דרמה! בג"צ פסק לבטל את ההגרלות למשתמטים. ומנסים לבטל אף זכיות קודמות
-
@חיסכון-לחתונה
אני לא כל כך מבין על מה אתה מתעקש
הייתה החלטה של בג"ץ/יעומשית עלשלילת הזכות לחייבי גיוס
לא ברור עד הרגע הזה מה עם זכיות למפרע@הקול-השפוי
תקשיב בקו המידע מה הסביר יעקב רייניץ על מה שהיה.
וסתם כך. הבג"ץ וגם היועמשית לא יכולים לשלול זכויות. (גם לשיטת השמאל) הם יכולים להורות לממשלה ולרשויות המוסמכות לבצע את זה.
אבל כאמור זה לא קורה.
אני לא יודע אם אתה יודע בג"ץ והיועמשית גם החליטו שצריך לגייס את כל החרדים. ומשום מה נראה לי שיש עוד ישיבות קיימות.
לגופו של ענין הממשלה פשוט תעכב את יציאת ההגרלות עד שיוסדר הענין בחוק.
פשוט וקל. עיין ערך כינוס הוועדה לבחירת שופטים ודו"ק. -
@הקול-השפוי
תקשיב בקו המידע מה הסביר יעקב רייניץ על מה שהיה.
וסתם כך. הבג"ץ וגם היועמשית לא יכולים לשלול זכויות. (גם לשיטת השמאל) הם יכולים להורות לממשלה ולרשויות המוסמכות לבצע את זה.
אבל כאמור זה לא קורה.
אני לא יודע אם אתה יודע בג"ץ והיועמשית גם החליטו שצריך לגייס את כל החרדים. ומשום מה נראה לי שיש עוד ישיבות קיימות.
לגופו של ענין הממשלה פשוט תעכב את יציאת ההגרלות עד שיוסדר הענין בחוק.
פשוט וקל. עיין ערך כינוס הוועדה לבחירת שופטים ודו"ק.@חיסכון-לחתונה זה עוזר באופן חלקי בקושי ולא לאורך זמן
-
@חיסכון-לחתונה זה עוזר באופן חלקי בקושי ולא לאורך זמן
@הקול-השפוי .
הוא אשר דיברתי. לסיכום: עכשיו אין דרמה. לאורך זמן...אולי נדבר אז. -
@הקול-השפוי .
הוא אשר דיברתי. לסיכום: עכשיו אין דרמה. לאורך זמן...אולי נדבר אז.@חיסכון-לחתונה אם יוחלט על ביטול זכיות זה יכול להשפיע על אנשים שיצטרכו לחתום מחר
וכרגע אין הגרלות לחרדים בכלל -
@חיסכון-לחתונה אם יוחלט על ביטול זכיות זה יכול להשפיע על אנשים שיצטרכו לחתום מחר
וכרגע אין הגרלות לחרדים בכלל@הקול-השפוי
טוב, נראה לי שאנחנו חוזרים כל פעם על אותה נקודה.
אם יוחלט על ביטול, ואם יוחלט על גיוס של כל החרדים ואם יוחלט על שלילת רשיון ועל איסור הליכה במעבר חציה אז אתה צודק בהחלט יהיה דרמה -
אני יכול להסכים שהמילה דרמה לא מתאימה כי לא התחדש היום משהו
אני ממש לא מסכים עם האופטימיות -
מסכים עם @הקול-השפוי בכל מילה, זה דבר שצריך לצעוק עליו כבר עכשיו, לכאורה זה הדבר הכי קשה שהיה עד עכשיו, יש כאלה שיפסידו פה מיליונים! ואם לא אז מאות אלפים אם יבטלו את הזכיה למפרע
ולא נדבר על שכונות שלמות שיהפכו לחילוניות בגלל הביטול למפרע כמו רמה ה' בבית שמש או קריית גת מערב שברגע שיבטלו את הזכיה לחרדים החילונים יזכו שם -
מסכים עם @הקול-השפוי בכל מילה, זה דבר שצריך לצעוק עליו כבר עכשיו, לכאורה זה הדבר הכי קשה שהיה עד עכשיו, יש כאלה שיפסידו פה מיליונים! ואם לא אז מאות אלפים אם יבטלו את הזכיה למפרע
ולא נדבר על שכונות שלמות שיהפכו לחילוניות בגלל הביטול למפרע כמו רמה ה' בבית שמש או קריית גת מערב שברגע שיבטלו את הזכיה לחרדים החילונים יזכו שםולא נדבר על שכונות שלמות שיהפכו לחילוניות בגלל הביטול למפרע כמו רמה ה' בבית שמש או קריית גת מערב שברגע שיבטלו את הזכיה לחרדים החילונים יזכו שם
זאת נקודה קריטית והאמת גרועה בהרבה-
אם יש 65% זוכים מהציבור הכללי שרובם חרדים-
הפרויקט מקבל צביון חרדי,
אבל עכשיו גם קיבעו את האחוזים על 50-50 וביטלו את החלק של 35% למילוים בערים חרדיות,
כל הפרויקטים האלו יתקעו.כי כשיש את הבסיס החרדי-
מגיעים עוד חרדים שרוכשים בשוק החופשי. -
השאלה כמה אחוזים בהגרלות וכמה נמכרים בשוק החופשי,
נראה לי שהורביץ נכסים ונדלן יכולה לתת את המידע הזה -
@המוצלח
יותר מאשר האחוזים זה משפיע על הבודדים אח''כ שמגיעים.
