דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ

הפורום הכלכלי החרדי

1. דף הבית
  2. תורני
  3. השתדלות
  4. דברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים

דברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר השתדלות
השתדלותהגרמ קסלר
48 פוסטים 16 כותבים 938 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ד מנותק
    ד מנותק
    דוד גולדברג מאמן מבית גוט פלוס
    השיב להקול השפוי ב נערך לאחרונה על ידי מונטיפיורי

@הקול-השפוי כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

(9:18) אבל האדם אומר, אדם שמוציא כסף שכבר היה בגמ"ח, מה הוא אומר? הוא אומר, אני לא מאמין, לא מאמין למה שהתורה אומרת, לא מאמין למה שהברייתא אומרת, משנה, פאה, שפירותיהם בעולם הזה.
    (9:31) אני לא מאמין בזה. אם הייתי מאמין בזה, אז הייתי משאיר את זה בשמחה רבה. זה דבר שקשה לי מאוד להבין אותו, ואני שומע גם שיש רבנים שאומרים כך, רבנים, לא רק אנשים פשוטים.
    (9:45) אני אומר לכם, אל תשמעו להם. דברי הרב ודברי התלמיד, אם הקב"ה, אם התורה מבטיחה משהו, ויבוא רב ויגיד הפוך – אל תשמעו לו. אז תסמכו על התורה, יותר מאשר על הרב. תסמכו על התורה.
    (10:02) תשאלו אותי אם הרב הזה לא יודע – אני לא יודע מה להגיד לכם. אבל זהו, אני יודע מה שכתוב במשנה.

זה מעניין מאוד....😵
    https://benakel.org/halacha/
    למי הכוונה?

הקול השפויה תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • הקול השפויה מנותק
      הקול השפויה מנותק
      הקול השפוי
      השיב לדוד גולדברג ב נערך לאחרונה על ידי

@דוד-גולדברג כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

(9:18) אבל האדם אומר, אדם שמוציא כסף שכבר היה בגמ"ח, מה הוא אומר? הוא אומר, אני לא מאמין, לא מאמין למה שהתורה אומרת, לא מאמין למה שהברייתא אומרת, משנה, פאה, שפירותיהם בעולם הזה.
      (9:31) אני לא מאמין בזה. אם הייתי מאמין בזה, אז הייתי משאיר את זה בשמחה רבה. זה דבר שקשה לי מאוד להבין אותו, ואני שומע גם שיש רבנים שאומרים כך, רבנים, לא רק אנשים פשוטים.
      (9:45) אני אומר לכם, אל תשמעו להם. דברי הרב ודברי התלמיד, אם הקב"ה, אם התורה מבטיחה משהו, ויבוא רב ויגיד הפוך – אל תשמעו לו. אז תסמכו על התורה, יותר מאשר על הרב. תסמכו על התורה.
      (10:02) תשאלו אותי אם הרב הזה לא יודע – אני לא יודע מה להגיד לכם. אבל זהו, אני יודע מה שכתוב במשנה. אבל מעבר לזה יש עוד דבר. הכניסו לאברכים הצעירים דאגה. אם עד היום, עד היום, עד לפני כמה שנים, אברך שהיה מתחתן, לא חשב הרבה.
      (10:26) הרי בינינו, אם כל בחור, לפני שהיה מתחתן, היה עושה חשבון – נו, מה גודל משפחה חרדית ממוצעת? ומה הסיכוי שלי לקבל בקוילל, לכמה? בסדר, אז מי שאשתו מרוויחה, אני לא יודע מה, נו, ניחה.

זה מעניין מאוד....😵
      https://benakel.org/halacha/
      למי הכוונה?

