יוזמה: הרצאות לבנות סמינרים על שוק ההון וחסכון פנסיוני
-
בלי קשר לגמ"חים,
צריך ללמד את בנות הסמינרים על שוק ההון,
כמו שהם לומדות מקצוע,
ויוצאות לשוק העבודה,
ופותחות קרן פנסיה ובוחרות מסלול - בלי להבין מה ההשלכות של זה.@צמיחה
מסכים איתך לחלוטין.
רק שאני חושב שתכלס רוב הנשים לא מתאימות לזה גם כאלו שמתעסקות בנושאים קרובים לזה.
ואפשר לראות שרבות מהנשים שעובדות בהנה"ח יעוץ מס וכדו' לא מבינות מילה בהפרשות של התלוש. בפנסיה ובמיסים של עצמם... -
@צמיחה
מסכים איתך לחלוטין.
רק שאני חושב שתכלס רוב הנשים לא מתאימות לזה גם כאלו שמתעסקות בנושאים קרובים לזה.
ואפשר לראות שרבות מהנשים שעובדות בהנה"ח יעוץ מס וכדו' לא מבינות מילה בהפרשות של התלוש. בפנסיה ובמיסים של עצמם...@כותב-רק-מה-שיודע
אני חולק עליך,
לא נכון לומר שרוב הנשים לא מתאימות לזה,
זה ענין של הנגשה והסברה.לא ייתכן שבחורות ונשים לומדות כמה שנים מקצוע,
קורעות את עצמן ועובדות קשה,
וכ-20% מגובה המשכורת החודשית שלהם מושקעת בשוק ההון,
ואין להן מושג מה קורה עם זה. -
@כותב-רק-מה-שיודע
אני חולק עליך,
לא נכון לומר שרוב הנשים לא מתאימות לזה,
זה ענין של הנגשה והסברה.לא ייתכן שבחורות ונשים לומדות כמה שנים מקצוע,
קורעות את עצמן ועובדות קשה,
וכ-20% מגובה המשכורת החודשית שלהם מושקעת בשוק ההון,
ואין להן מושג מה קורה עם זה.@צמיחה
תיאורטית גם אני הייתי מסכים איתך אבל למעשה אני רואה אצל קרובות משפחה דרגה ראשונה שעובדות בהנה"ח וייעוץ מס ותכלס במה שנוגע להפרשות שלהם (כמה אחוז מפרישים וכדו') לא יודעות מילה.
ושכשמדברים איתם על שוק ההון כל פעם צריך להסביר הכל מהתחלה ואיך יכול להיות שגם אם יש ירידות זה לא מלחיץ וכו'.
אני לא בא להכליל בכלל. וודאי שיש אחוזים מהבנות שכן מתאימות לזה. ולכן הסכמתי איתך לחלוטין שכדאי למסור על זה שיעורים כדי להרוויח את אותם בנות.
אבל כל אחד יכול לבדוק אצל הנשים במשפחתו ולראות האם הם "בתויירת" -
@צמיחה
תיאורטית גם אני הייתי מסכים איתך אבל למעשה אני רואה אצל קרובות משפחה דרגה ראשונה שעובדות בהנה"ח וייעוץ מס ותכלס במה שנוגע להפרשות שלהם (כמה אחוז מפרישים וכדו') לא יודעות מילה.
ושכשמדברים איתם על שוק ההון כל פעם צריך להסביר הכל מהתחלה ואיך יכול להיות שגם אם יש ירידות זה לא מלחיץ וכו'.
אני לא בא להכליל בכלל. וודאי שיש אחוזים מהבנות שכן מתאימות לזה. ולכן הסכמתי איתך לחלוטין שכדאי למסור על זה שיעורים כדי להרוויח את אותם בנות.
אבל כל אחד יכול לבדוק אצל הנשים במשפחתו ולראות האם הם "בתויירת"@כותב-רק-מה-שיודע
אין קשר בין הנה"ח וייעוץ מס לכל שוק ההון,
לכל הנה"ח יש את העבודה שלה,
ולכל ייעוץ מס יש העבודה שלה,
ולא חייב להיות שהם מבינים בכל החלקים של התחום.