כמו שיש פרויקט ששיווקו לישיבה טובה,
אח''כ קל להביא לשם עוד אברכים. -
מצד שני יכול לצאת מזה טוב, במקום שחלק קטן מהציבור זוכה בדירה ואח"כ מוכר את זה ברווח של מיליון ש"ח ורוכש דירה בעיר מבוקשת ומעלה את המחיר, אז יקומו פרויקטים כמו אחיסמך בצפון, שמיועד למגורים במחיר שפוי ולא למשקיעים שבאים לעשות סיבוב.
רק לחשוב אם הגבירים של סאטמר יחליטו להתאחד להקים את כסיף במחיר מסובסד, אז היה שווה שיבטלו את ההגרלות, ומהלימון יצא לימונדה.
-
אני חושב שהדבר הכי טוב שהבג"ץ עשה לטובת החרדים עד היום זה ביטול המחיר למשתכן, אנשים מחכים להגרלה ועוד הגרלה ועוד הגרלה וחוזר חלילה בזמן שהם יכולים לקנות עכשיו דירה באיזה פרפריה ולהנות כבר עכשיו משכירות ועליית ערך, השלם את החסר: "ברי ושמא ____ עדיף".
וגם האחוז הקטן שבסוף בהגרלה החמישית כן זכה... אם הוא יחשבן את הזמן מהיום הראשון שהוא יכל לקנות דירה ובחר להמתין להגרלות עד היום שבו הוא קיבל מפתח ייצא לו ממוצע של 7 שנות המתנה שבזמן הזה הוא יכל להשכיר דירה בפרפרייה ולקבל כמעט את כל סכום הזכיה רק מהשכירות....
ואני בכלל לא מדבר על ההוא שאכל לקה ושילם - שהמתין לזכות בהגרלה ואחרי שנתיים סוף סוף זכה והמתין בסבלנות עוד שנתיים שיקראו לו לבחור דירה ואז תברר שנשאר רק דירת 5 חדרים ב2+ מליון ואת זה הוא לא יכול להרשות לעצמו אז עכשיו ה-4 שנים של ההמתנה הלכו לפח והוא יוצא לשוק החופשי....
בקיצור לא יודע כמה זה שווה באמת להמתין להגרלות ותודה רבה ליועמשית שביטלה את המחסום בין הציבור לרכישת דירות.... -
אני חושב שהדבר הכי טוב שהבג"ץ עשה לטובת החרדים עד היום זה ביטול המחיר למשתכן, אנשים מחכים להגרלה ועוד הגרלה ועוד הגרלה וחוזר חלילה בזמן שהם יכולים לקנות עכשיו דירה באיזה פרפריה ולהנות כבר עכשיו משכירות ועליית ערך, השלם את החסר: "ברי ושמא ____ עדיף".
וגם האחוז הקטן שבסוף בהגרלה החמישית כן זכה... אם הוא יחשבן את הזמן מהיום הראשון שהוא יכל לקנות דירה ובחר להמתין להגרלות עד היום שבו הוא קיבל מפתח ייצא לו ממוצע של 7 שנות המתנה שבזמן הזה הוא יכל להשכיר דירה בפרפרייה ולקבל כמעט את כל סכום הזכיה רק מהשכירות....
ואני בכלל לא מדבר על ההוא שאכל לקה ושילם - שהמתין לזכות בהגרלה ואחרי שנתיים סוף סוף זכה והמתין בסבלנות עוד שנתיים שיקראו לו לבחור דירה ואז תברר שנשאר רק דירת 5 חדרים ב2+ מליון ואת זה הוא לא יכול להרשות לעצמו אז עכשיו ה-4 שנים של ההמתנה הלכו לפח והוא יוצא לשוק החופשי....
בקיצור לא יודע כמה זה שווה באמת להמתין להגרלות ותודה רבה ליועמשית שביטלה את המחסום בין הציבור לרכישת דירות....
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות