דילוג לתוכן

הדירה שקניתם לילד בפריפריה? מזל טוב, הרגע קניתם לו משקולת.

נדל"ן ומשכנתאות
42 13 2.0k 13

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    139 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    גזרות הבג''צ פוגעות שוב ושוב בציבור החרדי. מרתק לראות דרך התמודדות אפקטיבית ויעילה, שגם אם לא מצליחה להביא לאברכים את שניזוקו, אבל לפחות שומרת על צביון העיר: בעוד זמן קצר אמור להיסגר מכרז ענק בעיר ביתר עילית. מכרז שכמוהו לא היה כבר 6 שנים! מכרז ליזמים ולקבלנים על למעלה מ 1000 דירות. מדובר על מכרז שכבר התעכב שוב ושוב ושוב שנים ארוכות. והנה ההפתעה: המכרז פורסם פעם ראשונה בפברואר 2022. מאז פורסמו לא פחות מ 21 דחיות מועדים! והמדהים- משנת 2022 היה מדובר על מכרז במחיר מטרה. כל העידכונים דיברו על מכרז כחלק מתוכנית דירה בהנחה. והנה, בעידכון האחרון בחודש 06/2026- לפני חודשיים- המכרז שונה למכרז פומבי רגיל שמשווק בשוק החופשי. באופן זה, העירייה שומרת על צביון העיר, ​כי בסיטואציה הנוכחית הגרלות דירה בהנחה עלולות להביא איתן קהל יעד שלא מותאם לעיר כלל. אמנם יש כאן הפסד גדול ונזק עצום למאות משפחות שיכלו לצאת מאפילה לאורה. (כבר לפני שנתיים ישבתי עם זוג, שלא רצו לרכוש דירה כי הם המתינו לאפשרות לזכות בהגרלה הזו בביתר עילית, לצערנו הם ורבים אחרים מבינים כעת כי אין להם ברירה אחרת) בפרט, שבממשלה התכנון להגרלות הבאות, להגדיל למשרתי המילואים את שיעור הדירות המוקצות להם ל75% (במקום 50% כיום). כך מלבד האברכים שמודרים, יש גם עדיפות עצומה למשרתי המילואים. המסקנה הכואבת היא: על אף שיש בחירות באופק, קברניטי הציבור החרדי לא צופים שינוי במדיניות הממשלה. הדירות הללו אמורות להיכנס להגרלות לציבור הרחב עוד כחצי שנה לפחות, ואף על פי כן- אף אחד לא רוצה לקחת סיכון או לדחות את ההגרלות שוב.
  • 1 הצבעות
    18 פוסטים
    996 צפיות
    ה
    לגבי הביטוח לא ידוע לי על בעיה וגם לי אישית פעם הפעלתי ולא שאלו, משיטוט בגוגל ראיתי שכותבים שאין בעיה, וזה גם ההגיון כיון שזה נוגע לתשתיות הדירה. לגבי מיסוי אם זה דירה יחידה ואתה שוכר במקום אז עד 7500 בחודש מתקזז לך מהרווח, ואז יש לך עוד 5600 בערך להגיע לחיוב אם זה יותר אז דבר ראשון ברוך השם דבר נוסף יש כאלה שלכן עושים חוזה מול בעל החברה או מישהו מטעמו ואולי זה גם יותר בטוח אבל לא הייתי מתעקש על זה כי בסכום פעוט שעוברים את הרף הנ"ל (שתי התיקרות)נראה לי עדיף להתעלם זה לא מצוי שתופשים אותך כשזה לא ריבוי דירות.
  • 5 הצבעות
    54 פוסטים
    3k צפיות
    ב
    @סמארט-הון כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?: יש תחזיות לכאן ולכאן [כמובן שזה אומדן גס מאוד ולפני כל עסקה של השקעה מומלץ להתייעץ עם יועץ נדל''ן ללא אינטרסים שמכיר את השוק באותה עיר] אני חושב שזה אחד הבעיות של המשקיע הפשוט ואני מאלו הוא לא מכיר יועץ נדל"ן טוב ללא אינטרסים הוא לא מכיר יועץ משכנתא טוב ואותו דבר בשוק ההון הוא מכיר יועץ השקעות טוב ללא אינטרסים וכן בביטוחים וכו' ובמיוחד עם הטבע החשדני שלנו נ.ב אולי היה אפשר להעלות המלצות של משתמשים שבדקו ועבדו מול יועץ וראו את היושר וההגינות
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    261 צפיות
    צ
    @נחמן-רוזנבלום אתה לא יכול לשאול את הרב גוטמן ??? טיפ קטן, תעשה את זה רק אחרי שאתה גר בדירת החלומות שלך, כי אם הדירה שלך שווה 2 וחצי מליון לצורך הדוגמא, וקנית דירה להשקעה בשווי מליון, אז כרגע הדירה שלך נחשבת דירה שנייה, נפק"מ אם תרצה לשפר דיור תשלם מס.
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    991 צפיות
    פ
    @התותח-זה-אני כתב בהתייעצות לגבי קניית דירה ברמה ד בבית שמש: @סתם-אחד בנתיים ירדתי מהדירה הזאת אבל בכללי זה בערך 70 מ"ר לכל אחד לא כולל חניה מחסן גג ומרפסות עלות הבניה היא בערך 400 אל"ש עשית בשכל