אשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים
-
@נפש-יהודי כתב באשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים:
וכן מה ההבדל בין קרן נאמנות לקרן סל
את זה @פלוס יסביר הכי טוב
-
וכן מה ההבדל בין קרן נאמנות לקרן סל
קרן נאמנות שונה לחלוטין מקרן סל, אין שום קשר חוץ מהמילה קרן.
קרן נאמנות הא בעצם קרן שנמצאת תחת שליטתו של מנהל קרן, ברוב המקרים אנליסט גדול או איש ותיק במיוחד בשוק ההון שפשוט מרכיב קבוצה של מניות בקופה אחת, לפי התחזית שלו, ברצותו מוסיף חברות וברצותו מוציא, אתה בעצם קונה את התחזית שלו למה הולך להפסיד או להתייקר, בקרנות אלו דמי הניהול בדרך כלל גבוהים.
לעומת זאת קרן סל היא מחקה מדד, כלומר מה שנכלל במדד נכלל בה ולכן היא כוללנית ודמי הניהול שלה יהיו זולים בהרבה מקרנות נאמנות.
-
@ניסן-עציוני ישר כח עצום
היות והאשכול הזה נפתח לשאלות שלא נעים לשאול לכן אני שואל עוד...
תכלס אם אני מעוניין להשקיע במדד S&P500 אני יכול לעשות זאת בדרך של לקנות מניה ואני יכול לעשות זאת דרך קרן סל .
מדוע שאעשה את האפשרות השניה. -
תכלס אם אני מעוניין להשקיע במדד S&P500 אני יכול לעשות זאת בדרך של לקנות מניה ואני יכול לעשות זאת דרך קרן סל .
אין דבר כזה, זה הרכב של 500 מניות וזה בדיוק מה שנקרא קרן סל, אני מכנה את זה פקעלאך של מניות
-
@אמת-מארץ-תצמח כתב באשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים:
@פלוס אתה מרשה לי לשאול האם במקרה חלק מהתשובות נלקחו מצ'אט AI ?
רואים שלא אם תשאל AI תראה מה הוא יגיד לך... סגנון תשובה אחר לחלוטין
-
@טריידר כתב באשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים:
@פלוס כתב באשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים:
אז אם יש לכם שאלה – תשאלו. גם אם היא נשמעת בסיסית.
אם התשובה לא ברורה – תשאלו שוב. ושוב. ושוב.כך אני רכשתי ועדיין רוכש ידע !
גם כיום אני ממש מתבזה בפורומים למומחים עם השאלות הפשוטות שלי,
ואני מעצבן אותם אם בירורים חוזרים לפרטי פרטים,
(כמה מהם הוסיפו אותי אפילו לרשימת "התעלם" שלהם)עד שאני מבין את המושג החדש שלפני כן היה עבורי סינית...
טוב שפתחת אשכול ייחודי המיועד לכתחילה עבור שאלות בסיסיות למתחילים!
אנחנו נשמח לדעת באיזה אתר מדובר וכמו"כ נשמח לשמוע על פורומים שונים ויעילים. תודה רבה
-
@ברוקנר כתב באשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים:
@פלוס @טריידר @ניסן-עציוני לפני שאני חושב אם להשקיע, רציתי לשאול, מה החשיבות של פיזור השקעות, ואיך הוא יכול להפחית סיכונים בתיק ההשקעות?
שמעת מאיזה משקיע שאתה סומך עליו על מנייה מוצלחת, קראת עליה בעיתון, או שפשוט עשית עליה ניתוח טכני וקראת את הדו"חות שלה ואתה משוכנע שהיא הולכת להכפיל את עצמה כמה פעמים. גם אם אתה צודק, יכול להיות שבדיוק למחרת תקום חברה מתחרה, אם מחירים הרבה יותר זולים, ומוצרים הרבה יותר איכותיים, והיא תגזול את כל הלקוחות.
קנית את מניית קוקה קולה כי אתה מאמין במוצרים שלה, אם למחרת יתברר מחקר שנעשה על המוצרים שלה שהם רעילים באמת ולא כמו שתמיד אמרו, המניות שלה צוללים באותו רגע.