הם לא דיברו על להוציא מגמ"ח.
      אבל הגרמ"ה כן כתב (צריך לזכור שלא כהוראה ציבורית)

קונים באינטרנט? זה בשבילכם!
      https://forum.benakel.org/topic/311/החזר-כספי-על-קניות-אונליין-מתנת-הצטרפות

תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • הקול השפויה מנותק
        הקול השפויה מנותק
        הקול השפוי
        כתב ב נערך לאחרונה על ידי

איני ראוי להכריע בדיון הזה אבל לדון בדברים חושבני שאני יכול:
        בעקבות הנידון כאן זכיתי לעיין קצת בשבת בספר אהבת חסד,
        וראיתי כמה וכמה מקומות שהוא דן על מצוות הלוואה הן מהפן ההלכתי והן המפן המוסרי, ובכולם הוא שוב ושוב אומר שהוא מדבר רק על מי שיכול ועל מי שיש לו מספיק לכך (על מי שדחוק הוא אומר שיכול לשים סכום קטן לזה).
        הטיעון המוזכר שיותר משתלם הבטחת התורה מהרווח הכלכלי לא מצאתי.
        עוד הרהרתי אם הטוענים נגד ההשקעות גם טוענים שאם יש לך דירה להשקעה עדיף לתת אותה לעניים שישתמשו בה ולא להשכיר, כי הבטחת התורה קודמת.
        ויותר מזה, חבל ללכת לעבוד, עדיף להתנדב בארגוני חסד, ומי שלא אומר כך הוא מדבר כנגד התורה לכאו'.
        ומה האמת, שיש דרך העולם, ומדרך העולם וחובת ההשתדלות שבשביל שיהיה כסף צריך לעבוד וצריך להשקיע, ובאמת מי שיעשה את חובת ההשתדלות וגם יוסיף בגמ"ח וכדו' יזכה לברכת התורה.
        נ.ב. אני לא שולל את האפשרות שיש בעלי מדריגה שראויים לנהוג בדרך אחרת, אבל לומר שדרך העולם זה נגד התורה זה דבר שלא שמענו מכל גדו"י מאז החפץ חיים ועד ימינו כולל גדו"י החיים עימנו היום לאוי"ט.

תגובה 1 תגובה אחרונה
        2
        • טריידרט מנותק
          טריידרט מנותק
          טריידר
          השיב להקול השפוי ב נערך לאחרונה על ידי טריידר

מאוד מצער שאנשים לוקחים ע"ע אתך האחריות לטלטל ציבור שלם ולהכניסו לסחרור, ולגרום לו לחוסר מנוחה וערעור הבטחון.

מעניין אותי האם הרב קסלר שליט"א אמר דברים אלו גם על גמ"ח המרכזי ודומיו ?

עיקר הטענה (בכינוס הנ"ל) היא שאברכים לא אמורים לחשוב ולדאוג על העתיד,

ותוכניות אלו הם ששתלו את ה"דאגה" בלב הציבור - ואגב, בתמיכת רבנים רבים...

ובזה ארגון בנקל סה"כ רק מציע חלופה איכותית יותר לתוכניות אלו, ותו לא !?

2
          • הקול השפויה מנותק
            הקול השפויה מנותק
            הקול השפוי
            השיב לטריידר ב נערך לאחרונה על ידי

@טריידר כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

מאוד מצער שאנשים לוקחים ע"ע אתך האחריות לטלטל ציבור שלם ולהכניסו לסחרור, ולגרום לו לחוסר מנוחה וערעור הבטחון.

מעניין אותי האם הרב קסלר שליט"א אמר דברים אלו גם על גמ"ח המרכזי ודומיו ?

בחוברת הנ"ל של גמ"ח יד שמשון יש המשך של הבאתי ושם הוא נשאל האם תוכנית עזר נשואין של גמ"ח יד שמשון היא צעד נכון.
            והוא ענה וז"ל "בעבר הסתייגתי מלהמליץ למשפחות צעירות להפקיד בגמ"ח נישואין זה או אחר. אך משרבו היוזמות שכמעט א"א לעמוד כנגדם, בלי ספק שהפקדה בתוכנית "עזר נשואין" של "יד שמשון" היא נכונה וראויה. ע"כ.

עיקר הטענה (בכינוס הנ"ל) היא שאברכים לא אמורים לחשוב ולדאוג על העתיד,

ובזה ארגון בנקל סה"כ רק מציע חלופה איכותית לתוכניות אלו (שהם אלו ששתלו את ה"דאגה" בלב הציבור - בתמיכת רבנים רבים), ותו לא !?

