דילוג לתוכן

לגור בדרום? איפה?

נדל"ן ומשכנתאות
18 10 592 10
  • @שששששש said:

אופקים יש פחות בנייה חדשה

דווקא אני רואה המון פרויקטים המון מהם למגזר שלנו.
    וכך פורסם לאחרונה:
    נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וניתוחים כלכליים שפורסמו במהלך שנת 2025 מציבים את העיר אופקים בחזית הצמיחה העירונית בישראל כעיר המובילה במכירת דירות חדשות ובקצב הבנייה ביחס למספר התושבים.
    על פי המדד, אופקים היא העיר הצומחת ביותר בישראל, עם נתון חסר תקדים של 128.3 דירות בבנייה פעילה לכל 1,000 תושבים – פער משמעותי מכל יתר הערים שנבחנו.

גם נתוני התחלות וגמר הבנייה מחזקים את התמונה: בין החודשים אוקטובר 2024 לספטמבר 2025 הובילה אופקים עם כ-3,120 יחידות דיור בהתחלות ובגמרי בנייה, נתון שממקם אותה בראש טבלת היישובים בישראל ביחס ישיר לגודל האוכלוסייה הקיימת.

אופקים מונה כיום למעלה מ- 45,000 אלף תושבים, ובעיריית אופקים כבר נערכים לקליטת התושב ה-80,000 שרכש את דירתו בעיר וצפוי להצטרף אליה בשנים הקרובות. העיר נערכת כבר כעת להכפלה נוספת של מספר תושביה בעשור הקרוב, תוך השקעה מסיבית בתשתיות, מערכת החינוך, מבני ציבור, תחבורה, שטחי מסחר ותעסוקה ושירותים עירוניים מתקדמים.
    מובא כ"ז גם בדף העירייה
    https://www.ofaqim.muni.il/articles/item/238/

@חד-תרי-תלת said:

דווקא אני רואה המון פרויקטים המון מהם למגזר שלנו.

באיזה שכונות?

• מה יותר שווה,
    נתיבות או אופקים?
    מבחינת מחירים, צביון וכו'.

@ברוקנר said:

נתיבות או אופקים?

עד כמה שידוע לי נתיבות הרבה יותר מתפתחת מאופקים בהכל - במרכזי קניות (אתה יכול למצוא שם כמעט כל רשת בגדים חרדית מוכרת) בבניה ובקהילות חדשות שנפתחות גם ליטאיות, כרגע המחירים בנתיבות מעט יותר גבוהים.

• איך זה ירוחם? (לליטאי)
    איזה קהילות יש שם? ומה הסגנון של הקהילות? האם יש ביקוש כלומר מגיעים לשם אנשים?

• אפשר לקחת עוד בחשבון שבנתיבות הקהילה היא גוש אחד ענק של רחובות רק חרדי וללא חילונים באמצע ובאופקים חוץ מהפרויקט החדש הכל מעורב ממש באותו בנין חרדים וחילונים משום מה לא הצליחו לחרד שמה.. ונפק"מ לחילולי השבת בשכונה רח"ל..

• לא גר שם. אבל ממה שהתרשמתי מדובר בסגנון שונה לגמרי אופקים ונתיבות. אני טועה?

• ברור אופקים יותר ליטאית באופן מובהק אבל יש שם המון ספרדים ועם זאת העיר עצמה יותר חילונית מנתיבות
    ובנתיבות הפוך רוב יותר ספרדי אבל יותר לכיוון הישיבתי ומיעוט ליטאים אבל קהילה גדולה ומגובשת והעיר יותר מסורתית מאופקים חוץ מהרוב החרדי הגדול כמעט בעיר [12 מנדטים מתוך 16 או 17 למפלגות חרדיות ]

• אני תושב נתיבות שעבר מירושלים
    אם תרצה אשמח לעזור

• אני תושב נתיבות שעבר מירושלים
    אם תרצה אשמח לעזור

@avihu188 יש לך מידע על ירוחם?

• לא... זה כמעט כמו המרחק בין בני ברק לנתיבות...
    מה שכן זה מועצה ולא עיר לפי מה שהבנתי

• מקום קטן עם קהילה מתגבשת ומאוד בסגנון פרום כמעט כמו תפרח

נושאים מוצעים

• הון עצמי נמוך

נדל"ן ומשכנתאות נדלן הון עצמי
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    73 צפיות
    ח
    תתמקח עם הבנק. תקבל פריים פלוס חצי ואפי' פחות. אל תיקח 10 אחוז ריבית אף פעם.
  • 8 הצבעות
    131 פוסטים
    11k צפיות
    ש
    @פשוט-יהודי כתב: @ישעיהו ישיבת תורה בתפארתה מארגנים כמאה בוגרים לבוא לגור בעיר מאיפה הנתונים של 100? הם פרסמו שמי שרוצה שיפנה אליהם
  • 3 הצבעות
    13 פוסטים
    1k צפיות
    א
    @ניק200 כתב בערים חרדיות חדשות מתוכננות בדרום: @ניק100 אל המחירים כבר לא זולים, עכשיו פורסם שדירת 5 חדרים תעלה 2.22! מחיר לא זול בכלל! אבל אולי המחירים ירדו במשך הזמן בגלל שלא יהיה לזה ביקוש! או שהם ימכרו את הדירות לדתיים אפילו ברמה ה' אפשר לקנות 5 חדרים ב2.2 מיליון צריך גם לקחת בחשבון גם אפשרות של ירידת מחירים נוספת ברמה ד'
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    2k צפיות
    ia90990I
    @רואה-את-הנולד א. מצבו כיום - יש מנופים שפועלים על היסודות במקום אחר הבנתי שכבר התחילו קומת קרקע.. ב. מבחינת יעדים - זה שאלה קשה את מי שואלים אבל בעיקרון כן... למה היא קשה..? כי הציבו רף מאוד מאוד גבוה [ רק ישיבות מסוימות ממש וכו'] ולאט לאט התפשרו [לא על הכל כמובן..] ככה שאם זה היה מכוון מראש אז זה הצלחה מסחררת אבל אם לא.. אז אולי פחות.. אבל הצלחה זה וודאי.. לענ"ד יש שם כמה שלבים שלב א' - בבניה שלב ב' - בתכנון שלב ג' - תכנון בשלב א' יש 200 דירות הצליחו למכור מעל 100 לפי ידיעה מבפנים מדובר על 80% ליטאים מיינסטרים מהמרכז ונשאר עוד פחות מ100 דירות כרגע יש שמועות חלוקות יש אומרים שיש 50 דירות לחסידים.. ויש כאלה שאומרים שהם בכלל הולכים לפרויקט אחר בעיר.. הפרויקט אמור להיות המשך ישיר של הקהילה בנתיבות ככה שזה יתרון עצום מכל הבחינות הן שהמוסדות קרובים והן מבחינת התחבורה הרציפה והישירה למרכז שקיימת כבר מהקהילה והן מבחינת הכוללים.. בעיקרון כבר אסייג הוא הכריז מראש שהוא יקים להם ת"ת ליטאי אבל יש כבר במקום 2 ת"ת ליטאים ככה שיכול להיות שהוא יפתח להם יכול להיות שהם יצטרפו לקיים ויכול להיות שיפתחו לעצמם.. שום דבר לא סותר.. אשמח לענות לכל השאלות בשמחה..
  • 4 הצבעות
    492 פוסטים
    88k צפיות
    א
    מישהו יודע אם יש התייחסות בחוזה לגבי מכירת הדירה 7 שנים מחתימת החוזה?