האם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?
-
@רייך-ניסן זה לא רק כאב ראש וטרחה אלא גם הסכום להשקעה הוא גדול יותר בבסיס כך שלא כל אחד יכול לעשות את זה לעומת השקעה בשוק ההון שאתה יכול להשקיע בסכומים יחסית זניחים
-
אני מניח שאפשר לחלק את השאלה למאקרו ומיקרו. ברמת המאקרו ניתן להניח בסבירות די גבוהה, לאור כמות הקרקעות המאושרת לבנייה בכל שנה, לעומת כמות הממתינים לרכישת דירה, ונתונים נוספים, שהמחירים רק יעלו. ברמת המיקרו, אכן כפי שהיטיבו לבאר קודמי, תמיד יתכנו הפתעות עם שוכרים שכנים וכו', מה שאכן מייצר אי ודאות רבה.
-
@ביזנייעס
אמנם זה נכון שיש תחושה של חוסר משמעותי בדירות,
אך כמדומני שזהו ביקוש מלאכותי הנוצר ע"י הקבלנים וכו',
ע"י כל מיני עסקאות כמו 20\80 10\90 שאז יוצרים ביקוש תמידי לקרקע. -
@שמואל
אני חושב שיש על זה נתונים ברורים של התחלות בניה מול הצורך הגדל כל שנה.
איך שידוע לי כרגע ההתחלות לא באמת עומדות בקצב ולא בכיוון כך שככל הנראה תמיד יהיה ביקוש ועליית מחירים.
מה שכן יכול להיות שיהיה שינויים בסוג הביקוש, כמו שרואים לאחרונה שהביקוש בפריפריות עולה ויחד עם זה כמובן גם מחירי הדירות שם.
עוד דבר שיכול לקרות וגם קרה בשנה האחרונה שאנשים יעברו יותר לשכירות ופחות לקניה, דבר שכמובן בסופו של יום לא יוריד את מחירי הדיור.
(עליית הביקוש לשכירות מעלה את מחירי השכירות וממילא מוסיפה משקיעים שמעלים את המחירים לקניה שיעלו את הביקוש לשכירות וחוזר חלילה). -
@עמית-של-סגל לגבי מחירי הדירות, הרב ישראל גוטמן אומר שבכל הזמנים בעבר שטענו ה"מבינים" שהמחירים הגיעו לשיא ומכאן אפשר רק לרדת, התברר שהמחירים המשיכו לעלות,
זה שבעבר זה לא הוכח זה לא אומר שגם בעתיד זה לא יוכח.
נכון שכבר שנים טוענים שכבר אי אפשר לעמוד במחירים וכל הזמן נשברות תקרות חדשות, אבל יכול להיות שבאמת יש לזה סוף, שכמובן אני לא מתיימר לדעת מה הוא אבל יתכן שהוא קיים.
כבר היום שומעים על הרבה אנשים שאין להם יכולת לקנות דירה ובאמת אין להם, והאנשים האלו יוצאים מהשוק (עכ"פ משוק המרכז).
ותכלס בסופו של דבר הביקוש באזורים מסוימים קטן ביחס למה שהיה בעבר. -
@הקול-השפוי אני לא גר במרכז וגם בפריפריה נשברים כל הזמן שיאים חדשים.
-
@רייך-ניסן
ברור שבפריפריה ישברו כל הזמן שיאים כי הרבה אנשים מתייאשים מהמרכז ועוברים לפריפריה. -
@הקול-השפוי כל עוד מחיר הבניה לא ירד אין סיבה שיהיה ירידה במחירי הדיור
-
@רואה-את-הנולד
ברור שכמו שמחיר החלב עולה מתקופה לתקופה, ומחיר הלחם עולה כנ"ל,
וירקות עולים כנ"ל, והאינפלציה עולה-
כך ברור שמחיר הדירות לא ירד!!! חד משמעית!!!
(אא"כ תפרוץ חלילה מלחמה כוללת...)
כמובן שהכל ביד ה', ודברים יכולים להשתנות מרגע לרגע.
אבל אם אנו מדברים מבחינה סטטיסטית-
הם לא ירדו, רק יתכן שתהיה תקופה מסוימת של עליה מתונה יותר,
אבל לא ירידה.
בנוגע לכל מקרה לגופו כמובן שישנם משתנים רבים כמו שכבר הזכירו כאן. -
@קליקע-ר לגבי דירות חדשות יש מקומות שהיום הדירות הישנות עולות פחות מהמחיר של הבניה ולא מופקע שיקרה גם בעתיד
-
@זבדיאל
איפה?
פחות מהמחיר של הבניה?
אתה בטוח? -
@רואה-את-הנולד זה נכון שיש מחיר מינמום שדירות חדשות לא יכולות לרדת מתחתיו אבל ברוב מוחלט של המקומות בארץ אנחנו לא שם,
מחיר הקרקע הוא עדיין מרכיב משמעותי והוא יכול לרדת הרבה מאוד.
בנוסף, אולי זה קצת תקוות שווא אבל יש חלקים במחיר הבניה שיכולים לרדת כמו פועלים וחומרי גלם שתלויים במלחמה.
(מחיר הפועלים עשוי לרדת מאוד עם יחזירו את הפועלים מהשטחים שיתווספו לעשרות אלפים שהביאו בשנה האחרונה וישפרו את המצב יותר מלפני המלחמה). -
@תלמיד-לפני-רבו כתב בהאם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?:
@זבדיאל
איפה?
פחות מהמחיר של הבניה?
אתה בטוח?https://www.yad2.co.il/realestate/item/sviijd3z?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=4
אם אני לא טועה זה פחות ממחיר הבניה והקרקע והיו שם גם דירות יותר זולות ככל הזכור לי