מישהו יודע אחרי אלו מדדים עוקב מסלול עוקב מדדי מניות של איילון?
-
איילון התחילו להפעיל קרנות השתלמות וקופ"ג להשקעה
מישהו יודע אחרי אלו מדדים עוקב מסלול עוקב מדדי מניות אצלם?
אני רוצה לדעת אם הם 'אקטיביים בתחפושת מדדים' כמו מיטב, מגדל, הראל וכו'
או כן פאסיביים עם פיזור גדול יותר מ- S&P 500 בלבד
תבוא ברכה על המסייעים! -
@דל-גאה
למה אתה קורא לחברות האחרות אקטיביים.
החברות שכתבת משקיעים בכמה מדדים שביחד אמורים לתת בערך את התשואה של הנאסד"ק. -
@משה-צבי
בעבר היה אפשר להשקיע במדד אחד,
אבל החל מ-01/07/2024 נכנסה רפורמה חדשה מטעם רשות שוק ההון,
וא"א להשקיע במסלול אחד בגלל הסיכונים, אלא צריכים להשקיע לפחות ב-3 מדדים.
חוץ ממסלול עוקב מדד S&P500 שהוא מפוזר יותר.
וגם שינו את השם של המסלול לעוקב מדדי מניות
מה עשו חלק מחברות ההשקעה שלפני הרפורמה בחרו במדד נאסד"ק - בחרו 3 מדדים שיוצרים את אותה התוצאה. -
-
-
@צמיחה
לרוב כשמדברים על השקעה אקטיבית הכוונה לבחירת מניות מסוימות - כלומר שיטת השקעה.
ואין הכוונה לרמת ההתעסקות.
(לקנות קרן אקטיבית זו לא השקעה פאסיבית-לפחות לא בשפת פותח האשכול, למרות שזו קניה חד פעמית). -
מבחינתי ההגדרה לפאסיבי הרצון לקבל את תשואת השוק/כלכלה.
אקטיבי – ניסיון להכות את השוק.
ומהבחינה הזו לקנות נאסד”ק זה ניסיון להכות את השוק.
@צמיחה אשמח לשמוע מה ההגדרה שלך לפאסיבי. -
@צמיחה כתב במישהו יודע אחרי אלו מדדים עוקב מסלול עוקב מדדי מניות של איילון?:
אבל לקנות נאסד"ק זה פאסיבי בפחות פיזור.
ולא אקטיבי.אני הייתי מגדיר:
לקנות נאסד"ק זה אקטיבי עם פיזור.
(אקטיבי במובן של סינון מסוים של מניות, פיזור במובן של הרבה מניות גדולות ויציבות). -
מבחינתי ההגדרה לפאסיבי הרצון לקבל את תשואת השוק/כלכלה.
אקטיבי – ניסיון להכות את השוק.
ומהבחינה הזו לקנות נאסד”ק זה ניסיון להכות את השוק.
@צמיחה אשמח לשמוע מה ההגדרה שלך לפאסיבי. -
@צמיחה נקודה מצוינת. מדד הנאסד"ק 100 אכן מייצג פלח שוק ספציפי וממוקד יותר (בעיקר טכנולוגיה, ללא חברות פיננסים), ולכן השקעה בו מהווה למעשה "הטיה סקטוריאלית" בהשוואה למדדים רחבים כמו S&P 500 או מדדי שוק עולמיים (כמו MSCI World) שמייצגים את השוק בכללותו.
מבחינה תיאורטית, בחירה מודעת להטות את תיק לטובת סקטור מסוים מתוך ציפייה שהוא ישיג תשואת יתר על פני השוק הרחב, יש בה אלמנט אקטיבי של ניסיון "להכות את השוק" (במובן של השוק הרחב הכללי). השקעה פסיבית "טהורה" שואפת לטרל הטיות כאלה ולעקוב אחרי מדדי שוק רחבים ומפוזרים ככל הניתן כדי לקבל את תשואת הכלכלה הכללית.
-
@צמיחה נקודה מצוינת. מדד הנאסד"ק 100 אכן מייצג פלח שוק ספציפי וממוקד יותר (בעיקר טכנולוגיה, ללא חברות פיננסים), ולכן השקעה בו מהווה למעשה "הטיה סקטוריאלית" בהשוואה למדדים רחבים כמו S&P 500 או מדדי שוק עולמיים (כמו MSCI World) שמייצגים את השוק בכללותו.
מבחינה תיאורטית, בחירה מודעת להטות את תיק לטובת סקטור מסוים מתוך ציפייה שהוא ישיג תשואת יתר על פני השוק הרחב, יש בה אלמנט אקטיבי של ניסיון "להכות את השוק" (במובן של השוק הרחב הכללי). השקעה פסיבית "טהורה" שואפת לטרל הטיות כאלה ולעקוב אחרי מדדי שוק רחבים ומפוזרים ככל הניתן כדי לקבל את תשואת הכלכלה הכללית.
@אנליזה-פיננסית
טוב, נו,
אין "חלות" דין של שם "פאסיבי".
ואין ענין לחלוק בהגדרות ודקויות שאין בהם שום נפק"מ להלכה למעשה.קודם תסביר לי מה זה "אנליזה פיננסית".
-
@אנליזה-פיננסית
טוב, נו,
אין "חלות" דין של שם "פאסיבי".
ואין ענין לחלוק בהגדרות ודקויות שאין בהם שום נפק"מ להלכה למעשה.קודם תסביר לי מה זה "אנליזה פיננסית".
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות