דילוג לתוכן

מה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
8 5 339 5
  • אני שואל בשביל חבר:

יש לו מצב כזה: הוא צבר בקרן הפנסיה שלו 100,000 ש"ח, ואז מסיבה כלשהי, הוא הפסיק להפריש לקרן באופן מוחלט. מה יקרה שהוא יגיע לגיל פרישה.

השאלה היא: מה קורה עם הסכום הזה? האם הוא זכאי לקבל קצבה חודשית (גם אם קטנה), או שהוא יכול למשוך את כל הסכום כמענק חד פעמי?

אשמח מאוד לקבל הבהרות ומידע ממי שמכיר את הנושא, כדי שאוכל לעזור לו להבין את המצב.

תודה רבה!

• אני שואל בשביל חבר:

יש לו מצב כזה: הוא צבר בקרן הפנסיה שלו 100,000 ש"ח, ואז מסיבה כלשהי, הוא הפסיק להפריש לקרן באופן מוחלט. מה יקרה שהוא יגיע לגיל פרישה.

השאלה היא: מה קורה עם הסכום הזה? האם הוא זכאי לקבל קצבה חודשית (גם אם קטנה), או שהוא יכול למשוך את כל הסכום כמענק חד פעמי?

אשמח מאוד לקבל הבהרות ומידע ממי שמכיר את הנושא, כדי שאוכל לעזור לו להבין את המצב.

תודה רבה!

@חופש-כלכלי
    לכאורה אין סיבה שלא יקבל קצבה חודשית ככל קרן פנסיה,
    אבל נתייג את @רחל-עומסי .

• אני שואל בשביל חבר:

תודה רבה!

@חופש-כלכלי
    יקבל קצבה בהתאם לסכום שיהיה בעת הפרישה.
    לגבי משיכה חד פעמית,
    זה כבר תלוי בעת פרישה לפנסיה האם מחליטים למשוך חלק מהסכום, או לקבל את הכל כקצבה.

אבל כדאי לשים לב שאם אין הפקדות לקרן פנסיה, הדמי ניהול יכולים לעלות למקסימום 0.5% מהצבירה. במקום 0.2%.
    המשמעות של זה, אם מדובר באדם בגיל 30 והכסף יכול להיות מושקע לעוד 30 שנה [רק בשביל הדוגמא], אם זה במסלול מניות של 9% שנתי יהיה שם בערך 1,240,000 ש"ח בהנחת דמי ניהול 0.2%. ואם זה יהיה דמי ניהול 0.5% יהיה שם כמאה אלף פחות.
    כלומר ההבדל בדמי ניהול יכול להיות שווה לכל הסכום שכבר נצבר !!

דבר נוסף, וחשוב מאוד,
    אם במשך 5 חודשים אין הפקדות, אז מאבדים את הביטוחים שיש בקרן פנסיה, נפק"מ למקרה נכות או מוות ח"ו. ניתן לשמור על רצף הזכויות ע"י הסדר ריסק או הפקדות עצמאיות לקרן פנסיה.
    ניתן לקרוא ע"ז כאן
    https://www.kolzchut.org.il/he/שמירה_על_רצף_זכויות_פנסיוניות_במהלך_הפסקת_עבודה

• @חופש-כלכלי
    יקבל קצבה בהתאם לסכום שיהיה בעת הפרישה.
    לגבי משיכה חד פעמית,
    זה כבר תלוי בעת פרישה לפנסיה האם מחליטים למשוך חלק מהסכום, או לקבל את הכל כקצבה.

אבל כדאי לשים לב שאם אין הפקדות לקרן פנסיה, הדמי ניהול יכולים לעלות למקסימום 0.5% מהצבירה. במקום 0.2%.
    המשמעות של זה, אם מדובר באדם בגיל 30 והכסף יכול להיות מושקע לעוד 30 שנה [רק בשביל הדוגמא], אם זה במסלול מניות של 9% שנתי יהיה שם בערך 1,240,000 ש"ח בהנחת דמי ניהול 0.2%. ואם זה יהיה דמי ניהול 0.5% יהיה שם כמאה אלף פחות.
    כלומר ההבדל בדמי ניהול יכול להיות שווה לכל הסכום שכבר נצבר !!

דבר נוסף, וחשוב מאוד,
    אם במשך 5 חודשים אין הפקדות, אז מאבדים את הביטוחים שיש בקרן פנסיה, נפק"מ למקרה נכות או מוות ח"ו. ניתן לשמור על רצף הזכויות ע"י הסדר ריסק או הפקדות עצמאיות לקרן פנסיה.
    ניתן לקרוא ע"ז כאן
    https://www.kolzchut.org.il/he/שמירה_על_רצף_זכויות_פנסיוניות_במהלך_הפסקת_עבודה

@צמיחה כתב במה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?:

יש לזה עלות והיא לא זולה בכלל

• @צמיחה כתב במה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?:

יש לזה עלות והיא לא זולה בכלל

@דוד-גולדברג
    דוקא לא, מספיק 50 ש"ח בחודש.
    התשלום יכול להיות גם מתוך החסכון הצבור.
    אבל הסדר ריסק מוגבל בזמן, והוא לא יותר משנתיים.
    https://www.kolzchut.org.il/he/הסדר_ריסק_בביטוח_פנסיוני

• @דוד-גולדברג

@צמיחה
    לגבי כיסוי ביטוחי- המשמעות של כיסוי ביטוחי היא לבטח את ההכנסה של האדם, אם האדם לא עובד וכך מתכנן עד גיל פרישה, מה העניין לשלם על כיסוי ביטוחי? כמו שהוא מתפרנס עד היום כך ימשיך גם אם ח"ו יהיה מוגבל או כך יסתדרו השאירים שלו אם ילך לעולמו.
    לגבי דמי ניהול -- אכן מקסימליים, אבל גם אם יעביר לקופת גמל אלו יהיו דמי הניהול.
    לגבי קצבה בגיל פרישה- יכול לקבל, כמובן שהקצבה תהיה מאוד נמוכה.
    לגבי משיכה בסכום חד פעמי בגיל פרישה- הכלל הוא שצריך סכום קצבה מזערי, כיום 5375 ש"ח. אך יש יוצאים מן הכלל של "מצבי מסכנות" שבהן ניתן למשוך בסכום חד פעמי. וכן אם הצבירה בכל הקופות אינה עונה על 107,707 ש"ח.
    כמתכננת פרישה זה חלק מהביצועים שאני מבצעת לאנשים שנתקעו עם כספים נמוכים (או שזקוקים לסכום חד פעמי ומבינים את המשמעות), איך למשוך את הכספים ולפטור אותם ממס.

• @דוד-גולדברג

@צמיחה כתב במה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?:

זה לא אמור לשנות לי
    אם זה יצא מהחיסכון או מהכיס שלי ישר
    זה כסף שלי שהולך לא?

• @צמיחה כתב במה קורה לפנסיה שנצברו בה 100,000 ש"ח והופסקו ההפרשות עד הפרישה?:

זה לא אמור לשנות לי
    אם זה יצא מהחיסכון או מהכיס שלי ישר
    זה כסף שלי שהולך לא?

@דוד-גולדברג
    נכון, ולכן כדאי לשקול אם אתה רוצה וצריך את זה.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    229 צפיות
    בוטח בה'ב
    @צמיחה @צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?: אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה. כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה. ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?) השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי
  • 6 הצבעות
    19 פוסטים
    663 צפיות
    כ
    @שמח-לעזור לא הבנתי. הרמתי ידיים.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    566 צפיות
    ה. שלמהה
    @רואה-את-הנולד כתב בעל ההבדלים בין קופת גמל לפנסיה: @י-סנדרס כתב בעל ההבדלים בין קופת גמל לפנסיה: אין כיסוי ביטוחי - יש רק בפנסיה אנחנו משלמים על הכיסוי הזה זה לא בחינם אפשר גם לעשות ביטוח בנפרד לא? אפשר, אך הביטוח הפנסיוני הוא הזול ביותר.
  • 8 הצבעות
    7 פוסטים
    352 צפיות
    רואה את הנולדר
    @עמית-של-סגל כתב בתתחילו לעקוב אם הפנסיה שלכם באמת מגיעה אליכם: @רואה-את-הנולד כתב בתתחילו לעקוב אם הפנסיה שלכם באמת מגיעה אליכם: ועוד דבר יש עובדים שזכאים לקרן השתלמות ולא מבקשים מהמעסיק וכל שנה שעוברת הם מפסידים כסף זכאים אתה מתכוון שהמעסיק מחויב להפריש להם? מעניין מה הכללים בזה. לדוגמה עובדי ההוראה זכאים לקרן השתלמות אבל הם צריכים למלא טופס ואם הם לא עושים את זה לא מתחילים להפריש להם במקרה הטוב המזכירות מבקשת מהם במקרה הגרוע המוסד מנסה להתחמק אבל הוא חייב חוקית גם עובדי מדינה זכאים אחרי שנה לקבל קרן השתלמות תוך כדי חיפוש מצאתי את הנתון הזה וזה ממש מדהים לכ- 150,000 עובדי הוראה החוסכים בקרנות ההשתלמות, הזכאים לצאת לשנת השתלמות בתום 6/7/8 שנות חיסכון, ולכ – 3500 עובדי הוראה מממשים את זכאותם ויוצאים לשנת השתלמות מידי שנה. זה אומר שרוב עובדי ההוראה שחוסכים בקרן למורים וגננות לא יוצאים לשנת שבתון וזה אומר שהם מפרישים בקופה לא רווחית ומורכבת להוצאת הכסף סתם כי הם לא עצרו רגע לחשוב חבל!!!
  • 1 הצבעות
    19 פוסטים
    763 צפיות
    ס
    @שמואל תקרא את תחילת השרשור, כבר כתבתי שמס רווח הון מחושב לפי תא משפחתי, וממילא הוא מחושב לפי בן הזוג שהרוויח יותר גם אם הקופה רשומה על שם בן הזוג השני.