
המלאי מתקרב כבר ל 90 אלף זה קפץ ב3 שנים מ54 אלף ל86 אלף.
וגם זמן המכירה עלה מ21 חודשים ל29 חודשים.בשמונת החודשים שהמחירים ירדו היו 2 גישות בקרב בעלי מקצוע.
- שמדובר במשהו זמני בגלל המלחמה ועליית הריבית, ויש ביקוש כבוש, ואין עודף היצע, וכל הדירות שלא נמכרו ימכרו בהמשך.
- שיש עודף היצע ואוטוטו המחירים מתרסקים.
והנה נגמרה המלחמה והריבית התחילה טיפונת לרדת ומיד
2 חודשים רצופים של עליית מחירים.
אז תסיקו בעצמכם איזה גישה צודקת, וזה לחלוטין לא משנה כמה דירות עדיין לא נמכרו, אם בסופו של יום הקבלנים ממשיכים לבנות והמחירים עולים כנראה שהם יודעים שיקח קצת זמן אבל הכל ימכר.
כתב בשוק ההון מול נדל"ן:
המדד שפורסם היום:

וזה אחרי כל הנבואות של קו הפרימיום [לא שמעתי באוזני אבל כך סיפרו לי] על קריסת מחירי הנדלן.@משהמשה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אז תסיקו בעצמכם איזה גישה צודקת, וזה לחלוטין לא משנה כמה דירות עדיין לא נמכרו, אם בסופו של יום הקבלנים ממשיכים לבנות והמחירים עולים כנראה שהם יודעים שיקח קצת זמן אבל הכל ימכר.
גם חנן מור חשב ככה.
-
אולי אפשר באמת להחליף את הכותרת המטעה והלא נכונה,
גם אם יהיה ירידה פה ושם - קריסה ודאי לא נראה פה
זה שלמעלה מאלף אנשים נאלצו להפסיד מאות אלפי ש״ח בגלל שהם נפלו בעסקאות של 20-90 זה לא קריסה???
היום בבוקר @איצ-ה-דז-אלובסקי התלונן שמערכת קו המידע קורסת מפניות של תמימים שנפלו בעסקאות 20-90.
@איצ-ה-דז-אלובסקי יש אפשרות לעלות לכאן את הפניות ללא פרטים מזהים, זה יהפוך את כל הדיון של מחירי הדירות למיותר?
@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
במחילה אתה מערבב כמה וכמה נושאים.
זה שיש אנשים תמימים שעשו טעויות לא אומר כלום על קריסת מחירי הדיור.
זה לא חדש, אני ידעתי את זה לפני שנתיים כשראיתי מודעות ענק על פריסייל במשך חצי שנה על אותה שכונה, היה ברור שהם כנראה קונים מעל מחיר השוק, ושכולם ירצו למכור יחד לפני האיכלוס ותהיה קטסטרופה. באותם מקומות שיש הצפה של משקיעים שעשו את השטות הנ"ל.
אגב אני חושב שאסור להם למכור ולמצוא בכל דרך להשלים את העיסקה עם משפחה וחברים.
אלא אם כן המחירים ירדו באמת לרמה שעדיף להם לשלם את הקנס.
וירידה אמיתית היא בהערכה מקצועית, ולא ירידה רגעית כי כולם רוצים למכור.@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
הקבלנים לא מהנדסים תודעה הם קובעים את המצב בשוק ויש להם יכולת לשחק בנתונים ולגרום לאנשים לקנות וכן לעשות כל מיני קומבינות
אבל זו לא הנדסת תודעה זה משחק מכוער בשוק עצמו ושינוי אמיתי של הנתונים בשוק.
אם חברת האוטובוסים רוצה לגרום למשרד התחבורה לעזור לה ובגלל זה היא עושה קומבינות כאילו אין מספיק אוטובוסים, ויוצרת מחסור אמיתי בנסיעות זמינות.
האם זו הנדסת תודעה או הנדסת שוק.
הכוונות של הקבלנים לא רלוונטיות מה שרלוונטי זה שהם קובעים את הכללים.
אם כבר מי שמהנדס תודעה זה מי שמוכר לכולם שאוטטוו המחירים יורדים והלמ"ס לא יודע והקבלנים מהנדסים תודעה.
בזמן שהם קובעים את השוק והוא יכול רק לדבר....@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
גם חנן מור חשב ככה.
א. הוא מינף בצורה מטורפת.
ב. אף אחד לא אמר שלא יהיו חברות שיקרסו, אבל רוב החברות יצלחו את המשבר הבנקים והמדינה ילחמו בשבילם בשיניים כי אם הם יפלו הבנקים הבאים בתור.והעובדות מדברות בעד עצמם
נגמרה המלחמה התחילה ירידת הריבית השוק מתעורר והמחירים עולים.
