דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן ומשכנתאות
543 49 32.4k 39
  • זה לא נכון הריביות לאורת התקופה נשאר זהה כל הזמן מה שכן שהעוגנים התעדכנו כלפי מעלה ב עשיירות אחוז אבל זה לא רציני כמו שאומרים לך

@chavy7032
    תודה על המענה

אבל לא הבנתי תכלס כמה הריבית הממוצעת כיום בקל''צ ומל''צ?

• אני עובד על כמה עסקאות הממוצע 4.4 בלי משא ומתן עם משא ומתן זה יכול להגיע ל4.3 תלוי בהמון פרמטרים

• אני מציע לך שתתקשר אלי ואנס לעזור לך המספר הוא מופיע למטה

• שלום לכולם
    רציתי לברר האם הנתונים ששמעתי נכונים,
    עד לפני שבועיים היה אפשר להשיג בקל''צ ומל''צ ריבית של 4.1 - 4.2, כיום בגלל המלחמה הריביות טסו לשמים והם בסביבות 4.8 - 4.9,
    האם זה נכון?
    ואם כן מתי שוק המשכנתאות יתאזן לריביות של לפני כן?

@המומחה לגבי הקלצי"ם זה קצת נכון אבל לא מדוייק
    הבנקים כן מעלים מרווחים ומביאים ריביות יותר גבוהות מלפני שבוע שבועיים אך לא הגענו לרמה של 4.8-4.9
    במלצי"ם אם יזדרזו עם הביצועים לפני עליית העוגנים [בתחילת החודש הבא ברוב הבנקים, ובטפחות כבר ב-26 לחודש עלייה דרסטית] עדיין ניתן להגיע לסביבות 4.2
    לאחר עליית העוגנים אכן נחזור לכיוון 4.5

• מה שכן מה שלא קריטי עכשיו במיחזור שלא כל כך קריטי
    עדיף להמתין טיםה ולחכות עד שהמצב ירגע

• היועץ משכנתאות אמר לי שכיון הכי זול גם בקל''צ וגם במל''צ 4.8-4.9
    זה המצב כיום?

• בנק פועלים?

• בבנק פועלים זה יכול להשתנות בכל יום הריביות
    אני שחררתי שבוע שעבר קלץ 4.3 ללקוח טוב
    זה תלוי בהרבה דברים

• בנק פועלים?

@המוצלח

@המוצלח said:

בנק פועלים?

בנק פועלים ולאומי

• אותו דבר

• סליחה על הבורות, מה שצמוד לאג"ח ומשתנה כל 2,5,10 שנים, איך זה נקרא?
    ומה הרביות שלו היום בדיסקונט?
    לי יש מעל 400 אלף בP-0.75 (השאר קבוע וזכאות) יש כדאות לשנות?

• ממה שאתה מתאר זה נראה משכנתא פנטסטי
    מה שאני ממליץ תמיד לבדוק ולהיות ב100 אחוז שזה משכנתא טובה
    אם אתה רוצה אני יכול לעזור לך בלהוציא את דוח היתרות

• סליחה על הבורות, מה שצמוד לאג"ח ומשתנה כל 2,5,10 שנים, איך זה נקרא?

@חיסכון-לחתונה said:

סליחה על הבורות, מה שצמוד לאג"ח ומשתנה כל 2,5,10 שנים, איך זה נקרא?

מל"צ

@חיסכון-לחתונה said:

בין 4.3 ל-4.8

@חיסכון-לחתונה said:

לא ניתן לענות תשובה ללא דוח יתרות

• לכאורה רוב הסיכויים שאין מה למחזר לפי מה שאתה מתאר אבל בכל כדאי לבדוק

• @חיסכון-לחתונה said:

סליחה על הבורות, מה שצמוד לאג"ח ומשתנה כל 2,5,10 שנים, איך זה נקרא?