כל אחד מתמקצע בתחום העבודה שלו.ברור לי שאם היו מסבירים להם לא בצורה של הסברה סתם באויר,
אלא מלמדים בדיוק כמו שהם השקיעו בלימודי מקצוע שלהם,
היה להם הבנה מקצועית.תוכל לשלוח אותם אלי...
-
@כותב-רק-מה-שיודע
כל אחד מתמקצע בתחום העבודה שלו.ברור לי שאם היו מסבירים להם לא בצורה של הסברה סתם באויר,
@צמיחה כתב בהזמנה לערב הוקרה לבנות הסמינר מטעם יד שמשון:
כל אחד מתמקצע בתחום העבודה שלו.דיברתי על החלק שבתחום עבודתם.
הם פשוט ממלאות בתכנה וזהו.
תחזרו אם תוצאות הסקר שלכם.... -
@כותב-רק-מה-שיודע
@כותב-רק-מה-שיודע
משווה ומעלה
באחד הפורמים לאחרונה עלה דיון לגבי הוצאת עיתון כלכלי, התגובות היו מעורבות, אבל הטעות ניכרה כבר בשאלה, ישנם שתי גישות להתענינות החרדית בכלכלה, הראשונה היא כלכלית טהורה, הבנה במושגים כלכליים, בסעיפי סעיפים, והשניה היא כלכלה נכונה, התנהלות כלכלית טהורה, והשקעה חכמה.בהרבה מאד מובנים התחומים האלו נושקים, אבל לא בהכרח מי שטוב בזה יתענין בתחום המקביל, וזה אתגר שכל עיתון כזה יצטרך להתמודד.
ועכשיו לעניננו, הבחורה מהסמינר לא צריכה לדעת כמה הפרשות בדיוק מחושבות בתלוש השכר, אין גם סיבה שתבין מה זה ריסק משכנתא, הייתי מרחיק גם הסברים על שמאות ודומיהם.
אבל בדיוק כמו שלמדנו את כולם ללכת ויתכן שישנם כאלו שפחות מצליחות בצורת ההליכה שלהם, אנגלית וישנם כאלו שפחות מצליחות שלא לשבור שיניים, חשבון ויש כאלו שמתקשות לפתור תרגילים פשוטים.
אנחנו מוכרחים לתת לה ולבית העתידי שלה את הבנות הבסיס, אלו שלצערינו לא מופיעים בעיתון מידי יום, על מה זה ריבית דריבית, שהוצאות הם אך ורק מתוך הכנסות, שהלוואות צריכים לפרוע, ושמעשרות נותנים להורים, ישנו עוד מאות מושגי בסיס, אבל אלו לא לימודים של מקצוע, אלו הדרכות לחיים.
-
@כותב-רק-מה-שיודע
משווה ומעלה
באחד הפורמים לאחרונה עלה דיון לגבי הוצאת עיתון כלכלי, התגובות היו מעורבות, אבל הטעות ניכרה כבר בשאלה, ישנם שתי גישות להתענינות החרדית בכלכלה, הראשונה היא כלכלית טהורה, הבנה במושגים כלכליים, בסעיפי סעיפים, והשניה היא כלכלה נכונה, התנהלות כלכלית טהורה, והשקעה חכמה.בהרבה מאד מובנים התחומים האלו נושקים, אבל לא בהכרח מי שטוב בזה יתענין בתחום המקביל, וזה אתגר שכל עיתון כזה יצטרך להתמודד.
ועכשיו לעניננו, הבחורה מהסמינר לא צריכה לדעת כמה הפרשות בדיוק מחושבות בתלוש השכר, אין גם סיבה שתבין מה זה ריסק משכנתא, הייתי מרחיק גם הסברים על שמאות ודומיהם.
אבל בדיוק כמו שלמדנו את כולם ללכת ויתכן שישנם כאלו שפחות מצליחות בצורת ההליכה שלהם, אנגלית וישנם כאלו שפחות מצליחות שלא לשבור שיניים, חשבון ויש כאלו שמתקשות לפתור תרגילים פשוטים.
