דילוג לתוכן

השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה

שוק ההון והשקעות
98 11 63 8
  • @המבקר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ה כולל גם לסמוך על אנשים שיש לך בהם אמון גבוה

@המבקר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ולא לסמוך על אף אחד.

אתה יכול ליישב את הסתירה בדבריך.

@יושב-בגנים כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

ה כולל גם לסמוך על אנשים שיש לך בהם אמון גבוה

ולא לסמוך על אף אחד.

אתה יכול ליישב את הסתירה בדבריך.

אם יש לך אימון בבנאדם שהוא ישר ומוצלח.
    והנתונים שהוא מעמיד ברורים לך שאתה לא צריך לסמוך עליו בעיסקה אלא מבין את העיסקה והרווח שלה לבד, אז אתה לא סומך עליו.
    מצד שני בלי שאתה יודע שהוא ישר ומוצלח אז אין כלום
    אם אני לא ברור אני מצטער...

• כהמשך לאידישע קאפ על דרך משנכנס אדר...

רבי חיים קנייבסקי צוחק

@אבי-ר. כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

כהמשך לאידישע קאפ על דרך משנכנס אדר...

רבי חיים קנייבסקי צוחק

זה סרטון מומלץ גם בנוגע להשקעות הסיפור שמספר הבדחן הוא בדיוק הסיפור של היהודי שעושה עיסקת מיליונים עם גוי שלא מבין מה הוא נותן לו.

• הבהרה ראשונה:
    הכוונה שלי בפוסט הראשון הייתה להבהיר שהעולם לא שחור ולבן לפי הכללים שלימדו אותכם.
    ויש אנשים חכמים ומנוסים ומבינים שחושבים אחרת, ואי אפשר לקרוא להם מהמרים.
    כמו שהיה מקובל כל השנים גם באירופה לפני השואה וגם באמריקה וכאן בארץ עד היום, יש סויחרים שיודעים לעשות את העבודה היטב, ואם הם אנשים נאמנים ומסבירים לך את מהות העיסקה והבנת והתייעצת, אז נכון שאמרו לכם שאסור.
    אבל לא תשנו את המציאות שיש רבים שחושבים עד היום אחרת, וכן לא תשנו את המציאות שרבנים חשובים המליצו על ההשקעה הזו - ואל תהפכו אותם לטיפשים, וגם כל המשקיעים שם לא כולם טפשים ותמימים כמו שמכרו לכם.
    יש מהלך כזה לראות בנאדם שיודע מה הוא עושה והוא יודע להתמודד עם סיכונים ובעיות ואיתמחי גברא ולהשקיע אצלו.

שלא ישתמע שאני בעד, גם לפני מכתבי הרבנים אני נגד.

