דילוג לתוכן

מדד תנודתיות נמוכה, האם נכון להתמנף עליו?

שוק ההון והשקעות
2 2 30 2
  • שלום וברכה.

נכתב כאן באריכות רבה על מעלותיו של מינוף בשוק ההון מול סיכוניו והדברים ידועים.
    שמעתי לאחרונה על קרנות סל שמחקות מניות עם תנודתיות נמוכה, כלומר, מניות שמתומחרות עם מחיר יציב יחסית ולא נעות ונדות כמו שאר המניות, שנתוני העבר מעידים כי הם שורדים הרבה יותר בקלות משברים בשוק ההון.
    יתרה מכך, משום מה נתוני העבר מעידים שלאורך זמן המדד הביא תשואות עודפות על מדד S&P 500.
    מה שאני רוצה לשאול, היות והשיקול המרכזי שלא למנף בשוק ההון הוא בגלל סכנת הירידה שעשויה לבוא לאחר ביצוע המינוף, האם נכון יהיה למנף על מדד זה באמצעות נטילת הלוואה.
    (שאלה נוספת האם יהיה נכון להשקיע בו למי שיש לו טווח של 5 שנים.)
    לבד מכך, קרן סל SPLV המחקה את 100 המניות הפחות תנודתיות במדד S&P500 נסחרת בשנים האחרונות במחיר נמוך יחסית מהמדדים הרגילים, מה שאולי ממתן עוד יותר את סכנת הנפילות בשנים הקרובות, מצורף בזה הגרף. (שימו לב, הקרן לא צוברת דיבידנדים.)

@ה.-שלמה ראיתי שהצפת את זה במקום אחר, אשמח גם שתתייחס לנושא.

c4a9d867-f4eb-4e47-8fa6-1c8d97ec4997-image.jpeg

• שלום וברכה.

שמעתי לאחרונה על קרנות סל שמחקות מניות עם תנודתיות נמוכה, כלומר, מניות שמתומחרות עם מחיר יציב יחסית ולא נעות ונדות כמו שאר המניות, שנתוני העבר מעידים כי הם שורדים הרבה יותר בקלות משברים בשוק ההון.
    יתרה מכך, משום מה נתוני העבר מעידים שלאורך זמן המדד הביא תשואות עודפות על מדד S&P 500.
    מה שאני רוצה לשאול, היות והשיקול המרכזי שלא למנף בשוק ההון הוא בגלל סכנת הירידה שעשויה לבוא לאחר ביצוע המינוף, האם נכון יהיה למנף על מדד זה באמצעות נטילת הלוואה.
    לבד מכך, קרן סל SPLV המחקה את 100 המניות הפחות תנודתיות במדד S&P500 נסחרת בשנים האחרונות במחיר נמוך יחסית מהמדדים הרגילים, מה שאולי ממתן עוד יותר את סכנת הנפילות בשנים הקרובות, מצורף בזה הגרף. (שימו לב, הקרן לא צוברת דיבידנדים.)

@ה.-שלמה ראיתי שהצפת את זה במקום אחר, אשמח גם שתתייחס לנושא.

c4a9d867-f4eb-4e47-8fa6-1c8d97ec4997-image.jpeg

@שואף-לדעת said:

שלום וברכה.

הבעיה בירידות זה שחיקה של קרן ממונפת! אם לוקחים הלוואה אין סיכון של שחיקה.

לא. תנודתיות נמוכה לא מבטיחה התאוששות מהירה ממשברים בשוק.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    3 פוסטים
    83 צפיות
    א
    @חיסכון-לחתונה said: א. אשמח לשמוע באיזה בנק ומה הסיבה שקיבלת הלוואה במחיר כזה? (האם לקחת ג"כ משכנתא מאותו בנק באותו זמן? פאג"י, אכן בגלל משכנתא, פלוס המלצה שהיתה לי על החשבון בגלל התנהלות תקינה במשך שנים רבות. ב.כתבת שאתה לא מאמין במדד S&P500, ע"פ מה האמון שלך בנוי? על אנשים אנונימים שכותבים תגובות בפורומים? כי אם אתה שואל כאן מה לעשות אם הכסף אז מסתמא לא עברת קורסים כל שהם... יש די והותר נידונים על זה בכל פורום ותת פורום אפשרי, ובכל פינת קפה מאולתרת, אין ענין גם כאן... בוא נניח שזו תחושת כרס אישית שלי, וזו בעיה שלי. עכ"פ זה הנתון. ג. הפריים ב12 שנה יכול להשתנות הרבה מאוד. ואתה מסתמא מחפש השקעה לתווך ארוך, לכן מי אמר שה"ריבית האטקרטיבית" תשאר גם עוד 3 שנים ממש לאו דווקא לטווח ארוך, אפילו פיקדון עם תחנות יציאה נוחות כדי לברוח ברגע שזה כבר לא ישתלם. או להפך - תשואה שמבוססת גם היא על הפריים או ריבית בנק ישראל והנגזרים ממנה, וכך זה ימשיך להיות משתלם תמיד. ד. בהלוואת שיעבוד נכס במשכנתא שמוצערת עבור שיפוץ וכדו' אפשר להשיג ריביות נמוכות יותר יכול להיות, אבל לא שווה לי את ההתעסקות. גם ההלוואה הנ"ל - כל השאלה שלי מתחילה אחרי שכבר יש לי את הכסף ביד והשאלה היא האם להחזיר או להשקיע אותו. אני לא מאלה שלוקחים הלוואות בשביל להשקיע, לא בשלב זה של החיים.
  • האם העליה של השקל קבועה?

שוק ההון והשקעות דולר
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    270 צפיות
    איציק התותחא
    מה שכן דולר ברמה של 3 שקלים הוא "אור ירוק" חזק מאוד לבנק ישראל להתחיל בסדרה של הורדות ריבית
  • 0 הצבעות
    23 פוסטים
    698 צפיות
    צ
    @השתדלות הדמי ניהול הם על כל הצבירה, כלומר קרן ותשואה.
  • 0 הצבעות
    168 פוסטים
    5k צפיות
    משה צבימ
    @בואו-חשבון. said: ממונף פי שלש חודשי על מדד תנודתי כמו הנאסדק בהחלט יכול להימחק. סיכוי נמוך במיוחד מכיוון שיש מנגנון איזון מחדש בירידה של 15 % מה שגורם לכך שאם היה ירידה של מתחת ל15 % עד יום מסוים בחודש אתה צריך שתהיה ירידה ביום אחד של מעל 21 % מה שלא יכול לקרות בעיקרון עם הבלמים הנהוגים בבורסה כדי להימחק צריך לרדת בשליש ואם הירידה הייתה רק של 15% צריך לרדת עוד 21% בשביל ירידה של 33% (לכאורה זהו הסיבה למנגנון איזון של 15% למנוע מחיקה)
  • 0 הצבעות
    33 פוסטים
    1k צפיות
    ל
    https://www.bizportal.co.il/marketopionion/news/article/20027734 נחשב אדם חכם