דילוג לתוכן

עדכון מס' נפשות בחברת המים שלכם

כלכלת המשפחה
8 8 832 8
  • כאן נסביר בכמה מילים על מה ולמה זה:
    תעריף המים שאנחנו משלמים מורכב לעיתים משני תעריפים
    שאיננו מודעים אליהם לפעמים:
    עלות של כל מ''ק מים הוא כ-15 ש''ח בתעריף 2 היקר
    לעומתו בתעריף 1 העלות שלו היא כמעט חצי: כ-8 ש''ח
    איך נקבעים התעריפים הללו? עפ''י מה?
    עפ''י מס' הנפשות בכל משפ'
    כל נפש בבית זכאית ל-3.5 מ''ק לחודש בתעריף המופחת
    מעבר לכך נשלם את התעריף הכפול!
    איך חברת המים יודעת כמה נפשות יש בכל בית?
    היא לעיתים נסמכת על רישומי משרד הפנים ולפעמים לא
    ואז היא תתן לנו את המינימום של 3.5 מ''ק בתעריף מופחת כפול 2 נפשות בלבד!
    לצורך דוגמא:
    משפ' עם 5 ילדים שכתוצאה מחוסר שימת לב רשומה בטעות כ-2 נפשות בלבד שצרכה 49 מ''ק לחודשיים תשלם לחב' המים בחשבון הדו-חודשי שלה: 637 ש''ח
    ואם היא תעדכן את מס' הנפשות הנכון היא תשלם רק: 392 ש''ח (פחות 38.5%!)
    חיסכון של כ-1,500 ש''ח מפעולה פשוטה יחסית אחת!
    ע''כ כל מה שעלינו לעשות
    ראשית לפתוח את החשבונית שאנו מקבלים כל חודשיים מחברת המים (במייל או בדואר)
    ולבדוק שם בשליש העליון של החשבון כמה נפשות מעודכן לנו בבית? אם זה נכון, מעולה כעת נעלעל לכיוון מטה יותר ונבדוק האם אנחנו משלמים רק תעריף 1 או גם גולשים לתעריף 2 היקר ואם כן נוכל להסיק את המסקנות שלנו.
    אם גילינו שמעודכן מס' נפשות פחות מהאמת נוכל בפניה פשוטה לחב' המים דרך האתר שלהם או דרך המייל שלהם
    בצירוף ת.ז. +ספח שבו מופיע כמות הילדים הנכון שלנו
    והם יכניסו את זה למערכת מכאן ולהבא
    ישנה אפשרות לבקש זיכוי רטרואקטיבי על חיוב יתר בגין מס' נפשות לא מעודכן אך זה לתקופה של עד שנה בלבד
    מתי כדאי לעדכן?
    בלידת ילד, במעבר דירה, בדירות שותפים, טאבו משותף, דירות מחולקות וכדו'
    בהצלחה רבה לכולנו!

• כאן נסביר בכמה מילים על מה ולמה זה:
    תעריף המים שאנחנו משלמים מורכב לעיתים משני תעריפים
    שאיננו מודעים אליהם לפעמים:
    עלות של כל מ''ק מים הוא כ-15 ש''ח בתעריף 2 היקר
    לעומתו בתעריף 1 העלות שלו היא כמעט חצי: כ-8 ש''ח
    איך נקבעים התעריפים הללו? עפ''י מה?
    עפ''י מס' הנפשות בכל משפ'
    כל נפש בבית זכאית ל-3.5 מ''ק לחודש בתעריף המופחת
    מעבר לכך נשלם את התעריף הכפול!
    איך חברת המים יודעת כמה נפשות יש בכל בית?
    היא לעיתים נסמכת על רישומי משרד הפנים ולפעמים לא
    ואז היא תתן לנו את המינימום של 3.5 מ''ק בתעריף מופחת כפול 2 נפשות בלבד!
    לצורך דוגמא:
    משפ' עם 5 ילדים שכתוצאה מחוסר שימת לב רשומה בטעות כ-2 נפשות בלבד שצרכה 49 מ''ק לחודשיים תשלם לחב' המים בחשבון הדו-חודשי שלה: 637 ש''ח
    ואם היא תעדכן את מס' הנפשות הנכון היא תשלם רק: 392 ש''ח (פחות 38.5%!)
    חיסכון של כ-1,500 ש''ח מפעולה פשוטה יחסית אחת!
    ע''כ כל מה שעלינו לעשות
    ראשית לפתוח את החשבונית שאנו מקבלים כל חודשיים מחברת המים (במייל או בדואר)
    ולבדוק שם בשליש העליון של החשבון כמה נפשות מעודכן לנו בבית? אם זה נכון, מעולה כעת נעלעל לכיוון מטה יותר ונבדוק האם אנחנו משלמים רק תעריף 1 או גם גולשים לתעריף 2 היקר ואם כן נוכל להסיק את המסקנות שלנו.
    אם גילינו שמעודכן מס' נפשות פחות מהאמת נוכל בפניה פשוטה לחב' המים דרך האתר שלהם או דרך המייל שלהם
    ישנה אפשרות לבקש זיכוי רטרואקטיבי על חיוב יתר בגין מס' נפשות לא מעודכן אך זה לתקופה של עד שנה בלבד
    מתי כדאי לעדכן?
    בלידת ילד, במעבר דירה, בדירות שותפים, טאבו משותף, דירות מחולקות וכדו'
    בהצלחה רבה לכולנו!

@אבישי-ויינגולד
    תודה על המידע המפורט!
    מוסיף על דבריך, שמי שמקבל קצבת ילד נכה אמור לקבל הנחה בחשבון המים כמו עוד נפש, זאת אומרת הילד שמקבל קצבת נכות מחושב כ2 נפשות לצורך חשבון המים, בדרך כלל זה מעודכן אוטומטית ע"י ביטוח לאומי אך לא תמיד, ואז יש לשלוח אישור על קצבת ילד נכה לחברת המים כדי לעדכן את ההנחה, אז כדאי לבדוק.

• הכרתי משפחה שהיה מעודכן להם רק זוג
    הם גרים בדירה כבר שש שנים ויש להם שישה ילדים
    והם קבלו רטרו 1500 ש"ח על שנה
    והפסידו חמש שנים אלפי שקלים
    @אבישי-ויינגולד כל הכבוד!!!

• מונטיפיורימ מונטיפיורי התייחס לנושא זה ב
  • הדירה שלי מחולקת [גם בארנונה] האם אני יכול להכניס את הדיירים שלי ולקבל עליהם גם הנחה?

• הדירה שלי מחולקת [גם בארנונה] האם אני יכול להכניס את הדיירים שלי ולקבל עליהם גם הנחה?

@בוצי-שנק
    בעיקרון השוכרים ממלאים טופס שינוי מחזיק ומבקשים הנחה לבד לפי הקריטריונים שלהם

• כיצד מעדכנים את מס' הדיירים בדירה?

• כיצד מעדכנים את מס' הדיירים בדירה?

@בר-גר
    אם התכוונת לעדכון בחברת מים, אז @אבישי-ויינגולד כתב בעדכון מס' נפשות בחברת המים שלכם:

• במי ברק (בני ברק), גם אם הדירה מפוצלת בארנונה, אפשר לקבל עליה הנחה במים,
    כמובן צריך צילום ת.ז. שגרים שם בבניין.

ואני יודע שיש הרבה בעלי דירות מפוצלות או טאבו משותף וכדו', שלא מעדכנים ומפסידים הרבה כסף.
    יש לי חבר בכולל שגר בטאבו משותף כבר שבע שנים, והוא אמר שהשותף שלו עושה את כל החשבונות, ומעולם לא ביקש ממנו לעדכן נפשות.

נושאים מוצעים

• סוף שנת המס ואיך זה קשור אלינו

פרנסה סוף שנה חיסכון סעיף 46
    7
    7 הצבעות
    7 פוסטים
    392 צפיות
    ג
    שילמתי השנה מס שבח של 80000 ש"ח ואני שואל האם על מנת לקבל החזר מס עדיף לתת תרומות או שאת אותו החזר של 35% אני יקבל גם על הפקדה עבורי לקופת גמל/השתלמות?
  • 1 הצבעות
    21 פוסטים
    613 צפיות
    מ
    אם עדיין לא סגרתם על נופש, והמחירים באזורים המבוקשים יקרים לכם, ואתם מוכנים ללכת לאזורים לא חרדיים. כדאי לחפש דירות נופש בערי החוף מנהריה בצפון ועד אשקלון בדרום. כמו שהוסבר בפוסט על אירבין B ובפוסט איך לחפש באירבין B יש דירות יפות מאוד עם נוף לים קרובות לחוף נפרד ובמחירים שפויים יותר ממה שמקובל בציבור שלנו. חשוב לבדוק שלא מדובר בעיר מידי חילונית - כי בערי חוף בחלקם הפריצות ברחוב גרועה יותר מהמקובל וממש אי אפשר להסתובב. למרות שלא מדובר באיזור חרדי: בתי כנסת - יש של ספרדים עמך בית ישראל עם מניינים פעילים ברוב הערים. כותבים במפות גוגל למשל: בתי כנסת נהריה, ובכל הביקורות על בית הכנסת בדרך כלל אפשר לראות אם הוא פעיל וכמה מניינים יש בו חוף נפרד - צריך לבדוק בכל עיר תחבורה: לרוב ערי החוף אפשר להגיע עם רכבת. חנויות עם הכשרים - אם יש קהילה חרדית בסביבה אתם מסודרים, ואם לא יש ברוב המקומות אושר עד או רמי לוי - בשרים וכו' תביאו מהבית. וכן סירים ח"פ או שתביאו מהבית. אם אין חנות אפשר להסתדר עם רוב המוצרים עם הכשרים ולעשר ירקות - בשרים ופירות צריך להביא. אטרקציות יש תמיד ליד הים ואפשר לחפש גם במפות גוגל.
  • איפה לשמור כסף בצד?

שוק ההון והשקעות חיסכון השקעות כסף בצד
    17
    0 הצבעות
    17 פוסטים
    402 צפיות
    ס
    @אמת-מארץ-תצמח כתב באיפה לשמור כסף בצד?: לקנות בבנק קרן כספית מצטרף להמלצה. אין סיבה שלא לקנות דרך הבנק, דוקא קרן כספית. כמובן שאם הוא יבחר בהמשך לקנות קרן אחרת ודאי שעדיף אז לפתוח חשבון בבית השקעות, להמנע מהעמלות הגבוהות של הבנק. אולם בקרן כספית אין בבנק עמלות.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    194 צפיות
    התותח זה אניה
    להכין אוכל ולא לקנות מוכן בימים שלאישה אין זמן להכין
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    154 צפיות
    ח
    מצרפת לכם עדכון שרלוונטי לכולם:) עליית דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות לעצמאיים, שכירים ובעצם לכל המגזרים שבמשק עצמאים: עד הכנסה של 7,522 ש"ח 7.7% (במקום 5.97% בשנת 2024) מ-7,522 ש"ח ועד תקרה של 50,695 ש"ח 18% (במקום 17.83% בשנת 2024) עצמאי שאינו עונה להגדרה / בעל הכנסה פאסיבית: ​(לדוג' הכנסה מהשכרת חנות) עד הכנסה של 3,134 ש"ח - פטור מדמי ביטוח (כמו שנה קודמת) מהכנסה של 3,134 ש"ח עד הכנסה של 7,522 ש"ח - אחוז דמי ביטוח לאומי: 12% בשנת 2025 (לעומת 9.61% בשנת 2024) לא עובד: תשלום ביטוח לאומי חודשי 250 ש"ח (במקום 204 ש"ח) עובדים שכירים: ​עד הכנסה של 7,522 ש"ח אחוזי מעסיק: 4.51% (במקום 3.55%) אחוזי עובד: 4.27% (במקום 3.5%) הכנסה מ-7,522 ש"ח ועד 50,695 ש"ח אחוזי מעסיק: 7.6% (ללא שינוי) אחוזי עובד: 12.16% (במקום 12%) שינוי נוסף: ההכנסה המרבית החייבת בדמי ביטוח עומדת ע"ס 50,695 ש"ח (במקום 49,050 ש"ח בשנת 2024). מה המשמעות עבורכם? עלייה זו תתבטא בעלויות גבוהות יותר במקדמות החודשיות או בתלוש השכר החודשי. לכן חשוב לבצע התאמות בתזרים המזומנים ולהיערך לתשלומים מוגדלים. אני ממליצה לבצע בדיקה תקופתית של התשלומים לביטוח לאומי ולהיערך בהתאם. בברכה, [image: 1738276136045-logo-ccf5.png]