דילוג לתוכן

אחיסמך בשערי עכו

נדל"ן
341 50 23.0k 45
  • משכנתא עכו.pdf
    הסבר מתוך פרוג בנוגע למשכתאות בפרויקט

• משכנתא עכו.pdf
    הסבר מתוך פרוג בנוגע למשכתאות בפרויקט

@מענטש צריך לציין שזה לא מטעם הפרויקט, אלא מישהו פרטי שרצה לעזור

• אכן כך, זה אדם פרטי בפרוג
    יששכר יעקב
    @משכנתא-בקצב-שלך הסביר שם בקצרה את הרעיון, שווה לקרוא למי שקונה בפרויקט

• לבנתיים כל מי שפנה אליי לגבי גובה המשכנתא החזרים וכו שהתעניין בפרוייקט או שהיה במו״מ לא היו יוצאי חברון

• @אבי-ר. אז למה היועצים מעודדים היום מחזורים (בעלות כספית וכאב ראש) כשהדבר ידוע שבעוד תקופה שוב יצטרכו למחזר
    למעט מקרים חריגים של משתנות שהגיע זמן השינוי אין מישהו ששוה לו למחזר בכלל כמעט
    אז למה לשחק עם לקוחות ולטרטר אותם כל כמה שנים למחזר שוב
    אפשר לפתוח את העיתונים ולראות
    לדעתי זה גובל בפשע על חשבון חוזר המודעות של הציבור

@קטנטנציק יש הרבה היגיון למחזר בתקופה נוכחי

1. לקבע מרווחים נמוכים
      2.למנוע עמלות פרעון
      3.קיצור חיי המשכנתא
      עם כל הכבוד להערכות שהריבית תרד אנחנו לא יודעים מתי זה יקרה וכמה הריבית תרד
      ולכן יש הרבה אנשים שיעדיפו למחזר היום
  • נשמע לכם הגיוני ?
    כמה אנשים יש להם כאלה הכנסות?
    בפרט אלה שנודדים עד לעכו בגלל המחיר !!
    מעצבן אותי חוסר ההתייחסות של החברה ! טיפה יותר אינפורמציה !
    כאילו זה מובן מאליו שאנחנו קונים בכל מחיר!

• דווקא אני התקשרתי אליהם וניסו לעזור לי מאוד
    חוץ מזה, שאין להם הרבה מה לעשות. זה של הבנק, כל אחד שקונה דירה חייב לעבור את התהליך הזה. הם בסך הכל דואגים לתזכר אותנו לדאוג להכנסות.

• אכן כך, זה אדם פרטי בפרוג
    יששכר יעקב

@מענטש כתב באחיסמך בשערי עכו:

אכן כך, זה אדם פרטי בפרוג
    יששכר יעקב

אכן, כתבתי על הרעיון של הטבלה הזו בפרוג.
    אעתיק לכאן את הדברים:
    הרעיון בקצרה בא לסדר את מה שדיברו כאן בעבר בנוגע לבעית יחס ההחזר בהכנסות ללקוחות שאינם בעלי הכנסה גבוהה ויש בידם הון עצמי של למעלה מ-25% ואינם מעוניינים בלקיחת משכנתא גבוהה אלא חייבים מטעם הפרויקט לקחת משכנתא של 75%
    אז הפיתרון האפשרי הוא פשוט להצמיד למדד את הסכום שאותו בסוף אנו לא נמשוך בפועל במשכנתא, ומכיון שהריביות על מסלולים צמודי מדד זולות בסביבות 2% ממילא ההחזר החודשי יהיה יותר נמוך ויצטרכו להוכיח הכנסות על סכום נמוך יותר.
    בהצלחה

• פ פושט רגל מרמה ד' התייחס לנושא זה
  • הקול השפויה הקול השפוי התייחס לנושא זה
  • אשמח לעזרה בבהירות הדברים
    המידע שדובר כאן שיהיה חובה לקחת 75% משכנתא זה מאומת מול הפרויקט?
    ואין אפשרות לשלם הכל בהתחלה?
    מה לגבי גובה המשכנתא? זה יתעדכן לפי קצב הבניה?
    ומה אם זה שיצטרכו לשלם משכנתא ושכירות בו זמנית?
    אשמח למידע מאומת ולא לפי שמועות?
    ואגב
    יש למישהו מושג מה קרה שם לגבי הפיצוץ עם החסידויות שבסוף לא רוכשים מהם 180 יח"ד?
    תודה לכולם

• @בטח-עליו אחרי שנרשמת ברור שיפנו אליך מה איתך. אם אתה לא רוצה הרבה אחרים ישמחו להרשם.
    גם כשעושים לך טובה ופונים אליך אתה מתלונן?

@שששששש לא צריך למהר להגיב ככה....
    כוונת השואל היתה ברורה נראה לי
    שאם זה באמת כ"כ מבוקש וכ"כ מצליח הם לא צריכים לרדוף אחרי וכמו ששמעתי מאד אחד שהתקשרו אליו ושיכנעו אותו...
    וחלילה אני לא מטיל דופי ולא רוצה להוציא שם רע
    אבל אני דיברתי איתם בפסח ואמרו לי שב אב יחתמו חוזה
    בסה"כ אני מברר מה באמת קורה שם האם זה מתקדם טוב או שנראה שם מה שקורה בהמון קבוצת רכישה מסוג זה

• אין לי מידע על הפרויקט ספציצית מלבד זה שכבר איתמחי גברא בשאר מקומות ששם גמרו עליהם את ההלל (עכ"פ בסוף התהליך כי באמצע תמיד יהיו עיכובים לא צפויים בעיני הרוכש)
    ובקשר לתמיהתך למה פנו אליך אני כותב כמה השערות שאולי מניחות את הדעת
    האם פנו אליך לאחרונה או רק בתקופת הפירסום
    וכן האם פנו אליך היזמים או משווק מטעמם ששם ככה"נ יש לו אינטרס אישי שכמה שיותר יעברו דרכו.
    ולגבי התירי בניה שוב השאלה מי זה אמרו האם היזם או משווק וכן אמרו בצורה של התחייבות או הערכה לא מחייבת
    ולעצם העניין היתרי בניה זה תהליך שעד שנתיים מחימת חוזה גם מול יזם זו תופעה מצויה (ושוב זה לא מצדיק לתת הערכות שגויות וכמובן אני מדבר באופן כללי ולא על פרויקט זה )
    נ"ל שחשדות מול היזמים פה זה מיותר לגמרי (אין לי שום היכרות אישית מלבד זה שיש לי אח שקנה באחיסמך)
    אם כי תמיד צריך לזכור שרק אם ה' יבנה הבית אז לא יהיה עמל הבונים לשווא והכל בידי שמים.

• אשמח לעזרה בבהירות הדברים
    ואגב
    תודה לכולם

@בטח-עליו כתב באחיסמך בשערי עכו:

אשמח לעזרה בבהירות הדברים

הפרויקט שלח את ההודעה הזאת של ה75% משכנתא, ולא צריך לקחת בפועל את כל המשכנתא אלא שיהיה אישור עקרוני על זה, זה אומר שאם לדוגמא עלה הדירה 1,000,000 ויש הון עצמי של 500,000 צריך אישור עקרוני על 750,000 ובפועל לא צריך למשוך את כל הכסף אלא לקחת מהבנק רק 500,000.

אולי יש אפשרות, אבל למה שתשלם להם עוד לפני שהתקדמו בבניה?

זה אמור להיות ב10 תשלומים עד האכלוס פחות או יותר

לכן הם כתבו שיהיה אפשרות לקחת לתקופה הזאת בגרייס שזה אומר לשלם רק את הריביות, זה אומר שאם משכת מהבנק בתשלום ה5 100,000 ש"ח (כי 500,000 אתה משלם מההון עצמי ונשאר לך רק 500,000 שזה אומר בעוד 5 תשלומים), אתה משלם את הריביות על ה100,000 האלה, בתשלום הבא אתה משלם ריביות על ה200,000 שלקחת מהבנק וכו'

זה מידע מאומת שהפרויקט עצמו שלח לרוכשים

ואגב

היה בדיקות עם כל מיני חסידויות שיבואו ובינתיים אף אחד לא רצה/הצליח

תודה לכולם

בבקשה

• @שששששש לא צריך למהר להגיב ככה....
    שאם זה באמת כ"כ מבוקש וכ"כ מצליח הם לא צריכים לרדוף אחרי וכמו ששמעתי מאד אחד שהתקשרו אליו ושיכנעו אותו...
    בסה"כ אני מברר מה באמת קורה שם האם זה מתקדם טוב או שנראה שם מה שקורה בהמון קבוצת רכישה מסוג זה

@בטח-עליו כתב באחיסמך בשערי עכו:

@שששששש לא צריך למהר להגיב ככה....