מי שרוצה להמשיך לחלום שימשיך. -
יש נתון שהרבה לא לוקחים בחשבון בקשר לעליית מחירי הדיור,
והנתון הזה, זה המשך חיים של משכנתא ממוצעת שהוא כבר קרוב ל-30 שנה. כאשר פעם לא לקחו משכנתא כלל, ולאט לאט משך החיים עלה ועלה,
וזה גרם כל הזמן לעליה במחירי הדירות כי זה יצר כסף חדש יש מאין, וככה זה כל הזמן העלה את המחירים,
וכעת שהמשך החיים כבר מגיע למקסימום, הדלק לעליית מחירי הדירות נבלם. -
@סתם-אחד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
גם מלאי הדירות אצל הקבלנים כל הזמן עולה ומתקרב כבר ל80 אלף.
המלאי מתקרב כבר ל 90 אלף זה קפץ ב3 שנים מ54 אלף ל86 אלף.
וגם זמן המכירה עלה מ21 חודשים ל29 חודשים.בשמונת החודשים שהמחירים ירדו היו 2 גישות בקרב בעלי מקצוע.
- שמדובר במשהו זמני בגלל המלחמה ועליית הריבית, ויש ביקוש כבוש, ואין עודף היצע, וכל הדירות שלא נמכרו ימכרו בהמשך.
- שיש עודף היצע ואוטוטו המחירים מתרסקים.
והנה נגמרה המלחמה והריבית התחילה טיפונת לרדת ומיד
2 חודשים רצופים של עליית מחירים.
כתב בשוק ההון מול נדל"ן:
המדד שפורסם היום:

וזה אחרי כל הנבואות של קו הפרימיום [לא שמעתי באוזני אבל כך סיפרו לי] על קריסת מחירי הנדלן.@משהמשה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
וזה אחרי כל הנבואות של קו הפרימיום [לא שמעתי באוזני אבל כך סיפרו לי] על קריסת מחירי הנדלן.
נראה לי שיש לך טעות,
קו פרמיום שדיבר על יריד מחירי הדירות זה לא קו המידע של איצ'ה. -
והנתון הזה, זה המשך חיים של משכנתא ממוצעת שהוא כבר קרוב ל-30 שנה. כאשר פעם לא לקחו משכנתא כלל, ולאט לאט משך החיים עלה ועלה,
וזה גרם כל הזמן לעליה במחירי הדירות כי זה יצר כסף חדש יש מאין, וככה זה כל הזמן העלה את המחירים,
וכעת שהמשך החיים כבר מגיע למקסימום, הדלק לעליית מחירי הדירות נבלם.@מתכנן-פיננסי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
והנתון הזה, זה המשך חיים של משכנתא ממוצעת שהוא כבר קרוב ל-30 שנה
לחלוטין לא חכם. גם זוג צעיר שמשקיע והחיים לפניו כעבור כ20 שנה צריך לחתן וירצה לממש בדרך כזו או אחרת חלק מההשקעה (מכירה או שיעבוד).
איש חכם לימד אותי. לא לוקחים משכנתא ליותר מ20 שנה!!!
אלא אם חלק גדול ל10 שנים וחלק נוסף ל30 -
@משהמשה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
וזה אחרי כל הנבואות של קו הפרימיום [לא שמעתי באוזני אבל כך סיפרו לי] על קריסת מחירי הנדלן.
נראה לי שיש לך טעות,
קו פרמיום שדיבר על יריד מחירי הדירות זה לא קו המידע של איצ'ה.@הקול-השפוי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
@משהמשה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
נראה לי שיש לך טעות,
קו פרמיום שדיבר על יריד מחירי הדירות זה לא קו המידע של איצ'ה.זה לא הקו של המנויים של איצ'ה?
אם לא, אני שוב אתנצל על הבורות שלי בענייני הקווים.
אבל גם שמעתי בשם איצ'ה אמירות על קריסת מחירי הנדלן הצפויה, האם גם זה לא נכון? -
@מתכנן-פיננסי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
לחלוטין לא חכם. גם זוג צעיר שמשקיע והחיים לפניו כעבור כ20 שנה צריך לחתן וירצה לממש בדרך כזו או אחרת חלק מההשקעה (מכירה או שיעבוד).
אלא אם חלק גדול ל10 שנים וחלק נוסף ל30@מבין-עניין כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
@מתכנן-פיננסי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אלא אם חלק גדול ל10 שנים וחלק נוסף ל30עיצה מאוד חכמה רציתי לתת לך לייק אבל נגמר לי.
-
וכעת שהמשך החיים כבר מגיע למקסימום, הדלק לעליית מחירי הדירות נבלם.פוסט זה נמחק!