רק בא להסביר לכם שיש עוד גוונים בחיים....
    זה לא נקרא להשקיע על סמך רגשות, זה נקרא על סמך נתונים, יש את הנתונים של העיסקה ויש את הנתונים של מי שמנהל אותה, כשיש מנהל טוב שיודע להתמודד חלק מהסיכונים בעיסקה לא קיימים בכלל.
    עוד נקודה
    אדם כמו הרב המשקיע יש לו יכולת נדירה כפי שמובן מבין השורות במכתב הבית דין, וכן בפוסטים שנכתבו כאן עם רסיסי מידע עליו.
    ואדם כזה לא רק מדמיין את התוצאה יש לו יכולת לראות אותה בעיניים, וכשאתה רואה סיכונים, ולפי הכללים האונבירסיטאיים אתה רואה תהום, הוא רואה את מה שאחרי זה.
    רוצים דוגמא:
    ביבי אמר 3 ימים אחרי ה 7 באוקטובר שיהיה כאן מזרח תיכון חדש, כשכולם עדיין היו בהלם, הוא ראה איך הוא מפרק את הציר האיראני מלמטה למעלה, הוא נביא ממש לא, יש לו יכולת לצפות ולתכנן הרבה יותר מאדם רגיל, הוא נולד עם אייקיו גבוה מאוד.
    ולכן כשבאים לשפוט את הרב המשקיע וכל דרדק שבקושי יודע כמה כללים בסיסיים בכלכלה יכול בקלות לקרוא לו נוכל/מהמר/ פושע.
    אז צריך להבין שהוא רואה את התוצאה בעיני רוחו ויודע שהוא יחזיר לכל אברך עד השקל האחרון והסיכונים לא מפחידים אותו.
    קחו דוגמא ממני - לא הימרתי בחיים כל העיסקאות שעשיתי היו סבירות.
    חוץ מהעיסקה האחרונה שמלבד מה שהמלצתי לאחרים לעשות עיסקה סבירה.
    אני לעצמי עשיתי משהו מטורף בניגוד לכל הכללים, וקיבלתי אישור מאנשי מקצוע לעשות את זה, כי אני בע"ה יודע איך להתמודד עם הסיכונים.
    קניתי דירה ששווה פי שתיים מהדירה שלי, הוספתי משכנתא על הדירה שלי מלבד משכנתא לא קטנה שהייתה לי כבר, אין לי דרך פשוטה להשלים את העיסקה, שילמתי תיווך ומס רכישה גבוה כי מדובר בדירה יקרה מאוד.
    איך עשיתי את זה כי אני מודע לסיכונים הגדולים הללו ויודע להתמודד איתם בע"ה.
    והנה הסיכון הגדול שהיה בעיסקה שיש בה הוצאות גדולות שעברו את ה 300K !!! הסיכון הזה עבר עוד לפני ששילמתי שקל, כי מחיר הדירה עלה כבר עכשיו בסכום גבוה יותר.
    נכון שיש עדיין סיכונים על המכירה וכו'. וכו'.
    אם אתם רוצים לקרוא לי מהמר זו זכותכם.
    רק שתבינו שהעולם לא בנוי משחור לבן וכללים.

@משהמשה
    תסלח לי שאני מזלזל בכבודך,
    אך מה לעשות נראה לי שהסיבה היחידה שמשאירים אותך בפורום,
    כיון שאתה כותב בצורה הכי ברורה את הטעויות שאסור לעשות.
    אולי אתה מרגיש דפוק מכמה אנשים שראית שעשו עסקאות גדולות והרויחו בענק או מכל סיבה אחרת אתה חושב שאלה שמצליחים יש להם איזה ראש מיוחד,
    אז בו נביא דוגמא אם הבאת כאלה שהם אינם בני תורה יש אחד שהיה בעל בסטה אם ראש של בעל בסטה והצליח מאד אח"כ עבר למכולת והיום יש לו רשת ענקית והוא מילינר קוראים לו רמי לוי הוא לא יותר חכם ממך אולי היה לו קצת יותר אומץ וכן הלך לו.
    ומכיון אין אפשרות לדעת מה יצליח ומה לא יש כלל ואין לו פרטים אסור אסור לקחת סיכון על כסף שלא תוכל להפסיד,
    אלא א"כ אתה יודע בעצמך שאתה עושה משהו שהוא לא מסוכן ואז כמובן אחוזי הרווח הסבירים צריכים להיות מקסימום איזור ה6 אחוז.
    וכיון שלא פרטת את אחוז הרווח אתה עצמך נראה שעדיין חושש מהסיכונים שלקחת על עצמך, ב"ה היתה עליה של מחירי הדירות ולא הפסדת, ומה היה קורה אם היה להיפך, אז נכון היה לך שתי תוכניות גיבוי, ומה אם הם היו נופלות, וחוץ מזה עדיין לא כתבת לי לכמה רווח הגעת בסופו של יום.
    אז בבקשה תפסיק להיות משוכנע שיש כזה דבר אידשע קאפ וכל מיני מילים מפוצצות יש אנשים שהולך להם הרבה ובסוף הם נופלים, ויש כאלה שאף פעם לא הולך להם וכו', ולכן גם מיזם של אילון מאסק יכול ליפול ואל תשקיע כסף שאין לך.