מל"צ

@חיסכון-לחתונה said:

בין 4.3 ל-4.8

@חיסכון-לחתונה said:

לא ניתן לענות תשובה ללא דוח יתרות

@משכנתא-בקצב-שלך
    250dfbd8-e2ce-4f71-990b-cb4f287db354-image.jpeg
    איך ההצעה הזו לעומת ההצעה הבאה?
    27f58861-2446-4b3b-a3f7-f04569b5c0be-image.jpeg

• השני מאוד יפה

• @יענקלה ההצעה מבנק לאומי טובה בפער לעומת ההצעה ממרכנתיל

• @מתיתיהו לפי הנתונים שכתבת יש לך קל"צ פנטסטי
    ופריים מינוס 0.1, הפריים דורש מיחזור פנימי.
    אם תעלה דוח יתרות, נראה אם אכן אלו הנתונים.
    בהצלחה

@משכנתא-בקצב-שלך

מתיתיהו said:

@משכנתא-בקצב-שלך
    משכנתא ל20 שנה
    הלואה 189000 קבועה לא צמוד 2.85.
    הלואה 378000 לא צמוד פריים . רבית ליום מתן : 1.5 (30.09.2021)
    רבית נוכחית: 5.4

@משכנתא-בקצב-שלך said:

@מתיתיהו אכן כמו שכתבתי מומלץ למחזר פנימי את הפריים למשהו יותר זול
    [לשקול להעביר למל"צ קצר במידה ולא יתנו פריים מידיי טוב]

חישבנתי והורדה של אחוז בפריים יוריד לי 31853 מהסכום הכולל [נשאר לי 15 שנה]
    עד כמה אפשר להוריד לדעתך?

• אם המשכנתא היא במזרחי טפחות כן ויתכן להעביר את הפריים למל"ץ כי שמה במלצי"ם אפשר להגיע למלצי"ם מאוד מאוד יפים לעומת הפרימיים
    אבל הקלצי"ם הם פנטסטיים בצורה מטורפת!!!

• אם המשכנתא היא במזרחי טפחות כן ויתכן להעביר את הפריים למל"ץ כי שמה במלצי"ם אפשר להגיע למלצי"ם מאוד מאוד יפים לעומת הפרימיים
    אבל הקלצי"ם הם פנטסטיים בצורה מטורפת!!!

@chavy7032
    המשכנתא בפאגי

נושאים מוצעים

• הלוואות זולות בבלגיה

נדל"ן ומשכנתאות הלוואה משכנתא ריבית
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    279 צפיות
    מ
    @מבין-עניין זה רק אם מתכונים לגור בדירה הזאת (שבתוך בלגיה)
  • 2 הצבעות
    13 פוסטים
    579 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @המוצלח באמת זה מה שאני חושבת- שבהחלט יש כאן הזדמנויות יפות. למשל הדירה בקרית גת (שנמכרה אגב, יש עוד, אבל אני מדברת על אחת ספציפית) היתה אפילו מושכרת לאדם חרדי שזו מעלה חשובה מאוד להרבה אנשים ומשמעותית. אם אתם רציניים ומעוניינים בפרטים של המתווך אפשר באישי. פעם אחרת כדאי לתייג
  • שאלות במשכנתאות