אני חושב שמי ששתל את הדאגה זו המציאות ואין בלתה, אבל לשיטתו זו שאלה טובה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • הקול השפויה מנותק
              הקול השפויה מנותק
              הקול השפוי

ועדים מהגר"מ קסלר על נשואי הילדים
              ספר_לחתן בבטחון.pdf

צ תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • צ מנותק
                צ מנותק
                צמיחה
                השיב להקול השפוי ב נערך לאחרונה על ידי

כבר נכתב בשבט הלוי ח"ד תשובה א' על ענין זה, שכל דבר שמצד דרך הטבע א"א להתארגן עם הרבה כסף ברגע אחד בעת הצורך, אלא צריך להתכונן לזה הרבה זמן, אז זו חובה ואף מצוה לחסוך את הכסף קודם שיבוא אותו הזמן. בין פנסיה לזקנה, ובין כסף לחתונות הילדים.
                וכתב שם שאדם שהוא גדול במידת הביטחון אי"צ לכל זה.
                בודאי שכאשר מדברים לבני תורה מחנכים למושגים ודרגות גבוהות,
                אבל יחד עם זה לא להתעלם, מי שהוא עדיין לא בדרגת רבי זושא שהספיק לו להגיד זושא רעב. אז כנראה שהוא צריך לטרוח להכין את האוכל, ומי שטרח בע"ש יאכל בשבת, ומי שלא טרח בע"ש מה יאכל בשבת.

עכ"פ שאלתי מקודם לגיסי שגר בגבעת המורה בעפולה, ואמר לי שהתייעץ עם הרב רוטשילד שליט"א, וייעץ לו להפקיד את רוב הכסף בסנופי וחלק בגמ"ח בשביל העניין הסגולי והמצוה שיש בזה.

צ תגובה 1 תגובה אחרונה
                1
                • צ מנותק
                  צ מנותק
                  צמיחה
                  השיב לצמיחה ב נערך לאחרונה על ידי

רוב רובם של האנשים מסתכלים עם השקעות כאיזה עב"מ ודבר מסוכן שנופלים בו.
                  אבל כשמבינים שנמצאים שם גם אם לא רוצים וגם תינוק משקיע כל חודש בשוק ההון. רק אז נופל האסימון שאפשר להשקיע ולהרויח הרבה כסף עם עושים אותו בכזאת צורה, ובדיוק כמו שאין לנו מושג מה קורה בפנסיה ולא עוקבים כל חודש לראות מה השתנה, כך אפשר לעשות השקעות נוספות מבלי לסגור את הגמרא.
                  בדיוק כמו שקונים דירה ומשלמים כל חודש משכנתא ולא עוקבים האם החודש השווי של הדירה עלה או ירד.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  5
                  • ר מנותק
                    ר מנותק
                    רבנאי יתרעם גאון

יעויי' בב"מ עא דעמך ועכו"ם מחוייב לעמך ואפילו נכרי בחינם, והיינו שמחוייב להפסיד אפשרות רווח כדי לקיים מצוות הלוואה, וכבר עמד בזה בשער המשפט סי' צז איך אפ' שיהא כן ואין הס' תח"י כעת.

עכ"פ למדנו שיש כאן איזה נידון הלכיי.

אבי ה-נערהא הקול השפויה 2 תגובות תגובה אחרונה
                    0
                    • אבי ה-נערהא מנותק
                      אבי ה-נערהא מנותק
                      אבי ה-נערה
                      השיב לרבנאי יתרעם גאון ב נערך לאחרונה על ידי

@רבנאי-יתרעם-גאון אין לנו בעיה עם דיון הלכתי, יש בעיה עם שלילה גורפת של קבוצת דיינים הכי חשובה היום וביטול דברי רבותינו גדולי ישראל במחי יד.

ר תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      • הקול השפויה מנותק
                        הקול השפויה מנותק
                        הקול השפוי

@רבנאי-יתרעם-גאון כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

יעויי' בב"מ עא דעמך ועכו"ם מחוייב לעמך ואפילו נכרי בחינם, והיינו שמחוייב להפסיד אפשרות רווח כדי לקיים מצוות הלוואה, וכבר עמד בזה בשער המשפט סי' צז איך אפ' שיהא כן ואין הס' תח"י כעת.