לא נראה לי ששכנעו אותו, הוא כתב ששאלו אותו מה עם זה
    תאמין לי שיש מלא שמחכים להכנס במקום אותו אחד ככה שהם לא צריכים לרדוף אחריו

בינתיים זה מתקדם מצויין והם עדיין מתעקשים על זה שהאכלוס יהיה בתשפ"ח

• שוק הנדל"ן סוער: מו"מ עם קהילות החסידים בקריה החרדית הנבנית ליד עכו התפוצץ​
    היזמים של אחיסמך מקימים קריה חרדית ליד עכו שמחירי הדירות שם הם כמו של פעם. מו"מ שנוהל עם כמה מקהילות החסידים התפוצץ ברגע האחרון. כל הפרטים ​

בתקופה האחרונה שוק הנדל"ן חווה התעוררות מחודשת. אך דווקא מתחת לפני השטח מתרחש אירוע מעניין בפרויקט שגם בימים של בצורת בשוק הנדל"ן נחשב למבוקש.
    הסיבות לכך: המחירים כמו פעם עוד הרבה לפני עליית המחירים הגדולה בעשור האחרון. את הפרויקט מנהלים הפילנתרופים החרדים שלמה ברונר (בין היתר מבעלים 'מגדל מרום' השוכן בכניסה לירושלים) ורפאל הופמן אשר בנו את הקריה החרדית באחיסמך כפרויקט ללא מטרת רווח עבור ציבור בני התורה בארץ.

כעת, הם מקימים קריה חרדית נוספת סמוך לעיר עכו, במחירים כמו פעם ועם הבטחה למסירת מפתח בתוך שנתיים וחצי.

גורם בענף הנדל"ן יודע לספר כי הפרויקט לא משווק בעיתונות החרדית אבל נמכר כולו לאברכים בני תורה.
    הפרוייקט בשונה מאחיסמך איננו קבוצת רכישה אלא רכישה ישירה מהחברה הקבלנית של חברת וולפסון עם ערבות חוק מכר.
    בימים אלו בזמן שהשוק מתחיל להתחמם, בפרויקט הקריה החרדית של ציבור האברכים התפוצץ מו"מ בין מנהלי הפרויקט לנציגי 4 קהילות חסידיות נחשבות בארץ. על פי המידע ראשי הפרויקט הקצו כ - 180 יחי"ד דירות לקהילות החסידים בשכונה החרדית, אך המו"מ התפוצץ ו-180 דירות התפנו ברגע אחד.
    מעניין יהיה לראות כיצד תראה השכונה החרדית החדשה שתוקם ליד עכו, האם היא תהיה סיפור הצלחה כמו אחיסמך? יהיה מעניין לעקוב.

• שוק הנדל"ן סוער: מו"מ עם קהילות החסידים בקריה החרדית הנבנית ליד עכו התפוצץ​
    היזמים של אחיסמך מקימים קריה חרדית ליד עכו שמחירי הדירות שם הם כמו של פעם. מו"מ שנוהל עם כמה מקהילות החסידים התפוצץ ברגע האחרון. כל הפרטים ​

בתקופה האחרונה שוק הנדל"ן חווה התעוררות מחודשת. אך דווקא מתחת לפני השטח מתרחש אירוע מעניין בפרויקט שגם בימים של בצורת בשוק הנדל"ן נחשב למבוקש.
    הסיבות לכך: המחירים כמו פעם עוד הרבה לפני עליית המחירים הגדולה בעשור האחרון. את הפרויקט מנהלים הפילנתרופים החרדים שלמה ברונר (בין היתר מבעלים 'מגדל מרום' השוכן בכניסה לירושלים) ורפאל הופמן אשר בנו את הקריה החרדית באחיסמך כפרויקט ללא מטרת רווח עבור ציבור בני התורה בארץ.

כעת, הם מקימים קריה חרדית נוספת סמוך לעיר עכו, במחירים כמו פעם ועם הבטחה למסירת מפתח בתוך שנתיים וחצי.

גורם בענף הנדל"ן יודע לספר כי הפרויקט לא משווק בעיתונות החרדית אבל נמכר כולו לאברכים בני תורה.
    הפרוייקט בשונה מאחיסמך איננו קבוצת רכישה אלא רכישה ישירה מהחברה הקבלנית של חברת וולפסון עם ערבות חוק מכר.
    בימים אלו בזמן שהשוק מתחיל להתחמם, בפרויקט הקריה החרדית של ציבור האברכים התפוצץ מו"מ בין מנהלי הפרויקט לנציגי 4 קהילות חסידיות נחשבות בארץ. על פי המידע ראשי הפרויקט הקצו כ - 180 יחי"ד דירות לקהילות החסידים בשכונה החרדית, אך המו"מ התפוצץ ו-180 דירות התפנו ברגע אחד.
    מעניין יהיה לראות כיצד תראה השכונה החרדית החדשה שתוקם ליד עכו, האם היא תהיה סיפור הצלחה כמו אחיסמך? יהיה מעניין לעקוב.

@שששששש תודה רבה לבינה מלאכותית שסיכמה בצורה מוזרה חלק מהשרשורים כאן.

• דווקא לי נראה יותר שזה העתקה מאתר חדשות כלשהו.

• דווקא לי נראה יותר שזה העתקה מאתר חדשות כלשהו.

@אבי-ר. כך או כך זה מגוחך(אגב הרבה כותבי כתבות בינונים ומטה נעזרים בכתיבתם בגברת בינה)

• זה מעותק מתוך אתר 'כל רגע'
    יכול להיות שבינה מלאכותית עזרה פה
    מה שברור - או שסתם מחפשים לעשות דרמות מכלום כי לא היה שום פיצוץ, פשוט באו לראות והחליטו שהם לא רוצים
    או שזה עוד סוג של פרסומת...

• זה מעותק מתוך אתר 'כל רגע'
    יכול להיות שבינה מלאכותית עזרה פה
    מה שברור - או שסתם מחפשים לעשות דרמות מכלום כי לא היה שום פיצוץ, פשוט באו לראות והחליטו שהם לא רוצים
    או שזה עוד סוג של פרסומת...

@שששששש משיחה עם בן משפחה שנרשם לפרויקט נראה שהם לא כל כך מנדבים פרטים וקשה לתפוס מה באמת קורה שם אני אישית לא אוהב צורה כזאת למרות שאני לא מפקפק לרגע ביושרם של המנהלים והכדאיות לזוגות הצעירים.

• @אבי-ר. כך או כך זה מגוחך(אגב הרבה כותבי כתבות בינונים ומטה נעזרים בכתיבתם בגברת בינה)

@השומר כתב באחיסמך בשערי עכו:

@אבי-ר. כך או כך זה מגוחך(אגב הרבה כותבי כתבות בינונים ומטה נעזרים בכתיבתם בגברת בינה)

יום אחד אכתוב את "המדריך: כיצד תזהה אייטם שנכתב ע"י AI."
    כבר שמורים אצלי כמה אינדיקטורים.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    15 פוסטים
    509 צפיות
    פ
    @בוטח-בה כתב במהלך דרמטי שיווזיל את מחירי הדירות במאות אלפי שקלים: @אבי-ר. כתב במהלך דרמטי שיווזיל את מחירי הדירות במאות אלפי שקלים: מעניין שהיום הם מעדיפים להשקיע מיליונים בפרסום ולא למכור יותר בזול. וחוץ מזה אם אין להם איך לממן פרויקטים חדשים זה לא סיבה שימכרו יותר בזול, אם כבר להיפך. הבנתי פעם שזה לא כ"כ פשוט לקבלן להוזיל את מחירי הדירות הבנק מחשב את ערך כל הדירות בפרויקט לפי התמחור של הדירות לכן אנחנו רואים שהם משקיעים מיליונים בפרסומים ומבצעים הזויים כמו שנה משכנתא על הקבלן וכדו' לא שזה יותר רווחי להם מלהוזיל מחיר אלא כי הם לא יכולים להוריד ולכן גם מחירי הדירות לא באמת יורדים כרגע למרות ההיצע גדול יחסית שלא יורידו את המחירים, אבל בינתיים קבלנים אחרים רוכשים קרקעות במחיר זול יותר ומוכרים יותר זול כמו גינדי בשדה דוב. וזה לא ישאיר אפשרות אחרת לקבלנים חוץ מלפשוט רגל (לא רק ברמה ד' ) או להוריד את המחיר.
  • 1 הצבעות
    36 פוסטים
    961 צפיות
    פ
    @שמיל-שמיל כתב בשאלת השאלות: האם לקנות דירה או לחכות?: השכירות הממוצעת יותר קרוב הל3.5 אחוז איפה?
  • 4 הצבעות
    25 פוסטים
    1k צפיות
    הקול השפויה
    יש התעניינות רצינית של אברכים מפסגת זאב מרכז לעבור למזרח בעקבות המחסור החמור של דירות 4+ במרכז. אם זה יקרה, זה יכול להיות דחיפה משמעותית מאוד.
  • 1 הצבעות
    14 פוסטים
    516 צפיות
    ה
    יש הרבה מה להרחיב בזה (הכסף שלנו מתגלגל בארץ ומשלמים מע"מ וגורמים לרווח ממיסים למדינה, משא"כ הציבור הכללי שלוקח את הכסף ומוציא אותו החוצה ומעשיר את מדינות חו"ל, ועוד שלל טענות שאין מה להשיב עליהם) רק נראה לי שאחנו כבר סוטים מהנושא אני רק דיברתי נקודתית לגבי האיום של החרדים שהוא לא נראה לי שהוא מאיים על מישהו כנ"ל
  • 1 הצבעות
    15 פוסטים
    369 צפיות
    הקול השפויה
    @טריידר אני הייתי לוקח את דבריך למקום אחר, אם אינך יכול לקנות דירה גדולה יותר היום, סיכויים גדולים שגם בעתיד לא תוכל לקנות אותה, וממילא זה אמור לגרום לך לעשות חושבים ואולי להשתקע במקום אחר שבו כן יש לך את היכולת לקנות דירה גדולה יותר.