דילוג לתוכן

כך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון

שוק ההון והשקעות
14 7 452 4

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    73 פוסטים
    686 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול). לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    195 צפיות
    א
    מתוך אתר "אמס": [image: 1767473362396-b0a8aa31-3247-4331-af3c-1f04c4ad8d15-image.png]
  • 0 הצבעות
    53 פוסטים
    2k צפיות
    ב
    @שלמה-ק כתב בספרים מומלצים - השקעות / שוק ההון / נדל"ן: סיכום של כל הספרים והחכמה בשוק ההון קראו בעיון קובץ השקעות (1).pdf אני חושב שזה לא הגיוני כל אשכול להכניס פרסומת כזו
  • 3 הצבעות
    66 פוסטים
    3k צפיות
    רואה את הנולדר
    שוק השבוע מדדים מחמישי שעבר עד פתיחת המסחר היום: מדדי המניות בארה"ב נחלשו - ה-S&P 500 והנאסד"ק ירדו בערך 1.5%-1.6%. מה קרה מאז 28 בפברואר השווקים מתמחרים פרמיית סיכון גיאופוליטית גבוהה בעקבות פרוץ המלחמה בין ארה"ב וישראל לבין איראן - מה שתומך במחירי נפט מעל 90 דולר לחבית. במקביל, נתוני המאקרו בארה"ב מצביעים על כלכלה שמאטה: דו"ח התעסוקה האחרון היה חלש יחסית, והמשקיעים מנסים לאזן בין סיכון אינפלציה דרך הנפט לבין סיכון האטה דרך שוק העבודה. מניות טכנולוגיה ו-AI, כולל חברות שבבים ותשתיות מחשוב, חוו תנודתיות גבוהה – מצד אחד נהנות מביקוש מבני חזק, ומצד שני רגישות לציפיות ריבית ולהאטה אפשרית בהשקעות של החברות הגדולות. כל שינוי במדיניות ההשקעות ה-AI של ענקיות טכנולוגיה (קיצוץ, דחייה או הגדלת פרויקטים) ממשיך לייצר תנועות חדות במניות המובילות במגזר. השיח השוק נע סביב ציר משולש: מלחמת ארה"ב/ישראל/איראן, מחירי הנפט ואינפלציה, והפד. אתמול פורסמו נתוני ה-CPI לפברואר, שהראו אינפלציה שנתית סביב 2.4%-2.5% - התקרבות לכיוון 2%, אבל עדיין מעט מעל היעד, כך שהפד לא מרגיש "חופשי" למהר עם הורדות ריבית. פרופסר גיל מגלים את שוק ההון
  • 3 הצבעות
    10 פוסטים
    321 צפיות
    ש
    @פלוס כתב בשוק ההון בירידה!! ומה עכשיו??: במקרה של ירידות חדות, חשוב לבחון את רמת החשיפה של תיק ההשקעות שלך לסיכונים מיותרים. אם אתה משקיע עם אופק זמן ארוך, יתכן ויהיה נכון להוריד חשיפה לאפיקים מסוכנים ולהתמקד בנכסים בטוחים יותר. אך אם אתה משקיע לטווח קצר, סיכון גבוה יותר עשוי להתאים לך. לכאו' בדיוק הפוך.. אם זה השקעה לטווח ארוך, אז יש אפשרות לקחת סיכון גבוה כי אני יודע שהשוק תמיד מתקן את עצמו, אך אם זה לטווח הקצר זה יהיה סיכון מדי גדול אפי' להפסיד את הקרן - כל שכן ש(אולי)לא להרוויח, ולכן בטווח קצר יהיה עדיף פחות סיכונים.