דילוג לתוכן

מכראיזו השקעה יותר מסוכנת? מכרה באתיופיה או קרקעות חקלאיות עם סיכוי להפשרה?

נדל"ן ומשכנתאות
15 9 640 10

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    138 צפיות
    צ
    @בהצלחה-רבה said: רוצה לקחת משכנתא ואת הכסף שאני לוקח להשקיע בשוק ההון לפעמים זה יכול להיות רעיון ממש טוב. בפרט אם נלך לפי המחקרים שהשקעה ח"פ מנצחת את ההפקדות החודשיות. וברור שכל מי ששומע על השקעות בשוק ההון, ועל הכפלות כל 8 שנים, מיד חושב על הרעיון הזה. אבל - א. כפי שדוד טופורוביץ טוען שאם תגיד את זה לבנק, כנראה שהוא לא יאשר את המשכנתא... ב. תחשוב שאם אתה לוקח משכנתא ומשלם ע"ז ריבית, כדי להרויח על הכסף אתה צריך שתהיה תשואה מספיק גבוהה, שתשאיר אותך ברווח גם אחרי תשלום הדמי ניהול ומס רווחי הון. ואף אחד לא מבטיח לך את התשואה הזאת... מה תעשה אם בעשור הקרוב לא יהיה משבר, וכן יהיו עליות, אבל התשואה השנתית תהיה רק 6%. ג. זה בהחלט תלוי מה משך זמן ההשקעה, לפעמים השקעה חודשית בסכום שתשלם את המשכנתא יכולה להניב סכום יותר גבוה מאשר השקעה ח"פ של סכום המשכנתא. ד. צריך סיבולת גבוהה בזמני ירידות. והבעיה שקשה לכל אחד לאמוד את עצמו בכאלו דברים שכנראה אף פעם הוא לא חווה, בפרט שאפילו החוקרים המומחים אומרים שהם בעצמם מכרו מניות בהפסד, כי קשה לעמוד בזה. וגם מי שמצליח לעמוד בזה, עצם החוויה הזאת ממש לא פשוטה. כמובן לפני צעד כזה, צריך להתייעץ אני מחפש המלצות עם מי להתייעץ בתחום זה תודה רבה אין הנחתום מעיד על עיסתו יש לי לקוחות שעשו את זה.
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    233 צפיות
    י
    זה שיווקי ותו לא פשוט מאד 99% מהאלו שקונים דירה במיוחד בפריפריה הם עריקים המבוגרים יותר כבר קנו ובעלי מוגבלות שיש להם פטור משירות, דרך כלל יש להם זכאות לדירה [במרכז] או לפחות תקציבים חודשיים
  • 5 הצבעות
    4 פוסטים
    254 צפיות
    ש
    @מחשב-מסלול-מחדש מעניין מה דעתו של @יוסף-מינצברג למאמר....
  • 1 הצבעות
    73 פוסטים
    3k צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול). לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.
  • קבוצת רכישה בעד או נגד

הועבר נדל"ן ומשכנתאות קבוצת רכישה
    9
    1 הצבעות
    9 פוסטים
    514 צפיות
    ש
    @שמואל לפעמים שמקבלים הצעה כמו דירה מקבוצת רכישה שהיא זולה משמעותית מהשווי בשוק אז זה נשמע מפתה עצה שלי תיקח דף ותכתוב את היתרונות לדוגמא: מיקום ,נוף,מחיר וכו לעומת החסרונות ויש בשפע (אתה היזם, מימון יקר, מישהו לא משלם אתה אחראי, תביעות משפטיות) ותשאל את עצמך האם שווה לי הנחה של מאתיים אלף שקל בשביל זה שתראה גם את הסיכון ולא רק את הסיכוי