דילוג לתוכן

מחשבון השוואה בין מסלולי השקעה משולבי גמ"ח ושוק ההון לבין השקעה רגילה בקופת גמל - מוזמנים לדייק

מהנעשה ונשמע ב"בנקל"
22 16 644 15
  • יש לי שאלה עמרצית
    בכל התוכניות אני רואה שנשאר סכום עצום אחרי גמר מימון כל החתונות
    לא הבנתי מה המטרה? הרי החיסכון הוא לצורך הנישואין
    היתרה צריכה להיות בסביבות ה: 0
    או שאני טועה בהבנה

@לייזרזון said:

יש לי שאלה עמרצית
    בכל התוכניות אני רואה שנשאר סכום עצום אחרי גמר מימון כל החתונות
    לא הבנתי מה המטרה? הרי החיסכון הוא לצורך הנישואין
    היתרה צריכה להיות בסביבות ה: 0

החיסכון אכן נועד לחתונות, והעודף אינו מטרה בפני עצמה. הוא מופיע משום שתשואות שוק ההון משתנות מאוד לאורך ההיסטוריה, וכדי שהכסף יספיק לחתונות גם בתקופות הגרועות ולא רק בממוצע, צריך להפקיד סכום שבתקופות הטובות ממילא ישאיר עודף גדול. אותו סכום עצמו שבקושי מספיק בתקופה חלשה מניב עודף ניכר בתקופה חזקה, וכך שני הדברים הם שני צדדים של אותו מטבע. לכן העודף שאתם רואים הוא למעשה הביטחון שמכסה את החתונות גם בתרחישים הקשים, ובתרחישים הטובים הוא פשוט נשאר בידיכם, ואין רע בכך להגיע לימי הזקנה עם רזרבה. מי שמעדיף להפקיד פחות רשאי כמובן לעשות כן, אלא שאז גדל הסיכון שלא יהיה די כסף דווקא בתקופות הקשות. הסכום המומלץ כאן מכוון לכסות את החתונות ברוב המכריע של התקופות שנבדקו. כל המספרים מבוססים על תוצאות העבר בלבד, לשם השוואה בין התוכניות, ואינם תחזית ואינם ייעוץ.

• לא מופיע במשך כמה חודשים (שנים) צריכים להפקיד את הסכום החודשי

• לא מופיע במשך כמה חודשים (שנים) צריכים להפקיד את הסכום החודשי

@דסוסו said:

לא מופיע במשך כמה חודשים (שנים) צריכים להפקיד את הסכום החודשי

יש לך אקסלים עם פירוט מדהים, תוריד ותראה..

• מחשבון מדהים!!

יישר כח גדול.

(הכי יפה שהסכום של 2 קרנות השתלמות אמורות להספיק-
    מה שכן-
    כאן נכנס הרעיון של פיצול קרנות השתלמות שהוזכר כאן ע''י @רחל-עומסי, ואשמח עוד להעמיק בו)

רציתי לשאול-
    נראה שבאופן ברור וחד משמעי-
    הגמ''חים לא מספקים הגנה.

מה שכן-
    התועלת במינוף לא כ''כ דרמטית-
    כשלענ''ד הסיכון הרבה יותר גדול מהצפי רווח.

האם זה נכון?

• פוסט זה נמחק!
  • מחשבון מדהים!!

יישר כח גדול.

(הכי יפה שהסכום של 2 קרנות השתלמות אמורות להספיק-
    מה שכן-
    כאן נכנס הרעיון של פיצול קרנות השתלמות שהוזכר כאן ע''י @רחל-עומסי, ואשמח עוד להעמיק בו)

רציתי לשאול-
    הגמ''חים לא מספקים הגנה.

מה שכן-
    התועלת במינוף לא כ''כ דרמטית-
    כשלענ''ד הסיכון הרבה יותר גדול מהצפי רווח.

האם זה נכון?

@מרים-הורביץ-נכסים said:

רציתי לשאול-
    הגמ''חים לא מספקים הגנה.

למה לא?

הרי הם מתחייבים לתת את ההלוואה בכל מצב בלי שום קשר למצב השוק!

• @יוסף-מינצברג, נשמח לדעת את תשובתך ל-3 הטענות של "בנקל". האזנתי לפודקאסט עם דוד אירנשטיין, וכן לוובינר ביום ד', ועדיין...

@המשתדל טוענים כאן על טעויות של ממש

• פוסט זה נמחק!
  • @יוסף-מינצברג , תכלס' יש לבנקל 3 טענות, שאני לא כ"כ מבין אותם ולכן לא מצטט, אם אתה כן אשמח לקבל תשובה קונקרטית על כל אחת מהן.
    לא מתכוון להתריס, אני עצמי כבר עשיתי "משיאים", רק שעולים לי הרהורי כפירה קצת...

• @המשתדל טוענים כאן על טעויות של ממש

@יוסף-מינצברג said:

@המשתדל טוענים כאן על טעויות של ממש

ר' https://forum.benakel.org/user/יוסף-מינצברג
    לא הצלחתי למצוא בקישור שהופנה על ידך - לא 'טעויות' וכ"ש לא "של ממש".
    חוץ מהראשון שהגיב ופתח את השירשור שמדבריו ניכר שהוא פשוט לא יודע לקרוא אקסלים!!!
    הוא פשוט לא מבין מה הוא כתב! (אין בכוחי וזמני להאריך בהסבר אבל אולי חזון למועד...)

מה שבטוח שקשה עד כדי לא מציאותי להפיל ולמצוא טעות במחשבונים מושקעים ברמה הגבוהה ביותר.
    ובייחוד כשלכל חישוב מצורף אקסל מפורט (למי שידע לקוראו) שבו ניתן לראות בבירור על צורת ואופן החישוב.
    למיטב ידיעתי ישבו על המחשבונים טובי המוחות בעלי נתח גדול של פרפקצויניזים.... ובמשך חודשים רבים.
    (אנו עדיין מחכים להמחשבון הבאמת נצרך שביקשו בפורום זה, שמחשב את סכומי ההפקדה גם עבור ילדים קיימים בגילאים שונים
    אם יצא משהו כזה - זה פשוט יהיה אדיר!!!
    יכול לעזור לאלפי הורים שיש להם משפחה בטווחי גילאים שונים ולא רק לצעירים המתחילים עתה את חייהם....)

מה שכן מחובתי לציין שהאפשרות היחידה שהצלחתי למצוא שבו תכנית 'משיאים' עדיפה על השקעה
    בשוק ההון לבד הוא ב - 2 ילדים כשלכל חתונה הוזן סכום של 100 אל"ש.

אמנם שקלתי ושוכנעתי ע"י הפרסומים להצטרף למשיאים אבל המחשבונים עשו לי ריסט.

נושאים מוצעים