אם יש צורך להוסיף אז בשמחה

• @המבקר החסרת חלק מאוד מהותי ועל זה רוב הויכוחים עם ידידינו @משהמשה
    לדבריו יתכן השקעות לא סולידיות ללא סיכון, זאת בהסתמך על "אידשע קאפ"
    והעובדות הם לא כך, אין השקעות בטוחות במאת אחוזים עם רווחים של מילונים.

היות והדיונים כאן הם בעיקר על השקעות לאברכים, זה לא מתאים.
    מה שכן מתאים זה או השקעה פסיבית במדדים או נדל"ן סולידי.

כמובן שאנשי עסקים לסוגיהם עושים את רוב כספם מהשקעות לא סולידיות אבל זה לא מתאים לאברכים ולעולם אי אפשר לקרוא לזה ללא סיכון.

@הקול-השפוי כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

@המבקר החסרת חלק מאוד מהותי ועל זה רוב הויכוחים עם ידידינו @משהמשה
    לדבריו יתכן השקעות לא סולידיות ללא סיכון, זאת בהסתמך על "אידשע קאפ"
    והעובדות הם לא כך, אין השקעות בטוחות במאת אחוזים עם רווחים של מילונים.

היות והדיונים כאן הם בעיקר על השקעות לאברכים, זה לא מתאים.
    מה שכן מתאים זה או השקעה פסיבית במדדים או נדל"ן סולידי.

כמובן שאנשי עסקים לסוגיהם עושים את רוב כספם מהשקעוא לא סולידיות אבל זה לא מתאים לאברכים ולעולם אי אפשר לקרוא לזה ללא סיכון.

אם אתה יודע לנצל את חוקי הנדלן לטובתך, ואתה בודק אלף פעמים את העיסקה ואת הפוטנציאל שלה יש כאלו דברים.
    אתן לך דוגמא פשוטה.
    שגם אתה תסכים שאברך יכול לעשות אותה ולהרוויח מיליונים בצורה בטוחה לחלוטין.
    יש מומחים להתחדשות עירונית שיודעים לאתר עסקאות, ויש אצלם תור של משקיעים שממתינים למציאה.
    אתה מצטרף לתור ויום אחד הוא מתקשר ומספר לך על פרויקט שתקוע שנים והדיירים כבר התייאשו, אבל המומחה הזה יודע שעכשיו בדיוק נפתרה הבעיה המרכזית של הפרויקט, ומה שנשאר זה פרוצדורה טכנית - והוא מסביר לך בדיוק מה היה ומה השתנה, ואתה בודק את זה עם אנשי מקצוע לא תלוים. ומבין באמת שתוך 3 חודשים הפרויקט יוצא לדרך.
    הדיירים שמיואשים כבר גם אם תספר להם לא יאמינו לך יגידו את זה סיפרו לי כבר לפני 5 שנים והם מוכנים למכור בזול מאוד, תוך שנים ספורות יש לך רווח אדיר.
    ואין בזה שום סיכון.
    וזו דוגמא אחת, תעשה סיבוב אצל אנשי נדלן בסביבה שלך והם יתנו לך עוד 8 אפשרויות כאלו.

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@הקול-השפוי כתבתי לך שאתה לא מתווכח איתי ו @המבקר הסביר שלא התכוונתי לאברכים ולאשר את העיסקה הזו, אלא לרעיון.

בקיצור אברך שבכל מקרה מקמבן במינופים בשוק ההון ויודע איך לעשות את זה ולהתמודד עם הסיכונים
    חבל שהוא עובד במגרש של הגויישע קאפ.
    שיתייעץ עם אנשי מקצוע איך הוא יכול לנצל את האידישע קאפ שלו למשהו יותר גדול.
    זה הנ"מ מדברי לפורום זה.

למה בורסה זה יותר גויי מנדל"ן נראה לך שגויים לא משקיעים בנדל"ן?

אשמח אם תחזור שוב מה המחלוקת בין הדיינים לדבריך.

