דילוג לתוכן

מענה לטענות של דוד טופורוביץ

נושאים מוצעים

• האם העליה של השקל קבועה?

שוק ההון והשקעות דולר
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    120 צפיות
    איציק התותחא
    מה שכן דולר ברמה של 3 שקלים הוא "אור ירוק" חזק מאוד לבנק ישראל להתחיל בסדרה של הורדות ריבית
  • 13 הצבעות
    37 פוסטים
    447 צפיות
    מ
    @איש-בנימין said: @מבין-עניין אז הגענו לעמק השווה פחות או יותר. לדעתי כמעט כל הויכוחים כאן ובמקומות אחרים סביב סערת טופורוביץ הם ויכוחים מיותרים. כל המבינים האמיתיים מסכימים על הנתונים פחות או יותר, ולאחר זיקוק האמוציות יוצא שהויכוח הוא יותר על פסיכולוגייה של משקיעים. ובזה כל אחד יש לו את נקודת המבט שלו. לדוגמא אתה טוען שאם כבר טווח ארוך ופסיביות, אז למה לא ממונפות. ו(כמעט)אף אחד לא מתווכח איתך על הנתונים, ועל כך שזה בלתי סביר ברמה קיצונית שקרן תימחק, אבל אומרים לך שבנאדם שנמחק לו התיק ב95% לא יצליח להשאר. אז בסוף הויכוח הוא על פסיכולוגיה. האמת... לא יודע מי זה טופורוביץ' ומה הוא אומר מסכים לחלוטין ובכלל לא מתווכח. מי שלא ישן בלילה שלא ישים בממונף (אם כי הייתי ממליץ 'טיפול' כדי שיוכל לשים ולישון בלילה) וכן, אני יודע שאני בין ה'משוגעים' היחידים ששמים בממונף וישנים בלילה. אבל דוקא בשל כך, רוצה להפיץ את הטוב בבחינת אל תמנע טוב מבעליו. ורק שלא יגידו שאין 'משוגעים' וכולללללללםםםםםםם יוציאו את הכסף כשתהיה ירדיה חדה. על זה אני כן מתווכח. ובאמת כתבתי כאן בכמה אשכולות כמה פעמים, המומחיות של יועץ השקעות היא להתאים פסיכולוגית את התיק למי שעומד מולו - ללקוח, ולא לו עצמו (היועץ).
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    284 צפיות
    BRISKERB
    @רחל-עומסי הבנתי שבהראל וכדומה אפשר לקבל 0.6 אבל בתשואות זה נראה שמיטב עושים עבודה יותר טובה ונראה לי ששוה לוותר על 0.15 בשביל לקבל תשואה גבוהה יותר בפער ולגבי הנטרול מטח ככה בנוי המסלול עוקב מדדי מניות של מיטב אבל אני אשמח לשמוע אם את חושבת שכדאי מסלולים אחרים ו/או חברה אחרת ובכל מקרה בהתחלה הסכומים נמוכים וזה לא כל כך משנה...לא??
  • 1 הצבעות
    19 פוסטים
    2k צפיות
    קל זכותק
    בהחלט הספר של אהרן זלץ הוא מיוחד מאוד
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    282 צפיות
    אבי ה-נערהא
    @שבתי-בבית-ה ביקשתי מGPT בשבילך למרות ירי טילים ומצב בטחוני רגיש, הבורסה בת"א ממשיכה לעלות, כשהמשקיעים מתעלמים מהסיכונים ומתמקדים בתרחישים אופטימיים. הכסף המוסדי שזורם לשוק תורם לעליות, אך קיימת אזהרה: תרחישים שליליים רבים, כמו מלחמות, פגיעה בתשתיות, וגירעון תקציבי - אינם מתומחרים כראוי. תוספת שלי: כולם אוהבים ווינרים, כשנתחיל לדשדש או להנזק מעבר לסטנדרט הבורסה תגיב אחרת.