אחיסמך בשערי עכו
-
@מנסה-להבין
נראה לי שצריך לתת את הדעת על האופי של המקוממים בעכו
קרי הערבים!
הם ממש חמולה ענקית שם!
ואולי זה הסיבה ששום פרויקט לציבור הכללי לא ילך שם.
כמובן שכמות של 1800 משפחות זה נוכחות גדולה!
אבל עדיין כל החיבור עם העיר הקיימת יהיה מאוד רגיש וגובל בעיות כל הזמן.
יש כרגע ישיבה גדולה שנפתחה במקום "עכו" הותיקה. אפשר להתייעץ עם הבחורים שם מה המשמעות של הקהילה הערבית שם@הגלגל-גלו-יגלה כתב באחיסמך בשערי עכו:
@מנסה-להבין
קרי הערבים!
הם ממש חמולה ענקית שם!
כמובן שכמות של 1800 משפחות זה נוכחות גדולה!סליחה אבל אתה פשוט טועה יש שם כבר שתי קבלנים שמשווקים לציבור הרחב במחירים גבוהים מאד כפי שציינתי בעבר
-
@שששששש כתבת שעוד לא התחילו לשווק
בשונה מדירות גן שאפילו רישום לא עשו להם וגם לא לקוטג'ים, לדירות פנטאהוז כן עשו רישום, וגם לדופלקסים@ההדר-שבהדר אני מודע לזה שיש אפשרות להרשם אבל א. אין עדיין מחירים לדירות האלה ב. לא כל מי שנרשם קנה כבר את הדירה, יכול להיות שזה רק לראות אם יש לזה ביקוש, ממה שאמרו לי במשרד עדיין לא משווקים את זה
-
מי שקנה עד היום איך אפשר לקנות?
-
@מנסה-להבין
קרי הערבים!
הם ממש חמולה ענקית שם!
כמובן שכמות של 1800 משפחות זה נוכחות גדולה!
אבל עדיין כל החיבור עם העיר הקיימת יהיה מאוד רגיש וגובל בעיות כל הזמן.
יש כרגע ישיבה גדולה שנפתחה במקום "עכו" הותיקה. אפשר להתייעץ עם הבחורים שם מה המשמעות של הקהילה הערבית שם@הגלגל-גלו-יגלה
יש לי חברים שם..
המצב הכללי של העיר היא שראש העיר מנסה נואשות לייצב את המצב של רוב יהודים בעיר כי הערבים הם לקראת רוב בעיר...
לכן ראש העיר הסכים לפרוייקט כזה שמביא כמה שיותר יהודים לא משנה מי הם....
גם לישיבה בכרמיאל הוא הציע מבנה ענק בחינם לגמרי העיקר שיבואו ויתנו נוכחות בעיר + שיקימו קהילה של בוגרים שם
כרגע המצב הכללי הוא שבעיר העתיקה הכל ערבי למעט משפחה אחת
[גם לא מומלץ להסתובב שם לבד בכל שעות היום.. מניסיון של חבר..]
ובאזור הישן - איפה "שהמוסדות" של עכו היום שזה אומר כולל אברכים שרובם לא מהעיר, ישיבה גדולה, ותלמוד תורה נוסח שובו [אולי ישיבה קטנה גם..] זה רוב ערבי [בנוסח פשע כמובן..] אבל עם נוכחות יהודית של סוציו-אקונומי נמוך מאוד הישיבה רכשה[או משכירה] שם דירות לבחורים בתור פנימיות נוספות
כל שאר העיר זה מעורבב עד שיש שכונות עם רוב מוחלט של יהודים אבל בין חילוני - למסורתי ללא מושגים כמעט [לשם דוגמא שחבר מהישיבה שם בשמיטה שאל איפה יש יבול נוכרי וכו' לקנות אז הסתכלו עליו כמו משוגע שהוא הסביר להם שיש אנשים שלא אוכלים היתר מכירה...]
ובשביל להביא מושגים מישהו אמר לי שבזמנו [לפני כ50 שנה בערך] שהם הלכו לדפוק על דלתות שם בשביל רישום למוסדות תורניים כמו לב לאחים של היום ואף אחד לא רשם שום ילד ושהם הגיעו למטה הם שאלו למה הלכנו בכלל? אז ענו להם ששלחו אותם כדי שישמעו שם שיש דבר כזה תלמוד תורה וכו'
כמובן עבר המון מאז אבל עדיין.. מי שמכיר מכיר...
אז למסקנה ששכונה מנותקת לגמרי יכולה להיות דבר נפלא ביותר... אבל עדיין עד שיהיה ניתוק מוחלט אם בכלל.. - יש שיקולים רציניים.. -
@הגלגל-גלו-יגלה
יש לי חברים שם..
המצב הכללי של העיר היא שראש העיר מנסה נואשות לייצב את המצב של רוב יהודים בעיר כי הערבים הם לקראת רוב בעיר...
לכן ראש העיר הסכים לפרוייקט כזה שמביא כמה שיותר יהודים לא משנה מי הם....
גם לישיבה בכרמיאל הוא הציע מבנה ענק בחינם לגמרי העיקר שיבואו ויתנו נוכחות בעיר + שיקימו קהילה של בוגרים שם
כרגע המצב הכללי הוא שבעיר העתיקה הכל ערבי למעט משפחה אחת
[גם לא מומלץ להסתובב שם לבד בכל שעות היום.. מניסיון של חבר..]
ובאזור הישן - איפה "שהמוסדות" של עכו היום שזה אומר כולל אברכים שרובם לא מהעיר, ישיבה גדולה, ותלמוד תורה נוסח שובו [אולי ישיבה קטנה גם..] זה רוב ערבי [בנוסח פשע כמובן..] אבל עם נוכחות יהודית של סוציו-אקונומי נמוך מאוד הישיבה רכשה[או משכירה] שם דירות לבחורים בתור פנימיות נוספות
כל שאר העיר זה מעורבב עד שיש שכונות עם רוב מוחלט של יהודים אבל בין חילוני - למסורתי ללא מושגים כמעט [לשם דוגמא שחבר מהישיבה שם בשמיטה שאל איפה יש יבול נוכרי וכו' לקנות אז הסתכלו עליו כמו משוגע שהוא הסביר להם שיש אנשים שלא אוכלים היתר מכירה...]
ובשביל להביא מושגים מישהו אמר לי שבזמנו [לפני כ50 שנה בערך] שהם הלכו לדפוק על דלתות שם בשביל רישום למוסדות תורניים כמו לב לאחים של היום ואף אחד לא רשם שום ילד ושהם הגיעו למטה הם שאלו למה הלכנו בכלל? אז ענו להם ששלחו אותם כדי שישמעו שם שיש דבר כזה תלמוד תורה וכו'
כמובן עבר המון מאז אבל עדיין.. מי שמכיר מכיר...
אז למסקנה ששכונה מנותקת לגמרי יכולה להיות דבר נפלא ביותר... אבל עדיין עד שיהיה ניתוק מוחלט אם בכלל.. - יש שיקולים רציניים.. -
עוד נקודה למחשבה:
לא להסתכל על עכו ,אחיסמך 2 רק מנקודת מבט עליה אם היא תצליח כיון שהיא שכונה נפרדת או שבכל זאת היא לא תצליח.
כדאי גם להסתכל מנקודת מבט על הצפון כללית הסביבה שם כבר ממש נהפכת למרכז וכן מתחרדת ממש.
וגם אחרי הצלחת הפרויקט הזה בעזרת ה' בטוח יצמחו מודלים נוספים באזור. -
עוד נקודה למחשבה:
לא להסתכל על עכו ,אחיסמך 2 רק מנקודת מבט עליה אם היא תצליח כיון שהיא שכונה נפרדת או שבכל זאת היא לא תצליח.
כדאי גם להסתכל מנקודת מבט על הצפון כללית הסביבה שם כבר ממש נהפכת למרכז וכן מתחרדת ממש.
וגם אחרי הצלחת הפרויקט הזה בעזרת ה' בטוח יצמחו מודלים נוספים באזור.@פרנסה-משמים
בתור אחד שגדל ולמד שם ממש הכל התהפך..
בין אם זה כרמיאל, עפולה, טבריה, פוריה, צפת, מעלות, חיפה, רכסים, קרית אתא וכו'
נהיה "מרכז" בין אם זה הקהילות שרק גדלות בין אם זה החנויות שיש בצפת וחיפה ובקרוב ברכסים.. ובין אם זה תעסוקה שהולכת וגוברת.. -
להבנתי הופמן לא המציא את אחיסמך, אלא היה המוציא לאור של שלב ב בשכונה, אני טועה?
ואם זה נכון זה אומר שאין לו ידע בהקמת שכונה מאפס -
ואם זה נכון זה אומר שאין לו ידע בהקמת שכונה מאפס@ניסן-עציוני כתב באחיסמך בשערי עכו:
ואם זה נכון זה אומר שאין לו ידע בהקמת שכונה מאפסמי בנה את רמת שלמה?
בשביל להקיש שכונה (וכל דבר בחיים) לא צריך ניסיון צריך חכמה ופרקטיקה ואת זה הופמן הוכיח בגדול.
יש אנשים עם המון ניסיון שבהמשך עשו טעויות קשות כמו חריש לדוגמה.
וגם מדובר בזן נדיר של עסקן שאפילו החזיר כסף בסוף התהליך. -
@DOTAN
הייתה איזו פרסומת השבוע שהסתיימה ההרשמה לשלב א'. -
@איש-קיש כתב באחיסמך בשערי עכו:
משום מה
ענית בעצמך את התשובה...
@איש-קיש כתב באחיסמך בשערי עכו:
נשמע יותר חרדי ויותר קרוב
-
נראה שזה מתקדם יפה
מרפרוף מלמעלה נראה שאין שם דירות דפוקות עם כיוון אויר אחד. -
-
@דוד-גולדברג כתב באחיסמך בשערי עכו:
0
מישהו יודע מספר של נציג או משהו?
-
@דוד-גולדברג כתב באחיסמך בשערי עכו:
0
מישהו יודע מספר של נציג או משהו?
@רואה-את-הנולד למיטב הבנתי הנציגים מסתובבים בכוללים. דוק ותשכח. אבל יכול להיות שמספיק להתקשר ולתת פרטים וגם יחזרו אליך אח"כ.
-
@רואה-את-הנולד למיטב הבנתי הנציגים מסתובבים בכוללים. דוק ותשכח. אבל יכול להיות שמספיק להתקשר ולתת פרטים וגם יחזרו אליך אח"כ.