באינספור פוסטים כתבת על ההזדמנויות בנדל"ן ולמה אנשים הולכים לשוק ההון,
    כרגע אני רואה כאן הסכמה היסטורית שלך להעדפת השקעה סולידית בשוק ההון.

למה בורסה זה יותר גויי מנדל"ן נראה לך שגויים לא משקיעים בנדל"ן?

אשמח אם תחזור שוב מה המחלוקת בין הדיינים לדבריך.

באינספור פוסטים כתבת על ההזדמנויות בנדל"ן ולמה אנשים הולכים לשוק ההון,
    כרגע אני רואה כאן הסכמה היסטורית שלך להעדפת השקעה סולידית בשוק ההון.

א. אני חלילה לא חולק על הדיינים ועל שום רב בישראל.
    ב. הדיינים דיברו לציבור, אני מדבר למי שנמצא כאן בפורום בכל מקרה וזה מתאים לו.
    נדלן סולידי של גויישע קאפ לא עדיף על שוק ההון, אולי כן אין לי את הדרך להשוות
    אבל נדלן אמיתי של הסויחרים בארץ או בניו יורק ודאי עדיף וודאי בטוח יותר.

• @משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

@יושב-בגנים אז תעדכן את הרב @הקול-השפוי שלא חזרתי בי... מההמלצה לנדלן.
    כאן יש הרבה שבטוחים שזו עיסקה מסוכנת כי נדלן זה מפחיד
    אפילו שחוק המכר שומר עליך...
    הרבה הרבה יותר ממה שהכסף שלך שמור בשוק ההון, שיש לך סיכון על הקרן, כמו שאמר הרב ברוורמן בעצמו.

ברור שבנדל"ן בצורה מסודרת אין אפשרות להפסיד את כל הקרן,
    אבל בהחלט יכולה להיות ירידת מחירים או לעיתים עלייה איטית מדי שיחד עם ההוצאות תוביל להפסדים.

בנוסף בשביל להגיע לרווחים הגדולים שאתה מבטיח חייבים לסמוך על עלייה חריגה,
    ובזה אין שום מקום שיש בו בטחון מוחלט.

אבל בהחלט יכולה להיות ירידת מחירים או לעיתים עלייה איטית מדי שיחד עם ההוצאות תוביל להפסדים.

בנוסף בשביל להגיע לרווחים הגדולים שאתה מבטיח חייבים לסמוך על עלייה חריגה,
    ובזה אין שום מקום שיש בו בטחון מוחלט.

אין בטחון ברווחים, אבל במקום שיש פוטנציאל רווח גדול הסיכוי לירידת מחירים והפסד כמעט לא קיים.

ברור שלא, כי בנדלן אין כזה סיכוי חוק המכר שומר לך על הקרן.
    האם הוא היה יכול להפסיד את ההוצאות, כן.
    אבל היה ברור שמהר מאוד הוא יכסה את ההוצאות, וב"ה הוא הרוויח המון !!!

בהחלט יש סיכוי טוב להפסיד את הקרן אם לא תוכל להשלים את התשלומים/המשכנתא
    ואתה בונה על תרחיש שתוכל למכור
    מה שבסיכון אם יצליח

@רק-יגיעה-בתורה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

בהחלט יש סיכוי טוב להפסיד את הקרן אם לא תוכל להשלים את התשלומים/המשכנתא
    ואתה בונה על תרחיש שתוכל למכור
    מה שבסיכון אם יצליח

לא דיברתי על עיסקה כזו.
    דיברתי על עיסקה שיש בה פוטנציאל רווח גדול עם אפשרות ברורה איך להשלים את העיסקה, גם אם זה דורש מאמץ גדול אבל אפשרות קיימת.
    אני לעצמי עשיתי יותר מזה, אבל לא זה מה שהמלצתי לאחרים.

