ערעורים על דוח העוני של ביטוח לאומי
-
בדוח העוני של ביטוח לאומי צוין שמודיעין עילית היא היישוב העני ביותר בישראל, ואחריה ברשימה, לפי סדר יורד: ירושלים, בית שמש ובני ברק. עם זאת, כשבוחנים את מחירי הדיור, הערים הללו נכללות בין היקרות ביותר בארץ. כיצד ניתן להסביר את הפער הזה?
-
זה אולי הערים החרדיות היקרות.
הא ואולי גם יקרות ותר מהפריפריה.
אבל לעומת המרכז כמו תל אביב, הרצליה, פתח תקוה, יהוד, וכו’ תגלה שמה שחשבת שנקרא יקר יהיה יראה לך פתאום זול -
@נחמן-רוזנבלום
תל אביב, הרצליה, רמת גן וכפר סבא נחשבות לערים יקרות באופן משמעותי. עם זאת, מעניין לשאול איך ירושלים, בית שמש ובני ברק, שבהן התושבים נחשבים לעניים יחסית, נמצאות גם כן ברשימת הערים היקרות ביותר בישראל.בבית שמש, לדוגמה, ישנן עסקאות רבות במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן", מה שמשפיע להורדת ממוצע המחירים בעיר. בנוסף, דווקא שם נרשמה ירידת מחירים בשנה האחרונה.
אולי הפתרון לכך הוא לכלול הכנסות מביטוח לאומי בחישוב המשכנתא, כפי שנעשה עם הטבות בארנונה ובמעונות היום.
https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/Madad/DocLib/2024/358/10_24_358b.pdf
-
@סתם-אחד
עדיין הערים החרדיות זולות יחסית גם בית שמש תעשה השואה בטבלה שהבאת. -
@נחמן-רוזנבלום
איך ייתכן שירושלים, בית שמש ובני ברק, שבהן התושבים הם מהעניים ביותר, מציגות מחירי דירות שגבוהים ביותר מפי שניים מצפת, דימונה וחצור?
נראה שצריכה להיות איזושהי התאמה או קשר במחירי הדיור בהתאם למצב הכלכלי של התושבים.הטבלה שהצגתי מציגה את מחירי הדיור בערים הגדולות.
-
@סתם-אחד זה לא בדיוק נכון, כי הרבה מהציבור החרדי בעיקר המגזר החסידי, ישכור/יקנה דירה בבית שמש והמקרר שלו ישאר ריק והעיקר לא לגור בפריפריה, זאת המציאות שאני רואה אצל רוב החברים שלי לא יהיה להם כסף לדברים בסיסים בבית, אבל הם יגורו בבית שמש.
-
@סתם-אחד כתב בערעורים על דוח העוני של ביטוח לאומי:
בדוח העוני של ביטוח לאומי צוין שמודיעין עילית היא היישוב העני ביותר בישראל, ואחריה ברשימה, לפי סדר יורד: ירושלים, בית שמש ובני ברק. עם זאת, כשבוחנים את מחירי הדיור, הערים הללו נכללות בין היקרות ביותר בארץ. כיצד ניתן להסביר את הפער הזה?
התשובה לדעתי טמונה בטאבו משותף
הנתון מציין מחיר לדירה שלמה
כשהיום אדם שקונה דירה שלמה הוא ע"מ לחלק אותו לשתיים כך שהנתון הזה אכן משקף מחירי דירות אך לא מחירי דיור -
@חושב-שאני-גאון
עדיין דירה בטאבו משותף במרכז עולה יותר יקר מדירה סטנדרטית בפריפריה.