דילוג לתוכן

מה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
8 5 339 5
  • אני שואל בשביל חבר:

יש לו מצב כזה: הוא צבר בקרן הפנסיה שלו 100,000 ש"ח, ואז מסיבה כלשהי, הוא הפסיק להפריש לקרן באופן מוחלט. מה יקרה שהוא יגיע לגיל פרישה.

השאלה היא: מה קורה עם הסכום הזה? האם הוא זכאי לקבל קצבה חודשית (גם אם קטנה), או שהוא יכול למשוך את כל הסכום כמענק חד פעמי?

אשמח מאוד לקבל הבהרות ומידע ממי שמכיר את הנושא, כדי שאוכל לעזור לו להבין את המצב.

תודה רבה!

• אני שואל בשביל חבר:

יש לו מצב כזה: הוא צבר בקרן הפנסיה שלו 100,000 ש"ח, ואז מסיבה כלשהי, הוא הפסיק להפריש לקרן באופן מוחלט. מה יקרה שהוא יגיע לגיל פרישה.

השאלה היא: מה קורה עם הסכום הזה? האם הוא זכאי לקבל קצבה חודשית (גם אם קטנה), או שהוא יכול למשוך את כל הסכום כמענק חד פעמי?

אשמח מאוד לקבל הבהרות ומידע ממי שמכיר את הנושא, כדי שאוכל לעזור לו להבין את המצב.

תודה רבה!

@חופש-כלכלי
    לכאורה אין סיבה שלא יקבל קצבה חודשית ככל קרן פנסיה,
    אבל נתייג את @רחל-עומסי .

• אני שואל בשביל חבר:

תודה רבה!

@חופש-כלכלי
    יקבל קצבה בהתאם לסכום שיהיה בעת הפרישה.
    לגבי משיכה חד פעמית,
    זה כבר תלוי בעת פרישה לפנסיה האם מחליטים למשוך חלק מהסכום, או לקבל את הכל כקצבה.

אבל כדאי לשים לב שאם אין הפקדות לקרן פנסיה, הדמי ניהול יכולים לעלות למקסימום 0.5% מהצבירה. במקום 0.2%.
    המשמעות של זה, אם מדובר באדם בגיל 30 והכסף יכול להיות מושקע לעוד 30 שנה [רק בשביל הדוגמא], אם זה במסלול מניות של 9% שנתי יהיה שם בערך 1,240,000 ש"ח בהנחת דמי ניהול 0.2%. ואם זה יהיה דמי ניהול 0.5% יהיה שם כמאה אלף פחות.
    כלומר ההבדל בדמי ניהול יכול להיות שווה לכל הסכום שכבר נצבר !!

דבר נוסף, וחשוב מאוד,
    אם במשך 5 חודשים אין הפקדות, אז מאבדים את הביטוחים שיש בקרן פנסיה, נפק"מ למקרה נכות או מוות ח"ו. ניתן לשמור על רצף הזכויות ע"י הסדר ריסק או הפקדות עצמאיות לקרן פנסיה.
    ניתן לקרוא ע"ז כאן
    https://www.kolzchut.org.il/he/שמירה_על_רצף_זכויות_פנסיוניות_במהלך_הפסקת_עבודה

• @חופש-כלכלי
    יקבל קצבה בהתאם לסכום שיהיה בעת הפרישה.
    לגבי משיכה חד פעמית,
    זה כבר תלוי בעת פרישה לפנסיה האם מחליטים למשוך חלק מהסכום, או לקבל את הכל כקצבה.

אבל כדאי לשים לב שאם אין הפקדות לקרן פנסיה, הדמי ניהול יכולים לעלות למקסימום 0.5% מהצבירה. במקום 0.2%.
    המשמעות של זה, אם מדובר באדם בגיל 30 והכסף יכול להיות מושקע לעוד 30 שנה [רק בשביל הדוגמא], אם זה במסלול מניות של 9% שנתי יהיה שם בערך 1,240,000 ש"ח בהנחת דמי ניהול 0.2%. ואם זה יהיה דמי ניהול 0.5% יהיה שם כמאה אלף פחות.
    כלומר ההבדל בדמי ניהול יכול להיות שווה לכל הסכום שכבר נצבר !!