קניתי דירה ששווה פי שתיים מהדירה שלי, הוספתי משכנתא על הדירה שלי מלבד משכנתא לא קטנה שהייתה לי כבר, אין לי דרך פשוטה להשלים את העיסקה, שילמתי תיווך ומס רכישה גבוה כי מדובר בדירה יקרה מאוד.
    איך עשיתי את זה כי אני מודע לסיכונים הגדולים הללו ויודע להתמודד איתם בע"ה.
    והנה הסיכון הגדול שהיה בעיסקה שיש בה הוצאות גדולות שעברו את ה 300K !!! הסיכון הזה עבר עוד לפני ששילמתי שקל, כי מחיר הדירה עלה כבר עכשיו בסכום גבוה יותר.
    נכון שיש עדיין סיכונים על המכירה וכו'. וכו'.
    אם אתם רוצים לקרוא לי מהמר זו זכותכם.

וטעית
    ויש הרבה שחשבו שהם החכמלוגים וה"אידישע קאפ" שיעשו עסקה בלי יכולת להשלים ויצליחו איכשהו למכור ולהרויח ונפלו.
    וכן זה בהחלט טעות והימור על הכסף שלך אם כפי שאתה כותב שאין לך דרך פשוטה להשלים את העסקה

@רק-יגיעה-בתורה תקרא את האשכול שלי ותבין למה זה לא נקרא הימור תאמין לי ששאלו אותי כאן אלף פעמים את השאלות הללו ועניתי תשובות ברורות, וזה היה הרבה לפני שחתמתי.
    אלו שנפלו בנו רק על אפשרות מכירה ולא הכינו אפשרויות נוספות, ולא תכננו מראש איך ימכרו מי ימכור להם ולמה המכירה תצליח.
    יש לי לפחות 3 אופציות מה לעשות אם התוכניות לא יצליחו.
    בע"ה לא אצטרך להגיע לאף אחת מהם.
    יש לי ניסיון בתחום.
    מי שעשה עיסקה כזו ונפל הוא ודאי לא מנוסה.
    ואגב התייעצתי עם אנשי מקצוע ששאלו את השאלות וקיבלו את התשובות.

• @משהמשה
    תסלח לי שאני מזלזל בכבודך,
    אך מה לעשות נראה לי שהסיבה היחידה שמשאירים אותך בפורום,
    כיון שאתה כותב בצורה הכי ברורה את הטעויות שאסור לעשות.
    אולי אתה מרגיש דפוק מכמה אנשים שראית שעשו עסקאות גדולות והרויחו בענק או מכל סיבה אחרת אתה חושב שאלה שמצליחים יש להם איזה ראש מיוחד,
    אז בו נביא דוגמא אם הבאת כאלה שהם אינם בני תורה יש אחד שהיה בעל בסטה אם ראש של בעל בסטה והצליח מאד אח"כ עבר למכולת והיום יש לו רשת ענקית והוא מילינר קוראים לו רמי לוי הוא לא יותר חכם ממך אולי היה לו קצת יותר אומץ וכן הלך לו.
    ומכיון אין אפשרות לדעת מה יצליח ומה לא יש כלל ואין לו פרטים אסור אסור לקחת סיכון על כסף שלא תוכל להפסיד,
    אלא א"כ אתה יודע בעצמך שאתה עושה משהו שהוא לא מסוכן ואז כמובן אחוזי הרווח הסבירים צריכים להיות מקסימום איזור ה6 אחוז.
    וכיון שלא פרטת את אחוז הרווח אתה עצמך נראה שעדיין חושש מהסיכונים שלקחת על עצמך, ב"ה היתה עליה של מחירי הדירות ולא הפסדת, ומה היה קורה אם היה להיפך, אז נכון היה לך שתי תוכניות גיבוי, ומה אם הם היו נופלות, וחוץ מזה עדיין לא כתבת לי לכמה רווח הגעת בסופו של יום.
    אז בבקשה תפסיק להיות משוכנע שיש כזה דבר אידשע קאפ וכל מיני מילים מפוצצות יש אנשים שהולך להם הרבה ובסוף הם נופלים, ויש כאלה שאף פעם לא הולך להם וכו', ולכן גם מיזם של אילון מאסק יכול ליפול ואל תשקיע כסף שאין לך.

