עפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!
-
@רציני כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
האם יש בקרית אתא באיזורים החרדים בניינים חדשים (או לכה"פ חדשים 'יחסית')?
אם השיקולים בין עפולה לקרית אתא, הוא אופי הקהילה אם זה מתאים לך או לא, תשאל רב. - שיקולים של עוה"ב..
אבל אם השיקול הוא ללכת לעפולה כי יש שם גם בניינים חדשים - ולא ללכת לקרית אתא כי זה ישן.
מכיוון שמדובר בשיקולי עוה"ז של נוחות ויופי.
כדאי לקחת בחשבון שמגורים באזור עם קשיי פרנסה זה הרבה הרבה יותר גרוע, מאשר לגור בבניין ישן. שאפשר לשפץ את הדירה מבפנים
ראה כתבה על כסיף.
נכון שעפולה במצב הרבה יותר טוב מכסיף... אבל עדיין אי אפשר להשוות אותה בכלל למגורים במטרופולין חיפה.
ואכתוב חריף, שיקול של בניין יפה לא שווה סיכון של לגדל ילדים בעוני ובמצוקה אם האשה מתקשה במציאת העבודה... או בעבודה שלא מספיקה לפרנסה@משהמשה כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
ואכתוב חריף, שיקול של בניין יפה לא שווה סיכון של לגדל ילדים בעוני ובמצוקה אם האשה מתקשה במציאת העבודה... או בעבודה שלא מספיקה לפרנסה
זה בסדר, אשתי עובדת בעבודה שאינה תלויה כלל באיזורי תעסוקה, כך שלא זה השיקול
-
מ מונטיפיורי פיצל נושא זה
-
@רציני סליחה אם אני מכניס אותך ליותר ספקות אבל יכול להיות שבסוף זה ישתלם ,למה דווקא בין עפולה לקריית אתא?
-
יש לי אחות שגרה בעפולה עילית בבניינים חדשים
ועוד אחות גרה בקרית אתא מרכז
והאמת שאני לא מבין את ההתלבטות, ברור שהעתיד החרדי נמצא בעפולה, מהסיבה הפשוטה בנייה חדשה ומחירים, המחירים בעפולה הרבה יותר זולים גם בחדש וגם בישן מאשר בקרית אתא.
בנוסף זה שיש בעפולה מסות של בנייה חדשה שכולה תלך לחרדים (חוץ מהמחיר למשתכן שלאחר 5 שנים ימכר גם לחרדים), זה ברור שהעתיד החרדי הוא בעפולה לעומת קרית גת. אז נכון שעכשיו המוסדות בעפולה עילית פחות מפותחים אבל זה ידביק את הפער תוך כמה שנים בודדות, כי חלק גדול מהמשפחות שעוברות לעפולה, הם לאו דוקא זוגות צעירים, גם משפרי דיור, מידיעה. -
והאמת שאני לא מבין את ההתלבטות, ברור שהעתיד החרדי נמצא בעפולה, מהסיבה הפשוטה בנייה חדשה ומחירים, המחירים בעפולה הרבה יותר זולים גם בחדש וגם בישן מאשר בקרית אתא.
בנוסף זה שיש בעפולה מסות של בנייה חדשה שכולה תלך לחרדים (חוץ מהמחיר למשתכן שלאחר 5 שנים ימכר גם לחרדים), זה ברור שהעתיד החרדי הוא בעפולה לעומת קרית גת. אז נכון שעכשיו המוסדות בעפולה עילית פחות מפותחים אבל זה ידביק את הפער תוך כמה שנים בודדות, כי חלק גדול מהמשפחות שעוברות לעפולה, הם לאו דוקא זוגות צעירים, גם משפרי דיור, מידיעה.@שעיה-שור כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
בנוסף זה שיש בעפולה מסות של בנייה חדשה שכולה תלך לחרדים (חוץ מהמחיר למשתכן שלאחר 5 שנים ימכר גם לחרדים), זה ברור שהעתיד החרדי הוא בעפולה לעומת קרית גת. אז נכון שעכשיו המוסדות בעפולה עילית פחות מפותחים אבל זה ידביק את הפער תוך כמה שנים בודדות, כי חלק גדול מהמשפחות שעוברות לעפולה, הם לאו דוקא זוגות צעירים, גם משפרי דיור, מידיעה.בעתיד קריית גת אמורה להיות הרבה יותר גדולה לחרדים מאשר עפולה, אבל זה בעתיד
-
בנוסף זה שיש בעפולה מסות של בנייה חדשה שכולה תלך לחרדים (חוץ מהמחיר למשתכן שלאחר 5 שנים ימכר גם לחרדים), זה ברור שהעתיד החרדי הוא בעפולה לעומת קרית גת. אז נכון שעכשיו המוסדות בעפולה עילית פחות מפותחים אבל זה ידביק את הפער תוך כמה שנים בודדות, כי חלק גדול מהמשפחות שעוברות לעפולה, הם לאו דוקא זוגות צעירים, גם משפרי דיור, מידיעה.@שעיה-שור כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
בנוסף זה שיש בעפולה מסות של בנייה חדשה שכולה תלך לחרדים
זה לא נכון
יש פה ושם בניינים שבונים לחרדים,
הבניה חדשה בעפולה עילית (כרגע כמעט שאין) פונה גם למגזר החילוני והדתי.
אין בכלל איזשהו שכונה חדשה גדולה שיועדת לחרדים.הערים שבהם תכנון למסה של חרדים הם: חריש, עכו, רכסים, צפת.
https://www.youtube.com/watch?v=Uxd75PUqo_o -
@שעיה-שור כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
זה לא נכון
אין בכלל איזשהו שכונה חדשה גדולה שיועדת לחרדים.הערים שבהם תכנון למסה של חרדים הם: חריש, עכו, רכסים, צפת.
https://www.youtube.com/watch?v=Uxd75PUqo_o@אלון-דוד כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
זה לא נכון
https://www.youtube.com/watch?v=Uxd75PUqo_oמבחינת עיריית עפולה, עפולה עילית תהיה שכונה חרדית,
בניה החדשה בעפולה עילית מיעודת רובה או כולה לחרדים.הקישור ששלחת באורך 4:30 שעות...
-
@אלון-דוד כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
זה לא נכון
https://www.youtube.com/watch?v=Uxd75PUqo_oמבחינת עיריית עפולה, עפולה עילית תהיה שכונה חרדית,
בניה החדשה בעפולה עילית מיעודת רובה או כולה לחרדים.הקישור ששלחת באורך 4:30 שעות...
פוסט זה נמחק! -
זה לא נכון
@הקול-השפוי כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
זה לא נכון
מה פתאום שהם ירצו?
-
זה לא נכון
מה פתאום שהם ירצו?
זה לא נכון
מה פתאום שהם ירצו?
פוליטיקה
-
זה לא נכון
מה פתאום שהם ירצו?
-
@אלון-דוד
כי אם אין חרדים עפולה תהיה עיר מעורבת יהודים וערבים....
כך גם בנוף עילית
החרדים הם ההצלה של העיר.@משהמשה כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
@אלון-דוד
כך גם בנוף עילית
החרדים הם ההצלה של העיר.לא נכון,
אולי פעם זה היה הסיבה,
אולי בגבעת המורה,
בעפולה עילית אין שום חשש של ערבים.
יש לחרדים מספיק כוח, ולכן ויתרו להם על האזור הפחות מבוקש. -
@משהמשה כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
@אלון-דוד
כך גם בנוף עילית
החרדים הם ההצלה של העיר.לא נכון,
אולי פעם זה היה הסיבה,
אולי בגבעת המורה,
בעפולה עילית אין שום חשש של ערבים.
יש לחרדים מספיק כוח, ולכן ויתרו להם על האזור הפחות מבוקש.@הקול-השפוי זה נכון !
בגלל שהחרדים הגיעו נעצרה ההגירה הערבית לעיר, המחירים היו בירידה וכל משפחה ערבית שהגיעה הורידה עוד את המחירים והבריחה עוד יהודים.
עד שבאו החרדים והצילו את העיר, וראש העיר יודע היטב שאם הוא לא יטפח את הקהילה החרדית, זה יחזור על עצמו.
עפולה מוקפת בכפרים ערבים.
שיש הרבה ערבים משכילים שעובדים בבתי חולים וכדומה שהם רוצים חיים יותר ברמה מבכפר, ומבחינתם לגור בעיר יהודית לא רחוק מהכפר זה מצויין.
ורק התיישבות חרדית חזקה תשאיר את עפולה יהודית.
זה ממש לטובת הקהילה, ואומר שהיא תתפתח, כמובן שאני עדיין איתן בדעתי שנושא התעסוקה שם קשה יותר ולכן כל התהליך התחיל שצעירים חילונים עזבו בגלל קשיי תעסוקה, ובמקומם הגיעו בהתחלה ערבים ואחר כך חרדים שחלקם לא מבינים שיש שם קושי תעסוקתי. -
@הקול-השפוי זה נכון !
בגלל שהחרדים הגיעו נעצרה ההגירה הערבית לעיר, המחירים היו בירידה וכל משפחה ערבית שהגיעה הורידה עוד את המחירים והבריחה עוד יהודים.
עד שבאו החרדים והצילו את העיר, וראש העיר יודע היטב שאם הוא לא יטפח את הקהילה החרדית, זה יחזור על עצמו.
עפולה מוקפת בכפרים ערבים.
שיש הרבה ערבים משכילים שעובדים בבתי חולים וכדומה שהם רוצים חיים יותר ברמה מבכפר, ומבחינתם לגור בעיר יהודית לא רחוק מהכפר זה מצויין.
ורק התיישבות חרדית חזקה תשאיר את עפולה יהודית.
זה ממש לטובת הקהילה, ואומר שהיא תתפתח, כמובן שאני עדיין איתן בדעתי שנושא התעסוקה שם קשה יותר ולכן כל התהליך התחיל שצעירים חילונים עזבו בגלל קשיי תעסוקה, ובמקומם הגיעו בהתחלה ערבים ואחר כך חרדים שחלקם לא מבינים שיש שם קושי תעסוקתי.@משהמשה
מבחינה היסטורית אני לא יודע,
אני משתדל לכתוב דברים שאני יודע ולא השערות.
כיום ההכרה בעפולה עילית כשכונה חרדית לא קשור לערבים. -
@משהמשה
כיום ההכרה בעפולה עילית כשכונה חרדית לא קשור לערבים.@הקול-השפוי כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
כיום ההכרה בעפולה עילית כשכונה חרדית לא קשור לערבים.צילום מסך על חלק מהכתבות שפורסמו בתקשורת בין השנים 2015 ל 2019
על ההגירה הערבית לעיר:
, כאשר כיום לפי האתר הרשמי של העירייה:
בעפולה חיים כיום 566 הם ערבים נוצרים או ערבים מוסלמים (0.8% מאוכלוסיית העיר) ו- 12 הם דרוזים.600 תושבים בסך הכל !!! זו לא הגירה ערבית, למה היא נעצרה?
ומה השתנה בין 2019 ל 2025 ?
החרדים הגיעו עצרו את ירידת המחירים ואת ההגירה הערבית, ולכן ראש העיר דואג להמשך ההתיישבות החרדית, אל תדאגו הוא לא יותר טוב משאר ראשי הערים בארץ יש לו פשוט אינטרס ברור לעזור לחרדים.כתבה על התחרדות עפולה משנת 2021
מה שהיה בעבר סיפור ירושלמי בלבד התפתח לקרב על צביון ערים ושכונות ברחבי הארץ ■ העלייה הצפויה באוכלוסייה, בעיקר של החרדים, עלולה להחריף את הסכסוכים: "כל עוד אין מערכת מוסדרת של שכונות נפרדות לחרדים בערים, המתח יגבר" ■ פרויקט הצפיפות. - שוקי שדה - מתחם "כפר ילדים", ברובע גבעת המורה שבעפולה, הוא אחד האתרים המפורסמים בעיר הצפונית. בשנות המנדט פעל שם בית יתומים, ומקום המדינה עד תחילת שנות ה–90 שכן במקום בסיס צה"ל. במהלך השנים ננטש המתחם ומשך אליו סקרנים ומחפשי הרפתקאות. לפני כשנה וחצי פורסם מכרז לבניית כ–300 יחידות דיור במקום. י', תושב העיר, למד על כך כאשר שוטט במקרה בבני ברק וראה שלט פרסום לקניית דירות דווקא בעפולה, הנמצאת במרחק של 100 ק"מ, שם אפשר לקנות דירה ב–726 אלף שקל. כשהתקשר למספר שהופיע בשלט התברר לו שהבנייה תהיה לחרדים בלבד. "כיום גרות בגבעת המורה 300 משפחות חרדיות, וצפויות להגיע 300 משפחות חרדיות נוספות", הסבירה לו נציגת חברת הבנייה. הגילוי הזה הסעיר תושבים חילונים בעפולה, שאירגנו הפגנות והפעילו לחץ תקשורתי, עד שהמכרז בוטל. הוא יצא לדרך שוב באחרונה. מבחינת העירייה, מדובר במכרז פתוח לכלל הציבור, שאותו מנהלת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י). ואולם הפעילים החילונים עדיין מודאגים בשל פרסומים באתרי אינטרנט חרדיים, המתייחסים אל המקום כשכונה לציבור שלהם. החשש שלהם גבר לאחר שבתחילת דצמבר התברר שהזוכה במכרז היא קבוצת מנוס מירושלים, שבונה שכונות חרדיות גם בבית שמש וגם ברובע הר יונה החרדי בעיר נוף הגליל. החברה זכתה בכל ארבעת המתחמים שהוצעו, ובאחד מהם המחיר היה גבוה ב–4 מיליון שקל מהמחיר בהצעה השנייה. "העובדה שהחברה הזו, שיש לה ניסיון בבנייה בשכונות חרדית, שמה הרבה כסף במכרז הזה, מעוררת סימני שאלה. זה לא מקום עם ביקוש רב", אומר דימה ברוק, תושב עפולה ופעיל חילוני בעיר. "מלבד גבעת המורה, גם בעפולה עילית יש קהילה חרדית גדולה, שבה גני ילדים ובתי ספר, ששימשו בעבר את החילונים ועברו לידיים שלה. משפחות חילוניות בורחות משם ועוברות לשכונות אחרות בעיר. אני חושש ממה שיקרה פה, לא עוד 20 או 30 שנה, אלא כבר בעוד חמש שנים. כולם בעפולה גדלנו ביחד, דתיים וחילוניים. אבל כשמגיעות 300 משפחות חרדיות מבני ברק, שכונה שלמה, זה יוצר מציאות אחרת ועלול לשנות את אופיה של העיר". מחברת מנוס נמסר בתגובה: "אנחנו מתכוונים להקים פרויקט יוקרה למשפרי דיור מאזור העמק והסביבה. הפרויקט מיועד לכל מי שידו משגת".
-
חשוב מאוד לזכור:
ככל שהקהילה בעפולה תתפתח ותגדל רק מבחינה תורנית.
כך קשיי הפרנסה של תושבי הקהילה יהיו גדולים יותר.
מדובר באיזור מרוחק מהערים הגדולות שאין בו מרכזי תעסוקה גדולים, וגם מקומות התעסוקה הקיימים חלקם הגדול דורש נסיעה לא קצרה בכבישים ישנים ועמוסים.אם תושבי הקהילה והעסקנים ימשיכו רק בקמפיין למשיכת זוצים לקהילה השמורה והמתפתחת...
ולא ישקיעו הרבה מחשבה ומאמץ איך להוסיף מקומות תעסוקה לאזור.
יהיו עוד ועוד אברכיות שיחפשו את אותם המשרות בכל אזור עפולה, וככל שלא תהיה הגדלה של מקומות העבודה באזור.
זה מתכון מובטח לעוני רח"ל.
בדיוק בשביל למנוע את זה יהדות התורה הקימה את הרשות החרדית במשרד ראש הממשלה, שגם כיום מנוהלת מהאופוציזיה ע"י ח"כ הרב מקלב.
שאם ישבו איתם הם ידעו לתת פתרונות מקצועיים איך להגדיל תעסוקה לנשים חרדיות.
מתפלל מעומק הלב, שיהיה מישהו שיעשה עם זה משהו.... -
חשוב מאוד לזכור:
ככל שהקהילה בעפולה תתפתח ותגדל רק מבחינה תורנית.
כך קשיי הפרנסה של תושבי הקהילה יהיו גדולים יותר.
מדובר באיזור מרוחק מהערים הגדולות שאין בו מרכזי תעסוקה גדולים, וגם מקומות התעסוקה הקיימים חלקם הגדול דורש נסיעה לא קצרה בכבישים ישנים ועמוסים.אם תושבי הקהילה והעסקנים ימשיכו רק בקמפיין למשיכת זוצים לקהילה השמורה והמתפתחת...
ולא ישקיעו הרבה מחשבה ומאמץ איך להוסיף מקומות תעסוקה לאזור.
יהיו עוד ועוד אברכיות שיחפשו את אותם המשרות בכל אזור עפולה, וככל שלא תהיה הגדלה של מקומות העבודה באזור.
זה מתכון מובטח לעוני רח"ל.
בדיוק בשביל למנוע את זה יהדות התורה הקימה את הרשות החרדית במשרד ראש הממשלה, שגם כיום מנוהלת מהאופוציזיה ע"י ח"כ הרב מקלב.
שאם ישבו איתם הם ידעו לתת פתרונות מקצועיים איך להגדיל תעסוקה לנשים חרדיות.
מתפלל מעומק הלב, שיהיה מישהו שיעשה עם זה משהו....@משהמשה
זה בעיה של עפולה כולה לאור ההתפתחות המשמעותית של העיר,
לא קשור דוקא לחרדים,
למיטב זכרוני יש תוכניות לפיתוח התעסוקה בעיר,
לא ידוע לי שהרשות החרדית עושה משהו בהקשר הזה.
אגב, מה שנוגע לגבעת המורה, אף אחד לא פועל למשוך זוצי"ם לשם הם באים בהמוניהם הרבה מעבר להיצע. -
@משהמשה
זה בעיה של עפולה כולה לאור ההתפתחות המשמעותית של העיר,
לא קשור דוקא לחרדים,
למיטב זכרוני יש תוכניות לפיתוח התעסוקה בעיר,
אגב, מה שנוגע לגבעת המורה, אף אחד לא פועל למשוך זוצי"ם לשם הם באים בהמוניהם הרבה מעבר להיצע.@הקול-השפוי כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
מה שנוגע לגבעת המורה, אף אחד לא פועל למשוך זוצי"ם לשם הם באים בהמוניהם הרבה מעבר להיצע.
האם יש בכל הקהילה אדם אחראי אחד!!!! שמסביר לזוצים הנוהרים על בעיית התעסוקה באיזור....
מדובר בחיי נפש כפשוטו... שכל אברכית תשקיע מראש מחשבה איך היא יכולה להתפרנס.
וזו כן בעייה חרדית ! כי החילונים שבאים לעפולה הם שואלים קודם כל על התעסוקה - חלקם עובדים בבית חולים העמק, וחלקם מגיעים מהקיבוצים באזור ויש להם מספיק קשרים... ולאחרים יש משרות שבעקבותיהם הם מגיעים לעיר, או שהתארגנו בדרך אחרת.
רק זוצים חרדים תמימים לא שואלים. מספיק שיש קהילה ומוסדות ופרנסה כידוע משמים.@הקול-השפוי כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
הרשות החרדית לא פועלת כי כנראה אף אחד מהקהילה לא פנה אליה.
זוצים יקרים לכו לקרית אתא שיש בה שפע תעסוקה במטרופולין חיפה, או לנתיבות הקרובה יותר למרכז ולאשדוד
ואם יש לכם יותר כסף לכו לחריש
אל תגזרו על עצמכם מראש חיי עוני.
ואם יש לכם אפשרות תעסוקה מסודרת בעפולה לאורך שנים - גם אם האשה לא תסתדר עם הבוס, או שתצטרך מסיבה כזו או אחרת להחליף עבודה - אם כן אז רוצו לקהילה המתפתחת והשמורה בעפולה... -
מה שנוגע לגבעת המורה, אף אחד לא פועל למשוך זוצי"ם לשם הם באים בהמוניהם הרבה מעבר להיצע.
האם יש בכל הקהילה אדם אחראי אחד!!!! שמסביר לזוצים הנוהרים על בעיית התעסוקה באיזור....
מדובר בחיי נפש כפשוטו... שכל אברכית תשקיע מראש מחשבה איך היא יכולה להתפרנס.
וזו כן בעייה חרדית ! כי החילונים שבאים לעפולה הם שואלים קודם כל על התעסוקה - חלקם עובדים בבית חולים העמק, וחלקם מגיעים מהקיבוצים באזור ויש להם מספיק קשרים... ולאחרים יש משרות שבעקבותיהם הם מגיעים לעיר, או שהתארגנו בדרך אחרת.
רק זוצים חרדים תמימים לא שואלים. מספיק שיש קהילה ומוסדות ופרנסה כידוע משמים.@הקול-השפוי כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
הרשות החרדית לא פועלת כי כנראה אף אחד מהקהילה לא פנה אליה.
זוצים יקרים לכו לקרית אתא שיש בה שפע תעסוקה במטרופולין חיפה, או לנתיבות הקרובה יותר למרכז ולאשדוד
ואם יש לכם יותר כסף לכו לחריש
אל תגזרו על עצמכם מראש חיי עוני.
ואם יש לכם אפשרות תעסוקה מסודרת בעפולה לאורך שנים - גם אם האשה לא תסתדר עם הבוס, או שתצטרך מסיבה כזו או אחרת להחליף עבודה - אם כן אז רוצו לקהילה המתפתחת והשמורה בעפולה...@משהמשה
הקהילה החרדית לא מזהירה מבעיית התעסוקה כי היא לא קיימת,
יכול להיות שפחות קל למצוא עבודה,
אבל ממש לא קוראים לזה בעיית התעסוקה,
תשאל אנשים מהמקום ואל תכתוב מהשערותהתכוונתי שלא ידוע לי שהרשות החרדית נוקפת אצבע בעניין תעסוקה, לא בעפולה ולא בשום מקום אחר.
מעניין מה גרם לך לשער שמקלב כן עושה משהו אבל בעפולה אין אדם אחראי אחד(!!!!)ותפסיקו להאמין שכל החילונים הם פיקחים אחראיים וחכמים,
ורק החרדים הולכים אחרי העדר בטפשות ובעוורון.
די לנחיתות החרדית. -
@משהמשה
הקהילה החרדית לא מזהירה מבעיית התעסוקה כי היא לא קיימת,
יכול להיות שפחות קל למצוא עבודה,
אבל ממש לא קוראים לזה בעיית התעסוקה,
תשאל אנשים מהמקום ואל תכתוב מהשערותהתכוונתי שלא ידוע לי שהרשות החרדית נוקפת אצבע בעניין תעסוקה, לא בעפולה ולא בשום מקום אחר.
מעניין מה גרם לך לשער שמקלב כן עושה משהו אבל בעפולה אין אדם אחראי אחד(!!!!)ותפסיקו להאמין שכל החילונים הם פיקחים אחראיים וחכמים,
ורק החרדים הולכים אחרי העדר בטפשות ובעוורון.
די לנחיתות החרדית.@הקול-השפוי כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
התכוונתי שלא ידוע לי שהרשות החרדית נוקפת אצבע בעניין תעסוקה, לא בעפולה ולא בשום מקום אחר.
אם יפנו אליהם מהקהילה בעפולה - יש להם את הכלים לייצר מקומות תעסוקה לנשים חרדיות ולתכנן מראש את בניית מקומות התעסוקה לפני איכלוס הפרויקטים החדשים, ולפי קצב הגעת משפחות לשכונות הישנות.
האתגרים שמולם ניצבת הרשות הם רבים ומגוונים, בהם שיפור תשתיות הבינוי והתחבורה בערים החרדיות, חיזוק יכולת ההשתכרות, צמצום הפערים החברתיים והכלכליים, פתרונות בתחום הדיור והתעסוקה, ויצירת מסלולי לימוד המותאמים לצורכי המגזר. אתגרים אלו מחייבים שיתוף פעולה פורה בין משרדי הממשלה, רשויות מקומיות ומגזר שלישי, תוך מימוש הסינרגיה בין הגורמים השונים, מתוך הבנה כי שיתוף פעולה רחב מוביל לתוצאות משמעותיות ומקיפות יותר.
במסגרת פעולתה, הרשות מספקת ליווי לתהליכי מדיניות והחלטות ממשלה הנוגעים למגזר החרדי, ומבצעת התאמת שירותי ממשלה לצורכי המגזר, כולל תכניות משותפות עם משרדי ממשלה נוספים.
הישגי הרשות בשנים האחרונות, מעידים על כך שהיא מצליחה להתמודד עם אתגרים אלו בצורה מערכתית וחדשנית, תוך פיתוח תכניות מדיניות שמיועדות להבטיח עתיד כלכלי וחברתי יציב יותר למגזר.
מתוך ויקיפדיה:
הרשות לפיתוח כלכלי-חברתי של המגזר החרדי היא יחידה של משרד ראש הממשלה האמונה על הפיתוח הכלכלי, החברתי וצמצום הפערים בחברה הישראלית בין האוכלוסייה החרדית לציבור הכללי במדינת ישראל,בכוח סמכותה מגבשת הרשות החלטות ממשלה לקידום חברתי כלכלי של המגזר החרדי ותוכניות וכלים מבוססי פתרונות ייחודיים המותאמים למאפייני האוכלוסייה החרדית. בנוסף אמונה על יצירת מסד נתונים עדכני אודות היבטים כלכליים, תעסוקתיים וחברתיים של האוכלוסייה החרדית שיהווה בסיס תומך לקבלת החלטות וגיבוש מדיניות ממשלתית.
פעילות הרשות
הקמת מיזם משותף עם משרד המדע המנגיש את תעשיית ההיי-טק באמצעות יציאת פרויקטי עבודה אמתיים.... -
התכוונתי שלא ידוע לי שהרשות החרדית נוקפת אצבע בעניין תעסוקה, לא בעפולה ולא בשום מקום אחר.
אם יפנו אליהם מהקהילה בעפולה - יש להם את הכלים לייצר מקומות תעסוקה לנשים חרדיות ולתכנן מראש את בניית מקומות התעסוקה לפני איכלוס הפרויקטים החדשים, ולפי קצב הגעת משפחות לשכונות הישנות.
האתגרים שמולם ניצבת הרשות הם רבים ומגוונים, בהם שיפור תשתיות הבינוי והתחבורה בערים החרדיות, חיזוק יכולת ההשתכרות, צמצום הפערים החברתיים והכלכליים, פתרונות בתחום הדיור והתעסוקה, ויצירת מסלולי לימוד המותאמים לצורכי המגזר. אתגרים אלו מחייבים שיתוף פעולה פורה בין משרדי הממשלה, רשויות מקומיות ומגזר שלישי, תוך מימוש הסינרגיה בין הגורמים השונים, מתוך הבנה כי שיתוף פעולה רחב מוביל לתוצאות משמעותיות ומקיפות יותר.
במסגרת פעולתה, הרשות מספקת ליווי לתהליכי מדיניות והחלטות ממשלה הנוגעים למגזר החרדי, ומבצעת התאמת שירותי ממשלה לצורכי המגזר, כולל תכניות משותפות עם משרדי ממשלה נוספים.
הישגי הרשות בשנים האחרונות, מעידים על כך שהיא מצליחה להתמודד עם אתגרים אלו בצורה מערכתית וחדשנית, תוך פיתוח תכניות מדיניות שמיועדות להבטיח עתיד כלכלי וחברתי יציב יותר למגזר.
מתוך ויקיפדיה:
הרשות לפיתוח כלכלי-חברתי של המגזר החרדי היא יחידה של משרד ראש הממשלה האמונה על הפיתוח הכלכלי, החברתי וצמצום הפערים בחברה הישראלית בין האוכלוסייה החרדית לציבור הכללי במדינת ישראל,בכוח סמכותה מגבשת הרשות החלטות ממשלה לקידום חברתי כלכלי של המגזר החרדי ותוכניות וכלים מבוססי פתרונות ייחודיים המותאמים למאפייני האוכלוסייה החרדית. בנוסף אמונה על יצירת מסד נתונים עדכני אודות היבטים כלכליים, תעסוקתיים וחברתיים של האוכלוסייה החרדית שיהווה בסיס תומך לקבלת החלטות וגיבוש מדיניות ממשלתית.
פעילות הרשות
הקמת מיזם משותף עם משרד המדע המנגיש את תעשיית ההיי-טק באמצעות יציאת פרויקטי עבודה אמתיים....@משהמשה
אפילו כתבות בתקשורת אל פעילות כלשהי בהקשר הזה לא שמעתי,
ק"ו על מעשים בפועל.
שמעת על איזשהי פעילות לעזור לג'ונייריות החרדיות בהייטק?
שמעת על איזשהי פעילות לעודד תעסוקה באיזשהו מקום?
גורם בכיר באחת הערים המתחרדות (לא עפולה) אמר לי אחרי ביקור של מקלב שהם קיבלו 100 אל"ש מהרשות החרדית, משהו שמספיק אולי לכמה חוגים.
אז אל תמהר להתרגש.