עכ"פ למדנו שיש כאן איזה נידון הלכיי.

אהבת חסד מרבה לדון בזה בכמה מקומות,
                        והעולה מדבריו לענ"ד הוא שכשאדם צריך את רווח הריבית לחייו הוא פטור.
                        (גם בזה יש לעיין וכי אדם עשיר שיש לו כדי פרנסתו חייב להלוות את כל כספו לעניים ולא להשקיע יותר כלום, ויש לדון, אמנם ודאי שאדם שיודע שאין לו מאפוה לחתן את ילדיו מותר לו להשקיע לצורך כן).

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        3
                        • ר מנותק
                          ר מנותק
                          רבנאי יתרעם גאון
                          השיב לאבי ה-נערה ב נערך לאחרונה על ידי

@אבי-ה-נערה כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

@רבנאי-יתרעם-גאון אין לנו בעיה עם דיון הלכתי, יש בעיה עם שלילה גורפת של קבוצת דיינים הכי חשובה היום וביטול דברי רבותינו גדולי ישראל במחי יד.

הפוך לגמרי המצב הוא שרוב האנשים לא מבינים כלל את טעמו של גאב"ד ק"ס ולכן באתי להסביר תחילת טעם בדבריו

1
                          • הקול השפויה מנותק
                            הקול השפויה מנותק
                            הקול השפוי

@רבנאי-יתרעם-גאון כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

@אבי-ה-נערה כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

הפוך לגמרי המצב הוא שרוב האנשים לא מבינים כלל את טעמו של גאב"ד ק"ס ולכן באתי להסביר תחילת טעם בדבריו

ועל זה ענו לך שלא הסברת את טעמו, כי גם אם הוא חושב כך זה לא סיבה לומר שמי שחושב אחרת הוא נגד התורה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            1
                            • טריידרט מנותק
                              טריידרט מנותק
                              טריידר
                              כתב ב נערך לאחרונה על ידי טריידר

למעשה - הכל תלוי בתפיסת עולם

בסוף החוברת של יד שמשון הנ"ל, מאריכים שם בתועלת הכלכלית במעבר לפריפריה, בנוסח כזה (מזכרון):

"בפרט שאת הסכום שניתן לחסוך בהחזר המשכנתא, יגיע קרוב למליון או שתי מיליון ש"ח,

ועם הצטברות סכום משמעותי, הרי בטוח יושקע ברכישת נכסים נוספים כמנהג גברין יהודאין דידן,

מה שיביא עוד מיליון ש"ח ויותר, נמצא שהרווח הכלכלי ממעבר לפריפריה עומד על ארבע מיליון ש"ח..."

הרי שמוסכם ברור ופשוט שאברכים משקיעים ומרוויחים מליונים - השאלה היא רק איפה...

כיום נדל"ן נחשב להשקעה חרדית/אברכית מקובלת אפילו אצל השמרנים ביותר, והשקעה פאסיבית בשוק ההון כחדש האסור מן התורה,

כמו שגם ששמעתי ממו"ץ חשוב בבני ברק, שהתנגד בתוקף נגד השקעה במדדים (מכל הסיבות האפשריות),

אך בעבר גם הציע בנדיבות לבו עזרה (מניסיון) בכל הנוגע לרכשית דירה ופיצולה באזור האוניברסיטה בבאר שבע...

לדעתי כמעט כל התנגדות להשקעה פאסיבית במדדים שורשה בתפיסת עולם, ופחות בפן ההלכתי והפרקטי והכדאיות...

בעוד כמה שנים השקעה פאסיבית במדדים תהיה הברירית מחדל של הציבור ו-"כגברין יהודאין דידן",

וכמו שבציבור הלא-חרדי ולא-יהודי השקעה כזו נחשבת לפשוטה ביותר, ואילו נדל"ן כמסובך ולמטיבי לכת בלבד.

רק היום קיבלתי חשבונית על סך 3780 ש"ח עבור התקנת מזגן בדירה שאני משכיר...
                              פלוס מוטל עלי לדאוג ללכלוך שהמתקינים השאירו בבנין, גם אם זה כרוך (רק) בצעקות על החברה המספקת...
                              חבל שהכסף לא נמצא במדדים - אבל זה לטווח קצר, ועבור גידור מול מחירי הדיור כאן בארה"ק...