אם יש צורך להוסיף אז בשמחה

@יושב-בגנים תקרא קצת מהאשכול ותבין שלא דיברת על העיסקה שאני דיברתי עליה.
    אין לי כח לחזור על זה טחנו אותי כאן מספיק.
    אחוזי הרווח הם שלא הבאתי שקל מהבית, הכל מהבנק, והרווח הצפוי המינימלי הוא מיליון שח, ולפי הרווח שהיה תוך חודשיים של כ 400K הרווח הצפוי בע"ה יהיה כפול.
    צריך הרבה סייעתא דשמיא ותפילות.
    אם אין לך כח לקרוא אז תקרא לי מהמר במקרה הטוב ו... במקרה הרע.

• @יושב-בגנים תקרא קצת מהאשכול ותבין שלא דיברת על העיסקה שאני דיברתי עליה.
    אין לי כח לחזור על זה טחנו אותי כאן מספיק.
    אחוזי הרווח הם שלא הבאתי שקל מהבית, הכל מהבנק, והרווח הצפוי המינימלי הוא מיליון שח, ולפי הרווח שהיה תוך חודשיים של כ 400K הרווח הצפוי בע"ה יהיה כפול.
    צריך הרבה סייעתא דשמיא ותפילות.
    אם אין לך כח לקרוא אז תקרא לי מהמר במקרה הטוב ו... במקרה הרע.

@משהמשה
    לא דיברתי על שום עיסקה ספציפית, ואין לי כח לקרוא אשכול שנכנס לפרטים של היכן לקנות וכמה משכנתא.
    אני אומר שוב כלל שאין לו פרטים אין עסקאות עם רווח גדול ללא סיכון, זה משוואה שאין איך לזוז ממנה, לא ראש יהודי ולא איל הון גוי יכולים למנוע זאת, תעשה חיפוש היסטורי ותמצא כאלה שהיה להם ראש יהודי מוצלח עשו מילארדים והגיעו לפת לחם בסוף.

• @משהמשה
    לא דיברתי על שום עיסקה ספציפית, ואין לי כח לקרוא אשכול שנכנס לפרטים של היכן לקנות וכמה משכנתא.
    אני אומר שוב כלל שאין לו פרטים אין עסקאות עם רווח גדול ללא סיכון, זה משוואה שאין איך לזוז ממנה, לא ראש יהודי ולא איל הון גוי יכולים למנוע זאת, תעשה חיפוש היסטורי ותמצא כאלה שהיה להם ראש יהודי מוצלח עשו מילארדים והגיעו לפת לחם בסוף.

@יושב-בגנים אז תמשיך להשקיע בשוק ההון פסיבי ולחלום על לחתן ילדים.
    א סאך הצלוחה.

• @משהמשה

תעשה חיפוש היסטורי ותמצא כאלה שהיה להם ראש יהודי מוצלח עשו מילארדים והגיעו לפת לחם בסוף.

באיזה שהוא שלב עולה לבנאדם הדם לראש והוא עושה שטויות ואז הוא נופל.
    מכיון שאין לי כוונה להשקיע בשביל ביזנעס אלא רק נקודתית לחתן את ילדי.
    ואני עושה עיסקה פעם בכמה שנים, אני מקווה שלא יעלה לי הדם לראש.
    ואני מתייעץ כל הזמן עם אחרים לוודא את זה.

• @יושב-בגנים אז תמשיך להשקיע בשוק ההון פסיבי ולחלום על לחתן ילדים.
    א סאך הצלוחה.

@משהמשה
    גילוי נאות עיקר ההשקעה שלי היא בנדל"ן השקעה שיתכן שאני יפסיד בה כ200 אלף ש"ח או יותר במקרה של ירידת דירות קיוצונית אשר תשפיע גם על כך שמחיר הדיור ירד ובעז"ה אני ירויח הרבה יותר מזה.

• @יושב-בגנים כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

תעשה חיפוש היסטורי ותמצא כאלה שהיה להם ראש יהודי מוצלח עשו מילארדים והגיעו לפת לחם בסוף.

באיזה שהוא שלב עולה לבנאדם הדם לראש והוא עושה שטויות ואז הוא נופל.
    מכיון שאין לי כוונה להשקיע בשביל ביזנעס אלא רק נקודתית לחתן את ילדי.
    ואני עושה עיסקה פעם בכמה שנים, אני מקווה שלא יעלה לי הדם לראש.
    ואני מתייעץ כל הזמן עם אחרים לוודא את זה.

@משהמשה
    האם יש אפשרות לחזות מראש מתי זה הפעם הזאת, ואולי עכשיו עלה לרח"ק הדם לראש, לא יכול להיות?

• @משהמשה
    וביחס להשקעה שהשקעת כמה סיכוי היה שהמחיר ירד רק בחמישים אלף ולא יעלה ב400 א' לא היה סיכוי כזה בכלל?

• @משהמשה
    האם יש אפשרות לחזות מראש מתי זה הפעם הזאת, ואולי עכשיו עלה לרח"ק הדם לראש, לא יכול להיות?

@יושב-בגנים אני לא מכיר את האיש ולא את המקרה.

• @יושב-בגנים אז תמשיך להשקיע בשוק ההון פסיבי ולחלום על לחתן ילדים.
    א סאך הצלוחה.

@משהמשה
    אני מבין שנושא חיתון הילדים נורא הלחיץ אותך כמו כל אברך אחר ולכן החלטת שהסיכון הגדול שלא יהיה לך אפשרות לתת כסף לחתונה גדול אצלך מהסיכון הקטן שתפסיד את דירתך ולכן יצאת לדרך, אך נא ונא לא לקרוא לזה השקעה בלי סיכון.זה טעות שאתה פשוט ללא יודעין מטעה בה אנשים.

• @משהמשה
    וביחס להשקעה שהשקעת כמה סיכוי היה שהמחיר ירד רק בחמישים אלף ולא יעלה ב400 א' לא היה סיכוי כזה בכלל?

@יושב-בגנים לא היה סיכוי הגיוני - קטסטרופה בינלאומית תמיד יכולה לקרות.
    כמו שיכול להיות שרעידת אדמה תשאיר אנשים בלי בית ואולי גם בלי חיים. רח"ל.

הסיכוי מלכתחילה לא היה רק 400 השם של האשכול הוא רווח של מיליון.
    זה עלה ב400 בתקופה שבין ההרשמה לדירה לחתימה על החוזה והתשלום הראשון.
    ובע"ה זה יעלה עוד הרבה בקרוב

• @יושב-בגנים אני לא מכיר את האיש ולא את המקרה.

@משהמשה
    יש אשכול גדול https://forum.benakel.org/topic/805/מישהו-יכול-לתת-פרטים-על-סערת-מכרות-הזהב-באתיופיה/1139 קראת אותו מידי הרבה להגיד שאתה לא יודע כלום על המקרה.

• @משהמשה
    אני מבין שנושא חיתון הילדים נורא הלחיץ אותך כמו כל אברך אחר ולכן החלטת שהסיכון הגדול שלא יהיה לך אפשרות לתת כסף לחתונה גדול אצלך מהסיכון הקטן שתפסיד את דירתך ולכן יצאת לדרך, אך נא ונא לא לקרוא לזה השקעה בלי סיכון.זה טעות שאתה פשוט ללא יודעין מטעה בה אנשים.

@משהמשה

תעשה טובה ותקרא.
    אחרי מה שכתבו לי שם אל תגיד ללא יודעין...
    אם אתה מושקע בנדלן אז יש לך מה ללמוד מהדיון הפורה שם.

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    4 פוסטים
    209 צפיות
    מתעניין 1מ
    אין את המגזין המלא ?
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    849 צפיות
    רחל עומסיר
    כללי מבנה השכר היום והביטחון הכלכלי של מחר אם שילמתם מס יתכן שפעלתם נכון תחילת שנת מס קרן ההשתלמות: ההטבה הכי משתלמת לפני סוף השנה במשא ומתן עם המעסיק - העלאת שכר או קרן השתלמות? כך תדעו שהייעוץ שאתם מקבלים – באמת משרת את האינטרסים שלכם לוח ניכויים 2025: המספרים, התקרות וההזדמנויות שמומלץ לא לפספס! השקעות משכנתא כדי להשקיע בשוק ההון מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה? מדריך קצר: כך בוחרים שילוב נכון של דמי ניהול ככה לא מתכננים מס מה ההבדל בין מדד למחקה מדד ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש מה זה אומר על הכסף שלנו? השוק תנודתי? כך פועלים חכם - בלי לתזמן את הרגע הנכון כך פועלים חכם- בלי לתזמן את הרגע הנכון "עם כלביא" - שוק ההון הישראלי בתנופה האינפלציה מזנקת! כך תשמרו על הערך של הכסף שלכם חדש! מסלול כשר עם פיזור ברמת סיכון גבוהה האם זה הזמן הנכון להשקיע ב-s&p500? מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ? המשכורת נשארת זהה אבל המחירים עולים - מה עושים? השקעה פשוטה, חיסכון מניב – כך עושים את זה נכון! הזדמנויות השקעה חכמות לפניכם אם לא תתכננו, תפסידו! מסלול השקעה פאסיבי מול מסלול אקטיבי: יתרונות וחסרונות למה התשואה שלכם שונה, למרות שמסלול ההשקעה זהה? זה הזמן לנצל את הטבות סוף השנה לחיסכון האישי שלך השקעות- קרן כספית קרן כספית עדכון דמי ניהול לשנת 2026 מוצר חדש בשוק ההשקעות הסולידי הכירו "קרן כספית מתחדשת איך לשמור על הערך של הכסף שלך נזיל בלי לשחוק את הערך שלו קרן פנסיה למה משיכת כספי פנסיה היא כמעט תמיד טעות האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך? כמה כדאי להפקיד לפנסיה כעצמאי עצמאים- הפנסיה היא לא מותרות מ-70% ל-100% – השינוי הגדול בעולם הפנסיה האם כספי הפיצויים שלך מנוהלים כמו שצריך? דקה אחת עכשיו - יכולה לחסוך לכם הרבה עגמת נפש בעתיד עוזבים מקום עבודה? רגע לפני שאתם מושכים את כספי הפיצויים חשוב לדעת את זה מי המציא את הפנסיה? ולמה זה עדיין משפיע עלינו היום? מתחילים עבודה חדשה? מה חשוב לבדוק כבר עכשיו? כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש? למי יש סיכוי לפרוש בראש שקט שכיר או עצמאי ? 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה - ואתם? משכת? ניידת? אולי עשית טעות? איך מחושבת הקצבה החודשית מקרן פנסיה מקיפה בגיל פרישה? הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב! התנהלות כלכלית חינוך פיננסי מתחיל בבית אבל הפעם גם במערכת החינוך להיות מאושרים ולהרוויח יותר הרגלים כלכליים. מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו? קרן חירום - הביטחון הכלכלי שלכם בשעת מבחן הלוואה אחרי החג? עצרו רגע לחשוב כלכלית חיסכון לכל ילד לא תאמינו כמה כסף אפשר להרוויח מחסכון לכל ילד! לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח
  • 0 הצבעות
    95 פוסטים
    3k צפיות
    שמיל שמילש
    צירפתי מדריך סיכום, מקוה שיהיה לתועלת סיכום אופני ההשעות לאזרחי ארה"ב
  • האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות מטח מסחר אקטיבי
    50
    1 הצבעות
    50 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה. ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה. בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית. אבל הכל שטויות:) זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים. העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר
  • 7 הצבעות
    4 פוסטים
    708 צפיות
    ש
    @טריידר כל הכבוד על היושרה שלך.. ועל הכתיבה היפה של האברך.