מה שיגרום למניות של החברות המתחרות להעלות.
אם פיזרת את ההשקעה שלך, אז גם אם חברה אחת נפלה או אפילו נמחקה, אבל החברה האחרת מרויחה.
החלטת לפזר וקנית כמה חברות מתחרות מאותו ענף, עדיין אתה בסיכון כי אולי יבוא יום והענף הזה ממש לא יהיה משתלם.
החלטת לפזר גם חברות וגם סקטורים, אבל מי אמר שהמדינה שהשקעת בה תמשיך להוביל, אז יש לשקול גם פיזור גיאוגרפי.
תוכל לראות בגרפים שמדד נאסד"ק 100 [שהוא פיזור של 100 חברות אבל רק מסקטור הטכנולוגיה] הרבה יותר תנודתי מאשר מדד S&P500 [שיש בו עוד דברים ולא רק טכנולוגיה] והמדד העולמי עוד יותר פחות. -
אנחנו נשמח לדעת באיזה אתר מדובר
ELITE TRADER
באנגלית(ועוד פורום בשפה זרה אחרת)
-
מדוע שאעשה את האפשרות השניה.כי באפשרות השניה,
תצטרך לשלם 500 פעמים עמלת רכישת מניה, במקום עמלה אחת,
תצטרך לשנות את אחזקת המניות כפי הרכב המדד המשתנה לפי קריטריון שלהם,
תצטרך לרכוש 'שברי מניות' כדי להגיע בדיוק להרכב של המדד...
לכאורה, התועלת היחידה לרכוש את המניות ישירות,
הוא במקרה והמחקה מדד לא הצליח לחקות את המדד,
מה שלא מצוי בקרנות סל האיכותיים והמפורסמים.(לא יודע האם קרה פעם כזה דבר, שמחקה מדד איכותי לא השיג את תשואת המדד בטווח הארוך, יש להם בדרך כלל רזרבות ועוגנים..)
-
@ברוקנר כתב באשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים:
@צמיחה כתב באשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים:
לא כמו שתמיד אמרו, המניות שלה צוללים באותו רגע.
אז מה הכי טוב לתכל'ס?
איזון בין סיכוי לבין סיכון.
בהתאם לתיק ההשקעה שלך, טווח ההשקעה, יכולת לקחת סיכונים, ועוד.
עבור האדם הממוצע, לטווח ארוך מקובל (לא יעוץ): מדד ארה"ב S&P500 או מדד עולמי MSCI.
-
הראל פנסיה איזה מסלולים נקראים בסיכון מוגבר מתוך המסלולים שצירפתיdimutWeb.PDF
תודה לכל המשיבים. -
@שמואל לא ברור השאלה.
לפי איך שאני מבין, אתה מדבר על מס ריאלי - כלומר קרנות שבהם אתה ממוסה רק על רווח אמיתי, ולא על רווח מספרי שהוא פחות מעליית המחירים במכולת.
במקרה כזה, גם אם הקרן עלתה והביאה רווחים מספרית - כל עוד והמדד עקף אותה - אתה פטור ממס.במקרה שיש גם ירידה מספרית - הרי שזה נחשב להפסד - ולא רק שלא תשלם מס, אלא תקבל מגן מס.
-
@מנסה-להבין כתב באשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים:
הראל פנסיה איזה מסלולים נקראים בסיכון מוגבר מתוך המסלולים שצירפתיdimutWeb.PDF
תודה לכל המשיבים.עוקב מדד S&P500
עוקב מדדי מניותשאר המסלולים אינם סיכון מוגבר אלא או בינוני או מועט
-
@אמת-מארץ-תצמח כתב באשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים:
במקרה שיש גם ירידה מספרית - הרי שזה נחשב להפסד - ולא רק שלא תשלם מס, אלא תקבל מגן מס.
כלומר, אם בקרן אחת הפסדת 1,000 ש"ח, אתה זכאי למגן מס בסך 250 ש"ח.
ולכן אם בקרן אחרת הרווחת 1,000 ש"ח ואתה חייב במס 250 ש"ח. זה יתקזז עם ההפסד, ולא צריך לשלם את המס. -