אבל יתכן שזה באמת משתנה מאדם לאדם,
                              אותי טיפול שוטף (ויש לי איש ניהול) גורם לי ל-"סחרור, לחוסר מנוחה וערעור הבטחון",
                              ומדדים שקורסים ממש לא - ויתכן שאצל אנשים אחרים זה בדיוק הפוך, לא יודע.

ר ד 2 תגובות תגובה אחרונה
                              6
                              • ר מנותק
                                ר מנותק
                                רבנאי יתרעם גאון
                                השיב לטריידר ב נערך לאחרונה על ידי

@טריידר כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

בסוף החוברת של יד שמשון הנ"ל, מאריכים שם בתועלת הכלכלית במעבר לפריפריה, בנוסח כזה (מזכרון):

"בפרט שאת הסכום שניתן לחסוך בהחזר המשכנתא, יגיע קרוב למליון או שתי מיליון ש"ח,

ועם הצטברות סכום משמעותי, הרי בטוח יושקע ברכישת נכסים נוספים כמנהג גברין יהודאין דידן,

זאת דעת אנשי יד שמשון אני לא יודע עד כמה הגר"מ גאב"ד ק"ס מסכים עמם בנקודה זו.

אבי ה-נערהא תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                • אבי ה-נערהא מנותק
                                  אבי ה-נערהא מנותק
                                  אבי ה-נערה
                                  השיב לרבנאי יתרעם גאון ב נערך לאחרונה על ידי צופה ומביט

@רבנאי-יתרעם-גאון הייתי בכנס האחרון (וגם בשלפניו) ובצורה ברורה דובר שכל דעה הנאמרת מטעם יד שמשון נאמרת על דעת בית דין של מטה בראשות המרא דאתרא וכן המרא דאתרא הזכיר שהכל נעשה בהתייעצות עמו והוא סומך על הכל וכו' וכו'..
                                  מכבד את חוקי הפורום ומנהליו, לא זלזלתי בכבוד תח חס וחלילה אלא במנהלי הכנס שחתרו לשם בכל כוחם וניהלו שיח שלטעמי הוא עוול.
                                  ובכל מקרה מחקתי את דברי..

שמיל שמילש מונטיפיורימ 2 תגובות תגובה אחרונה
                                  4
                                  • ח מנותק
                                    ח מנותק
                                    חיים יוסף

בלי להכנס לכל הוויכוח
                                    לי אישית אמרו כמה רבנים
                                    שהכנסת כלה של הילדים שלי
                                    זה לפני הכל.......
                                    ולפני שאני מחלק הרבה צדקות לכל מיני ארגונים למיניהם
                                    לחשוב קודם על הילדים...
                                    וכעין זה אמרו גם ל2 גיסים שלי
                                    שכל אחד שאל את רבותיו בעניין

טריידרט ש 2 תגובות תגובה אחרונה
                                    4
                                    • שמיל שמילש מנותק
                                      שמיל שמילש מנותק
                                      שמיל שמיל
                                      השיב לאבי ה-נערה ב נערך לאחרונה על ידי

@אבי-ה-נערה
                                      למרות שדבריו של הרב קסלר תמוהים בעיני לא הייתי מתבטא כך

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      1
                                      • טריידרט מנותק
                                        טריידרט מנותק
                                        טריידר
                                        השיב לחיים יוסף ב נערך לאחרונה על ידי טריידר
                                        פוסט זה נמחק!
                                        תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        • מונטיפיורימ מנותק
                                          מונטיפיורימ מנותק
                                          מונטיפיורי צוות ניהול
                                          השיב לאבי ה-נערה ב נערך לאחרונה על ידי מונטיפיורי

כדי שלא נצטרך לנעול/למחוק את הנושא נא לשמור על כבודם של ת"ח.

רוצים להוסיף חתימה לניק שלכם ראו כאן-
                                          https://forum.benakel.org/topic/335/הוספת-חתימה-לניק-שלכם?_=1748464198552

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          1

• 1
                                          • 2
                                          • 3
                                          • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון
                                          0
                                          • דף הבית