האסטרטגיה בשוק ההון!
-
@הגיוני כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!:
אם לא היית נכנס אליה מראש ל7 שנים בלבד מסיבה מקצועית, אין סיבה שלא תצא ממנה עכשיו, כי היינו הך, וד”ל.
אתה יוצר פרדוקס
לא משקיעים לטווח קצר (לדוגמה בעלמא 10 שנים)
אבל לטווח ארוך כן (20 שנה)
מה יעשה המשקיע לאחר 10 שנים ועוד שיש הפסד בתיק??@עומק-הסיכוי
אתה ממש צודק בשאלה. ולכן בדיוק פתחתי את האשכול, שאולי מישהו יעזור לי בפתרון הפרדוקס,
ויציע לציבור הרחב את האסטרגטיה האולטימטיבית לכלל המשקיעים,
(כמובן בלי להכנס לניואנסים כי יש הרבה משתנים בין משקיע למשנהו ובין תקופה לחבירתה)
רק הפריע לי שנזרקים למקום שלא יודעים איך האסטרטגיה ליציאה ממנו וכאילו "יהיה טוב" "נזרום עם המשחק ונחליט בזמן אמת"
וזה נשמע לי לא מקצועי להתנהל כך (אם כי אני אישית גם מתנהל כך אולי). -
@עומק-הסיכוי
אתה ממש צודק בשאלה. ולכן בדיוק פתחתי את האשכול, שאולי מישהו יעזור לי בפתרון הפרדוקס,
ויציע לציבור הרחב את האסטרגטיה האולטימטיבית לכלל המשקיעים,
(כמובן בלי להכנס לניואנסים כי יש הרבה משתנים בין משקיע למשנהו ובין תקופה לחבירתה)
רק הפריע לי שנזרקים למקום שלא יודעים איך האסטרטגיה ליציאה ממנו וכאילו "יהיה טוב" "נזרום עם המשחק ונחליט בזמן אמת"
וזה נשמע לי לא מקצועי להתנהל כך (אם כי אני אישית גם מתנהל כך אולי).@הגיוני
יש הבדל בין ה'העשור השני ' לבין 'העשור הראשון',
שמישהו משקיע וצבר רווחים ובעוד במה שנים הוא צריך לפדות את ההשקעה,
הוא יכול להתלבט אם שווה לו לסכן חלק מהרווחים לצורך הישארות במסלול סיכון גבוה עם סיכוי לרווח בהתאמה,
או להסתפק במה שיש לו כבר ולהוריד פרופיל סיכון בהתאמה למספר השנים הנותרות למסלולי סיכון בינוני ונמוך.אבל מי שמתחיל להשקיע הסיכון להפסד הוא לו מהרווחים אלא מתוך הקרן,
ולדעתי זהו כל ההבדל הגדול.(אבל, סתם המקרה של השקעה ל10 שנים, והתיק בהפסד של הקרן קרה רק פעם אחת או שתיים בהיסטוריה).
-
@הגיוני
יש הבדל בין ה'העשור השני ' לבין 'העשור הראשון',
שמישהו משקיע וצבר רווחים ובעוד במה שנים הוא צריך לפדות את ההשקעה,
הוא יכול להתלבט אם שווה לו לסכן חלק מהרווחים לצורך הישארות במסלול סיכון גבוה עם סיכוי לרווח בהתאמה,
או להסתפק במה שיש לו כבר ולהוריד פרופיל סיכון בהתאמה למספר השנים הנותרות למסלולי סיכון בינוני ונמוך.אבל מי שמתחיל להשקיע הסיכון להפסד הוא לו מהרווחים אלא מתוך הקרן,
ולדעתי זהו כל ההבדל הגדול.(אבל, סתם המקרה של השקעה ל10 שנים, והתיק בהפסד של הקרן קרה רק פעם אחת או שתיים בהיסטוריה).
@שבתי-בבית-ה
אמת שיש חילוק אך למה הוא מחלק?
מה זה משנה אם זה רווח או קרן גם את הקרן הרווחת מתישהו, וגם הרווח יהפוך לקרן
אנחנו עם הפנים קדימה לא מעניין איך השגנו את הכסף.