נעול נדל"ן ומשכנתאות משכנתאות
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    240 צפיות
    מונטיפיורימ
    יש את האשכולות האלו- https://forum.benakel.org/topic/199/בעלי-משכנתא-יכולים-לחסוך-בהוצאות/503 https://forum.benakel.org/topic/760/התייעצויות-בנוגע-למיחזורי-משכנתא/38 ככל ויש נושאים ספציפיים יותר שאתה מעוניין לדון בהם, אתה יכול לפתוח אשכולות נפרדים.
  • 3 הצבעות
    14 פוסטים
    584 צפיות
    ס
    @כותב-רק-מה-שיודע כתב בהמדריך המלא לחיסכון בעלויות הריבית להלוואות רכב.: או שהם לא יכולים בכלל, והם עושים מאמצים לגמור את החודש בצורה כזאת או אחרת. אם כוונתך שתפקיד המאמנים לגרום לאנשים לקרוע את עצמם בהחזר חודשי שבעיקרון הם לא יכולים לעמוד בו אז בעיניי זו עצת אחיתופל... לא התכוונתי לומר שזה מה שהמאמנים גורמים להם לעשות. אלא שהם לוקחים על עצמם סכומים בלתי אפשריים, מכח הרצון/הכרח לקנות דירה, ובמקרה הטוב הם פונים אח"כ לעשות אימון כלכלי לטפל במצב שנוצר.
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    616 צפיות
    א. מבני ברקא
    אנסה לתמצת מה שהעליתי בקריאת הקונטרס. כיום הרעיון של היתר עיסקא הוא שאין הלואה ברבית אלא ניתן כסף מהבנק ללוה בתורת עיסקא, והיינו שהוא מקבל כסף לעסוק בו והרוחים לבנק, וככל והרוחים יהיו יותר מאחוז הרבית הרי שיתר הרוחים ללוה. החסרונות בזה הם שחז"ל אסרו לקצוב רוחי קבועים גם כאשר העיסקא היא פיקדון ולא הלואה, ויתכן שזה לפעמים גם מדאו'. כמו"כ יש עוד חסרונות שאין לבנק גמירות דעת כיון שהוא לא חושב שהוא יפסיד, בעוד בעיסקא אמיתית אם העיסקא לא מרויחה וכן אם היא מפסידה הרי שנותן הכסף מפסיד, וגם כאן הבנק אמור להפסיד, וזה מראה שאינם מתכוונים ברצינות. כך גם עולה מפסיקות בית משפט בקשר לכל מיני משפטים שהיו אודות היתר עיסקא, שביהמ"ש אינו מתייחס לזה כחוזה אמיתי אלא כאיזה 'פטנט' הלכתי, וכיון שהבנק עושה הכל על דעת ביהמ"ש הרי שאין גמירות דעת בכלל. הרעיון המדובר מציע אפשרות אחרת לגמרי, והיא מבוססת על היתר שכירות, ועיקרו מבואר במשנה ובגמ' באיזהו נשך שמותר להקדים תשלום שכירות בתחילת השכירות ולהוזיל את המחיר בעקבות כך, ולמשל דירה שמושכרת ב 5000 ש"ח לחודש מותר לשלם בתחילת השנה את כל החודשים ולהוזיל, דהיינו שבמקום 60.000 ש"ח לשנה ישלם רק 55.000, ואף שההוזלה היא עבור הקדמת המעות, מ"מ אינו הלואה אלא עסק של שכירות. הרעיון המדובר מציע שכך יתנהל בבנקים, כאשר חבר של הלוה (או אביו וכיו"ב) ישכיר דירה שלו לבנק בתשלום מראש, וכגון דירה ל 20 שנה בתמורה למליון ש"ח (במקום מליון ו 440 אלף שזה תשלום של 6.000 לחודש), והתשלום של המיליון ש"ח ייכנס לחשבון של הבן (מבקש ההלואה מהבנק), במקביל הבן חותם שהוא שוכר את הדירה הזו (שהבנק שכר מהאבא) מהבנק בתשלום מלא של 6.000 ש"ח לחודש, ס"ה הבנק מרויח 440.000 ש"ח, - כמובן כל זה סתם דוגמא, בעוד האמת היא שהבנק ישכיר במחיר הקרן שנתן לאבא פלוס ריבית לפי לוח התשלומים של כל משכנתא, רק שהרבית אינה על הלואה אלא כתשלום שכירות. [אח"כ יש עוד פרטים איך הבן יחזור וישכיר לאבא את הדירה שהוא שכר מהבנק, לא נכנסתי לזה, אולי בהמשך אלמד את זה ואסכם גם את זה].