דבר נוסף, וחשוב מאוד,
    אם במשך 5 חודשים אין הפקדות, אז מאבדים את הביטוחים שיש בקרן פנסיה, נפק"מ למקרה נכות או מוות ח"ו. ניתן לשמור על רצף הזכויות ע"י הסדר ריסק או הפקדות עצמאיות לקרן פנסיה.
    ניתן לקרוא ע"ז כאן
    https://www.kolzchut.org.il/he/שמירה_על_רצף_זכויות_פנסיוניות_במהלך_הפסקת_עבודה

@צמיחה כתב במה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?:

יש לזה עלות והיא לא זולה בכלל

• @צמיחה כתב במה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?:

יש לזה עלות והיא לא זולה בכלל

@דוד-גולדברג
    דוקא לא, מספיק 50 ש"ח בחודש.
    התשלום יכול להיות גם מתוך החסכון הצבור.
    אבל הסדר ריסק מוגבל בזמן, והוא לא יותר משנתיים.
    https://www.kolzchut.org.il/he/הסדר_ריסק_בביטוח_פנסיוני

• @דוד-גולדברג

@צמיחה
    לגבי כיסוי ביטוחי- המשמעות של כיסוי ביטוחי היא לבטח את ההכנסה של האדם, אם האדם לא עובד וכך מתכנן עד גיל פרישה, מה העניין לשלם על כיסוי ביטוחי? כמו שהוא מתפרנס עד היום כך ימשיך גם אם ח"ו יהיה מוגבל או כך יסתדרו השאירים שלו אם ילך לעולמו.
    לגבי דמי ניהול -- אכן מקסימליים, אבל גם אם יעביר לקופת גמל אלו יהיו דמי הניהול.
    לגבי קצבה בגיל פרישה- יכול לקבל, כמובן שהקצבה תהיה מאוד נמוכה.
    לגבי משיכה בסכום חד פעמי בגיל פרישה- הכלל הוא שצריך סכום קצבה מזערי, כיום 5375 ש"ח. אך יש יוצאים מן הכלל של "מצבי מסכנות" שבהן ניתן למשוך בסכום חד פעמי. וכן אם הצבירה בכל הקופות אינה עונה על 107,707 ש"ח.
    כמתכננת פרישה זה חלק מהביצועים שאני מבצעת לאנשים שנתקעו עם כספים נמוכים (או שזקוקים לסכום חד פעמי ומבינים את המשמעות), איך למשוך את הכספים ולפטור אותם ממס.

• @דוד-גולדברג

@צמיחה כתב במה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?:

זה לא אמור לשנות לי
    אם זה יצא מהחיסכון או מהכיס שלי ישר
    זה כסף שלי שהולך לא?

• @צמיחה כתב במה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?:

זה לא אמור לשנות לי
    אם זה יצא מהחיסכון או מהכיס שלי ישר
    זה כסף שלי שהולך לא?

@דוד-גולדברג
    נכון, ולכן כדאי לשקול אם אתה רוצה וצריך את זה.

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    8 פוסטים
    316 צפיות
    אבי ר.א
    אז כמובן שחשוב לתעד את כל התהליך, או להתכתב דרך המייל.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    187 צפיות
    רחל עומסיר
    ודאי - מקיפה! בפרישה אחוז הבטחת תשואה גבוה יותר וזה חשוב ואין אפשרות כבר להעביר. גם כיום זה חשוב בנוסף לא לוותר על כיסוי ביטוחי לצערי אני מכירה כמה שממש חיים מקצבאות נכות מהקרן וכן כאלה שקצבאות שאירים מפרנסות אותם
  • 5 הצבעות
    1 פוסטים
    174 צפיות
    רחל עומסיר
    האם 70% מהשכר עדיין מספיקים בפרישה? בעבר, התפיסה הכלכלית הייתה ברורה: אם בגיל הפרישה נקבל 70% מהשכר האחרון שלנו – נוכל לשמור על רמת החיים. לכן כך נבנו הפנסיות התקציביות וגם הפנסיות הוותיקות: בפנסיות התקציביות (בעיקר לעובדים בשירות המדינה, מורים רשויות מקומיות וכו', לעובדים שהצטרפו עד 2002), הקצבה שולמה ישירות מתקציב המעסיק הציבורי, ללא חיסכון אישי. גם שם, המקסימום שניתן היה להגיע אליו – היה 70% מהשכר הקובע. בפנסיות הוותיקות (שהיו נהוגות עד 1995), העובדים הפרישו מהשכר לקרן פנסיה, אך גם בהן החישוב נעשה – עד תקרה של 70% זכויות. מי שצבר מעבר לכך – קיבל החזר על דמי הגמולים ששולמו מעבר לתקרה (או מענק שנים עודפות). התפיסה באותה תקופה הייתה שהוצאות המחייה לאחר הפרישה קטנות – הילדים כבר עצמאיים, אין נסיעות יומיומיות לעבודה, והחיים פשוטים יותר. אבל המציאות היום שונה לגמרי. אנחנו חיים יותר שנים, ישנם הוצאות בריאות, נשארים פעילים, עוזרים לילדים ולנכדים– והוצאות החיים נשארות כמעט זהות גם אחרי הפרישה. היום ברור – כדי לשמור על אותה רמת חיים, נדרש תזרים של כמעט 100% מהשכר שהתרגלנו אליו. ופה נכנסת החשיבות של התארגנות מוקדמת: ככל שמתחילים לבדוק את הפנסיות, ההפרשות, דמי הניהול ומסלולי ההשקעה מוקדם יותר – כך אפשר למקסם את הכספים, לחסוך עשרות אלפי שקלים, ולבנות לעצמכם יציבות אמיתית לעתיד. בייעוץ פנסיוני נכון ובחינת החסכונות הקיימים כבר היום – אפשר ליצור תכנון חכם שיבטיח שביום שבו תחליטו להאט את הקצב, הכסף ימשיך לעבוד בשבילכם – ואתם תיהנו מפרישה רגועה, חכמה ומכבדת. אני פוגשת לא מעט אנשים צעירים שחושבים ש“עוד מוקדם לי”… אבל אחרי בדיקה קצרה – הם מבינים כמה החלטה בזמן הנכון יכולה לשנות את כל התמונה הכלכלית לשנים הבאות. אם גם אתם רוצים להבין איך להגיע ל־100% מהשכר בפנסיה – זה הזמן לבדוק, לתכנן, ולפעול נכון כבר עכשיו. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישהטקסט מודגש [image: 1761047460232-%C2%AA.png] רחל עומסי- פנסיה חכמה, פרישה בטוחה ייעוץ פנסיוני, תכנון וליווי פרישה ליצירת קשר rachel@romesi.com 050-4134803 055-9338159
  • משיכת קה"ש למורים וגננות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    309 צפיות
    צ
    @דרור קרן השתלמות לעובדי הוראה נועדה לאלו שיוצאים לשנת שבתון בשביל השתלמות ולימודי מקצוע, וכנראה שלכן יש את כל ההגבלות על משיכה שאינה לצורך יציאה להשתלמות, לכן גם אין בה מסלולי מניות כדי לא לסכן את הכסף. אבל משיכת הכספים כדי להשקיע אותם בגמל להשקעה, פירוש הדברים לקחת כספים שיש עליהם דמי ניהול נמוכים ופטור ממס רווח הון, ולהשים אותם במקום שיש דמי ניהול גבוהים וחייבים במס רווח הון. אמנם הם יכולים להיות במסלולי מניות שלכאורה יניבו תשואה עודפת, אבל כל דבר תלוי במספר השנים, גיל השכיר, ומה טווח ההשקעה, ומה הסכום שמפסידים שא"א למשוך. לכן כתבתי שלא מומלץ לעשות שינויים בלי ייעוץ מקצועי.
  • 1 הצבעות
    15 פוסטים
    698 צפיות
    רואה את הנולדר
    @שמואל @רחל-עומסי ממש טובה ביעוץ אישי ושווה כל שקל