אנחנו מוכרחים לתת לה ולבית העתידי שלה את הבנות הבסיס, אלו שלצערינו לא מופיעים בעיתון מידי יום, על מה זה ריבית דריבית, שהוצאות הם אך ורק מתוך הכנסות, שהלוואות צריכים לפרוע, ושמעשרות נותנים להורים, ישנו עוד מאות מושגי בסיס, אבל אלו לא לימודים של מקצוע, אלו הדרכות לחיים.
@ניסן-עציוני @צמיחה
חותם על כל מילה שלכם!
והרבה יותר מזה, אני מחבר הכל לבניה נכונה שמולידה בית של תורה יציב יותר בכל המובנים, כן זה קשור ישירות לזה! -
התחלתי להעביר הרצאות בסמינרים למורות, דרך תוכנית גפן להבנה בסיסית במיסוי, שוק ההון, תלוש, קרן השתלמות ועוד.
אני רואה כמה מפסידים מחוסר ידע וטעויות שעולות ביוקר (לא תמיד במזיד מצד המעסיק).לבנות הסמינר זה עדיין פחות מעשי הואיל ורובן לא משתכרות.
-
@אבי-ר. כתב בהזמנה לערב הוקרה לבנות הסמינר מטעם יד שמשון:
@ניסן-עציוני
כזה פרויקט חייב להיות עם שיקול כלכלי חזק בשביל שהוא יתקדם,
צריך לחשוב איך לגרום שהמארגן יתוגמל מזה כראוי.יש המון איפה להתפרנס מדבר כזה, אם הוא יעבוד נכון
@ניסן-עציוני כתב ביוזמה: הרצאות לבנות סמינרים על שוק ההון וחסכון פנסיוני:
@ניסן-עציוני
צריך לחשוב איך לגרום שהמארגן יתוגמל מזה כראוי.יש המון איפה להתפרנס מדבר כזה, אם הוא יעבוד נכון
בהחלט!
למה שהסמינר לא ישלם על זה?
כשם הוא משלם על עשרות (אם לא מאות) הרצאות בה' ו' -
@ניסן-עציוני כתב ביוזמה: הרצאות לבנות סמינרים על שוק ההון וחסכון פנסיוני:
@ניסן-עציוני
בהחלט!
למה שהסמינר לא ישלם על זה?
כשם הוא משלם על עשרות (אם לא מאות) הרצאות בה' ו' -
התחלתי להעביר הרצאות בסמינרים למורות, דרך תוכנית גפן להבנה בסיסית במיסוי, שוק ההון, תלוש, קרן השתלמות ועוד.
אני רואה כמה מפסידים מחוסר ידע וטעויות שעולות ביוקר (לא תמיד במזיד מצד המעסיק).לבנות הסמינר זה עדיין פחות מעשי הואיל ורובן לא משתכרות.
@רחל-עומסי כתב ביוזמה: הרצאות לבנות סמינרים על שוק ההון וחסכון פנסיוני:
לבנות הסמינר זה עדיין פחות מעשי הואיל ורובן לא משתכרות.
בשנה ג' הרבה משתכרות אפשר להכניס בקלות אהתכנים בשנה הזאת
איך שיהיה השיעורים המרכזיים של החיים לא נלמדים לא בסמינרים ולא בישיבות, לא בענייני תלו"ש פנסיה וכדו', ולא בענייני חינוך וגישה פרקטית לחיים.
-
@אבי-ר. כתב ביוזמה: הרצאות לבנות סמינרים על שוק ההון וחסכון פנסיוני:
נראה לי שאתה מדבר על הרצאות "בין הסדרים"
ונראה שכאן דובר על להכניס את זה "לסדרים"לא יודע אם יש נפק"מ כ"כ,
היות ובכיתה ו' יש המון הרצאות "בין הסדרים" שמשם הם יונקים את כל ה"השקופע" על בית של תורה וכו'.
ויש שם מספיק זמן ללמד אותם את הנושאים הללו בצורה יסודית.
וכידוע, אצל הרבה אנשים רבים עיקר הידיעות הם מבין הסדרים...