דילוג לתוכן

גזירות הגיוס - הפתרונות בעז"ה (לא לדיונים! פתרונות בלבד!)

כלכלת המשפחה
61 22 1.5k 21
  • @מזומנים said:

@שואף-ליותר
    כמה תגובות:
    1.ראינו מה משמעות מחאות כלכליות חרדיות לשעבר, זה הוריד את החברות/מנהלי ומנהיגי המשק על הברכיים.
    2.מחאות,וודאי מחאות כמו שראינו השבוע עוזרים גם עוזרים, (ובפרט שמה שנקרא המיינסטרים החרדי כבר עם רגל אחת בפנים...)וראיה לכך שהיום התפרסם שהמשטרה העבירה מסר למארגני ההפגנות שהיא מורידה את הרגל מהגז בכל מה שקשור למעצר עריקים ובלבד שיעצרו את ההפגנות.
    3.מה שכן עדיין יש לנו מה ללמוד מהקפלניסטים ז"ל(שהם ממש מורים מובילים בלימוד שיעורי מחאה,מה? איפה? וכיצד?)
    שכדאי מאוד להיצמד עם אוהלים ומשמרות לכל בית של שופט או יועמ"שית ועוזריה שקצת יפחדו לצאת מהבית בדיוק כמו מה שעובר על בחורי ישראל לדאבון לב בארץ ישראל.

אתם שוכחים שמה שמותר להם לנו אסור

@בן-עליה
    קודם כל אני במדבר על מחאות קודמות בציבור החרדי כגון נגד אלקטרה אל על וכן איום שהצליח על בנק לאומי שיוציאו משם את הכסף(בעקבות שותפותם בחילולי קברים) ועוד היד נטויה...
    וכן אנו כבר לא בזמן שמדאי בודקיםמה מותר להם ומה לנו, אנחנו במצב שלהיות או לחדול או במילה אחת במלחמה ובמלחמה נלחמים כולם וגם אם משלמים מחירים...

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    185 צפיות
    ביזנייעסב
    @משהמשה כתב בחיוב לא מוצדק ומקומם: וברצינות ממליץ לפנות לרלשי"ת של מנחם שפירא. היא עושה דברים נפלאים. סלומון שרית salomon_sarit@bbm.org.il תודה רבה אעביר בעז"ה, ואשתדל לעדכן.
  • 4 הצבעות
    13 פוסטים
    407 צפיות
    אבי ר.א
    נכון, אבל כנראה שזה לא מוגדר שם כמסגרת (שנשמע כאילו הלוואה או אפי' מתנה מהבנק שניתן להשתמש בה) אלא כאפשרות למשיכת יתר (שזה כבר נשמע כסף שלא שלך אלא של הבנק) ואולי בזה טמון ההבדל.
  • 0 הצבעות
    20 פוסטים
    3k צפיות
    חושב שאני גאוןח
    מישהוא יודע אם מחויב גויס יגול לקבל דרגה?
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    313 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    אהבתי את ההגדרה הפלא ”תשיעי בתבל” עד לפני שנה הכרתי שבע ומאז ועד היום הכרתי שמונה היום היא השתנתה ל9!
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    458 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!