הדירה שקניתם לילד בפריפריה? מזל טוב, הרגע קניתם לו משקולת.
-
אם היה לך רק אפשרות אחת מה היית מעדיף?
@רואה-את-הנולד
אין דבר כזה אפשרות אחת. תמיד אפשר להתחיל באחת ולהמשיך למשהו אחר. אפשר גם לחלק את הכסף.
ובכל זאת, נדל"ן היא השקעה סולידית שלא מצריכה כסף כלל, רק משכנתא, לכן כנראה הייתי מתחיל בה. -
איך בדיוק?
הון עצמי? -
הון עצמי זה רק אומר שלא תקבל את הכסף הזה במשכנתא. עדיין אתה יכול להביא את זה בהלוואות ל"שיפוץ" "עזרה למשפחה" או סתם הלוואה מסחרית. בכל מקרה יש לך הרבה כסף במשכנתא מה שאין בשוק ההון.
אגב... לגביי המס גם בשוק ההון יש מס 25%, ויש דרכים להחזיר חלק גדול מהמס כידוע. -
כל זה למשקיע הרגיל
אבל מי שיודע לעבוד בנדל"ן יכול להרוויח הרבה יותר
וזה בזמנים רגילים
אבל לפני כ-4 שנים היתה עליה גדולה במחירי הדירות
ואני יודע בוודאות באלעד דירות 5 חדרים עלו בכ-40% ואפי' יותר -
@צמיחה ויש כאלה שזכו בפיס.
לא מבין את כל הוויכוחים האלה. לכל תחום יש מעלות וחסרונות. אתה בעד פיזור בשוק ההון. אז למה לא פיזור בתחומי השקעה?!
לכל אדם ולכל מצב יש צריך להתאים את מסגרת ההשקעה. -
ולענ''ד הבעיה הגדולה בשוק ההון להמונים היא הקושי במשמעת העצמית.
מעניין יהיה לראות בעוד 20 שנה כמה אברכים הכניסו כל חודש 1000-3000 ש''ח בלי למשוך, בלי להיבהל מירידות ובלי להשתמש בכסף בשעות חירום.
יש בעיה נוספת משמעותית והיא מחירי השכירות בעז''ה ארשום על כך פוסט נפרד.
-
מ מרים-הורביץ נכסים התייחס לנושא זה
-
אם אתם רוצים להשוות נדל"ן לשוק ההון, מה שבאמת צריך לעשות זה להשוות מקרה שבו ב1986 לקחתי מתווך אמין שמתעסק בנדל"ן, ונתתי לו 0.8 אחוז מהצבירה לשנה (שזה בערך מה שמשלמים בשוק ההון), שזה 14,000 לשנה, (בהתחלה, אח"כ זה גודל),וזה הרבה מאד בשביל שהוא יעבוד בשבילי, ימצא דירה, יתעסק עם השכירות והשוכרים, ימכור מתי שנראה לו (כמו שאני סומך על האנליסטים של הראל או מיטב), ויקנה נכס אחר עם פוטנציאל וכו' וכו'.
זה עדיין לא דומה לגמרי, אבל זה יציל אותנו מכל השטחיים שמפמפמים כל היום: "קנית דירה לפני 30 שנה, במקום להשקיע בסנופי? עכשיו יש לך 3 מיליון במקום 30!" ... באמת!!! מה אתה אומר? למה אתה השקעת לפני 30 שנה בסנופי? או שמעולם לא היה לך אומץ לקחת משכנתא, ועכשיו אתה עושה הו"ק של 300 ש"ח בחודש ומרגיש מיליונר? -
וגם שוב,
כמה ישרדו עם המשך ההשקעה 30 שנה ולא יבזבזו אותה.....וודא שכאן יש הרבה חכמים וטובים שיצליחו,
אבל בתור דרך להמונים-
אני מסופקת ומעניין לעקוב. -
כמה שרדו בבאר שבע?
משקיעים בדירה? אפשר גם להפסיד - זה מה שקרה לרוב המשקיעים בבאר שבע
סקירה הכלכלן הראשי במשרד האוצר מעידה על בריחת משקיעים, קונים שנעלמים וזוגות צעירים שעוברים לפריפריה
Bizportal (www.bizportal.co.il)
משקיעי באר שבע עזבו את השוק; זה מה שקרה למחירים - אמס
מפת הנדל"ן: פרק רביעי בסקירת הזדמנויות הנדל"ן של ישראל עם המומחים | השבוע: אזור הדרום, העיר באר שבע
אמס (www.emess.co.il)
לפני 4 שנים הוא קנה דירה ושיפץ אותה. השבוע נמאס לו, אז הוא מכר והפסיד
אדם שרכש לפני ארבע שנים דירה להשקעה בבאר שבע תמורת 550 אלף שקל ושיפץ אותה ב-100 אלף שקל נוספים, מאס בקשיים בשוק המקומי - ומכר אותה השבוע ב-520 אלף שקל ■ הרוכש הוא משקיע בעצמו, שמחזיק בכמה דירות בעיר
The Marker (www.themarker.com)
-
באר שבע היא אכן עיר בעייתית. אבל יש ערים אחרות שבהחלט ההשקעה הניבה שם הרבה. קחו את לוד למשל דומה מאד באוכלוסיה לבאר שבע. בלי המעלות של באר שבע. אבל עם שתי מעלות מרכזיות. מיקום במרכז הארץ (מה שלא משכנע אוכלוסיה טובה עדיין לבוא) אבל בעיקר תנופה אדירה של פינוי בינוי שמשאיר חזק את המשקיעים בעיר.
-
גם באר שבע עוד תעלה בעז"ה.
וגם חריש.
אם כבר משווים לשוק ההון, אז לטווח של 20 שנה קדימה אני כמעט בטוח שבאר שבע זה רווחי.
ואם כבר משווים לשוק ההון, אז גם כאן כדאי להיכנס בירידות...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות