דילוג לתוכן

השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה

שוק ההון והשקעות
112 14 2.2k 8

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    23 פוסטים
    677 צפיות
    העץ הרענןה
    @צמיחה said: @העץ-הרענן חשוב לציין שבלי קשר לזה, דעתו של רונן מרגוליס נוטה למדד העולמי, בגלל שכידוע המדד נוטה להתכנס לממוצע, ואם בעשור האחרון הסנופי הביא תשואה גבוהה, אז מבחינה סטטיסטית בעשור הקרוב הוא אמור להביא פחות תשואה. דעתי כדעתו שנוטה למדד עולמי אך לא מהסיבה הזאת אלא מהסיבה שזו פאסיביות הכי טהורה.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    635 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 8 הצבעות
    12 פוסטים
    1k צפיות
    פ
    @חופש-כלכלי said: הציבור אמנם הפסיק ליפול לעוקצים של "20% בחודש", אבל הוא עדיין נופל לעסקאות נדל"ן בינוניות רק בגלל "הרגש" של הקירות. כי יש כמה אנשים עם כשרון כתיבה לא רע, שמאוד מאמינים בנדל״ן ובעקיפין גורמים לאנשים לחשוב שבנדל״ן אי אפשר להפסיד, ואפילו מישהו שמכר דירה בפריסייל מעל המחיר לאברך תמים, לשיטתם הוא עדיין לא נוכל.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    305 צפיות
    abaye123A
    @טריידר כתב בBTB השקעות והלוואות חברתיות: חתול פיננסי - חוות דעת על BTB לפני שאכתוב על החויה האישית שלי, רק יש לשים לב שהנאמר שם אמור לגבי 2 המסלולים הותיקים של BTB, לפני כחודשיים הם השיקו מסלול חדש בשם neo שמציע נזילות מיידית עם ריבית שנתית 4.7% מוצמדת לפריים (אין לי מושג מה זה אומר) - אישית השקעתי במסלול הזה 1500 ש"ח למשך קצת יותר מחודש (כלום זמן אני יודע, זה היה יותר למשחק לראות איך זה עובד מאשר להרויח משהו..) ומשכתי עם רווח של 15 ש"ח נטו, והכסף היה למחרת בחשבון הבנק שלי, כך שנראה שהמסלול הזה אכן עובד לגבי המסלולים הותיקים שעליהם אמור כל ענין הנזילות ברחבי האינטרנט - אכן זה ממש ככה משכתי ב29/05 את הכסף ממסלול המאצ' שלהם, סה"כ 100 ש"ח, וזה עדיין לא הונזל, מלבד זה קצת נשגב מבינתי המתמטיקה של הנתונים הללו, כאילו למרות הכמה אג' של הרווח אני במינוס של 0.03 כנראה בגלל ההפרשות, אבל הם לכאורה צריכות להיות מהרווח בלבד, כך שלא ברור לי העניין.. [image: 1749513045216-72eb1ea5-db29-4fe1-9784-ab20947b2d10-image.png]
  • 0 הצבעות
    101 פוסטים
    5k צפיות
    ס
    @כח-הרצון said: המס על הדיבידנד שייך חוקית לארה"ב? וארה"ב לדבריך לא מנכה מס על הדיבידנד, ואז בעצם מוטל עליו לדווח ולנכות מס באופן עצמאי לארה"ב? זה.