דילוג לתוכן

האם יש לחשוש לירידת הדולר

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    52 צפיות
    רואה את הנולדר
    אין אפשרות לעשות הוראת קבע מכמה אנשים לקופה אחת.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    114 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @יום-הדין עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך. מה זה אומר זה לא אומר הרבה, אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם. (אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות) ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו' או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.
  • 7 הצבעות
    149 פוסטים
    1k צפיות
    אבי ר.א
    @מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: (גם בעקבות תקופה ארוכה של גרייס בהתחלה) גרייס מלא או חלקי? @מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: אבל לאחר ששמעתי את הצעקות של משווקי שוק ההון "לא להיבהל מירידות" הסקתי שגם כאן לא צריך להיבהל, בשוק ההון מי שנבהל מירידות מקבע הפסד, כאן מי שלא נבהל מקבע הפסד, כך שזה לא כ"כ דומה. @מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: שהרי לפי המחשבון בסוף ההפרש לא כ"כ משמעותי. כל זה בהנחה פשוטה של 4% ריבית מול 2% ריבית ו2% אינפלציה, כך שאפי' ש"לכאורה" אין הבדל בכ"א אתה רואה שיש, אלא שבמהלך ה30 שנה הקרובות מאד יתכן שיהיו שנים כמו השנים האחרונות בהם האינפלציה היתה גבוהה יותר, ואת זה לא שיקללת. @מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: אני משער שאתה בכלל נגד צמוד מדד דווקא לא, תראה מה שכתבתי כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: כיון שלא מומלץ להחזיק כזה סכום ולכזו תקופה צמוד מדד, @מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: מה התחליף שלך להלוואה בריבית 1.88? ומה התחליף לאי הצמדה למדד?? @מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: אבחן מה הפריסה הארוכה ביותר שניתן לקחת, כאשר גם בעליית מדד של 3% שנתי, עדיין יראו שההחזר מפחית את החוב - הובנתי? לזה התכוונתי במה שכתבתי לעיל "ולכזו תקופה". @מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: (יש לי 0 הכשרה) עכשיו נראה לי שזה קצת יותר מ0...
  • עדכוני משכנתאות

נדל"ן משכנתא בנק ישראל משכנתאות עדכונים
    42
    11 הצבעות
    42 פוסטים
    921 צפיות
    ח
    @מאיר-כ כן. הריבית היא על כל יום. ברגע שזה משתנה יש הבדל. יש את פירסום הריבית ויש את היום בו היא נכנסת בפועל. היות וכל יום נצברת ריבית לכן אם לדוג' יורד לך המשכנתא ב15 לחודש ונכנס שינוי הריבית ב8.1 אז רק שבוע אחד היה לך ריבית נמוכה יותר ולכן זה יהיה בהבדל של כמה שקלים. אבל בהחזר הבא שלך כבר יהיה 30 יום שבהם היה לך ריבית "החדשה" (מאז הפירעון של חודש זה) ולכן תראה את ירידה גבוה יותר. על כל 100K במסלול פריים יורד 12-14 ש"ח (תלוי אם עברו 30 או 31 יום מהפירעון הקודם)
  • יש לי נוסחא

שוק ההון והשקעות
    26
    2 הצבעות
    26 פוסטים
    687 צפיות
    צופה ומביטצ
    @אילפא לפי מיטב ידיעתי, אין שום קשר בין ההכנסות לבין הטבת מס, עצם זה שיש לך עוסק זעיר/פטור/מורשה, גם אם אין לו שום הכנסה אתה זכאי להפקיד כל שנה עד התקרה המותרת בחוק לקרן השתלמות ולמשוך בבוא הזמן ללא מס רווחי הון.