"כת הפסיביים" - האומנם?
-
ברכות לאלו ששמעו בקולי לפני שבועיים, לקחו הלואה קטנה ושמו בקרן ממונפת (פסיבי... פסיבי...) עשיתם ככל הנראה כבר 20-35% בתוך שבועיים.
עכשיו תהיו פסיביים......שבועיים? זה ראיה למשהו?
אני לא מזלזל בהשקעה פסיבית, אבל למה לזה מותר להביא ראיה משבועיים?
אם הייתי מביא ראיה משבועיים לאיזו מניה, היו קורעים אותי כדג, + הוקעה כאויב הציבור ורמאי שמוליך שולל אברכים תמימים.
וחוץ מזה, רחמנא לצלן איך אתה מסית אברכים לבדוק מה קורה בתיק שלהם אחרי שבועיים. בזמן שכל המטרה של השקעה פסיבית לזמן ארוך היא שיוכלו ללמוד בנחת בלי להעסיק את הראש בכלום?
בסוף אני רואה שכל חסידי הפסיביות מעודכנים כל הזמן בנתונים אונליין, בו בזמן שהם נואמים למה לא צריך להתעדכן ולהבהל משינויים וירידות. (כמובן שעלייה של כמה אחוזים בזמן קצר גורמת להם לצאת בתרועות שמחה של "אמרנו לכם"....)@איש-בנימין
קודם תירגע....
1- לא הבאתי ראיה ספציפית לעכשיו. רק ציינתי בעבר שזמן של ירידות זה זמן טוב להכניס כסף גם להשקעה פסיבית.
2- להציץ בהשקעה פסיבית זה לא אומר להוציא את הכסף. רק להציץ לדעת מה קורה, ולהתאמן בלישון טוב גם כשיורד...
3- ושוב... כל הפסיביים לא טומנים את הראש בחול. מסתכלים גם כל יום מה קורה אבל... פסיביים!!!! לא עושים כלום. מוציאים כסף רק כשצריכים אותו. ואם זה בזמן של ירידות לוקחים הלוואה קטנה.
4- לא צריך ראיה לתיק פסיבי. פשוט תסתכל על הגרפים ותראה שהשוק תמיד לטווח ארוך עולה בהרבה, גם אם לא נגעת. מי שיגיד לך אחרת לא שקרן. פשוט לא יודע לקרוא גרפים.וכמובן, הכל ברוח טובה
בהצלחה -
@איש-בנימין
קודם תירגע....
1- לא הבאתי ראיה ספציפית לעכשיו. רק ציינתי בעבר שזמן של ירידות זה זמן טוב להכניס כסף גם להשקעה פסיבית.
2- להציץ בהשקעה פסיבית זה לא אומר להוציא את הכסף. רק להציץ לדעת מה קורה, ולהתאמן בלישון טוב גם כשיורד...
3- ושוב... כל הפסיביים לא טומנים את הראש בחול. מסתכלים גם כל יום מה קורה אבל... פסיביים!!!! לא עושים כלום. מוציאים כסף רק כשצריכים אותו. ואם זה בזמן של ירידות לוקחים הלוואה קטנה.
4- לא צריך ראיה לתיק פסיבי. פשוט תסתכל על הגרפים ותראה שהשוק תמיד לטווח ארוך עולה בהרבה, גם אם לא נגעת. מי שיגיד לך אחרת לא שקרן. פשוט לא יודע לקרוא גרפים.וכמובן, הכל ברוח טובה
בהצלחה@מבין-עניין
מעולה. עכשיו הבהרת ואיזנת.- לא כ"כ הבנתי, עכשיו זה זמן של ירידות?
2-3. נכון. אבל אחת הטענות שעולות מצד שוללי ההשקעה בשוק ההון זה,שזה מוציא אברכים מהלימוד והופך אותם לסוחרים. ועל זה עונים מצדדי ההשקעה שבפסיבי זה לא קיים, זה כמו שאתה מפריש לפנסיה. ואם אתה מודה שמציצים כל הזמן אז הדק"ל...
(אגב, לי יש קה"ש שאני מפקיד לה את המקסימום השנתי, ואני יכול להסתובב שבועות שלמים בלי לדעת מה המצב של המדד... זה פסיבי!).
תסתכל על הגרפים ותראה שהשוק תמיד לטווח ארוך עולה בהרבה
לאיזה טווח? וכמה זה הרבה?
אם אתה נותן לאברך מחשבון שמראה לו ממוצע שנתי של 10% בזמן שהוא צריך את הכסף בעוד 15 שנים, אתה ממש לא הגון, בלשון עדינה... - לא כ"כ הבנתי, עכשיו זה זמן של ירידות?
-
@מבין-עניין
2-3. נכון. אבל אחת הטענות שעולות מצד שוללי ההשקעה בשוק ההון זה,שזה מוציא אברכים מהלימוד והופך אותם לסוחרים. ועל זה עונים מצדדי ההשקעה שבפסיבי זה לא קיים, זה כמו שאתה מפריש לפנסיה. ואם אתה מודה שמציצים כל הזמן אז הדק"ל...
(אגב, לי יש קה"ש שאני מפקיד לה את המקסימום השנתי, ואני יכול להסתובב שבועות שלמים בלי לדעת מה המצב של המדד... זה פסיבי!).
אם אתה נותן לאברך מחשבון שמראה לו ממוצע שנתי של 10% בזמן שהוא צריך את הכסף בעוד 15 שנים, אתה ממש לא הגון, בלשון עדינה...@מבין-עניין
אם אתה נותן לאברך מחשבון שמראה לו ממוצע שנתי של 10% בזמן שהוא צריך את הכסף בעוד 15 שנים, אתה ממש לא הגון, בלשון עדינה...פסיבי זה תיאור מצב של אי עשיה לא של אי הצצה. מי שלא יכול להציץ ולהישאר פסיבי שלא יציץ.
למה 10% ? ולמה לא הגון?
כן. במלחמה היו ירידות.
תעכוב אחרי טראמפ חחח - לא כ"כ הבנתי, עכשיו זה זמן של ירידות?
-
10% זו ברירת המחדל שנותנים במחשבונים של כל היועצים למיניהם.
וזה לא הגון, כי יש סיכוי סביר מאד מאד, גם אם מסתכלים על ההיסטוריה, שב15 שנה ירוויחו ממוצע של 4-5% לשנה. בפרט אם מכניסים לסטטיסטיקה נתון חשוב: כמה הרויח בממוצע שנתי מי ששם כסף ל15 שנה בזמן שהשוק היה בשיא? -
ראשית מציע שתבדוק גרפים. לא חושב שהממוצע 4-5%. אבל תבדוק.
שנית, אני אישית בעד ממונפות וזה אומר הרבה יותר
https://www.bizportal.co.il/mutualfunds/quote/graphs/5126438 (א100 אחוז ב5 שנים)
והנה קצת מידע על מדד נאסדק לאורך השנים. לא ממונפת. ממש לא 4-5% !!!!
https://lazyinvestor.co.il/nasdaq/ -
ראשית מציע שתבדוק גרפים. לא חושב שהממוצע 4-5%. אבל תבדוק.
שנית, אני אישית בעד ממונפות וזה אומר הרבה יותר
https://www.bizportal.co.il/mutualfunds/quote/graphs/5126438 (א100 אחוז ב5 שנים)
והנה קצת מידע על מדד נאסדק לאורך השנים. לא ממונפת. ממש לא 4-5% !!!!
https://lazyinvestor.co.il/nasdaq/מציע שתבדוק גרפים. לא חושב שהממוצע 4-5%
על פי הטבלה בויקיפדיה. (המכלול, כמובן). מי ששם בשנים 1997 - 2001, אחרי 15 שנה הרוויח ממוצע שנתי של בין 4.24% ל - 5.45%.
(ואם הוא ניסה למרוח עוד 5 שנים עם גמחי"ם, במקרה הטוב, הוא הצליח לקבל 7% ממוצע שנתי, ובמקרה הפחות טוב "הספיק" גם את המשבר של 2018, וחזר שוב ל5.6 ממוצע). -
מציע שתבדוק גרפים. לא חושב שהממוצע 4-5%
על פי הטבלה בויקיפדיה. (המכלול, כמובן). מי ששם בשנים 1997 - 2001, אחרי 15 שנה הרוויח ממוצע שנתי של בין 4.24% ל - 5.45%.
(ואם הוא ניסה למרוח עוד 5 שנים עם גמחי"ם, במקרה הטוב, הוא הצליח לקבל 7% ממוצע שנתי, ובמקרה הפחות טוב "הספיק" גם את המשבר של 2018, וחזר שוב ל5.6 ממוצע).מציע שתבדוק גרפים. לא חושב שהממוצע 4-5%
(ואם הוא ניסה למרוח עוד 5 שנים עם גמחי"ם, במקרה הטוב, הוא הצליח לקבל 7% ממוצע שנתי, ובמקרה הפחות טוב "הספיק" גם את המשבר של 2018, וחזר שוב ל5.6 ממוצע).מה שכתבת נכון. אבל שים לב שתפסת (אולי לא בכוונה) את השיא לפני משבר הדוט קום (2002) לכן התשואה כזאת מי ששם אחרי המשבר בשפל או לפני השיא עשה רווחים של כ13-14% לשנה.
אז בוא נסכים שבלי לכוון את זמן הכניסה והיציאה זה איפושהו באמצע כנראה כ10% ולא בממונפת. ומי שממנף פי 2 או קצת יותר.
בקיצור... שמים כסף. חוזרים לכולל ונותנים להקב"ה לנהל את העניינים.
מותר להציץ אפילו כל יום. אבל לא נוגעים בכסףאגב, לא מבין גדול בזה, אבל היום בבורסות יש יותר הגנות וסגירות שוק בנפילות גדולות. ראה משבר 2008 ומשבר הקורונה. כך שכנראה החשש הרבה יותר קטן מאז
-
מציע שתבדוק גרפים. לא חושב שהממוצע 4-5%
(ואם הוא ניסה למרוח עוד 5 שנים עם גמחי"ם, במקרה הטוב, הוא הצליח לקבל 7% ממוצע שנתי, ובמקרה הפחות טוב "הספיק" גם את המשבר של 2018, וחזר שוב ל5.6 ממוצע).מה שכתבת נכון. אבל שים לב שתפסת (אולי לא בכוונה) את השיא לפני משבר הדוט קום (2002) לכן התשואה כזאת מי ששם אחרי המשבר בשפל או לפני השיא עשה רווחים של כ13-14% לשנה.
אז בוא נסכים שבלי לכוון את זמן הכניסה והיציאה זה איפושהו באמצע כנראה כ10% ולא בממונפת. ומי שממנף פי 2 או קצת יותר.
בקיצור... שמים כסף. חוזרים לכולל ונותנים להקב"ה לנהל את העניינים.
מותר להציץ אפילו כל יום. אבל לא נוגעים בכסףאגב, לא מבין גדול בזה, אבל היום בבורסות יש יותר הגנות וסגירות שוק בנפילות גדולות. ראה משבר 2008 ומשבר הקורונה. כך שכנראה החשש הרבה יותר קטן מאז
בלי לכוון את זמן הכניסה והיציאה זה איפושהו באמצע כנראה כ10%
לא.
קצת מתמטיקה של הסטטיסטיקה: אם יש למישהו סיכוי של 50% להרוויח 15%, וסיכוי של 50% להרוויח 5%. זה לא נקרא שבממוצע יש לו סיכוי להרוויח 10%.
זה לא מדויק, כי כאן זה לא 50-50, אבל העקרון ברור. כשאתה מציג למישהו מצג של 10% ממוצע, אתה חייב להגיד לו שיש סיכוי סביר מאד מאד שזה יהיה 4-5% ממוצע שנתי. וסיכוי סביר מאד שזה יהיה ממוצע של 15% שנתי.
ושהוא יעשה את שיקוליו. -
בלי לכוון את זמן הכניסה והיציאה זה איפושהו באמצע כנראה כ10%
לא.
קצת מתמטיקה של הסטטיסטיקה: אם יש למישהו סיכוי של 50% להרוויח 15%, וסיכוי של 50% להרוויח 5%. זה לא נקרא שבממוצע יש לו סיכוי להרוויח 10%.
זה לא מדויק, כי כאן זה לא 50-50, אבל העקרון ברור. כשאתה מציג למישהו מצג של 10% ממוצע, אתה חייב להגיד לו שיש סיכוי סביר מאד מאד שזה יהיה 4-5% ממוצע שנתי. וסיכוי סביר מאד שזה יהיה ממוצע של 15% שנתי.
ושהוא יעשה את שיקוליו.@איש-בנימין
יש גרף מדהים שמראה את התפלגות הממוצעים למשך עשור שנים, לפי נקודת פתיחה,
אני אחפש לך אותו. לפי מה שאני זוכר, רוב השנים סביבות 10% לשנה, ולא 4% לשנה כפי שאמרת.
(אם למישהו יש את הגרף הנ"ל אשמח שיעלה...) -
@איש-בנימין
יש גרף מדהים שמראה את התפלגות הממוצעים למשך עשור שנים, לפי נקודת פתיחה,
אני אחפש לך אותו. לפי מה שאני זוכר, רוב השנים סביבות 10% לשנה, ולא 4% לשנה כפי שאמרת.
(אם למישהו יש את הגרף הנ"ל אשמח שיעלה...)רוב השנים סביבות 10% לשנה, ולא 4% לשנה כפי שאמרת.
לא אמרתי שרוב השנים 4%.
בוודאי שיש יותר עליות מירידות.
וממילא יש יותר נקודות כניסה שהתבררו כמוצלחות מאשר נקודות כניסה שהתבררו כפחות מוצלחות.
אבל, יש כאלו שטוענים, שעכשיו יש יותר סיכוי שאנחנו בנקודת כניסה פחות מוצלחת. זה הכל.
והנה, סיכמתי לך את ה"דינים העולים" של כל הטענות של טופורוביץ במשפט אחד. -
רוב השנים סביבות 10% לשנה, ולא 4% לשנה כפי שאמרת.
לא אמרתי שרוב השנים 4%.
וממילא יש יותר נקודות כניסה שהתבררו כמוצלחות מאשר נקודות כניסה שהתבררו כפחות מוצלחות.
אבל, יש כאלו שטוענים, שעכשיו יש יותר סיכוי שאנחנו בנקודת כניסה פחות מוצלחת. זה הכל.
והנה, סיכמתי לך את ה"דינים העולים" של כל הטענות של טופורוביץ במשפט אחד.@איש-בנימין שורה תחתונה מה אתה ממליץ לאדם שרוצה לחסוך אלף שקל בחודש למשך עשרים שנה לפחות
מה ההצעה שלך? -
@איש-בנימין שורה תחתונה מה אתה ממליץ לאדם שרוצה לחסוך אלף שקל בחודש למשך עשרים שנה לפחות
מה ההצעה שלך?@חופש-כלכלי
1000 ש"ח בחודש זה סכום שבימינו א"א למנף איתו כלום בנדל"ן.
ובהשקעה במדדים מפוזרים ל20 שנה, לכאורה לפי נתוני עבר, גם במקרה הכי גרוע יצא לו ממוצע שנתי של 4-5%. (ואל תשאלו אותי, והרי בטבלה מופיע שב20 שנה הממוצע השנתי הוא הכי גרוע 7-8%? תשובתך בצידו: הטבלה איירי בשם כל הסכום בב"א, וממילא לא איכפת לן אם העליות היו ברישא או בסיפא, דבין כך ובין כך הממוצע יוצא אותו הדבר בגלל היסוד הידוע של רבותינו המתמטיקאים הידוע בשם חוק החילוף. משא"כ הכא בגוונא דידן, הרי יכול להיות שמי שמתחיל היום יקבל יותר עליות בתחילה, כשהקרן שלו קטנה, ויספוג יותר ירידות בסוף, על קרן יותר גדולה, וא"כ הדרנא לממוצע נמוך יותר, וצריך להתיישב ולהתחשבן בדבר טובא במחשבונים מדעיים).
אני לא מכיר מסלול השקעה טוב יותר שיכול בכזו רמה של וודאות להבטיח לך 4-5% שנתי. חוץ מאגחי"ם, שיכול להיות גם פחות. אבל מדדים בהחלט יכול להיות הרבה יותר.
אז בשקלול הכל, לכאורה עדיף השקעה פסיבית במדדים.
אבל לא לקנות עכשיו דברים ע"ח ה10% שנתי שמבטיחים לך.... -
רוב השנים סביבות 10% לשנה, ולא 4% לשנה כפי שאמרת.
לא אמרתי שרוב השנים 4%.
והנה, סיכמתי לך את ה"דינים העולים" של כל הטענות של טופורוביץ במשפט אחד.לא אמרתי שרוב השנים 4%.
בוודאי שיש יותר עליות מירידות.אני מדייק את דבריי: רוב העשורים הממוצע השנתי קרוב יותר ל- 10%
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות