דילוג לתוכן

דרמה - הסולידית מודיעה: אני עצמי כבר לא משקיעה פסיבית

שוק ההון והשקעות
7 4 33 4
  • "במילים אחרות, השקעה פסיבית בהגדרה לא יכולה להיות אוניברסלית. וככל שיותר אנשים ישקיעו באופן פסיבי, התמריץ להשקיע אקטיבית רק גדל (*). מה שעבד כשניהול הפסיבי היה 10% מהשוק עלול שלא לעבוד כשנגיע ל-70%. במובן זה הפסיביות הופכת לקורבן של ההצלחה של עצמה. “השקעות לעצלנים” הוא חלק מהתהליך מכיוון שהוא משווק את הצלחת האתמול כאם כל השיטות של מחר.

(*) זו, בין היתר, אחת הסיבות שאני עצמי כבר לא משקיעה פסיבית."
    הציטוט.
    למאמר המלא

• זה מתוך המאמר שלה שהתפרסם היום.

• זה היה מאמר קנאה להצלחה של ההשקעות לעצלנים!!

• "הביקורת צודקת בפרטים הקטנים, אבל טועה בגדול: עדיף 'השקעה פשוטה' שמבוצעת היום, על 'השקעה מושלמת' שמעולם לא יוצאת לפועל בגלל עודף ידע ופחד."

• "במילים אחרות, השקעה פסיבית בהגדרה לא יכולה להיות אוניברסלית. וככל שיותר אנשים ישקיעו באופן פסיבי, התמריץ להשקיע אקטיבית רק גדל (*). מה שעבד כשניהול הפסיבי היה 10% מהשוק עלול שלא לעבוד כשנגיע ל-70%. במובן זה הפסיביות הופכת לקורבן של ההצלחה של עצמה. “השקעות לעצלנים” הוא חלק מהתהליך מכיוון שהוא משווק את הצלחת האתמול כאם כל השיטות של מחר.

(*) זו, בין היתר, אחת הסיבות שאני עצמי כבר לא משקיעה פסיבית."
    הציטוט.
    למאמר המלא

@העץ-הרענן

התגובה של זיק הולנדר:
    ‏יש איזה תחושת בהלה לא מוצדקת בעקבות פוסט "הסולידית" שמקנח בזה שהיא הפסיקה להיות סולידית.

אני שם בצד את הקטע האישי עם מחבר עצלנים, זה עניין לא לי.

מה נכון בפוסט שלה?

העולם דינמי. 10% זה חיתוך של קטע בזמן בשוק מסוים. לא מובטח שזה מה שיהיה.
    עליה של שיעור המשקיעים הפסיביים מטה את הדינמיקה בשוק ההון. סביר שתנודתיות תשתנה כי עדר מושך את הסל מעלה יותר זמן.
    חובה שיהיו משקיעים אקטיביים כי בלעדיהם השוק לא יעיל וחברות לא יתומחרו לפי שוויין.
    בלי להבין לעומק את ההתנהלות לצד השקעה פסיבית, הכישלון הקולוסלי מובטח. ואני רואה את זה כל יום כאן בקבוצה כאשר אנשים זונחים כלאחר יד תוכנית השקעה רק כי לא קיבלו 10% (מי הבטיח שזה קבוע ללא מהמורות??)

מה המסקנה השגויה שמגיעים אליה?

אנשים ישר קופצים למסקנה שצריכים להשקיע אקטיבית.
    אנשים נחרדים שהשקעה פסיבית מתה.

מה כן?

השקעה פסיבית חיה.
    השקעה פסיבית קשה מנשוא לאורך זמן ובלי להבין איך חיים לצידה אנשים יכשלו.
    השקעה פסיבית תמשיך להתכנס לממוצע כי יהיו משקיעים אקטיביים שמתמחרים מניות לפי שווי הוגן.

• @העץ-הרענן

התגובה של זיק הולנדר:
    ‏יש איזה תחושת בהלה לא מוצדקת בעקבות פוסט "הסולידית" שמקנח בזה שהיא הפסיקה להיות סולידית.

אני שם בצד את הקטע האישי עם מחבר עצלנים, זה עניין לא לי.

מה נכון בפוסט שלה?

העולם דינמי. 10% זה חיתוך של קטע בזמן בשוק מסוים. לא מובטח שזה מה שיהיה.
    עליה של שיעור המשקיעים הפסיביים מטה את הדינמיקה בשוק ההון. סביר שתנודתיות תשתנה כי עדר מושך את הסל מעלה יותר זמן.
    חובה שיהיו משקיעים אקטיביים כי בלעדיהם השוק לא יעיל וחברות לא יתומחרו לפי שוויין.
    בלי להבין לעומק את ההתנהלות לצד השקעה פסיבית, הכישלון הקולוסלי מובטח. ואני רואה את זה כל יום כאן בקבוצה כאשר אנשים זונחים כלאחר יד תוכנית השקעה רק כי לא קיבלו 10% (מי הבטיח שזה קבוע ללא מהמורות??)

מה המסקנה השגויה שמגיעים אליה?

אנשים ישר קופצים למסקנה שצריכים להשקיע אקטיבית.
    אנשים נחרדים שהשקעה פסיבית מתה.

מה כן?

השקעה פסיבית חיה.
    השקעה פסיבית קשה מנשוא לאורך זמן ובלי להבין איך חיים לצידה אנשים יכשלו.
    השקעה פסיבית תמשיך להתכנס לממוצע כי יהיו משקיעים אקטיביים שמתמחרים מניות לפי שווי הוגן.

@צמיחה מסכים עם רוב מה שהוא כתב.
    אמנם כי יש לו טעות.
    היא לא הפסיקה להיות "סולידית" אלא הפסיקה להיות "פאסיבית"...

אגב, מיהו? הוא ממש מעורר בי זיק של סקרנות, זיק הזה...

• @צמיחה מסכים עם רוב מה שהוא כתב.
    אמנם כי יש לו טעות.
    היא לא הפסיקה להיות "סולידית" אלא הפסיקה להיות "פאסיבית"...

אגב, מיהו? הוא ממש מעורר בי זיק של סקרנות, זיק הזה...

נושאים מוצעים

• 13 הצבעות
    33 פוסטים
    1k צפיות
    חופש כלכליח
    @שלמה-ק כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!: אין שום סיבה לומר שכיון שהסנופי עשה עד עכשיו ממוצע מסוים אז שכך יהיה בהמשך לא קוראים לזה סטיסטיקה בלע"ז?
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    619 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • האם אני המשקיע הנכון

הועבר שוק ההון והשקעות
    27
    7 הצבעות
    27 פוסטים
    2k צפיות
    א
    @ניסן-עציוני תוכל לשתף באיזה 3 מדדים ? וכן אשמח לקבל הסבר על מסלול עוקב מדדי מניות
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    418 צפיות
    א
    @טריידר כתב בנורמות בציבור החרדי - לטוב ולמוטב: הציבור החרדי נוטה להעדיף באופן מובהק את שוק הנדל"ן על פני שוק ההון – היפוכו של המצב בציבור הכללי, שבו קיימת העדפה ברורה להשקעות בשוק ההון. לא נכון. בשנים האחרונות יש מגמה של השקעה בשוק ההון על פני נדל"ן. ועדיין רוב הציבור הכללי לא כך. כלך לך אצל פורמים כלכלה ששוברים את הראש להבין למה ה'ישראלי המצוי' מעדיף קורת גג על פני השקעה.
  • 3 הצבעות
    19 פוסטים
    1k צפיות
    שמש מרפאש
    @בן-עליה כתב בלא להשבר בירידות!!!: ראיתי במספר מאמרים שכן ממליצים על קרנות מגודרות כמדומני בסולידית ובחתול פיננסי 0 ב בן עליה ראיתי במספר מאמרים שכן ממליצים על קרנות מגודרות כמדומני בסולידית ובחתול פיננסי לא מאמין שהסולידית המליצה לגדר. בכל אופן אין לזה שום הגיון.